Cykelstrømper

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Cykelstrømper findes i mange former, varianter, men også størrelser. De fleste modeller er unisex, og kan derfor egnes af både kvinder og mænd. Læs med her, og bliv meget klogere på cykelstrømper til alle forhold, uanset om det er vinter, sommer eller til helårsbrug.

Cykelstrømper Test: Top 5 Bedste Cykelsokker

Annonce

1. GripGrab Classic (3-pak)

Bedste cykelstørmper i test
Pris: 219 DKK

Med disse GripGrab Classic cykelsokker får du en pakke med tre par strømper, der er designet med Coolmax® mesh, der både sikrer dig tørre og kølige cykelstrømper, så du kan cykle sommeren igennem! Derudover er GripGrab Classic cykelstrømper designet med god åndbarhed og svangstøtte for komfort.

3 stk: Meget værdi for pengene!
Holder dine fødder kølige & tørre
Svangstøtte & åndbarhed
Fås kun i én farve
twelvesixteen-cykelstroemper-lange-sorte
Annonce

2. TwelveSixteen cykelstrømper

Bedste billige cykelstørmper
Pris: 129 DKK

Med disse cykelstrømper fra det danske mærke, TwelveSixteen, også kendt som 12.16, får du en strømpe med halvhøjt skaft, der er fremstillet i en blanding af bomuld og lycra. TwelveSixteen cykelstrømperne er holdbare, stærke og sikrer dig en god pasform med ekstra støtte og forstærkning ved tå- og hælområde.

Fremstillet i bomuld & lycra
Q-hud teknologi: begrænser bakterier & lugt
Stærk & holdbar
Fås ikke i kort model
endura-singletrack-shin-guard-cykelstroempe
Annonce

3. Endura SingleTrack Shin Guard

Bedste premium cykelstrømper
Pris: 469 DKK

Endura SingleTrack Shin Guard cykelstrømperne er fremstillet med Memory skuminderlag, der beskytter dine skinneben. De har en blød fornemmelse, er strækbare og særligt behagelige, der giver dig en perfekt pasform.

Designet med Memory-skumindlæg
Højtransporterende garn & god pasform
Beskyttelse omkring ankelknoglerne
Høj pris
assos-ultraz-cykelstroemper-vinter-evo
Annonce

4. Assos Ultraz Winter EVO

Bedste cykelstrømper til vinter
Pris: 189 DKK

Assos Ultraz EVO er et par cykelstrømper til vinter, der byde på ekstremt god varme, absorbering af fugt og let vægt. Assos Ultraz EVO cykelstrømperne til vinter er fremstillet i en blanding af merinouldgarner, der giver dig tørre fødder, som holder sig varme i kulden.

Blanding af merinouldgarner
Åndbare & absorberer fugt
Letvægtige & god varme
Design tiltaler ikke alle
gripgrab-vandtaet-merino-termo-cykelstroempe-removebg-preview
Annonce

5. GripGrab Vandtæt Merino cykelstrømper

Bedste vandtætte cykelstrømper
Pris: 335 DKK

Her får du et par vandtætte cykelstrømper fra GripGrab, der er fremstillet i merinould, der både er åndbart, blødt og isolerende. GripGrab vandtætte cykelstrømper giver dig beskyttelse mod regn og vandpytter, og er styrket på både hæl og tå for øget holdbarhed. 

Åndbare, bløde & isolerende
Vandtætte funktioner
Forstærket hæl og tå
Prisen

Indholdsfortegnelse

Når du skal vælge cykelstrømper er det vigtigste, at du får den rigtige størrelse, som normalt spænder fra omkring størrelse 35 - 47. Du kan som oftest bruge de fleste cykelstrømper til alle former cykling, men der findes også cykelsokker, som er specielt designet til MTB eller racercykler.

Dernæst kan der også skelnes mellem korte og lange cykelstrømper, hvor korte modeller anbefales til dig, der tager på cykelture i de varmere årstider. I denne bedst i test af cykelstrømper gør vi dig meget klogere på egenskaber, design og funktioner ved cykelsokker samt hvad du bør være opmærksom på, når du skal finde det par, der passer allerbedst til dig. 

Tjekliste til køb af cykelstrømper

For at forenkle processen for dig, har vi lavet en tjekliste, som du kan følge for at forenkle processen og være opmærksom på de faktorer i cykelstrømper, der er vigtig for dig:

Pasform og størrelse: Blandt de vigtigste faktorer når du vælger strømper til cykling er størrelsen. Find et par cykelstrømper, der passer til dig i den rigtige størrelse, der byder på god pasform og undgår eventuelle gnidninger og irritation under din cykeltur.

Materialer: Vælg gerne cykelstrømper i åndbare og svedtransporterende materialer, som f.eks. Merinould, polyester og/eller syntetiske blandinger, da disse materialer holder dine fødder komfortable og tørre.

Polstring: Gør dig tanker om, hvorvidt du har brug for ekstra forstærkning eller polstring på bestemte områder af din cykelstrømpe. Dette kan f.eks. være tå, hæl eller sål, der er ekstra udsat, hvorfor forstærkning kan forbedre komforten og reducere trykpunkter på dine lange cykelture.

Skaftlængde: Cykelstrømper findes i både lange og korte modeller, men du skal selvfølgelig vælge det, der passer bedst til din stil samt de forhold, du cykler i.

Sømme: Undgå så vidt muligt cykelstrømper med ubehagelige sømme, især på tæerne. Sømme kan nemlig forårsage gnidninger og ubehag under dine cykelture, hvorfor du bør vælge cykelsokker med flade sømme eller endda helt sømløse hvis muligt.

Åndbarhed: God ventilation og høj åndbarhed er vigtige faktorer, når du giver den gas på cykel, for det kan hurtigt blive varmt. Med disse funktioner kan dine fødder holde sig kolde og tørre under varme og svedige forhold.

Design, stil og farver: De forskellige mærker og producenter af cykelstrømper kommer med deres egne designs, stil og farver, der ofte matcher med deres egne cykeljakker, cykelbukser og cykelvest. Du kan derfor med fordel kombinere med cykeltøj og cykelstrømper, der matcher i farver, design og grafik, så du får et cool sæt.

Tidligere anbefalinger og anmeldelser: Læs gerne tidligere anmeldelser og anbefalinger fra kunder, venner og andre cyklister, når du skal vælge de bedste cykelstrømper. Dette kan give et indblik i, om du har kig på en god eller mindre god strømpe.

Hvorfor vælge cykelstrømper?

Mange cyklister er ikke særligt opmærksomme på deres fødder, når de er ude at cykle. Men det er ikke kun dine ben, der gør pedalarbejdet, hvorfor det er vigtigt at have en optimal følelse i cykelskoene, især på lange og bakkede ture, hvor du bliver presset.

Derfor er cykelstrømper heller ikke kun et spørgsmål om design og det at se godt ud, men i høj grad kvalitet. På den ene side skal de yde beskyttelse mod trykpunkter, men på den anden side skal de også være åndbare og undgå meget svedende fødder, da dette kan blive en ubehagelig oplevelse. 

Derfor rådes det også i høj grad, at du køber cykelstrømper - uanset om du er hobbycyklist eller i den professionelle kategori af cykelryttere. Når det kommer til at beskytte dine fødder og passe på dig selv og dem, bør du ikke gå på kompromis.

I vores test af cykelstrømper gør vi dig meget klogere på de forskellige typer af sokker på markedet, hvilke materialer de er fremstillet i og hvilke der er værd at købe.

cykelstroemper-bedst-i-test

Har jeg overhovedet brug for cykelstrømper?

Du kan selvfølgelig starte med at spørge dig selv, om du overhovedet bør købe dyre cykelstrømper, når der også findes billigere alternativer i supermarkeder, på online webshops med cykeludstyr, men også i outlets. I princippet er det også bedre, at du har “normale” sportsstrømper på, før du komplet opgiver dine fødder, hvilket du ikke bør!

De sportsstrømper eller f.eks. vandrestrømper du kan finde i outlets, supermarkeder, m.m. er dog designet til sportsaktiviteter generelt og ikke specifikt til cykling. Derfor adskiller de sig også fra anerkendte mærker af cykeltøj, som i højere grad er decideret designet til cyklisters behov. De har den korrekte polstring på de rigtige og relevante områder, er som regel lavet i åndbart materiale og holder fødderne varme, men forhindrer også, at du får svedende fødder.

Det kan faktisk godt betale sig økonomisk at købe et par cykelstrømper hos et specialmærke på dette område, som måske lige er lidt dyrere, hvis du kigger på det over flere år. Vores erfaring er, at du med et par billige cykelstrømper alligevel ender med, at du køber et dyrere par, da de ikke holder særlig længe. Derudover er cykelstrømper fra større og gode mærker ofte fremstillet i mere robuste materialer, der giver en længere holdbarhed, men samtidig også mere stræk og bedre pasform. 

Hvilke typer af cykelsokker findes der?

Cykelstrømper findes i flere forskellige varianter og alt efter, om du skal bruge cykelsokker til sommer, cykelstrømper til vinter eller helårssokker, er der modeller til alle forhold. I vores test af cykelstrømper viser vi dig kort og kompakt fordelene ved de enkelte varianter:

Cykelstrømper til sokker

Som navnet også antyder, er disse velegnede til cykling i de varmere måneder eller områder, hvis du tager uden for landets grænser. Cykelstrømper til sommer er ofte meget lette, åndbare og lader dig undgå ubehagelige, svedige fødder.

Vinter cykelstrømper

Cykelstrømper til vinter er velegnet til dig, der ikke ønsker at opgive cykling i de koldere måneder. Det er lige præcis i de køligere måneder, at disse kommer til fulde potentiale, da de holder dig varm, uden at du overophedes.

Cykelstrømper til hele sæsonen

Cykelstrømper til helårsbrug er ofte en blanding af cykelstrømper til sommer og vinter, der tager alt godt fra begge strømper og tilsammen danner en god strømpe, som du kan bruge hele året rundt. Disse holder fødderne varme i kolde måneder, men ikke nær så effektivt som et par til vinter. Derudover vil du kunne opleve svedige fødder, hvis du er ude at cykle i meget varme temperaturer.

Kendte producenter og mærker af cykelstrømper

 

Endura
SmartWool
GripGrab
CEP
PAS Normal
Twelve Sixteen
Assos
Aero
ES16
Fusion
DaFeet
Fusion
Specialized
Danish Endurance

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om cykelstrømper

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!