Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elektrisk surfboard på Limfjorden

Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
januar 28, 2023

Jeg har efterhånden dyrket surfing i mange år - alt fra surfing, windsurfing, Stand Up Paddle, men også wingfoiling. Jeg har sågar været på deciderede surfing camps i Danmark, men også Portugal og Bali samt været på lange flyveture til f.eks. Hawaii, Brasilien og andre steder, hvor forholdene er noget mere "groteske" ind i Danmark. Jeg er hver gang blevet begejstret, og det har samtidig givet nye oplevelser, erfaringer og et andet syn på windsurfing og surfing i et andet land end Danmark, selvom Klitmøller, Hanstholm og mit homespot, Ejsing, spiller 100%.

I sommeren 2022 stiftede jeg bekendtskab med en ny form for surfing, som jeg i mange år kun har hørt om eller set på diverse Facebook og Instagram videoer. Samtidig var jeg overbevist om, at man skulle have en pengepung, som af gode årsager ikke kunne lukkes for at få adgang til at prøve det.. Og ja, det er meget hyggeligt at stå på paddleboard og sjovt at windsurfe, men det her er en helt anden liga!

Leder du efter et elektrisk surfboard til de fede sommerdage? Læs Friluftsfreaks guide til køb af det bedste jetboard.

Surfing på et elektrisk jetboard

Det hedder et jetboard og er et elektrisk surfboard, som lader dig svæve over vandet, selvom der hverken er bølger eller blæser. Det er en sindssyg fornemmelse og ulig nogen anden form for surfing, som jeg har prøvet. Alle med interesse i surfing burde prøve det - også selvom du ikke dyrker surfing, for det er en oplevelse for livet, som du sent glemmer. Med til at styre dit jetboard har du en fjernbetjening (ala en controller til fjernstyret racerbil) hvor du styrer farten samt hvor hurtigt det elektriske surfboard maks skal kunne surfe, hvis du holder den i bund. Det elektriske surfboard jeg prøvede, havde en maks hastighed på 35 km/t, men blot at surfe 24 km/t fik mit hjerte i kog. Det lyder ikke af spor, men når det blot er din krop og et jetboard under fødderne, føles det ufatteligt hurtigt!

Et surf jetboard har den samme form som et traditionelt surfboard, men er lidt bredere, hvilket giver dig mere plads at stå og balancere på (brug et balanceboard, hvis du trænger til at træne den). Derudover, har et jetboard heller ikke en traditionel finne, i hvert fald ikke boardet som jeg stod på, men en hydrofoil som får jetboardet til at løfte sig over vandoverfladen, når du får mere fart på. Herunder kan du se, hvordan det rent praktisk fungerer.

Fladt vand, høj solskin og elektrisk surfboard

Her får du opskriften på en fed vandsportsdag, hvor der kun mangler godt humør - men det kommer helt automatisk med et elektrisk surfboard. Det koster dog også sin pris, men hvis du har mod på at prøve det, kan du også leje dig frem til en time eller to ved SURFMORE eller nogle af de forskellige surfskoler landet over. Det er en oplevelse for livet, som du sent glemmer - og 100% alle pengene værd, hvis du spørger mig.

Jeg vil mene, at det elektriske jetboard er lavet til solskinsdage med 100% fladt vand. Jo mere bølgegang der er, jo sværere er det at balancere og foile på. Det er derfor essentielt, at du tager ud i fladt vand - og jeg ville ikke engang selv overveje at tage ud, hvis der er mindre bølger og blæsevejr. Men uanset hvad jeg siger og fortæller, er det altid bedst, at du slev prøver dig frem - det lærer man mest af..

jetboard-limfjorden-6

Jeg speeder forsigtigt op på controlleren, hvorefter det elektriske board med hydrofoilen langsomt løfter sig

jetboard-limfjorden-4

Husk hjelm (som jeg ikke lige fik på)... samt våddragt og en god svømmevest.

Hvordan føles det at stå på elektrisk surfboard?

Dette spørgsmål har jeg fået flere gange, end jeg kan tælle på én hånd. Det er svært at være præcis om, og handler også om hvad du kan relatere til. Har du tidligere erfaring med wakeboard, snowboarding, wind- eller kitesurfing samt wingfoil, kan jeg meget nemmere give dig en fornemmelse af, hvad det vil sige, at stå på et jetboard.

Det tætteste jeg kommer på at kunne forklare hvordan det egentlig føles, er at det er en kombination mellem wakeboard/skimboard og wingfoiling. Det minder jo utrolig meget om at wingfoile, men eftersom surfbrættet har en elektrisk motor, du selv kan styre farten på, forbliver det stadig noget ganske andet. 

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram