Cykelvest

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Cykelveste fås både med lys, reflekser, lommer, men også som cykelveste mod den, til tider, stærke vind. Cykelveste beskytter dig mod vinden og begrænser samtidig ikke din bevægelsesfrihed, så du kan fokusere på at cykle. Læs med her, og find de bedste cykelveste til damer og herrer.

Cykelvest Test: Top 5 Bedste Cykelveste

twelvesixteen-cykelvest-unik-microfibre-174
Annonce

1. TwelveSixteen Unik Microfibre 174

Bedste cykelvest i test
Pris: 699 DKK

TwelveSixteen Unik Microfiber 174 er en cykel vindvest, der er designet med høj krave for beskyttelse mod vind og kulde samt elastik linning der sikrer dig, at lynlåsen ikke glider op, når du cykler. Med TwelveSixteen Unik Microfiber 174 får du refleks for synlighed og gode lommer til opbevaring af telefon, energibarer, m.m.

Se vores test af TwelveSixteen Cykelvest Unik Microfibre.

Åndbare & beskyttende materialer
Dansk mærke & design
Mikrofiber for behagelighed & god pasform
Hurtigt udsolgt!
castelli-aria-cykelvest
Annonce

2. Castelli Aria

Bedste billige cykelvest
Pris: 639 DKK

Castelli Aria er blandt de letteste cykelveste på markedet og er lavet med et design, der sidder ekstremt tæt på kroppen, uden at den bliver for stram. Med Castelli Aria cykel vindvesten til dame og herre, får du baglomme, ultralet vindtæt vævet mikrofiber front og stribet mesh-ryg med elastik.

Lavet med YKK® Vision® lynlås
Ekstrem letvægtig
Kommer med baglomme
Fås kun i én farve
Annonce

3. TwelveSixteen Unik Pro 169

Bedste premium cykelvest
Pris: 899 DKK

Med denne cykel vindvest fra danske TwelveSixteen får du en vandafvisende membran, der beskytter mod regn (8.000 mm vandsøjletryk), god åndbarhed og reflekterende detaljer, der øger synligheden i mørke. TwelveSixteen Unik Pro cykelvesten er designet med skjult semi-autolock lynlås, så den kan åbnes med én hånd.

Designet med vandtæt membran
Kan åbnes med én hånd (Semi-autolock lynlås)
Unisex, åndbar & god pasform
Prisen
Il-biondo-road-warrior-cykelvest-hi-vis-orange
Annonce

4. Il Biondo Road Warrrior HI-VIS

Bedste cykel vindvest med refleks
Pris: 799 DKK

Road Warrior cykelvesten fra Il Biondo holder dig varm og tør, da den er fremstillet i volare-stof med vand- og vindtætte egenskaber. Cykelvesten er både let, foldbar og fylder intet samt er designet med tre lommer bagpå. Med Il Biondo Road Warrior cykelvesten får du lommer, refleks og godt lys.

Med lommer & synlig farve
Vind- & vandtætte materialer
Ultra letvægtig & gode lommer
Design tiltaler ikke alle
gripgrab-vindtaet-windbuster-letvaegtsvest
Annonce

5. GribGrab Vindtæt Windbuster Letvægtsvest

Bedste letvægts cykelvest
Pris: 699 DKK

Med GripGrab Windbuster får du en letvægts cykelvest, der er alsidig i brug og minimalistisk i design. GripGrab Windbuster cykelvesten er lavet med beskyttende krave, åndbar mesh og vandafvisende belægning (PFC-fri DWR). Derudover er den lavet med gode reflekser, så du har øget synlighed og fås i flere farver.

Fremstillet i japansk, vindtæt letvægtsstof
Åndbar mesh bagpå & to-vejs YKK lynlåse
Reflekjsdetaljer & beskyttende krave
Ikke vandtæt

Indholdsfortegnelse

I vores bedst i test af cykel vindveste og traditionelle cykelveste, kigger vi som udgangspunkt på lettere cykelveste, du kan bruge, når du er ude og give den gas på cyklen. Vores cykelvest test forklarer alt, hvad du skal overveje og være opmærksom på, når det kommer til købet af den bedste cykelvest til dame og herre. Derudover kigger vi også på valget af materialer, hvordan du finder den rette pasform og eventuelt ekstraudstyr, som kan følge med i disse cykelveste.

Tjekliste til køb af cykelvest

Når du skal finde den perfekte cykelvest, kan det være en god ide, hvis du har gjort dig nogle tanker om egenskaber, pasform, materialer og udseende inden. Leder du f.eks. Efter en cykel vindvest, en med lys, lommer, reflekser eller en cykelvest designet til damer eller herrer?

Der er meget at tænke på, hvorfor vi har forsøgt at gøre det enkelt for dig med denne tjekliste:

Pasform og størrelse: En god cykelvest skal gerne passe til din kropstype og størrelse. Den skal sidde tæt, men stadig give dig god bevægelsesfrihed, så du føler dig fri til at cykle. Det kan være en god ide at prøve cykelvesten på, inden du køber den.

Beskyttelse mod vejr: Afhængig af vejret du cykler i, bør du have en cykelvest med de rette egenskaber. Bor du i Danmark og cykler primært her, kan du med fordel vælge en cykel vindvest, da det ofte blæser og regner, hvorfor du vil have brug for den rette grad af vand- og vindbeskyttelse.

Åndbarhed: Det kan hurtigt blive varmt, når du træder igennem på cyklen. Derfor anbefales det også, at du vælger en cykelvest, som er åndbar, der gør, at du ikke overopheder. Egenskaber i vesten kan bl.a. Være ventilationspaneler eller åndbart materiale i ryggen og under armene, der regulerer temperaturen og sikrer en behagelig cykeltur.

Reflekterende detaljer: Med reflekser og reflekterende detaljer er du sikret synlighed i mørke og om natten eller morgenen alt afhængig af, hvornår du cykler.

Lommer og opbevaring: I mange cykelveste er der lommer, hvori du kan opbevare telefon, nøgler, pung og energibarer. Lommerne sidder ofte bag på eller i siden og er et must-have, når du er på længere cykelture.

Design, farver og stil: Dette afhænger af smag og behag, men mange vælger en cykelvest, der passer til deres andet cykeltøj. Det gør, at du får en mere personlig stil og et sæt af cykelbukser, cykelvest og jakke, der passer sammen i farverne og stilen.

Pris og budget: Cykelveste findes i mange forskellige prisklasser og det vigtigste er, at du får en cykelvest, der passer til din økonomi og budget. Husk dog på, at en cykelvest i høj kvalitet kan være en god investering, der kan forbedre din cykeloplevelse på gravel cykel, racercykel eller hvad du cykler på gevaldigt og øge komforten.

Hvad er det specielle ved en cykelvest?

Før du begiver dig ud og køber en cykelvest til enten dame eller herre, kan du stille dig selv spørgsmålet: “Hvorfor har jeg overhovedet brug for en cykelvest?”. Det kan der være mange grunde til og selvom den for nogen, kan virke som en ekstra og ikke relevant omkostning, fører en cykel vindvest og normal vest mange fordele med sig. 

Hvis du ofte cykler uden rygsæk, er den største fordel ved disse veste deres kompakthed. Grundet deres små dimensioner kan cykelvesten nemt foldes sammen og opbevares i en af dine lommer på cykeltrøjen. Og hvis du skulle tro, at en eventuel ekstra vægt fra vesten vil få dig til at svinge mod højre/venstre, er disse cykelveste ofte så lette, at deres vægt ingen rolle spiller.

cykelvest-bedst-i-test

Fordele og ulemper ved vandrebukser

Fordele

 • Ofte designet i små dimensioner og kræver derfor lidt opbevaringsplads
 • Meget let

 • God temperaturregulering

 • God vindbeskyttelse

Ulemper

Bør jeg vælge cykelvest eller cykeljakke?

Dette er et spørgsmål, som de fleste har individuelle holdninger til og som du helt selv skal afgøre. Hos Friluftsfreak kan vi kun give dig et par vigtige tips og råd til, hvornår du bør bruge en vest og hvornår, du har brug for en mere robust jakke.

Vi er engagerede gravel bike cyklister, men synes selvfølgelig også en tur på mountainbike, el mountainbike, såvel som en traditionel, er ekstremt fedt! Vi kører som oftest uden rygsæk og gerne om sommeren, hvor vi anbefaler en god cykelvest. Cykelveste er meget små i deres dimensioner og har samtidig en lav vægt, hvorfor den nemt kan opbevares i din cykeltrøje og tages på, hvis det bliver nødvendigt. Den genererer ikke, men er rar at have med og kan give dig kontrol over klimaet på din cykeltur, hvilket er at foretrække.

Den store ulempe ved en cykelvest kommer dog til syne i dårligt vejr med regn. Grundet de mange ventilationsåbninger giver den effektiv beskyttelse mod vinden, men ingen mod vand og regn. Begynder det at regne, skal du derfor ikke regne med at din cykelvest beskytter dig, men derimod bliver du blot meget våd.

Skal du have al den beskyttelse, du kan få i dårligt vejr, er du bedre stillet med en jakke. De tykkere materialer gør dog, at du får mindre bevægelsesfrihed på lande- og grusvejene. Cykler du om vinteren, bør du helt klart vælge en vinter cykeljakke, der overgår vesten med længder, da den beskytter mod nedbør og samtidig er meget robust.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om cykelveste

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!