Cykeljakke

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Cykeljakker fås til regnfulde og blæsende forhold, foret til vinteren, men også med aftagelige ærmer til foråret. En passende model findes til ethvert behov. Læs med her, og bliv klogere på de bedste cykeljakker.

Cykeljakke Test: Top 5 Bedste Cykeljakker

twelvesixteen-cykeljakke-vinter-pro-sky-regn-membran-82
Annonce

1. TwelveSixteen Pro SKY Regn-Membran 82

Bedste cykeljakke i test
Pris: 1.199 DKK

Med denne cykeljakke, Pro SKY med regn-membran fra danske TwelveSixteen får du åndbarhed over 10.000 g/m2 / 24 timer, vandtæthed op til 10.000 mm og cool design! TwleveSixteen Vinter PRO SKY cykeljakken er oplagt til temperaturer mellem -10°C - +10°C, og er lavet i en unisex model til herrer og damer.

Vandtæt & åndbar
Perfekt til -10°C - +10°C
Unisex - til herre & dame
Fås kun i én farve
twelvesixteen-cykel-vindjakke-unik-micro-no-background
Annonce

2. TwelveSixteen Vindjakke Unik Micro 173

Bedste billige cykeljakke
Pris: 899 DKK

Med Unik Micro 173 får du en cykel vindjakke fra det danske mærke, TwelveSixteen, der både er vindtæt og vandafvisende. Cykel vindjakken er designet med høj krave for beskyttelse mod vind og kulde, elastikbånd forneden der sikrer, at jakken ikke glider op samt 3 praktiske baglommer til opbevaring af energi og genstande.

Læs vores test af TwelveSixteen Cykel Vindjakke.

Vind- & vandafvisende
Fylder intet - kan haves i baglommen
Fås i flere farver
Design tiltaler ikke alle
castelli-alpha-ros-2-cykeljakke-vinter-sort
Annonce

3. Castelli ALPHA Ros 2

Bedste premium cykeljakke
Pris: 2.249 DKK

Dette er blandt Castelli's best-sellers, når det gælder cykeljakker. Den er, med inholdet af Gore-Tex Infinium™ Windstopper® 150 stof, både åndbar, beskyttende overfor vid og har effektiv beskyttelse mod regn. Castelli ALPHA Ros 2 cykeljakken tilfører varme, har god pasform og kommer med 3 baglommer samt reflekser. Den er oplagt til temperaturer mellem -5°C - 10°C.

Høj åndbarhed & vindbeskyttelse
Fremragende pasform & rygventilation
Bestseller cykeljakke fra Castelli
Høj pris
assos-mille-gt-c2-cykeljakke-vandafvisende
Annonce

4. Assos Mille GT C2

Bedste vindtæt cykeljakke
Pris: 871 DKK

Assos Mille GT C2 er en vindtæt cykeljakke, der både er letvægtig, har høj ydeevne og er nem at pakke ned, når du skal have den med på farten. Cykeljakken fra Assos er samtidig vandafvisende, vindtæt og god ventilation, så du ikke overopheder på din cykeltur. Assos Mille GT C2 fås både til herrer og damer, har en normal pasform og er meget strækbar.

Vindtæt & vandafvisende
Letvægt på kun 80 gram
God ventilation & bevægelsesfrihed
Ikke meget synlighed i mørke
agu-thermo-cykeljakke-essential
Annonce

5. AGU Thermo Essential

Bedste cykeljakke til vinter
Pris: 699 DKK

AGU Thermo cykeljakken til vinter giver dig optimal komfort og isolering i vinterperioden. Cykeljakken til vinter er designet med høj fleecekrave, der beskytter mod kulde og vind og har 3 baglommer, hvori du kan opbevare energi, nøgler, smartphone og andet. AGU Thermo cykeljakke til vinter har detaljer i silikone ved taljen, så den forbliver på, mens du cykler.

Høj, beskyttende fleecekrave
3 praktiske baglommer til opbevaring
Cykeljakke til vinter med god komfort
Fås kun i sort & grøn

Indholdsfortegnelse

Det er ikke nødvendigvis særlig let at finde en god cykeljakke, der passer til dine behov. Alt efter om den skal bruges til vinter, sommer eller forår og efterår, er der forskellige modeller, som egner sig bedst. 

Vi viser, hvad der er afgørende, når du skal finde den bedste cykeljakke til dig. Vi præsenterer dig for de 5 bedste cykeljakker, så du på nemmere vis kan vælge den rigtige jakke. Hvis du bruger vores tips og følger vores tjekliste herunder, finder du din personlige testvinder på ingen tid.

Tjekliste til køb af cykeljakke

Type: Der findes forskellige typer af cykeljakker til forskellige formål og vejrforhold.

 • Regnjakker er vandtætte cykeljakker, der beskytter mod fugt. De er lavet af specielle materialer og har forseglede sømme for at forhindre vand i at trænge ind.
 • Vindjakker giver beskyttelse mod vind og lette regnbyger. De er ikke helt vandtætte, men er vindtætte og åndbare. De er især nyttige, når vejret er ustabilt.
 • Vinterjakker er specielt designet til koldt vejr. De er normalt udstyret med isolerende materialer og holder dig varm selv ved lave temperaturer.
 • Zip-off cykeljakker har aftagelige ærmer, og er praktiske i skiftende vejr. De kan enten bruges som almindelig jakke eller vest.

Materiale: Forskellige materialer har forskellige egenskaber:

 • Polyester er let, slidstærkt og hurtigtørrende.
 • Nylon har lignende egenskaber som polyester, men er normalt mere robust og modstandsdygtig over for slid.
 • Gore-Tex er et højkvalitets, vandtæt og åndbart materiale. Det forhindrer derfor regn i at trænge ind, men lader sved slippe ud for at sikre en behagelig pasform.
 • Softshell er et fleksibelt, let og åndbart materiale, der tilbyder en god kombination af vind- og vandmodstand. Det er ideel til skiftende vejrforhold.
 • Hardshell er normalt fuldstændig vandtæt og giver derfor fremragende beskyttelse mod regn og fugt. Det er dog ofte mindre åndbart end softshell materiale.

Pasform: Cykeljakker skal have en behagelig pasform og give tilstrækkelig bevægelsesfrihed for ikke at føles begrænsende. Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas i jakken, og den hverken strammer, klemmer eller omvendt, er for stor og flagrer. 

Ventilation: Ud over åndbare stoffer kan ekstra åbninger eller lynlåse under armene forbedre ventilationen. Dette er især fordelagtigt til sporty kørsel på stier med gravel cykel, mountainbike eller triatlon.

Reflekser: Reflekselementer på cykeljakken er vigtige, især i mørke og i skumringen, for at øge synligheden i trafikken.

Lommer: Særligt rart med lynlåse, så intet går tabt. I disse kan du opbevare genstande som nøgler, smartphone eller pung, mens du kører.

Pakkestørrelse: Ved skiftende vejrforhold er det en fordel, hvis jakken er let og kan foldes småt op, så den nemt kan tages med. Der medfølger også nogle tasker, hvori jakkerne kan opbevares.

Hvad er en cykeljakke?

En cykeljakke er, som navnet antyder, en jakke til at cykle med. De er oftest ikke særlig tykke i deres materialer, da de gerne skal være tætsiddende, åndbare og på nem vis kunne transportere eventuel sved. Cykeljakker er designet, udviklet og skabt til at imødekomme de behov og udfordringer som opstår, når du cykler, uanset om det er racercykel, MTB, gravel bike eller noget fjerde.

Med en cykeljakke får du høj komfort, god bevægelsesfrihed og beskyttelse mod naturens elementer, der til tider tester dig af med regn, vind og blæst. Heldigvis, findes der både cykeljakker til forår og efterår, cykeljakker til vinter og blæst, men også tyndere udgaver, der er perfekte til sommer og solstråler.

cykeljakke-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en cykeljakke?

Hvis du har planer at køre i flere måneder end blot sommermånederne i Danmark, bør du udvide dit sortiment med op til flere cykeljakker. Om sommeren behøver du ikke altid nødvendigvis en god cykeljakke, der kan stå imod dårligt vejr, men når først efterår og vinter rammer, er det essentielt med en cykeljakke.

Cykeljakker bringer flere fordele med sig, især hvis du cykler under forskellige vejrforhold. De er som oftest fremstillet i vindtætte materialer, der giver beskyttelse ved kold vind, som du vil opleve, når du giver den ekstra gas og cykler hurtigt. Derudover er visse modeller også vandafvisende, så du kan holde dig tør under hele turen, selvom der er let regn.

De bedste cykeljakker er også åndbare, der lader eventuelt overskydende varme og fugt slippe ud, så du ikke bliver for varm. Dette er særligt behageligt, da du ellers vil overophede og opbygge fugt inde i jakken.

Cykler du i mørket, f.eks. om morgenen eller aftenen, får du i en cykeljakke også reflekser, der øger din synlighed og lader dig blive set i mørket. Det giver dig ekstra tryghed på vejene.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om cykeljakke

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!