Glamping er de seneste år begyndt at fylde i danskernes tanker, og det er der en god grund til. Efter Corona slog til har vi været nødsaget til at finde alternativer til den traditionelle sommer- eller efterårsferie. Det har blandt andet budt på en stigning i udendørsaktiviteter, som en øget interesse for vandring på de smukke vandreruter i Danmark, surfing på paddleboard, roning i kajak og generelt en øget interesse i friluftsaktiviteter.

Jeg bor selv i København, hvilket gør glamping på sjælland nemmest rent transportmæssigt. Men skulle jeg være afsted over flere dage, er der også utrolig gode muligheder for glamping i Jylland og glamping på Fyn. Med en øget interesse i glamping har vi også fået et større udvalg af forskellige steder, hvor du kan prøve kræfter med luksus glamping. Vi har lavet en oversigt over de bedste steder til glamping på Sjælland, og håber du finder de udvalgte steder interessante.

Leder du efter en god oplevelse med luksus glamping, er glamping ved Marsk Camp tæt på Rømø eller Thorseng Nature Resort ved Svendborg uden tvivl det hele værd.

Glamping Test: Bedste steder til Glamping på Sjælland

All inclusive glamping hos Lefeldtgaard (Midtsjælland)

På Midtsjælland finder du Lefeldtgaard beliggende tæt på Ringsted. Her kan du opleve glamping på Sjælland, hvor alt er inkluderet, og du blot skal læne dig tilbage og nyde oplevelse. Teltet hos Lefeldtgaard indeholder alt du skal bruge, og du vågner op til kaffe, kage og morgenmad. Dejligt, ikke? Du står selv for de andre måltider, hvor du kan medbringe egne råvarer og forberede dem over bålet ved brug af bålfad og bålstativ.

Her får du masser af natur, omkringliggende aktiviteter, grillområde samt legeplads til de mindste. Leder du efter glamping på Sjælland, har du her en oplagt mulighed for en fantastisk oplevelse.

Læs mere om opholdet på Lefeldtgaard og bestil online her.

dansk-natur-glamping-tollose

Glamping hos Dansk Natur Glamping ved Elverdamså (Nordvestsjælland)

I Tølløse på Sjælland kan du komme på luksus glamping tæt på Elverdamså. Overnatningen hos Dansk Natur Glamping er for to personer i et rummeligt luksus glampingtelt. Opholdet inkluderer en lækker morgenmad, gratis adgang til vildmarksbad og sauna samt eget bad og toilet ved teltet.

Glamping opholdet ligger i naturskønne omgivelser, hvor I kan gå på skønne vandreture i nærheden eller køre til vandet og bade.

Er du til ro og luksus glamping i den danske natur, er et ophold hos Dansk Natur Glamping i Tølløse oplagt til jer. 

Læs mere om opholdet ved Dansk Natur Glamping, og bestil online her.

Glamping på Møn hos Villa Huno (Sydøstsjælland)

På Møn har du et væld af naturoplevelser, og selvom du som dansker måske ikke har besøgt Møn endnu, er det et must. Du har helt sikkert hørt om Møns Klint, som både danskere, men også turister tager turen for at opleve. Øen, Møn, har dog meget mere at byde på i form af friluftsoplevelser som surfing, kajak og flotte vandreruter og vigtigst af alt, glamping..

I Sydøstsjælland på Møn eksisterer Villa Huno, som er opkaldt efter Møns største sø, Hunosøen, som stedet har panorama udkig til. Udover at tilbyde lækre hotellejligheder med eget køkken, toilet, bad og altan, kan du også booke lækre glamping telte, hvor du er omringet af Møns smukke natur. For 1500 DKK får du en overnatning til to personer i glamping telt med morgenmad inkluderet.

Læs mere om opholdet på Villa Huno, og bestil online her.

Møn har utrolig meget at byde på- alt fra kajak og fossiljagt til latte art og helikopterture. Se alle aktiviter her, eller læs mere om naturoplevelser på Møn. Der er desuden også Møns svar på Caminoen, som går under navnet Camønoen. Vandreruten har på det seneste fået utrolig meget opmærksom, og står også på min liste over kommende vandreruter, som jeg skal gå.

glashytterne-lolland

Sov under stjernerne hos Glashytterne (Lolland)

Dette indgår ikke 100% under kategorien, glamping på Sjælland. Men her får du en enstående mulighed for at sove i den smukke, danske natur med frit udsyn til skov, natur og blå himmel. I glashytten på Lolland kan du overnatte i din helt egen hytte, placeret midt ude i.... ingenting. Ikke nok med det, er der naturligvis også udendørs opvarmet vildmarksbad, god morgenmad, kaffemaskine og Wi-Fi.

Læs mere om opholdet i glashytterne på Lolland, og bestil online her.

Glamping hos Surfcenter Lynæs (Nordsjælland)

På Nordsjælland kan du selvfølgelig også komme på glamping, og hos Surfcenter Lynæs sker det på ægte surfmanér med gode vibes og surfing – uanset om du er til Stand Up Paddlewindsurfing eller kitesurfing. Hvis du ikke tidligere har prøvet kræfter med surfing, kan du med fordel tage et kursus hos dem i en af de tre vandsportsgrene.

Lynæs Surfcenter har gjort det utrolig hyggeligt og omgivet deres glamping telte i flot, grøn natur, hvor du udelukkende kan få en god oplevelse. De har forskellige typer af telte, som både henvender sig til større grupper af mennesker, men også hvis du/I skal afsted som par.

Hvis du er til vandaktiviteter eller har børn, som synes det er skægt, er Lynæs det optimale valg. Her kommer du helt tæt på vandet, og Lynæs Surfcenter har alt surfing udstyr klar til dig, uanset hvad du har mod på. Derudover byder Lynæs hver dag på lækker morgenmad, frokost og aftensmad.

Læs mere om opholdet hos Lynæs Surfcenter og book online her.

Glamping hos Camp Adventure ved Skovtårnet (Sydøstsjælland)

Camp Adventure åbnede op i 2019, og siden da har det strømmet til med mennesker. De mange mennesker har primært besøget området grundet Skovtårnet, hvilket der også er god grund til. Camp Adventure er placeret mellem Næstved og Faxe, og er derfor en smuttur fra København.

De fleste tager en endagstur til Skovtårnet, men du kan faktisk også overnatte hos Camp Adventure i deres unikke glampingtelte, der er indbegrebet af luksus, hvis du spørger mig. Og derudover, føler jeg også det er luksus glamping, når du er placeret midt i naturen, tæt på Skovtårnet og samtidig har muligheder som klatring.

Uanset om du er afsted som par i deres 2 personers telte, alene eller familie med børn, har Camp Adventure masser af muligheder og aktiviteter. I kan f.eks. tage i deres klatrepark med tilhørende klatreudstyr og prøve kræfter med klatring, eller bevæge jer frit rundt i den smukke natur, hvor der også er blomstermark, en 3.2 km lang "boardwalk", bålsted, sauna og meget mere.

Læs mere om opholdet hos Camp Adventure, og book online her.

Hvad er glamping på Sjælland?

Måske har du før hørt ordet, "glamping" før, men hvad er det egentlig, og hvad er forskellen på traditionel camping og glamping? Helt enkelt fortalt er glamping en luksuriøs form for camping, hvor du ikke selv skal ud at finde et sted at campere, men hvor der er sørget for dig. Det betyder, at der under dit luksus glamping ophold f.eks. allerede er en dejlig seng, borde, morgenmad og måske endda en brændeovn eller pejs. Der er altså blevet sørger for dig, og det eneste du skal gøre, er blot at nyde glamping opholdet og den smukke natur.

Hvad er det bedste sted til glamping på Sjælland?

Det er der uden tvivl mange forskellige holdninger til. I Danmark er der generelt mange gode steder at nyde et glamping ophold i luksus, uanset om du er i Jylland, på Fyn eller Sjælland. Vi har i dette indlæg skrevet om fem af de bedste steder til glamping på Sjælland. Stederne er ikke i rækkefølge.

Hvad koster glamping på Sjælland?

Prisen af et glamping ophold på Sjælland afhænger selvfølgelig af, hvor du vælger at glampe. Derudover afhænger det også af, om dit glamping ophold inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad samt andre interessante aktiviteter. Uanset om du har den store eller mindre pung med, vil du kunne finde glamping på Sjælland, som passer dig, dine behov og dit prisleje. Glamping til to personer vil naturligvis også være billigere end til tre eller fire, da du her vil gå fra et mindre telt til et 3 personers telt, 4 personers telt, 5 personers telt eller et telt til 6 personer.

FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram