El Skateboard

Sidst opdateret: december, 2022 | Denne artikel indeholder annoncer

Er du blevet træt af at cykle eller gå rundt? Et elektrisk skateboard er den ultimative mulighed for at cruise på gaderne i Danmark, uden selv at bruge mange kræfter. Det hurtige transportmiddel, som samtidig er skide skægt, er blevet et velkendt produkt på det danske marked. Elektriske skateboards går under flere navne, f.eks. esk8 og e-skate, og sender cykler, rulleskøjter og gåben tilbage til fortiden.

Der er mange modeller af el skateboards på det danske marked, hvorfor det er værd at lave en grundig undersøgelse, så du ikke ender med at købe katten i sækken. 

Du guides gennem top 5 elektriske skateboards på markedet samt hvad du skal være opmærksom på ved køb af et elektrisk longboard. Friluftsfreak.dk har i samarbejde med el skateboard eksperten, Jonathan Kjeldgaard, lavet en test af elektriske skateboards.

El Skateboard Test: Top 5 Bedste Elektriske Skateboards

Testen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.

1. Roadsurfing The Ultimate [HUB]

5.995 DKK

 Hastighed: Op til 42 km/t

✓ Rækkevidde: Op til 36 km

roadsurfing-utlimate-hub-skateboard

✓ Elektrisk longboard med dual 500w 90mm HUB motor & 8.7ah DMEGC-batteri

✓ CE-mærket

 

TIL BUTIK

2. Roadsurfing THE LEGIT

2.995 DKK

 Hastighed: Op til 20 km/t

✓ Rækkevidde: Op til 15 km

roadsurfing-thelegit-skateboard

✓ 2,9ah batteri & single 83mm HUB motor

✓ CE-mærket

 

 

TIL BUTIK

3. Vaya S2

2.539 DKK

 Hastighed: Op til 25 km/t

✓ Rækkevidde: Op til 15 km

vaya-skateboard-s2_1✓ Medfølger: oplader, manual & værktøjer til boardet

✓ CE-mærket

TIL BUTIK

4. Roadsurfing The Ultimate [BELT]

6.450 DKK

 Hastighed: Op til 45 km/t

✓ Rækkevidde: Op til 36 km

roadsurfing-ultimate-belt-elskateboard

✓ Elektrisk longboard med dual 750w motor, 5055 belt motor & 8.7ah DMEGC batteri

✓ CE-mærket

 

TIL BUTIK

5. Panther El Skateboard

2.995 DKK

 Elektrisk longboard

 Hastighed: Max 30 km/t

✓ Rækkevidde: Op til 15-18 km

elektrisk-skateboard-panther

✓ CE-og RoHs godkendt

 

 

 

TIL BUTIK

Guide til elektrisk skateboard

Skateboards har været populære og udviklet sig i årevis. Udviklingen gør, at du nu kan opleve skateboardkulturen på en ny vis – nemlig elektrisk. Ved normale skateboards skubber du dig selv i gang, hvorimod et elektrisk longboard gør det for dig.

 

Hvad er et el skateboard?

Det ligger i navnet, og er også præcis, hvad det er. Et elektrisk skateboard er et skateboard, hvor der er monteret en motor, som gør det elektrisk. Elektriciteten gør, at du modsat et traditionelt skateboard, ikke skal bruge din egen energi på at skubbe dig afsted.

Er du træt af kedelige og uinspirerende transportmidler? Elektriske skateboards pifter hverdagen op, sætter gang i adrenalinen, og transporterer dig fra A – B på cool manér. Du kan også udforske områder med venner eller blot cruise rundt på dit elektriske skateboard. De fleste elektriske longboards har en rækkevidde på mindst 10-15 kilometer pr. Opladning. Det betyder, at du sagtens kan cruise rundt, skate til og fra skole samt komme rundt i din lokale by. 

Støt den grønne omstilling og giv den gas på et elektrisk skateboard. Det er både nemmere, mere miljøvenligt og ovenikøbet cool! Du kan ligeledes uden problemer have dit elektriske longboard med på ferien til Kreta eller under armen i metroen.

Hvis du er blevet træt af de traditionelle skate-, penny- eller longboards, er et elektrisk skateboard det rette for dig.

 

Hvorfor købe et elektrisk skateboard?

Er du til eventyr, fart, sjov og teknologi? Så kunne et elektrisk longboard være et perfekt match til dig. Elektriske skateboards er de seneste par år blevet populære, og personer ses ofte cruise rundt i byer. Elektriske skateboards er et fremragende transportmiddel, som samtidig giver dig et cool udtryk. 

Elektriske skateboards udvikler sig konstant, og de fleste modeller kan køre +30 km i timen. Tophastigheden for elektriske longboards giver dig muligheden for at køre stærkt, men det kræver også sin øvelse og mestring. 30 – 40 km/t på et elektrisk skateboard kan føles hurtigt, og kræver du har styr på balance og køreegenskaber. 

Hvis du ønsker at køre mere end 20 km/t, er det kun tilladt i lukkede områder i Danmark. Det er ikke tilladt at køre mere end 20 km/t i trafikken. Selvom 20 km/t for nogen måske ikke føles hurtigt, er det for sikkerhed og andre trafikanters skyld. Derfor er det vigtigt, du overholder reglerne for brugen af elektriske skateboards, da det ellers kan gå udover andre.

 

Valg af elektrisk skateboard

Det kan være svært at finde et elektrisk skateboard, som passer lige præcis til dig. Der er mange udbydere af elektriske skateboards på markedet, og de opfylder alle forskellige behov. Det er derfor en god ide, at du gør dig overvejelser, inden du investerer penge i et elektrisk skateboard.

Vi har forberedt spørgsmål, som kan bruges til at spore dig ind på, hvilke egenskaber du søger i et elektrisk skateboard:

  • Skal det være til voksne eller børn?
  • Har du mod og egenskaberne til et elektrisk skateboard?
  • Design, hastighed eller brugervenlighed?
  • Hvad skal tophastigheden være?
  • Hvad er dit budget til et elektrisk skateboard?

el-skateboard

Elektrisk skateboard med hub eller belt motor?

Til elektriske skateboards findes der to forskellige motorer. Det er en god ide at sætte sig ind i de forskellige fordele og ulemper for de to motorer. Derfor har vi herunder kort gennemgået, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger om dit el board skal have en hub eller belt motor.

 

Hub motor

Fordele: Ved at vælge en hub motor til dit elektriske skateboard, er en af fordelene bl.a. at de kommer med et simplere design, er lydsvage og samtidig også kan anvendes som et longboard, hvis du ikke har fået ladet nok strøm på batteriet. Udover det er elektriske longboards med en hub motor også billigere i prisen, kræver mindre vedligeholdelse samt lettere i vægt. 

Ulemper: Eftersom hub motoren sidder i hjulene på el skateboardet, vil du ikke have mulighed for at skifte baghjulene til lige præcis de hjul, som du ønsker at have på. Ved valg af en hub motor på dit elektriske skateboard, kan du også komme ud for overophedning.

 

Belt motor

Fordele: Når du vælger et elektrisk skateboard med en belt motor, vil du opleve en kraftigere motor, hurtigere acceleration og bedre bremseevne. Med en belt motor vil du generelt opnå en bedre ydeevne rent motormæssigt. Udover det, giver en belt motor dig også mulighed for at skifte for- og baghjul, akkurat som du ønsker det.

Ulemper: En belt motor larmer meget, så hvis du sætter stor pris på ro, skal du ikke vælge et elektrisk longboard med en belt motor. Modsat et elektrisk skateboard med hub motor, fungerer modellen med belt motor ikke særlig godt som et normalt longboard, hvis det løber tør for batteri undervejs. Et elektrisk skateboard med belt motor kræver desuden også mere vedligeholdelse.

Hvilket el skateboard skal jeg vælge?

Teknologien indenfor elektriske skateboards udvikler sig årligt, og vi ser hele tiden nye og forbedrede el skateboards – bedre manøvredygtighed, højere tophastighed samt mere holdbare materialer. Det kan være svært at finde ud af, hvilket el skateboard som passer bedst til dig. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvad du præcist ønsker at bruge dit elektriske skateboard til.

Når du undersøger markedet for elektriske skateboards, kan du eventuelt sætte kriterier for, hvor mange kilometer dit kommende el skateboard skal kunne køre på én opladning, hvad tophastigheden skal være samt brugervenligheden og designet. 

Der er tit en tendens for at købe det, som rent designmæssigt ser bedst ud, men det er ikke altid det bedste produkt. Det er derfor essentielt, at det elektriske skateboard, som du kigger på, opfylder dine behov. Hvis el skateboardet ikke opfylder dine behov for, hvad det skal kunne, opnår du ikke en nær så stor glæde ved købet. 

 

Elektrisk skateboard tilbehør

Hvis du har planer om at køre hurtigt på dit elektriske skateboard, er det fornuftigt at kigge på sikkerhedsudstyr og tilbehør. Når du kører på elektrisk skateboard, skal sikkerhed ALTID være første prioritet, da du kan vælte og komme slemt til skade.

Af tilbehør til elektriske skateboards er der blandt andet skaterhjelme samt beskyttelse til hænder, knæ og albuer. Udover det, er der også lys og reflekser til dit elektriske skateboard, så du er sikker på, at du overholder reglerne.

 

Skaterhjelm eller cykelhjelm?

HUSK hjelm! Du kan både benytte dig af en skaterhjelm og cykelhjelm, men forlad ikke hjemmet uden hjelm, når du begiver dig ud på dit elektriske skateboard! Du kan komme alvorligt til skade på et elektrisk skateboard, hvorfor sikkerhed er første prioritet. Hvis du har tanker om at skulle køre på elektriske skateboards, anbefaler vi derfor i højeste grad, at du også kigger på sikkerhedsudstyr til dit el skateboard.

 

El skateboard fjernbetjening

Grundet en trådløs fjernbetjening er dit elektriske skateboard manøvredygtigt og nemt at styre. Fjernbetjeningen har et enkelt og brugervenligt design, som gør funktionerne nemme at gennemskue. Den trådløse fjernbetjening til dit el skateboard giver dig hurtigt et overblik over batteri-, hastighedsniveau, m.m. Dermed er du sikret den nødvendige viden og kontrol, for at du kan styre sikkert gennem trafikken. Batterilevetiden i den trådløse fjernbetjening er god, så du skal ikke være bange for at skulle lade den op dag efter dag.

 

El skateboard regler

Der har gennem tiden været meget diskussion om, hvad reglerne er for elektriske skateboards, og de er ret enkle. 

Du må køre på dit elektriske skateboard på vejstrækninger i byen eller på cykelstien, hvor der gælder en hastighedsgrænse på 50 km/t. Dertil gælder også nogle regler, som du skal overholde:

  • Du skal have permanent lys på dit elektriske skateboard, hvilket betyder en for- og baglygte. Forlygten skal lyse hvidt eller gult, mens baglygten skal lyse rød. Lygterne skal kunne lyse op med en afstand på mindst 300 meter.
  • Dit elektriske skateboard eller dig som fører, skal mindst have en hvid refleks, som er synlig forfra, en rød refleks som er synlig bagfra samt en gul eller hvid refleks, som er nylig fra begge sider. 
  • Du må højst køre 20 km/t på dit elektriske skateboard (kilde).
  • Kun én person er tilladt på el skateboardet.

Dit elektriske skateboard må ikke overstige en vægt på 25 kg samt en længde på 1,2 m og en bredde på 0,70 m.

 

Er elektriske skateboard lovlige?

Er elektriske skateboards overhovedet lovlige? Og hvad er reglerne så for det eldrevne køretøj? Svaret er meget enkelt: Ja, el skateboards er lovlige, både at sælge, eje og køre på. Men vi kan godt forstå din tvivl, for ved en hurtig internetsøgning, hævder folk at elektriske skateboards, som kører mere end 20 km/t er ulovlige. Men dette er selvfølgelig ikke sandt – det egentlige spørgsmål bliver, hvor henne du kan køre mere end 20 km/t.

Hvis du ønsker at køre på offentlig vej på dit elektriske skateboard, elektriske løbehjul eller andet, skal du dog være fyldt 15 år. Hvis du er under 15 år, men stadig ønsker at køre rundt på dit elektriske skateboard, skal du være ledsaget af en myndig person eller gøre det på skiltede opholdsområder.

El skateboard mærker

Når du skal finde det perfekte elektriske longboard til dig, kan det være svært at finde rundt i de mange forskellige modeller og mærker. Der er utrolig mange udbydere af elektriske skateboards, hvilket er hvorfor vi også har lavet denne guide – dermed går du ikke helt gal i byen, og har styr på de mest essentielle faktorer. 

I Danmark har virksomheden, RoadSurfing taget landet med storm – og tilbyder uden tvivl de allerbedste elektriske longboards i Danmark til prisen. Ved køb af et elektrisk longboard hos RoadSurfing er du sikret kvalitet i højeste klasse – og så har de ovenikøbet værksted placeret i Aarhus, hvis du skulle være uheldig.

Udover RoadSurfing er der også Vaya, som gør sig utrolig godt indenfor elektriske skateboards. Vaya har designet og udviklet op til flere modeller, så der er noget til ethvert niveau og prisklasse. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om el skateboard

 

Hvad koster et elektrisk skateboard?

Et el skateboard spænder meget bredt i prisen, og kan fås helt ned fra 2.500 DKK. Det afhænger meget af præferencer, og om du vil have et af de bedste el skateboards på markedet. Vi har bl.a. Anmeldt Vaya S2, som koster 2.495 DKK, og er et godt begynder elektrisk skateboard. Derimod har vi også anmeldt dyrere modeller fra det danske mærke, Roadsurfing, men her får du også et helt andet board, hvis du f.eks. Vælger The ULTIMATE modellen.

Hvis du ønsker et billigere elektrisk skateboard, kan du også lede efter brugte modeller på Facebook eller DBA. Her bliver der også ofte sat brugte el skateboards til salg.

 

Hvilket el skateboard skal jeg vælge?

Spørgsmålet til 1000 kr. Som vi ikke kan svare på, men blot vejlede om. Vores personlige anbefaling vil være et The ULTIMATE fra Roadsurfing, og hvis du er på udkig efter en billigere model, vil vi vælge Roadsurfing The LEGIT. Valget er naturligvis dit, og afhænger af dine præferencer.

 

Hvor hurtigt kan et el skateboard køre?

På offentlige veje er reglerne for hastighed på et elektrisk skateboard 20 km/t. Det vil sige, at du ikke må køre hurtigere end 20 km/t, selvom dit el skateboard kan. De elektriske skateboards som du kan se på Friluftsfreak, kan dog køre en smule hurtigere.

 

Hvor må jeg køre med et elektrisk skateboard?

Udenfor byzoner må du kun køre med dit elektriske skateboard på vejen, hvis fartgrænsen maks er 50 km/t (kilde). Hvis der er cykelstier, skal du benytte dig af cykelstien med dit el skateboard.