Glamping i Jylland: 9 naturskønne steder til luksus-overnatning i naturen

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger.
Denne artikel indeholder annoncer

Nyder du følelsen af at være i tæt kontakt med naturen, omringet af grønne træer og den danske friske luft? Måske har du tidligere nydt at campere i naturen, enten i telt eller campingvogn - og dette indlæg lægger sig meget tæt op af camping i det fri, nemlig glamping. Med et luksus glamping telt får du den luksuriøse udgave af camping, hvor du på samme måde som camping, er i fuld kontakt med den grønne, danske natur.

Måske har du før hørt om glamping, men hvad er det helt præcist? Og hvad er forskellen mellem glamping og camping? I dette indlæg kommer vi ind på alle de væsentligste forskelle samt de bedste steder til glamping i Jylland. Læs også vores guide til glamping på Sjælland og glamping på Fyn.


Luksus Glamping: Bedste steder til Glamping i Jylland

Glamping i den naturrige Birkeskov, Egtved (Sydjylland)

Nord for Kolding kan I komme på glamping i Egtved hos Egtved Camping og overnatte i den fantastiske Birkeskov. Glamping opholdet er trukket væk fra den centrale plads, så den grønne natur, smukke omgivelser og glamping oplevelsen kan nydes i fulde drag. Her kan I læne jer tilbage, nyde roen, slappe af med madlavningen og nyde et glas.

Dette ophold er til 2 personer, men Egtved Camping har også et ophold til 4 personer i Lotus Belle.

Overnatningen foregår i tipi telt med egen terrasse, som er indrettet med dobbeltseng, sofa med bord, køleskab, et lille tekøkken og brændeovn, så I kan holde varmen. Derudover er der også brætspil og mobilt gasblus. Når I træder ud af teltet, er der en fin terrasse, udepejs, bålsted og fine møbler, som I kan benytte jer af.

glamping-egtved-asgaard
marsk-camp-glamping-jylland

Glamping hos Marsk Camp (Sydjylland)

Hos Marsk Camp i Jylland får du den ultimative glamping oplevelse. Placeret tæt på National Park Vadehavet og med mulighed for at komme op i Marsk Tower, er de naturrige og -skønne oplevelser allerede sikret. Glamping teltene er næsten som hotelværelser med dejlige senge samt privat terrasse og egen grill, så du/I kan forberede egne måltider. Hvis du foretrækker at få maden serveret, kan du også besøge Restaurant Marsk til en gastronomisk oplevelse.

Marsk Camp tilbyder to typer af telte, Nordisk og Lotus Belle. I Nordisk glamping telte er der i alt plads til 6 personer (4 voksne og 2 børn), og her får du også køleskab, elkedel, induktionskogeplade og service til 6 mennesker. Så er det stort set som at være hjemme, ikke sandt? Lotus Belle telte er det perfekte til parret eller søskende, som gerne vil have en god, luksuriøs oplevelse med glamping. I dette er der nemlig plads til to personer, og er udstyret med køleskab, elkedel, induktionskogeplade og service dertil. Begge typer af telte har desuden eget bad og toilet få meter fra teltet.

Oplev Fasanreden på Vennebjerg Glamping, Hjørring (Nordjylland)

Vest for Hjørring og omkring én times kørsel fra Aalborg ligger Vennebjerg Glamping, som tilbyder glamping ophold i Nordjylland. Her kan du vælge mellem Fasanreden, Lysningen eller Egernskjulet og få en fantastisk glamping oplevelse i den nordjyske natur.

Glamping telte hos Vennebjerg Glamping er godt indrettet med stole, borde, senge og bålpladser, så du kan lave mad. Opstår der kedeligt vejr, kan I rykke ind i golfhuset, som kan anvendes til madlavning, m.m.

Her vil du kunne se rådyr, musvåger, grævlinge, egern (deraf navnet), ænder og meget andet, som bor rundt om søen i det naturskønne område. Der er også masser af åbne, danske marker og Vennebjerg Golf, fyret, Rubjerg Knude, ligger desuden også i nærheden.

fasanreden-vennebjerg-glamping
groen-jurt-mols-bjerge

Enestående overnatning i original mongolsk jurt i Knebel, Mols Bjerge (Østjylland)

I Mols Bjerge ude på Djursland finder du fantastisk natur, hvor der er plads til at slå sig fri, tage på vandreture i Mols Bjerge Nationalpark, MTB eller blot nyde stilheden. Men her finder du også den fantastiske, grønne, mongolske jurt, der er placeret afsides.

Jurten har en enestående placering der gør, at du har god udsigt, men samtidig også ligger i skjul, så du får en oplevelse af et rigtigt get-away, hvor I bare kan være jer selv. Der er desuden også mulighed for at leje MTB, så I kan tage på tur og udforske området.

Den mongolske jurt i Mols Bjerge er indrettet med møbler, brændeovn, vand, egen bålplads, og kommer også med gulv og varme.

Glamping i en af Danmarks største skove? Glamping i Sydkuplen i fortryllende Rold Skov, Skørping (Nordjylland)

Rold Skov i Skørping ligger omkring 35 minutters kørsel i sydlig retning fra Aalborg. Her kan du komme på glamping i én af Danmarks største skove, som ovenikøbet også er tæt på Troldeskoven og placeret på Hærvejsruten. Er du derfor allerede afsted på en vandreferie, er det, det oplagte overnatningssted.

I nærheden af glamping opholdet, Sydkuplen, i Rold Skov har du også St. Økssø, Regan Vest og Rebild Bakker, hvor der er uanede muligheder af aktiviteter og smuk natur. Glamping teltet ligger i rolige omgivelser for sig selv, og er indrettet med seng, samt tilhørende pude, dyne, linned og myggenet.

Udenfor har I jeres egen terrasse i træ med tilhørende bænke, borde, bålsted og parasol, men også hængekøje for ekstra hygge. Der følger én morgenmad med i opholdet fra lokale, økologiske producenter, og ellers skal I selv tilberede jeres mad over bål. Køkkengrej medfølger.

glamping-rold-skov-sydkuplen
holmely-glamping

Glamping hos Holmely i Brædstrup (Midtjylland)

Kom på Glamping i Jylland hos Holmely, hvor du får en overnatning i deres luksuriøse glamping telt, som ligger i helt fantastiske skønne, grønne naturomgivelser. I tipi teltet er der selvfølgelig sngelinned, håndklæder, gode komfortable senge, hvor du kan få en drømmesøvn samt stole, bål plads og al den natur, du kunne tænke dig. I har hos Holmely også mulighed for at tilkøbe lækker tapas og morgenmad, såfremt det skulle have interesse.

Ved siden af glamping teltet finder I den tidligere omtalte bålplads, hvor der er tilhørende borde og stubbe, så I kan lave og spise mad. Tag på udflugt ad de mange små stier i marken eller læn jer tilbage og nyd udsigten, og få en stille aften med absolut ro.

Glamping hos Krusmølle (Sydøstjylland)

Krusmølle Glamping ligger i Aabenraa kun 33 km fra Flensborg, og her kan du opleve en anden form for glampling, end den vi helt traditionelt kender. Krusmølle har nemlig taget glamping skridtet videre, hvor du her kan bo i en glampingvogn - lidt som en campingvogn, men på luksuriøs vis. Glampingvognene hos Krusmølle er alle indrettet forskelligt af ejerne, hvilket giver et personligt indtryk. Glampingvognene er indrettet med køkken, gode senge og alt andet I må have brug for.

Har du brug for ro og fred, er glamping i Jylland hos Krusmølle et oplagt valg. Her kan du virkelig slappe af i Danmarks smukke natur, smide benene op og bare nyde det. Alle vognene er placeret med et godt mellemrum mellem hinanden, og i nærheden har du 3 søer, 3 skove og masser af idyl.

krusmoelle-glamping-cirkus-vognen
jammerbugt-glamping

Jammerbugt Glamping (Nordjylland)

Omkring en halv time fra Aalborg ligger Jammerbugt, hvor du kan komme på et lækkert og luksuriøst glamping ophold. Her får du dit helt eget glamping telt med køkken, grillfaciliteter, have og selvfølgelig Wi-Fi. Leder du efter et glamping ophold i Nordjylland tæt på Aalborg, hvor naturen er i højspil, er glamping i Jammerbugt stedet for jer. 

Jammerbugt ligger desuden også kun 30 km fra Fårup Sommerland og 38 km fra Lindholm Hills i Brovst. I har derfor rig mulighed for at tage på dagsflugter, hvis I har børn med, eller blot vil se jer omkring.

Glamping på Molsgaarden ved Mols Bjerge (Midtjylland)

På Molsgaarden kan du komme på et naturskønt glamping ophold midt i Nationalpark Mols Bjerge. Her har de sammensat det mest fantastiske glamping ophold, som er omringet af den skønne, danske natur. Glamping teltet har udkig til søen og marker gennem træerne, og indeholder alt du har brug for, heraf en stor dobbeltseng, sidderpladser og et mindre køkkenområde, hvor I kan tilberede mad.

Glamping opholdet hos Molsgaarden byder desuden også på et fantastisk udendørs område med terrasse, bålsted, borde, stole samt tilhørende optænding, så I kan få gang i bålet ved ankomst. Morgenmaden er naturligvis inkluderet i prisen, og leveres på ægte "skovtur-manér" i en kurv til jer i teltet.

molsgaarden-glamping

Indholdsfortegnelse


Gavekort til glamping på Jylland

Er du ikke sikker på, hvornår du endnu, ønsker at komme på glamping og hvor? Køb et gavekort til glamping hos Owayy eller TrueStory, og så kan du eller modtageren helt selv bestemme, hvor oplevelsen skal foregå. Du kan både købe et til dig selv eller en du holder af. Herunder kan du se gavekort fra TrueStory og Owayy:

owayy-gavekort

Owayy gavekort

Hos Owayy finder du et stort udvalg af glamping ophold i Danmark. Med gavekortet fra Owayy får du flere end 400 forskellige muligheder og forslag til getaways. Når du vælger et Owayy gavekort, får du følgende:

 • Modtag gavekort på under 30 sekunder

 • Flere end 400 Getaways

 • Unik & bæredygtig gave

 • Modtageren vælger selv destinationen

TrueStory gavekort

Med et gavekort fra TrueStory får du mulighed for at vælge en af deres mange glamping oplevelser, men du kan selvfølgelig også vælge en af deres mange andre oplevelser. Køb det til en du holder af eller dig selv og få en oplevelse for livet. Herunder kan du se fordele ved at vælge et gavekort fra TrueStory:

 • Vælg mellem alle deres oplevelser

 • Gyldighed på 2 år fra købsdato

 • Modtageren bestemmer oplevelsen

truestory-gavekort

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om glamping i Jylland

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!