Bålsted

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Med et bålsted i haven sikrer du dig, at du kan nyde udendørslivet i længere tid om aftenen, uden at skulle gå indendørs grundet kulden. Og hvem synes ikke om at samles om et hyggeligt bålsted med åben ild, lækkert mad og varme tæpper?

Bålsted Test: Top 5 Bedste Bålsted I Haven

dubai-baalfad-ø60
Annonce

1. Dubai Bålsted Ø60

Bedste bålsted
Pris: 1.499 DKK

Her får du et Dubai bålsted, som du kan sætte op i haven eller på terrassen. Det kommer med håndtag, hvilket gør det flytbart. Nyd hyggelige aftener med venner, familie og levende ild med dette bålsted. Med til Dubai bålfadet medfølger grillrist, bålfad og værktøj til at løfte risten med.

Kommer med rist & tre ben
Bålsted i stål
Vejer 3,7 kg
Ikke egnet til større madlavning
outnative-baalfad-60-cm-diameter
Annonce

2. Outnative Bålsted

Bedste billige bålsted
Pris: 949 DKK

Bålstedet fra det nordjyske mærke, Outnative, er fremstillet i 2mm tykt Corten stål. Med sine tre ben og vægt på 7,8 kg har det også masser af stabilitet. Outnative bålfadet har en diameter på 60 cm, højde på 22 cm og er lavet med en flot, rustik finish i det rustet stål.

Stabilitet med 3 ben
Bålsted i Corten stål
60 cm i diameter & 22 cm i højde
Fås kun i ét design
bodo-firepit-unik-baalsted
Annonce

3. Bodø Bålsted

Bedste premium bålsted
Pris: 1.999 DKK

Med et kvalitets bålsted fra Bodø får du hygge og varme i massevis. Bålstedet er fremstillet i stål, har en bredde på 55 cm, og er utrolig nem at vedligeholde. Bodø Firepit er fremstillet i høj kvalitet, har en bredde på 55 cm og bør opbevares frosfrit henover vinteren.

Høj kvalitet
Fremstillet i stål
Flot design
Høj pris
cook-king-fire-pit-baalfad-polo
Annonce

4. Cook King Bålsted Polo

Bedste store bålsted
Pris: 1.399 DKK

Med dette Polo bålsted fra Cook King får du kvalitet, funktioner og lang holdbarhed. Placér det på haven, terrassen eller et tredje sted. Cook King Polo bålstedet kommer med 2 års garanti, og kommer i en flot sort farve fremstillet i stål. Med Cook King Polo bålstedet får du en fantastisk atmosfære.

Står på tre ben
Bålsted i rå stål
Fås i flere størrelser
Prisen
baalfad-med-rist-og-net
Annonce

5. Bålsted med rist og stålnet

Bedste bålsted med rist
Pris: 1.299 DKK

Her får du et bålsted med rist, der spiller rigtig godt ind i haven og samtidig egner sig til at grille. Bålstedet måler Ø54 x 12 og kommer med net, rist og håndtag. Dette bålstad med rist og stålnet kræver kun brænde, måler Ø54 x 12 cm og så medfølger der bl.a. ildtang, grillrist og gnistfang.

Høj kvalitet & elegant finish
Bålsted til haven
Kommer med opbevaringstaske
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

Der findes et stort udvalg af forskellige bålsteder, og alt efter budget, størrelser og design, er der uden tvivl også et, som passer til dig. I denne bedst i test af bålsteder kommer vi ind på alt, du skal være opmærksom på, når du skal købe et godt bålsted til haven.

Hvad er et bålsted?

På en dejlig, varm sommeraften findes der næsten ikke noget bedre end et hyggeligt bålsted. Det ligger måske lidt i ordet, men et bålsted er et lille sted, hvor du kan hygge med venner og familie over åben ild, lave mad over bål eller blot nyde et glas vin med udsigt til flammer. Et bålsted i haven eller på terrassen er oplagt til dig, som elsker hyggelige stunder med familie, venner og bekendte.

Af disse grunde er et bålsted særlig populært blandt haveejere, der både bruger det til en hyggelig sammenkomst, men også af dekorative årsager.

Hvilke bålsteder findes der?

Der findes en lang række af forskellige bålsteder, og de kommer alle med deres kvaliteter og egenskaber, som gør dem oplagte til hver deres situation.

I Danmark er vi tossede med bålsteder, hvorfor markedet også er stort og det er trods alt kun rart for dig, som forbruger. Der er blandt andet et kæmpe udvalg af gode bålfade i et hav af materialer, størrelser og forskellige funktioner. Derudover vil du også finde bålsteder i støbejern, støbejern, stål og afhængig af hvad du vælger, er der altid fordele og ulemper ved valget.

For at tilføje ekstra funktioner og muligheder til dit bålsted, kan du også tilkøbe et bålstativ med rist, en Petromax dutch oven eller en gryde til bål. Dette vil give dig mulighed for at tilberede flere forskellige madretter over bål.

baalsted-til-haven

Hvilke materialer er bålsteder fremstillet i?

Lige så stort udvalget er af forskellige typer bålsteder, lige så stort er udvalget af materialer, som bålsteder kan være lavet af. Hvert materiale har indflydelse på pris, holdbar- og robusthed, men også vedligeholdelse. Det er derfor værd at tænke over og overveje disse aspekter, inden du træffer en beslutning om køb af bålsted.

De mest almindelige materialer et bålsted er fremstillet i er:

  • Stål

  • Smedejern

  • Støbejern

Et bålsted lavet af støbejern, jern eller stål kan have en højere pris, men er samtidig også meget robuste. Deres varmemodstand er høj, hvorfor bålstedet uden problemer kan fyldes med kul og brænde.

Den eneste ulempe vi ser ved disse materialer er, at de er modtagelige overfor rust. Dette kan føre til rustpatina grundet misfarvning af bålstedet. Det behøver dog ikke at være en ulempe, for mange finder patinaen flot og giver samtidig et mere naturligt udseende. Hvis du ikke ønsker dette, kan du med fordel vælge et bålsted i rustfri stål.

Producenter af bålsteder

Markedet for bålsteder er forholdsvis bredt, hvorfor der både findes mindre og større forhandlere, producenter og mærker af bålsteder. Derfor vil vi også gerne præsentere dig for nogle producenter, som du kan stole på, når det gælder valget af et godt bålsted til haven.

Outnative

Outnative er et dansk mærke fra Nordjylland, der har til fokus at udvikle og producere udendørs produkter, hvor du får kvalitetsbevidste produkter til en overkommelig pris.

Skaberne bag Outnative har altid tilbragt meget tid i naturen, og gennemtester alle deres produkter inden de lanceres. Du kan derfor være sikker på, at kvaliteten er i top, når du køber et bålsted hos dem.

Dancook

DanCook producerer en lang række af produkter til dit bålsted, uanset om du leder efter et flot bålfad eller tilbehøret, som hører til. Du kan kende produkterne fra Dancook på deres høje kvalitet, elegante design og funktionalitet.

Weber

Du har helt sikkert hørt om Weber før, for de har taget verden med storm med deres kul- og gasgrill. Det hele startede i 1952 da George Stephen begyndte at dykke dybere ned i de produkter, som på det tidspunkt eksisterede til at grille.

Siden da har Weber udvidet deres sortiment gevaldigt og tilbyder bålsteder til haven, med rist og alt imellem.

Casa Living

Leder du efter et elegant og holdbart bålsted, er Casa Living måske det rette mærke for dig. Casa Living laver bålsteder i høj kvalitet, men hvor kvalitet, funktion og udseende også spiller en stor rolle.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om bålsteder

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak