Cykel Skoovertræk

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Fugt og kulde kan forhindre selv de mest erfarne cyklister i at nyde cykelturen. For at du ikke skal undvære de gode cykelture i den mørke årstid, er et cykel skoovertræk et køb værd. Læs med her, og bliv meget klogere på de bedste skoovertræk til cykling.

Cykel Skoovertræk Test: Top 5 Bedste Skoovertræk Til Cykling

Annonce

1. TwelveSixteen ROUBAIX 183

Bedste cykel skoovertræk i test
Pris: 379 DKK

Med Roubaix cykel skoovertrækket fra danske TwelveSixteen får du et overtræk, der forbedrer aerodynamikken af pedaler og sko. Derudover er de designet i isolerende ROUBAIX materiale, og er velegnet til de køligere årstider som forår og efterår.

Se vores test af TwelveSixteen cykel skoovertræk.

Isolerende ROUBAIX materiale
Forbedrer aerodynamik af sko & pedaler
Fås i flere farver
Udsælges hurtigt
Annonce

2. GripGrab Ride Vinter

Bedste billige cykel skoovertræk
Pris: 319 DKK

Med GripGrab Ride Vinter cykelsko overtrækket får du skoovertræk til vinter, der holder dine fødder varme i de kolde måneder. GripGrab Ride Vinter er vandtætte og fremstillet i højelastisk neopren med vandtætte sømme, der sikrer dig maksimal beskyttelse mod vand og snavs.

4 mm vandtæt neopren
Velcrolukning: Nemme at få af og på
Fremstillet i 80% gummi & 20% polyamid
Fås kun i én farve
gripgrab-flandrien-waterproof-knitted-road-skoovertraek-yellow-hi-vis
Annonce

3. GripGrab Flandrien Hi-Vis

Bedste premium cykel skoovertræk
Pris: 409 DKK

GripGrab Flandrien er et vandtæt skoovertræk til cykel, der beskytter dine fødder og sko mod vand, mudder og snavs. De er oplagt til de køligere måneder, og byder på god åndbarhed, isolerende egenskaber og en tætsiddende pasform. GripGrab Flandrien cykel skoovertræk kommer i farven gul, Hi-Vis. 

Vandtætte & åndbare
Komfortable, varme & tætsiddende
Til vinter & kolde måneder
Prisen
gripgrab-ride-vandtaet-cykel-skoovertraek
Annonce

4. GripGrab Ride Waterproof

Bedste vandtætte cykel skoovertræk
Pris: 299 DKK

Med GripGrab Ride Waterproof får du skoovertræk til cykel, der er vandtæt, strækbart og samtidig kommer med fleecefoer materiale. Skoovertrækket til cykelsko er designet med cool grafik, har Kevlar® forstærkninger, velcrolukning for nem åb- og lukning og er fremstillet i 100% polyester. 

Vind- & vandtæt
Kevlar® forstærkninger & velcrolukning
Cool & reflekterende grafik
Ikke decideret varme
endura-mt500-plus-overshoe-ii-cykelsko-overtraek
Annonce

5. Endura MT500 Plus Overshoe II

Bedste cykel skoovertræk til MTB
Pris: 549 DKK

Med Endura MT500 Plus Overshoe II får du det perfekte cykel skoovertræk til MTB! De er slidstærke, designet med neoprenoverdel og kommer med en bred pasform, der velegner sig til de flade pedale og clipless sko, som anvendes til MTB. 

Slidstærk & holdbare belægninger
Beklædt med neoprenoverdel
Velcro lukning bagpå for god pasform
Høk pris

Indholdsfortegnelse

Cykel skoovertræk bruges til cykling på gravel cykel, racercykel, men også mountainbike. I denne bedst i test af cykel skoovertræk tager vi et større kig på skoovertræk til cykling, og hjælper til at finde den model, der passer bedst til dig og dine behov.

Tjekliste til køb af cykel skoovertræk

Når du skal vælge det bedste skoovertræk til cykling, kan du spare en del tid ved at kigge vores tjekliste kort igennem. Følg tjeklisten, når du skal finde den model, der passer bedst til dig, dine behov og dit budget:

Pasform og størrelse: Du bør selvfølgelig vælge et cykelskoovertræk, der passer til dine cykelsko. Det er vigtigt, at overtrækket sidder tæt til og dækker hele skoen, da du ellers ikke vil få optimal beskyttelse mod vind og vejr.

Beskyttelse mod vejret: Du kan på forhånd gøre dig tanker om, hvilket vejr du primært cykler i og vælge et cykel skoovertræk, der passer til forholdene. Visse skoovertræk til cykling er designet i vandafvisende og vandtætte materialer, der egner sig til regnfyldt og vådt vejr.

Isolering: Cykler du om vinteren og i generelt køligere vejr, bør du vælge skoovertræk til vinter, der har isolering eller termiske muligheder, som sikrer dine fødder ekstra varme og komfort.

Åbning og lukning: Cykel skoovertræk kommer med justerbare åbninger og lukninger, så de kan tilpasses pasformen og lukke sikkert omkring dine cykelsko.

Reflekser: Cykler du tidligt om morgenen, natten eller generelt i mørke, kan du med fordel vælge en del med reflekterende detaljer for øget synlighed i mørke.

God kvalitet og holdbarhed: Det kan blive dyrt at købe billigt, og det gælder også for skoovertræk til cykling. Vælg gerne en model med gode og holdbare materialer, da du dermed får længere holdbarhed og ikke foreløbig skal skifte skoovertrækket ud igen.

Design: Cykel skoovertræk kommer i mange forskellige designs, farver og fra vidt forskellige mærke og producenter. Vælg en model, der passer til din personlige stil og præferencer og måske også til dit andet cykeltøj som cykelbukser, cykeljakke og cykelvest.

Økonomi: Skoovertræk til cykling er ikke noget der vælter budgettet, men med det sagt, kan de variere et par hundrede kroner i pris. 

Købsguide til cykel skoovertræk: Vær opmærksom på dette!

Cykel skoovertræk er forskellige i type, materiale og pasform. Profiler og såle bør også tages i betragtning, da mange modeller er lavet til bestemte typer cykler eller pedaler.

Om vinteren er de varme og isolerende egenskaber af skoovertræk til cykling særligt vigtige. Om sommeren er beskyttelsen mod fugt og skoenes åndbarhed som regel fremherskende.

Cykel skoovertræk er designet og lavet til at sidde tæt, og kan i starten godt tage lidt øvelse at tage på. Vælg derfor gerne modeller, som du nemt kan glide i med skoene, gerne med velcrolukninger eller lynlås, men sørg for, at disse ikke tillader vind og vejr at komme ind.

For hvem kan det betale sig at købe skoovertræk til cykling?

Cykler du i de køligere måneder henover vinteren, uanset om det er på gravel, racercykel eller måske mountainbike, er et overtræk relevant for dig. Med et cykel skoovertræk får du beskyttelse mod det kolde vejr, som inkluderer regn og vinden, som udelukkende gør cykeloplevelsen koldere.

Derudover kommer nogle cykelsko overtræk med vandtætte og vandafvisende funktioner, som gør disse særligt velegnet til våde forhold og særligt vinter.

cykel-skoovertraek-bedst-i-test

Hvorfor har jeg brug for cykel skoovertræk? 

Hvis du cykler hele året rundt og ikke ønsker kolde eller våde fødder, kan du uden tvivl øge din køreglæde med et overtræk til dine cykelsko. Cykelsko skoovertræk er mest brugt af racer- og mountainbikeryttere, hvorfor der også findes specielle modeller udviklet til MTB, cykel skoovertræk til flade pedaler og modeller til racercykler.

Termiske modeller af overtræk beskytter mod koldt og vådt vejr om vinteren og er en kæmpe fordel, da det sparer dig for at købe dyre cykelsko til vinter. 

Derudover er de vandafvisende eller vandtætte cykel skoovertræk fremstillet på en sådan måde, at de forstærker dine cykelskos positive egenskaber eller i hvert fald ikke bremser dem. Selvom du bærer cykel skoovertræk lavet af neopren eller af Gore-Tex, vil du stadig kunne nyde godt af komforten og kraftoverførslen fra dine racer cykelsko eller MTB cykelsko.

Den præcise størrelse på overtrækket er dog ikke helt så vigtig for udvalget, som når du vælger selve fodtøjet. Der er dog et par finesser og forskelle at overveje i processen.

Cykel skoovertræk til landevejscykel skal sidde tæt og gerne være lavet af et særligt let materiale, hvorimod cykelsko overtræk til mountainbikes normalt er lavet i tykkere og mere robuste materialer. Overtræk til MTB er designet til det respektive pedalsystem, hvorimod andre modeller som overtræk til racercykler, har fordybninger til flade pedaler.

Valget af skoovertræk til cykling følger den normale skostørrelse, da producenterne som regel allerede giver plads til lidt forbedringer. Skostørrelser varierer generelt afhængigt af producent og mærke, hvorfor du bør følge deres anvisninger og finde den størrelse, som passer til dig.

Hvilke typer af cykel skoovertræk findes der?

Skoovertræk til cykling kan ikke kun skelnes efter, om de bruges til MTB eller racercykel, for du kan få mange forskellige versioner af disse:

 • Cykel skoovertræk til almindelige sko på alle cykler
 • Cykel skoovertræk til herrer og damer
 • Cykel skoovertræk til børn
 • Cykel skoovertræk i farver
 • Vandtætte cykel skoovertræk til vinter

Til børn vælges der ofte med velcrolukning eller anden type lukning, da det er nemmere at tage på end modeller uden lukkeåbning. Jo strammere pasformen er, desto sværere er cykelsko overtrækket at tage på. Det bør du gradvist vænne dine børn til, da det tætsiddende overtræk giver den bedste beskyttelse om vinteren uden yderligere åbninger.

Men fordi vandtætte cykel skoovertræk ikke kun er nyttige om vinteren, kan modellerne også vælges efter årstiden. Om vinteren bør du have en model med termo, da denne vil holde dig varm.

I de øvrige måneder er det som regel tilstrækkeligt, hvis cykelsko overtrækket kan holde til regnen. Hvis dine tæer bliver kolde, kan du tilføje tåvarmere til dit overtræk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om cykelsko overtræk

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!