Cykelbukser

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Cykelbukser er åndbare, tætsiddende bukser til dig, der elsker at cykle. De er ofte udstyret med siddeunderlag i form af en pude, så du sidder behageligt. Læs med her, og bliv meget klogere på de bedste cykelbukser på markedet, uanset om det er korte, med bib og/eller pude.

Cykelbukser Test: Top 5 Bedste Cykelbukser

Annonce

1. TwelveSixteen SKY Pro 203 Recycled Fabrics

Bedste cykelbukser
Pris: Fra 1.099 DKK

Med SKY Pro Bib fra danske TwelveSixteen får du et par cykelbukser med sele, der er lavet i aerodynamisk stof, der både minimerer vindmodstand, men også giver dig mere fart. Derudover kommer TwelveSixteen SKY Pro Bib cykelbukser med pude, der er god til længere ture, og sikrer dig beskyttelse og komfort. TwelveSixteen SKY Pro 203 i genanvendelige materialer er en all-time bestseller hos det danske mærke.

Se vores test af TwelveSixteen SKY Pro cykelbukser.

Fremstillet i genanvendelige materialer
Udviklet med fokus på fart og aerodynamik
Med seler & god, behagelig pude
Bliver hurtigt udsolgt
alé-bib-cykelshorts-corsa-solid
Annonce

2. Alé Bibshorts Solid Corsa/Tranguardo

Bedste billige cykelbukser
Pris: Fra 599 DKK

Med disse bib cykelbukser fra Alé får du god komfort til herre og dame, men også beskyttelse og støtte til musklerne. Alé Bibshorts Solid Corsa/Traguardo kommer med 70 mm mesh stabilitetssystem, reflekser og 4HF indlæg. Cykelbukserne er velegnet til temperaturer mellem 18°C - 30°C.

Til temperaturer mellem 18°C - 30°C
70 mm mesh stabilitetssystem
Kommer med avanceret, behagelig pdue
Ikke egnet til kolde måneder
castelli-free-aero-rc-bib-cykelbukser
Annonce

3. Castelli Free Aero RC

Bedste premium cykelbukser
Pris: 1.349 DKK

Med Free Aero RC cykelbukser fra Castelli får du en af deres topmodeller, der har ekstremt god komfort, solid og behagelig pude og samtidig er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Castelli Free Aero RC cykelbukserne har stropper for god ventilation, rygstrop i mesh og gode lommer til opbevaring af energi og udstyr.

Cykelbukser med sele & god pude
Til race- & træningsture
Ekstrem høj kvalitet
Høj pris
twelvesixteen-sky-pro-cykelbukser-lange
Annonce

4. TwelveSixteen SKY Pro Lange

Bedste lange cykelbukser
Pris: 1.199 DKK

Med SKY Pro cykelbukserne i lang model fra danske TwelveSixteen får du aerodynamisk stof med pude og et par lange cykelbukser, der egner sig til temperaturer mellem -2°C og + 12°C. TwelveSixteen SKY Pro cykelbukser er fremstillet af termisk isolerende materialer, der sikrer god bevægelighed og varme. De har lynlås i benene, reflekterende bendetaljer i mørke og god beskyttelse.

Til temperaturer mellem -2°C og 12°C
Lynlås i ben & reflekser i mørke
Kommer med toppude fra Frankrig
Design tiltaler ikke alle
twelvesixteen-sky-goffrato-49-cykelbukser
Annonce

5. TwelveSixteen Sky Goffrato 49

Bedste cykelbukser til dame & herre
Pris: 1.199 DKK

Sky Goffrato 49 fra danske TwelveSixteen er et par fantastiske cykelbukser i åndbart og let materiale, der reducerer vindmodstand. TwelveSixteen Sky Goffrato 49 kommer med en Endurance pude med nyeste teknologi, god beskyttelse og komfort på både lange og korte, krævende ture. På ryggen er der lommer til opbevaring af telefon, bilnøgler og andet.

Kommer med Endurance pude for komfort
Åndbart & let materiale
Masimal beskyttelse, kvalitet & komfort
Prisen

Indholdsfortegnelse

At finde de rigtige cykelbukser er ikke en let opgave, hvorfor du med fordel kan benytte dig af vores bedst i test af cykelbukser for ekstra hjælp og vejledning. Alt efter din kørestil og cykel, men også cykelsadel, vil der være forskellige krav til, at du finder de mest optimale cykelbukser.

Der er dog generelle råd, som du sagtens kan tage udgangspunkt i. Uanset cykelsadlen og kørestil skal dine cykelbukser være af god kvalitet og tjene deres formål. Cykeltøj er, uanset cykeljakke eller -bukser, som du nok ved, funktionelt tøj og tjener ikke kun til at beskytte dig mod nysgerrige blikke, men også praktiske formål.

Tjekliste til køb af cykelbukser

Uanset om det er første eller fjerde gang, du skal købe nye cykelbukser, er der altid faktorer, der bør tages højde for i søgen efter de bedste modeller. Det er ærgerligt at komme hjem med det forkerte par, for at du må tage tilbage til butikken og købe et par på ny. Vi har derfor herunder udarbejdet en mindre tjekliste til dig, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du køber cykelbukser:

Pasform og størrelse: Det er vigtigt, at du får købt den rigtige størrelse, som passer til dig. Har du først den rigtige størrelse, vil du også opleve bedre pasform og optimal bevægelsesfrihed i bukserne under dine cykelture.

Materiale og åndbarhed: Med det rette materialevalg i cykelbukserne får du bedre åndbarhed, fugttransport og temperaturregulering, hvilket bunder ud i en bedre og mere behagelig oplevelse i alle vejrforhold.

Polstring og komfort: Cykelbukser kommer i mange forskellige tykkelser, hvorfor du bør være opmærksom både på polstringens placering, men også tykkelse. Med god polstring er du sikret masser af komfort under lange cykelture, hvor der samtidig ikke er gået på kompromis med åndbarheden.

Design og stil: Modellerne er ofte lavet med forskellige snit og farvevalg, hvorfor cykelbukser fra forskellige mærker sjældent er ens. Gå på opdagelse i det store udvalg af cykelbukser fra forskellige mærker, og find din favorit.

Hvad skal jeg vide, før jeg køber cykelbukser?

Uanset om du kører på gravel cykel, MTB eller racercykel, er det vigtigt, at du vælger de rigtige cykelbukser - og det gælder især på længere ture. Intet må presse eller gnave, og bukserne skal ikke kun passe til bæreren, men også til sadlen. Hvis du mærker trykpunkter eller har en ubehagelig følelse, når du prøver bukserne på, bør du vælge en anden model. Hvis alle tre komponenter fungerer godt med hinanden, er der intet i vejen for en omfattende og lang dagstur.

Er dine cykelbukser for stramme, når det er koldt, er det bedre at vælge en buksestørrelse større. Ved at bevæge og belaste musklerne tilføres benene mere blod, og kan derfor blive større, når du cykler derudaf. Men samtidig bør bukserne heller ikke være for brede, da størstedelen af cykelbukser giver efter med tiden og til sidst vil du ende op med et baggy look, der ikke er passende.

cykelbukser-bedst-i-test

Hvad er cykelbukser?

Cykelbukser kendes også som ‘cykelshorts’, men den store forskel ligger i, at cykelbukser er lange, hvorimod shorts er korte, som navnene også antyder.

Cykelbukser er specielt designet til dig, der cykler og kan anvendes til racercykler, MTB, gravel bikes, men også citybikes, og alle de andre varianter, som der findes. De adskiller sig fra traditionelle bukser ved at have funktioner, der gør dem særligt velegnet til cykling.

Størstedelen af cykelbukser er udviklet med en pude, der sikrer dig ekstra støtte og komfort, både på lange og korte ture. Med en siddepude i cykelbukserne får du optimal komfort, der skåner din krop ved eventuelle stød og/eller friktion.

Hvorfor skal jeg bruge cykelbukser?

Cykelbukser har en meget stramtsiddende pasform, der både forhindrer og reducerer luftmodstanden. Derudover har de oftest ekstrem god polstring ved sædeområdet i form af en pude. Polstringen absorberer eventuelle stød og reducerer friktion, der kan opstå mellem sadlen og dig, cykelrytteren. Det gør, at du får god komfort, når du er på længere cykelture.

Der findes både cykelbukser til vinter, men også de lunere sommermåneder, hvor du kan have korte cykelbukser på. Om vinteren er det dog essentielt med et par til vinter, da det ellers bliver en meget kold fornøjelse. Med et par cykelbukser til vinter får du et par tykkere bukser, der er lavet i isolerende materialer, der sikrer dig varme, behag og god ventilation.

Er du aktiv cyklist, bør cykelbukser være blandt det vigtigste cykeludstyr og -tøj, især på længere cykelture.

Hvad er bedst: Cykelbukser med eller uden pude?

Sædepolstringen spiller en relevant og stor rolle for siddekomforten ved cykelbukser, fordi den sikrer en optimal trykfordeling på sadlen. Der findes forskellige udgaver af siddepuder til cykelbukser, hvor modeller med læderindtræk hører fortiden til og i dag er erstattet af cykelbukser med puder af skum eller gel.

Disse siddepuder kræver mindre vedligeholdelse og bliver ikke hårde efter vask, men håndværket er afgørende for komforten. Er polstringen dårligt lavet, kan den glide og dette problem opstår særligt ved gelpolstring. Derudover skal puden i dine cykelbukser forhindre varmeopbygning. 

Har du en smal eller meget hård sadel, vil dine cykelbukser næsten fuldstændigt overtage polstringsfunktionen. Puder lavet i en kombination af materialer i forskellige tykkelser, er ideelle her.

Hos Friluftsfreak anbefaler vi i høj grad, at du vælger et par cykelbukser med pude, da det blot sikrer dig mere komfort og samtidig ender du ikke med en numse, som gør ekstremt ondt efter.

Kendte mærker og producenter af cykelbukser

For at du undgår dårlig kvalitet, kan du med fordel vælge cykelbukser fra et af de anerkendte mærker, som gennem mange år har designet, udviklet og fremstillet lige præcis bukser til cykling. Herunder finder du en liste af de mest anerkendte og største mærker af cykelbukser:

ES16
Twelve.Sixteen
Rapha
Pas Normal
Fusion
Craft
Assos
Specialized
Odlo
Newline
Diadora
Adidas
Castelli
X Bionic
Mavic HC
Ventoux

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om cykelbukser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!