Elektrisk Pumpe Til SUP

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Oppustelige SUP boards er ekstremt populære. Princippet om oppustelige paddleboards giver dog kun mening, hvis du har en SUP pumpe med, der fungerer pålideligt og er nem at transportere. Samtidig skal pumpen være kraftig nok til at puste det oppustelige SUP board op på stedet, hurtigt og uden du skal yde for stor en indsats. Her kan en elektrisk pumpe til SUP være brugbar.

SUP Pumpe Test: Top 5 Bedste Elektrisk Pumpe Til SUP

surfmore-elektrisk-sup-pumpe
Annonce

1. SURFMORE Elektrisk SUP Pumpe 20 PSI

Bedste elektrisk pumpe til SUP
Pris: 999 DKK

Blandt de bedstsælgende elektriske pumper til paddleboard i DK. Vandafvisende display og pumper op til 20 PSI.

Pumper op til 20 PSI
Vandafvisende display
Kan benyttes til alle typer oppustelige SUP
Forholdsvis høj pris
elektrisk-pumpe-sup-watery
Annonce

2. Watery Elektrisk SUP Pumpe 16 PSI

Bedste billige el pumpe til paddleboard
Pris: 675 DKK

Super god og troværdig elektrisk pumpe til paddleboard fra danske Watery. Pumpen kan tilsluttes cigarettænder i bilen.

Pumper op til 16 PSI
Kan tilsluttes cigarettænderen i bilen
Kompakt størrelse - nem at transportere
Puster "kun" op til 16 PSI
bravo-elektrisk-pumpe-15psi
Annonce

3. BRAVO Elektrisk Pumpe 15 PSI

Bedste premium pumpe til SUP
Pris: 1.799 DKK

BRAVO er kendt for at lave produkter, som holder 100% og det gør denne elektriske pumpe til SUP også. Kan tilsluttes bilens batteri.

Forstærket slange med diverse adaptorer
Gennemtestet kvalitet pumpe fra BRAVO
Kan tilsluttes bilens batteri
Høj pris
sup-elektrisk-pumpe-lithium
Annonce

4. Elektrisk pumpe 16 PSI (Lithium batteri)

Bedste elektrisk pumpe med lithium batteri
Pris: 1.419 DKK

Slidstærk, elektrisk paddleboard pumpe med lithium batteri. Pumper op til 16 PSI, og er vandafvisende

Pumper op til 16 PSI
Slidstærk pumpe til SUP med lithium batteri
Vandafvisende
Lithium batteri
elektrisk-sup-pumpe-70l
Annonce

5. Elektrisk SUP Pumpe 16 PSI

Bedste prisbillige SUP pumpe
Pris: 599 DKK

Passer til alle SUP boards, gummibåde, m.m. Pumper til 16 PSI og kan indstilles i tryk samt tilkobles bilen.

Pumper op til 16 PSI & kan indstilles i tryk
Tilsluttes 12V/cigarettænder
Passer til alle oppustelige SUP boards
Højst 16 PSI

Indholdsfortegnelse

Køb elektrisk pumpe til SUP: Sådan vælger du den rigtige pumpe

Der er store forskelle på pumper til paddleboard. Du kan f.eks. vælge mellem elektriske og manuelle pumper, enkelt- og dobbeltslag samt forskellige drevtyper til de elektriske SUP pumper.

Det bliver endnu bedre: Der er et par andre funktioner (f.eks. pumpens maksimale tryk), som du bestemt bør være opmærksom på, når du køber en elektrisk pumpe til SUP.

Sådan undgår du dårlige køb: For at du ikke skal blive forvirret af disse væsentlige forskelle mellem de forskellige pumper, forklarer Friluftsfreak præcis hvilke pumper, der passer til hvilke brugere i denne købsguide.

Hvad du skal overveje, når du køber en elektrisk pumpe til SUP (inkl. tjekliste)

Når du vælger den rigtige elektriske pumpe til SUP, bør du overveje følgende punkter:

 • Pumpe type

 • Kompabilitet

 • Ydeevne

 • Fleksibilitet

 • Maksimalt tryk

 • Yderligere tjenester

Hvilken type paddleboard pumpe har du brug for?

Med SUP pumper kan der først skelnes mellem elektriske og manuelle pumper. Sidstnævnte er også opdelt i enkelt- og dobbeltkammerpumpe.

Friluftsfreak forklarer fordele og ulemper ved hver model.

Elektriske pumper til SUP er praktiske og nemme at bruge:

Den største fordel ved elektriske pumper er, at de er meget mere bekvemme at bruge end manuelle pumper. De kræver ingen fysisk indsats, så du kan spare din energi til at padle på dit SUP board. Du kan med fordel medbringe din SUP pumpe i en vandtæt rygsæk.

På den anden side har elektriske pumper altid brug for en eller anden form for fremdrift for at fungere. Det betyder, at de ikke kan bruges overalt og er mindre fleksible end manuelle pumper til paddleboard.

De vejer også mere, hvilket også gør dem sværere at transportere og derfor mindre fleksible at bruge. I sidste ende er elektriske pumper normalt væsentligt dyrere end manuelle SUP pumper.

Manuelle SUP pumper som et billigt og fleksibelt alternativ

Da der ikke kræves strøm til at håndtere manuelle pumper, kan de bruges når som helst og hvor som helst. Du kan nemt medbringe pumpen til vandet for at puste dit oppustelige paddleboard  op på stedet.

Ulempen ved manuelle pumper er den høje fysiske indsats, som gør brugen meget mere anstrengende end elektriske pumper.

Dobbeltkammerpumpe for højere effektivitet

I modsætning til enkammerpumpe skubber dobbeltkammerpumpe ikke kun luft ind i boardet, når pumpen trykkes ned, men også når den trækkes op. Dette gør kræfterne du bruger mere effektive og pumper dit SUP board hurtigere op.

Resultatet:

Faktisk kan et SUP board oftes pustes op lige så hurtigt med en dobbeltkammerpumpe som med en elektrisk pumpe. Den eneste ulempe ved dobbeltkammerpumpen er, at belastningen på kroppen er mere intens, når man puster luft i boardet.

elektrisk-pumpe-til-sup

Er SUP pumpen kompatibel med boardet?

Desværre kan alle paddleboards ikke pustes op med en hvilken som helst elektrisk pumpe til SUP. Før du køber en pumpe til paddleboard, bør du derfor sikre dig, at den passer til ventilen på dit board.

Mange SUP boards har en militær- eller HR-ventil:

HR- eller militærventiler er meget modstandsdygtige og robuste. Men vær forsigtig, andre ventiler kan også bruges. Inden du køber, skal du derfor tjekke, hvilken slags ventil dit board har, og om pumpen er egnet til det.

Hvor god er ydelsen af ​​SUP pumpen?

En vigtig indikator for ydeevnen af ​​en SUP pumpe er den hastighed, hvormed den puster et bræt op. De fleste SUP pumper tager omkring 5 – 10 minutter at puste brættet helt op.

Hvad mange mennesker ikke ved:I virkeligheden kan oppustningsprocessen ofte tage længere tid, især med manuelle pumper. Hvor hurtigt en pumpe egentlig får luft ind i boardet afhænger blandt andet af, hvor meget tryk en pumpe kan bygge op.

Bemærk: Køb kun SUP pumper fra producenter, der giver oplysninger om det maksimale tryk, der kan opbygges.

Indflydelse af design og kvalitet på ydeevne?

Med manuelle pumper:

Manuelle pumper er nemmere at bruge, hvis de er behagelige at holde og kører jævnt. På den anden side gør slibende stempler, ikke-ergonomiske håndtag eller urene tætninger pumpning vanskeligere og forlænger dermed processen.

Bemærk: Manuelle SUP-pumper skal altid være jævnt kørende og behagelige at holde.

For elektriske pumpe til SUP:

Kvaliteten af ​​elektriske pumper til SUP påvirker også ydeevnen. Effekten af ​​en elektrisk pumpe er normalt angivet af producenten.

Men vær forsigtig: Jo stærkere en elektrisk pumpe til SUP er, jo højere er den i de fleste tilfælde.

surf-sup-elektrisk-pumpe

Hvor fleksibel er den elektriske pumpe til SUP?

Et vigtigt punkt, når du skal vælge et oppusteligt SUP board, er nem transport. Det får du dog kun gavn af, hvis pumpen er mindst lige så nem at transportere. Dette er den eneste måde at puste brættet op på stedet.

Selvom dette punkt normalt er tilfældet med manuelle pumper, afhænger mobiliteten af ​​en elektrisk pumpe af forskellige faktorer:

Hvor stor og tung er pumpen?

Elektriske pumper til SUP kan hurtigt blive uhåndterlige, så du skal være særligt opmærksom på vægten her: Pumpen skal nemt passe ind i bilen sammen med brættet.

Er der ingen bil til rådighed, og bliver SUP boardet samt tilbehør derfor transporteret med offentlig transport? I dette tilfælde er en lettere manuel pumpe faktisk ofte et bedre valg, da det er nemmere at transportere.

I øvrigt: Nogle elektriske pumper til SUP kommer med en taske, der gør transporten nemmere. Samtidig beskytter posen pumpen mod snavs eller skader.

Hvordan er pumpen tilsluttet?

Der er flere muligheder for, hvordan en elektrisk pumpe trækker strøm. De mest almindelige er:

Tilslutning til cigarettænderen i bilen

 • Tilslutning til bilbatteriet

 • Tilslutning til eksternt batteri

 • Tilslutning til en klassisk stikkontakt

Hver af disse muligheder har fordele og ulemper.

Betjening via bilen

Uanset om pumpen til paddleboard er tilsluttet cigarettænderen eller bilbatteriet, er det logiske:

Boardet kan kun pustes op, hvor bilen kan køre. Hvis du er i tvivl, er dette parkeringspladsen, hvorfra det oppustelige SUP board stadig skal bæres til stranden eller søen.

Men at pumpe det op på parkeringspladsen behøver ikke nødvendigvis at stå i vejen for fleksibiliteten. De fleste SUP boards kan også nemt transporteres over korte afstande med bærehåndtag, når de er oppustet.

Hvilket tryk kan SUP pumpen producere?

For hvert SUP board angiver producenten et ideelt lufttryk, som det skal fyldes med. Du bør følge disse angivelser, da de giver det bedste udgangspunkt for en god oplevelse på SUP board.

Ligeledes har hver elektriske pumpe til SUP et maksimalt tryk, som den kan generere. Det er vigtigt, at dette maksimale tryk svarer til det påkrævede tryk på boardet.

Så tjek altid inden du køber, hvor mange PSI dit board har brug for, og om den valgte pumpe til paddleboard kan klare det.

Bemærk: For de fleste paddleboards er det ideelle tryk mellem 10 og 15 PSI. Dette tryk nås let af de fleste elektriske pumper til SUP samt manuelle.

Hvad skal en elektrisk pumpe til SUP ellers kunne?

De foregående punkter dækker de grundlæggende krav til en god pumpe til paddleboard. Mange modeller byder dog på andre funktioner, som er ret praktiske i det daglige Stand Up Paddle brug.

Friluftsfreak anbefaler pumper med følgende ekstra funktioner:

 • Tømningstilstand: Manuel tømning af luft i et paddleboard er trættende og udmatter dig. Det er derfor en fordel, hvis pumpen også kan pumpe luft ud igen.

 • Trykmåler: En visning af lufttrykket i kortet hjælper med at opnå det ideelle PSI-tal.

 • Automatisk nedlukning: Mange elektriske pumper slukker automatisk, når det forudindstillede lufttryk er nået. Dette beskytter mod overoppustning af brættet og forårsager skade fra overoppustning.

Sådan bruger du en pumpe til paddleboard korrekt

Som udgangspunkt bør du altid følge producentens anvisninger, når du puster dit oppustelige SUP board op. Den rigtige strategi kan dog spare meget tid og energi, især ved brug af en dobbeltkammerpumpe.

Sådan holder du korrekt ved en manuel SUP pumpe

Sørg for, at du bruger styrken fra dine knæ, når du pumper. For at gøre dette skal du holde dine arme strakte og din overkrop lige. Pumpebevægelserne skal være korte og hurtige. Denne pumpeteknik er let til ryggen, og giver dig nok styrke i dine arme til at padle.

Dette er den bedste måde at puste dit board op med en dobbelttaktspumpe:

 1. Brug dobbeltslagstilstand i begyndelsen for at få så meget luft ind i brættet så hurtigt som muligt.

 2. Efter at have nået et lufttryk på omkring 8 til 10 PSI, skift til enkelttaktstilstand for at spare kræfter.

De sidste PSI er altid de sværeste. Lufttrykket i SUP boardet er allerede meget højt, og modstanden er meget stærk. Derfor bør du skifte til enkelt HUB tilstand på dette tidspunkt.

At opnå det ønskede tryk er ikke et problem med elektrisk SUP pumpe. Pumpen til paddleboard kan endda nå et væsentligt højere tryk, hvis den ikke er udstyret med en sluk funktion.

Hvor kraftigt skal et paddleboard pustes op?

Dit oppustelige paddleboard bør altid pustes op til producentens anbefalede PSI-klassificering for den bedste ydeevne.

SUP boards er ekstremt modstandsdygtige og tåler normalt mere PSI end det ideelle tryk, så dette fører ikke nødvendigvis til skader. Ikke desto mindre skal det af producenten specificerede tryk altid overholdes, hvis det er muligt.

Korrekt vedligeholdelse af pumpe til paddleboard

For at forbedre levetiden på din pumpe til SUP og holde den så god som muligt, er ordentlig pleje vigtig. Dette omfatter frem for alt regelmæssig smøring af pumpen.

For manuelle pumper fungerer korrekt pleje som følger:

 1. Skru pumpehovedet/cylinderdækslet af.

 2. Træk forsigtigt stemplet ud af cylinderen.

 3. Rengør stempelgummitætningen med en tør klud.

 4. Kontroller stemplet for eventuelle skader.

 5. Smør pumpestangen i stempeldækslet og stemplets gummiring på begge sider med vaseline, hvidt fedt eller lejefedt.

 6. Kontroller, om der er fremmedlegemer (f.eks. sand) i pumpehuset, og fjern dem.

 7. Geninstaller stemplet og skru pumpen sammen igen.

SUP Pumpe mærker

Når du skal finde din nye elektriske pumpe til SUP, er der mange forskellige mærker at vælge mellem. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvorfor vi gennem dette blogindlæg også guider dig til, hvilke SUP pumpe producenter, er at foretrække.

Blandt de forskellige mærker, som tilbyder pumper til paddleboards har vi bl.a. SURFMORE. Det er en dansk virksomhed, som forhandler alt i SUP tilbehør, bl.a. SUP paddledrybagsvåddragter, m.m. Dertil har de også udviklet deres egen elektriske pumpe til SUP, som er blandt de bedste på markedet til prisen. 

Af andre danske brands ses også Watery, som er en aktiv spiller indenfor paddleboards, oppustelig kajak og alt til svømning – enten i åbent hav eller badeland. Virksomheden har de seneste år haft et større fokus på Stand Up Paddle, hvorfor de nu også tilbyder både en manuel og elektrisk pumpe til SUP.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om elektrisk pumpe til SUP

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!