Surf På Bali: Den Ultimative Guide

Sidst opdateret: december, 2022 | Denne artikel indeholder annoncer

Har du ikke været på Bali, skylder du dig selv den tjeneste at besøge stedet. Der er mange delte meninger om Bali, men hvis du er til surfing, god energi og billige leveomkostninger, er det stedet for dig. Bali har udover Canggu, Kuta og Seminyak, som du helt sikkert har hørt om, mange flere steder at byde på, hvor det er mindre turistet og mulighederne for surfing samtidig er gode.

Er du allerede tilfreds med surfing i Danmark, kan du også læse om surf ferie i Klitmøller.

Surfing på Bali

Da jeg var på Bali for første gang, var jeg ikke i tvivl om, at det heller ikke blev den sidste. Men selvom Bali er fantastisk til surfing, kan man godt blive i tvivl, om man befinder sig i paradis eller en dårlig film. Flyveturen til Bali er en lidt længere tur, men samtidig er leveomkostninger også dét lavere. Jeg anbefaler dig, at du tager en længere tur (+1 måneder), og finder de billigste billetter på Momondo.

De bedste højdepunkter for surfing på Bali:

  • Et hav af surfsports – uanset om du er i Kuta, Canggu, Seminyak eller søger surfing på omkringliggende øer, f.eks. Lombok
  • Billige leveomkostninger og et højt niveau af levestandard
  • Venlige og åbne mennesker (her er også mange surfere, du kan connecte op med)
  • Masser af surf camps på Bali
  • Solskinrigt vejr og gode bølger året rundt

Du vågner hver dag op til gode bølger, og hvis ikke der er bølger, er der et hav af andre ting, som du kan give dig til – og så befinder du dig udelukkende i gode vibes, varme himmelstrøg og god energi. 

Hvis du aldrig har været på Bali, eller i det mindste ikke i de sidste 10 år, undrer du dig sikkert over, hvad jeg mener med paradis og dårlig film? På den ene side er der fyldt med turister på Bali, et såkaldt “turisme overkill”, og på den anden side er der miljøforueringen, som lader til at blive slemmere år for år.

Søde og åbne mennesker

Selvom stereotyper egentlig ikke er min ting, er det rimeligt at sige, at befolkningen på Bali – især i det hinduistiske syd – er over gennemsnittet åbne og varme.

Næsten overalt vil du blive mødt med et smil, og de fleste mennesker er meget udadvendte. Møder du dem lige så åbent, vil du opleve en helt speciel stemning på Bali, som du vil savne utrolig meget, så snart du kommer hjem igen.

På trods af den enorme forskel i rigdom mellem besøgende og beboere, er der næppe nogen kriminalitet på Bali, og du vil aldrig føle, at du skal passe særligt på dine ejendele.

Jeg har op til flere gange efter surfsessioner glemt nøglen i min scooter (visse gange i op til flere timer), og ingen af gangene er der sket noget.

Lave leveomkostninger med høj livskvalitet

Samlet set er omkostningerne til mad, indkvartering og transport kun steget minimalt i de senere år og er fortsat på et meget lavt niveau.

På gadekøkkenerne kan du få din frokost for 6-10 kr, i de talrige warunger kan du få indonesisk mad for 10-20 kr. Og selv turistrestauranterne serverer måltider af fantastisk kvalitet for 40-50 kr.

Uanset hvor du er, er næsten alt frisklavet. Der spises meget kylling og skaldyr, men vegetarer vil også få noget for pengene.

Transportmidler og overnatning er også gode og billige på Bali, men mere om det nedenfor.

Booking.com

Ingen dage uden surfing – surfsæsonen på Bali er året rundt

Surfing er, hvad det handler om. Og når jeg ser på den aldrig-stoppende melding af bølger på Bali på Magicseaweed, kan jeg konstant flippe ud, fordi der altid er bølger, som skal surfes.

Selvom dønningen af og til falder, opstår der altid nye muligheder, som fremtryller gode muligheder for surfing på Bali. En sådan konsistens er unik i verden – og selv Hawaii, tror jeg ikke altid kan følge med!

Der er altid bølger på Bali og altid rigtig gode. Ikke at sammenligne med en sommer i Frankrig, Portugal eller andre steder i Europa.

Du behøver ikke pakke meget ud udover boardshorts, flip flops og en lycra. Vand og luft er varmt på Bali året rundt, og du kan roligt lade din våddragt blive hjemme.

Hvad klimaet angår, er der en tør- og regnsæson, hvor regnsæsonen på Bali starter i november og varer til omkring midten af ​​marts.

Denne gang surfede jeg på Bali for første gang i regnsæsonen. Den daglige mængde nedbør er ekstremt høj i denne periode, men regnen falder normalt inden for mindre end en time – resten af ​​dagen forbliver tør. Du skal derfor ikke lade dig skræmme, hvis du kigger på vejrudsigten hjemme fra Danmark, inden du tager afsted.

Derudover er der efter hvert regnskyl absolut ingen vind og derfor “rene” forhold til surfing. Det betyder også, at du som surfer på bali bokstavelig talt ønsker dig enhver regn, som landet har at byde på.

Regnen er dog mindre god for vandkvaliteten, fordi den skyller alle former for forurening fra det indre af landet til kysterne via floderne.

Surfing på Bali: Surfspots

Der er ufattelig mange surfspots på Bali, hvorfor jeg har valgt ikke at samle dem alle i denne guide, da det ville kunne udfylde en hel separat rejseguide til surfing på Bali.

Den følgende liste viser kun en brøkdel af, hvad Bali har at tilbyde med hensyn til surfspots. Men når du først er der, klarer resten sig selv.

Generelt er der ved mange af de gode surfspots rev, hvorfor det giver god mening at pakke et par neopren sko.

Bukit Peninsula

Halvøen, Bukit, ligger i den sydlige del af Bali og er dybest set oprindelsen til balinesisk surfturisme. Det er hjemsted for smukke strande og adskillige steder i verdensklasse. Det er også her nogle af verdens bedste surfere hænger ud.

 

Uluwatu

En absolut Bali-klassiker. Bølgerne er meget kraftige og når de bliver større, er spottet kun egnet til erfarne surfere.

Når man forlader surfstedet, skal man ud gennem en lille åbning i en grotte, som strømmen skubber en nådesløst forbi. Hvis du går glip af chancen, så vær forberedt på en ekstra 15-20 minutters runde, hvor du padler rundt.

Når dønningen er i det tocifrede fodområde, vil du hellere sidde i Single Fin cafeen og se de bedste surfere i verden give den gas i de store bølger.

 

Padang Padang

Oooog endnu en surfklassiker! Kun erfarne surfere bør turde prøve denne venstrehåndede. Det er et af de mere hardcore spots, og du skal være en erfaren surfer for at surfe her. Ved Padang Padang afholder de bl.a. Rip Curl Cup.

Når du beslutter dig for at paddle ind igen (eller efter en wipeout), skal du padle rundt om en stor sten, der bliver smadret af de indkommende bølger. Det ser harmløst og blødt ud i et stykke tid, og pludselig produceres der et monstersæt dobbelt overhead barrels..

 

Dreamland Beach

I modsætning til de fleste surfspots på Bukit-halvøen surfer man over sandbund her, hvilket betyder, at bølgerne her er mindre udfordrende, men også mindre konstante end deres sydlige naboer, Bingin og Impossibles.

Vær forberedt på, at du her støder på masseturisme, eftersom der er blevet bygget en hel del resorts og hoteller (øv).

bali-surfing

Kuta til Seminyak

 

Revene ved lufthavnen

Der er adskillige rev på hver side af Ngurah Rai Lufthavns hav-fejende landingsbane, som kan nås med almindelige både.

Den bedste måde at komme til venstre side af landingsbanen fra strandperspektivet er med båd fra Jimbaran Bay. Der er også Toro Toro spottet. Begge steder er normalt befolket af japanske surfere.

Surfspots på højre side af landingsbanen kan nås med både, der afgår fra Kuta.

 

Kuta Beach Breaks

På den kilometer lange sandstrand, der strækker sig fra Kuta langs vestkysten, er der talrige steder, hvoraf Padma i Legian er en af ​​de mest kendte.

Her vil du også møde talrige lokale storheder, der gerne vil vise dig, hvor du skal hen. Vær opmærksom på, at de lokale går ud i bølgerne uanset forholdene, og tager hvad de kan få.

 

KuDeTa

KuDeTa er et semi-rev på Seminyak Beach. Her er en venstre- og en højrehåndet, som begge også egner sig til surfere af mellemniveau, men har brug for lidt mere svulme, så der er noget kraft bag dem.

Canggu

Omkring Canggu er der et stort antal surfspots for alle niveauer. Da Canggu vokser i så vanvittigt et tempo, er line-ups normalt ret fyldt. Men der er en god infrastruktur med mange hyggelige overnatningssteder, cafeer og restauranter.

 

Berava, Legong og bomber

For det meste relativt overfyldt, men der er flere peaks, så der er altid noget at fange. 

Fra et standperskeptiv ligger godt 200 m længere til venstre spottet, Legong, som er væsentligt kraftigere end Berava.

Selvom der altid er konkurrence her, er Legong en rigtig sjov bølge! Der er også Peak Bombies – godt 200 m til højre for Berava.

Batu Bolong

Et ekstremt populært bali surfing begyndersted i Canggu. Ved semi-reef-break er der meget sand på bunden, og der er kun få sten i vandet.

Her er næsten ingen strøm, så faren kommer fra de enorme menneskemængder. Fordi Batu Bolong ofte har mere end 100 surfere i vandet på samme tid, hvoraf de fleste er begyndere og ikke altid har styr på deres boards, kan dette sted kun nydes med opmærksomhed og stor forsigtighed.

Old Man’s

Blot få meter fra Batu Bolong finder du endnu et godt surfsted, Old Man’s, som er særdeles velegnet til begyndere indenfor surfing.

Surfer du langt mod stranden, skal du passe på de isolerede sten. Tager man den (meget bedre) venstrehåndsbølge, surfer man lige mod et rev, der grænser op til stedet til højre (set fra stranden).

 

Echo Beach

Stedet er normalt en smule tommere end Sandbar, men byder kun på et “hårdt kæmpet peak”, som ofte er besat af talrige lokale, der kender bølgen meget godt.

surfing-på-bali

Sandbar

Sandbar er et kort, men kraftfuldt beach break i Canggu, der fungerer bedst ved lavvande. Ved sandbar er der surfing på meget højt niveau, og du kan være sikker på, at blive fascineret af de mange gode surfere.

Surfspottet er også sjovt, selvom du skal kæmpe hårdt for hver bølge. Efter sessionen kan du stadig se showet med en kold bintang øl fra en af ​​de talrige warunger på stranden.

 

Perernan

Et meget flot og kraftigt surfspot lige ved siden af Sandbar.

Tidevandet skal være over midtvande, så du altid har nok vand under. Hen på aftenen er der rigtig mange lokale til start.

Selvom vandet i Pererenan ofte er meget beskidt på grund af den nærliggende flodmunding, er det stadig god surf på bali.

 

Tanah Lot

Beliggende lidt nord for Canggu i midten af ​​Balis vigtigste tempelkompleks, er denne bløde reefbreak mellem høj- og midtvande særligt velegnet til erfarne surfere.

Hvis du vil surfe her, skal du først betale tempelentréen på Rp 50.000, hvilket også sikrer dig adskillige tilskuere – busturister fra Java, som også værdsætter at få taget deres billede med dig efter din session.

Nord for Tanah Lot er der adskillige andre surfsteder, som jeg ikke vil nævne her -der skal også være plads til, at du selv kan udforske lidt..

Få styr på din rejse

Med denne portal kan du finde størstedelen af alle verdens surfcamps – uanset hvor du skal surfe.

I denne portal kan du finde alle slags oplevelser – uanset om det er ride på kamel, surfing eller transport

Her kan du selv vælge hotel og fly, og du får samtidig rejsegaranti og tryghed, som ved en pakkerejse

Dette er den bedste portal til at finde billige flybilletter og booke billeje

Har du oplevet forsinkede eller aflyste fly indenfor de sidste 3 år? Få helt op til 4500 DKK tilbage i kompensation