Badeponcho

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Kender du følelsen af at have været i vandet og efterfølgende stå og småfryse? Her har du den perfekte løsning, nemlig håndklæde ponchoen! Du kender den måske også som badeponcho, surf poncho eller vinterbader poncho. Den fungerer kort fortalt som et stort håndklæde, du kan tage over kroppen og er det perfekte udstyr til vinterbadning.

Læs med i denne bedst i test af badeponcho til voksne og børn, og bliv meget klogere på valget af den bedste badeponcho.

Bade Poncho Test: Top 5 Bedste Håndklæde Poncho

surfmore-bomuld-poncho-caro
Annonce

1. SURFMORE Bomuld Poncho

Bedste allround badeponcho
Pris: 399 DKK

Med denne badeponcho i bomuld fra det danske mærke, SURFMORE, får du en one-size håndklæde poncho i flot design, der passer til både herrer og damer. SURFMORE Badeponcho i bomuld er lavet med lækre detaljer som lommer og hætte samt i et klassisk design. Brug den efter svømning, vinterbadning eller til hygge i hjemmet.

Ideel poncho til vinterbadning & vandsport
One-size poncho til dame & herre
Designet med lommer og hætte
Fås kun i én farve
surfmore-mikrofiber-poncho-caro
Annonce

2. SURFMORE Mikrofiber Poncho

Bedste billige badeponcho
Pris: 399 DKK

SURFMORE Mikrofiber badeponcho er fremstillet i materialet, mikrofiber, der har en hurtigtørrende effekt. Derudover kommer den med snore, så den kan strammes ind. Det er en one-size håndklæde poncho til herrer og dame, der kommer med lommer og hætte.

Økologisk mikrofiber
Meget værdi for penge
Til herre og dame
MIndre blød end bomuld
vinterbaderen-badeponcho-dorte
Annonce

3. Vinterbaderen Badeponcho Skagen

Bedste premium badeponcho
Pris: 1.299 DKK

Med en Vinterbaderen Badeponcho Skagen får du en håndklæde poncho, vinterbade poncho eller badeponcho, kald det hvad du vil, hvor materialer, detaljer og design er i fokus. Vinterbaderen Badeponcho Skagen fra det danske mærke byder på høj kvalitet, god komfort og er oplagt til vinterbadning. Derudover fås den i flere farver.

Oeko-tex certificeret bomuld
Vinterbade poncho i hurtigtørrende materiale
Designet med fokus på funktionalitet og kvalitet
Høj pris
surfmore-badeponcho-boern
Annonce

4. SURFMORE Badeponcho Børn

Bedste badeponcho til børn
Pris: 249 DKK

Her får du en badeponcho, der er udviklet specifikt til børn og juniorer. Med SURFMORE Badeponcho Børn får du lækre materialer, god kvalitet og en dejlig pasform. Badeponchoen til børn fra SURFMORE har hurtigtørrende effekter og hætte.

Badeponcho til børn
Perfekt til strand, surf og derhjemme
Poncho til børn i alderen: 6-12 år
Kan kun bruges til børn & junior
watery-badeponcho-bomuld-voksne
Annonce

5. Watery Bomuld Badeponcho

Bedste badeponcho til dame og herre
Pris: 405 DKK

Lækker badeponcho i bomuld fra danske Watery. Watery Bomuld Badeponcho er lavet i et one-size design med bløde materialer, og kan både anvendes af herrer og damer. Derudover kommer håndklæde ponchoen i et væld af farver, hvorfor der helt sikkert er noget for dig.

Skift tøj diskret
Badeponcho i bomuld til vinterbadning
Fås i 5 farver
Tung

Indholdsfortegnelse

Hvad er en bade poncho?

I princippet er en bade poncho ikke andet end et stort håndklæde, hvor der er ærmer, som dine arme kan stikke ud gennem. I de fleste tilfælde er der også en praktisk hætte, som du kan tage over hovedet og beskytte dig mod kulde og vind. Tør dig, klæd om og hold dig samtidig varm. Med en bade poncho til voksen eller børn  får du alt i én!

Hvorfor er en håndklæde poncho praktisk?

Det er de færreste som har deres eget hus ved stranden, og derfor hurtigt kan tage hjem og klæde om. Alle de som ikke har det, kender problemet: at stå ved vandkanten i en våd våddragt eller badetøj efter at have surfet, vinterbadet, svømmet eller dyrket andet vandsport – og der er ALTID en stor menneskemængde, når du står og skal klæde om. 

Indtil for nylig var jeg en af de personer, som forsøgte at pakke mig temmelig uelegant ind i et lille håndklæde og desperat forsøgte at klæde mig af og på – det endte aldrig kønt og ofte med en røv i sandet. Men siden jeg opdagede badeponchoen, er jeg ikke i tvivl om, hvad jeg foretrækker. Med en bade poncho er det nemmere at klæde om på stranden, og du kan ovenikøbet gøre det i fred.

Alting er blevet anderledes, og jeg tør godt udråbe mig selv som en af de største poncho-elskere, som surfverdenen har set. Hvis jeg ikke har den på, på stranden, render jeg rundt i den derhjemme.

Hvad er fordelene ved en surf poncho?

Der kan være mange gode grunde til at købe en bade poncho – og det er uanset om du surfer, vinterbader, svømmer, ligger i isbad eller bare vil hygge i den derhjemme. Der er mange flere gode grunde, og disse har vi listet herunder:

 • En håndklæde poncho beskytter dig mod fremmede blikke, og fungerer samtidig som et mobilt omklædningsrum.

 • Stærk vind og kulde? Intet problem! Klæd om i ro og fred, beskyttet mod det kolde vejr i din bade poncho.

 • En poncho håndklæde med hætte beskytter også effektivt dine ører og dit hoved

 • En poncho fungerer ligesom et stort varmt håndklæde, som du ovenikøbet kan tage på. Det skal hverken holdes, og flyver heller ikke væk, mens du skifter tøj. Win win!

 • Håndklæde ponchoer kan også benyttes til at få varmen mellem surf sessions. Træk din våddragt ned til taljen, eller behold den på.

haandklaede-poncho-manera

Hvem er bade poncho lavet til?

Alle kan drage fordel af at bære en bade poncho, uanset om du bruger størstedelen af din tid på stranden, i vandet eller på en båd. Som navnet også antyder, er en håndklæde eller bade poncho perfekt til brug efter vandaktiviteter. De er både nemme at få af og på, og giver dig samtidig komfort.

Surfere

Mellem og efter dine surfsessioner på SUP boardwindsurf eller andet surfing, kan du få varmen med en blød poncho håndklæde, og samtidig blive beskyttet mod kulden med den tilhørende hætte. Tør dig efterfølgende af, når du er færdig og skift til tørt tøj på fem sekunder i fred. Du kan selvfølgelig også bruge den efter en tur i oppustelig kajak eller på wakeboard.

Campister

Bliver du som campist fanget af øsende regnvejr eller svømmer i den nærliggende sø, kan du på effektiv vis tørre dig af med din håndklæde poncho og skifte til rent tøj. Hvis du camperer med en større gruppe, kan din poncho håndklæde også bruges til at klæde diskret om.

Svømmere

Er du til vinterbadning, svømning i en pool, strand, sø eller i havet? En poncho håndklæde er det optimale valg, og kan med dets tykke materiale, anvendes som håndklæde. Når du er færdig med at svømme og klar til at tage afsted, kan du skifte privat med din håndklæde poncho. Du kan også lægge din bade poncho på strandens sand, for at beskytte dig mod fugt og sand, mens du nyder det. Husk at bær en svømmevest eller redningsvest, når du bader og færdes i vand.

Hvis du dyrker vinterbadning eller blot nyder opholdet på stranden, anbefaler vi på det kraftigste, at du anskaffer dig både neopren handsker og neopren sko eller neopren sokker. Med neopren på hænder og fødder, er du sikret mere varme i de koldere vintermåneder – og samtidig skåner du dine fødder for skarpe genstande på stranden.

Afslapning

Bade ponchoer er det perfekte valg, når du vil nyde en afslappet dag med en picnic, gå- eller strandtur. Grundet det bløde materiale i en håndklæde poncho, er du sikker på en dag med komfort og nydelse.

surfmore-badeponcho-bomuld-og-kaffe

Valg af bade poncho?

Når du skal ud at lede efter din kommende bade poncho, er der mange forskellige mærker, modeller og størrelser. Det kan være svært at finde rundt i, men hold tungen lige i munden, for nu guider vi dig igennem, hvad du skal være opmærksom på. Som med de fleste andre produkter er der også her store prisforskelle, men det afspejler sig selvfølgelig også i kvaliteten.

Badeponcho til børn

Til at starte med blev de fleste badeponchoer specifikt udviklet til voksne herre og dame – oftest i en uni-sex model. Eftersom ponchoerne er blevet en større succes, har flere og flere også udviklet håndklæde ponchoer til børn, så alle kan være med. 

Børn skal naturligvis have en badeponcho i deres egen størrelse, da de ellers vil gå og falde over det overflødige materiale, som vil rage helt ned til fødderne. Når du leder efter den bedst badeponcho til dit barn, er det vigtigt, at du holder øje med størrelsen. Dernæst kan du hvilken farve du tror, at dit barn vil sætte mest pris på – eller om badeponchoen skal have hætte og lommer. 

En bade poncho til børn kan ikke kun bruges efter at dit barn har været ude at svømme, været ved stranden eller stået på paddleboard. Håndklæde ponchoen kan også sagtens bruges derhjemme om søndagen efter man har været i bad, men også til at hygge rundt i.

Hvad koster en håndklæde poncho?

Prisforskellen indenfor surfprodukter er ofte ret store, og det mærker man i håndklæde poncho kategorien. 

Hvis man kigger på de billigere “no-name” produkter fra f.eks. Annox og lignende kan de fås for så lidt som 200 kr., hvorimod du kan betale op til 700 kr. for mere kendte surfmærker som Manera og Rip Curl. Det er relevant at kigge på forholdet mellem kvalitet og pris – dette kan du f.eks. finde hos mærker som SURFMORE, Watery og FCS. I det højere prisleje ser vi vinterbade ponchoer fra Vinterebaderen, som er 100% økologisk produceret og et dansk brand. Badeponcho modellerne fås i flere farver og modeller, og koster mellem 250 – 1200 kr.

Det er kun meget få producenter, som er opmærksomme på bæredygtige produktionsmetoder, hvorfor det ikke kun er håndværk, materiale og kvalitet, som er skyld i de store prisforskelle, men også bevidstheden vedrørende dette fra det enkelte mærke.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Ved de fleste poncho håndklæder er dette spørgsmål ikke relevant, da en poncho som oftest kommer i én størrelse, der passer til alle. Størrelsesforskellen er derfor kun vigtig, når du skal vælge mellem en børneponcho og en voksen poncho.

En bade poncho fremstilles både til børn, junior og voksen. Du skal derfor være opmærksom på, at du køber en poncho håndklæde, som passer til dig. Visse bade ponchos har også tilhørende hætte eller lommer. En håndklæde poncho kan anvendes efter alle vandaktiviteter, både om sommer og vinter. Du kan med fordel kombinere din poncho håndklæde med et mikrofiber håndklæde. En poncho håndklæde er optimal, hvis du ønsker varme eller beskyttelse før, mellem eller efter vandaktiviteter.  

Hvis den ønskede model fås i forskellige størrelser, skal du blot vælge en størrelse større end du normalt ville. Dermed er du sikret maksimal komfort. 

Hvilken håndklæde poncho model skal jeg have?

Ved første øjekast kan et håndklæde med to huller virke mærkværdigt, og de funktionelle fordele kan være svære at gennemskue. Der er dog en væsentlig forskel, og det er der også blandt de forskellige poncho håndklæde modeller. Førstegangskøbere af en håndklæde poncho begår ofte den fejl, at de går efter ponchoen med det smukkeste design.

Men vær forsigtig: især når det gælder materialet, er det værd at undersøge det nærmere, før du køber en poncho. Det kan nemlig godt have betydning for rejseegnethed, vægten samt bærekomforten for din omklædningsponcho. 

Materialer og sammensætning af poncho håndklæde

Valget af den helt rigtige bade poncho til voksen eller børn starter ved kvalitetsmaterialer, hvor det er svært at overgå 100% bomuld. En bade poncho i 100 procent bomuld er bedre til at absorbere fugt, tørrer dig hurtigere og giver dig en dejlig blød følelse på huden. Visse poncho håndklæder er fremstillet i bæredygtigt bomuld, hvilket gør dem til en fantastisk og miljøvenlig mulighed.

Fit

En poncho håndklæde er lavet til at sidde løst, og du skal derfor vælge en badeponcho, som giver dig masser af plads, således du uden besvær kan skifte tøj. Det skal gerne være nemt og komfortabelt, når du skal i eller ud af din våddragt, eller blot vil skifte tøj under din surf poncho. Hvis du køber en poncho håndklæde til voksne eller børn, og synes den virker lidt for stor, så har du købt den rigtige.

Bomuld eller mikrofiber: hvilket materiale passer til mig?

De fleste håndklæde ponchoer er fremstillet af bomuld (frotté) eller mikrofiber. Når du skal vælge den helt rigtige bade poncho til voksen eller børn, er det værd at undersøge materialet, da det kan spille en afgørende rolle. Der er forskellige fordele og ulemper at overveje ved valg af begge materialer. 

Som udgangspunkt er håndklæde ponchoer fremstillet i bomuld mere behagelige, men absorberer samtidig også masser af vand. En surf bade poncho af bomuld varmer og tørrer dig på bedste vis, og er særligt velegnede til overgangs sæsonerne, hvor vandet bliver koldere.

Badeponchoer af mikrofiber er lette og nemme at opbevare. Samtidig er en bade poncho i mikrofiber det bedste valg til sommersæsonen, da de tørrer hurtigt og er praktiske til surfing trips i bil eller autocamper. Grundet deres lave vægt og pakningsstørrelse, passer de perfekt til din surfing roadtrip. Hvis du derfor ikke har nok plads i bagagen, kan du med fordel vælge en bade poncho i mikrofiber for at spare på pladsen. 

Bade poncho i bomuld

Fordele

 • Er meget varme og praktiske til surfing i koldt vand

 • Er velegnet til aftørring og har en “kælen” effekt

 • Kan bruges som ekstra støddæmpning i din boardbag

 • Er for det meste af høj kvalitet og holdbar

Ulemper

 • Er tung og fylder meget i bagagen

 • Tørre langsomt

 • Er som regel lidt dyrere end en surf poncho af mikrofiber

Håndklæde poncho i mikrofiber

Fordele

 • Har en lav vægt og lille pakningsstørrelse

 • Tørrer hurtigt

 • Er normalt lidt billigere end en bade poncho i bomuld

Ulemper

 • Holder ikke særlig godt varme

 • Tendens med at klæbe sig til den våde krop når man skifter tøj

 • Absorberer ikke meget vand, og er kun i begrænset omfang egnet til tørring

 • Ikke særlig bæredygtig i produktion

 • Kan frigive mikroplastfibre i vandet, når den vaskes

Hvilke egenskaber i en vinterbade poncho er vigtige?

Håndklæde ponchoer ligner som oftest alle hinanden ved første øjekast. Der er dog stadig et par praktiske egenskaber, som adskiller en bade poncho voksen eller barn fra hinanden. Herunder gør vi dig opmærksom på, hvilke funktioner din kommende surf poncho kan indeholde, og hvad det betyder for oplevelsen med din kommende bade poncho.

Hætte

Hætten er for mange en afgørende funktion på en bade poncho. Hætten er især brugbar på blæsende og kølige dage, da du kan tage den over hovedet og beskytte mod kulde og vind. Derudover tørrer hætten også dit hår efter at have været i vandet, og giver et cool look.

Kængurulomme

En kængurulomme på maven af din poncho håndklæde, kan være praktisk. Du kan både varme dine hænder i kængurulommen, men også fylde den op med f.eks. snacks til efter din surfsession. Du kan selvfølgelig også opbevare telefon, bilnøgle eller pung i kængurulommen.

Sidelommer

Det er ikke absolut nødvendigt med sidelommer, men de kan være meget praktiske. Sidelommerne giver dig mulighed for at skifte under håndklæde ponchoen uden at skulle trække armene ind eller trække din poncho håndklæde op.

Håndklæde poncho til dame eller mænd: hvad er forskellen?

Forskellene på bade poncho til voksen er generelt meget små og for at komme direkte til sagen: Hvorvidt en badeponcho er til mænd eller kvinder, er primært defineret af farven og dine personlige præferencer.

Når det kommer til søgen efter en passende håndklæde poncho til dame, er størrelsen i starten ligegyldig. Her bør du kun være opmærksom på funktionerne, hvor der kan være et par detaljer, som er værd at kigge efter:

Håndklæde ponchoer til damer har ofte sidelommer. De giver dig mulighed for at tage din bikini på eller af, uden du skal trække hele din poncho håndklæde af.

Størrelsen på armåbningerne kan også være en vigtig faktor, når du skal vælge en håndklæde poncho til dame. Jo større sideåbningerne til armene er, jo større er risikoen også for at blive set af fremmede. Knapper på ærmerne kan være behjælpelige.

Badeponcho test

For 10 år siden var håndklæde poncho fænomenet næsten ukendt. I dag har Mystic, Rip Curl, SURFMORE, Watery og Manera ponchoer overgået hinanden med nye farver, funktioner, materialer og designs.

For at du nemt og enkelt kan vælge en håndklæde poncho, har vi herunder et udvalg af bade poncho, og de forskellige fordele, ulemper, materialer, funktioner og priser. Tabellen hjælper dig til at træffe det rigtige valg af din kommende poncho håndklæde.

Badeponcho mærker

Når du leder efter den bedste badeponcho, dukker der en masse forskellige mærker, modeller og størrelser op. Det kan være en stor jungle at finde rundt i, men herunder får du en liste af de badeponcho mærker, som jeg synes laver de bedste håndklæde ponchoer.

SURFMORE

Jeg tror, at SURFMORE er blandt favoritterne, når det gælder badeponchos i Danmark. De har selv designet deres model, som appellerer til surferen, men også baderen. Derudover, har de også alt i neopren tilbehør samt deres helt egen vinterbade jakke.

Watery

Endnu en dansk virksomhed som har alt i badeudstyr. De har naturligvis også en række af vinterbadeponchoer i forskellige materialer, designs og størrelser til dame, herre og børn. Hvis du har derudover også har brug for udstyr til svømning, burde Watery være dit go-to.

Rip Curl

Dette er et af de mere “hardcore” surf mærker, som i mange år har designet og produceret våddragter, neopren sko, handsker og generelt bare alt i neopren. Rip Curl er blandt de største mærker indenfor surfing, og tilbyder naturligvis også et hav af badeponchoer i alle former for designs, former og farver.

Manera

Manera er kendt for at producere alt i neopren til surfere hele verden rundt. De laver fantastiske våddragter til dame, herre og alle derimellem. Derudover, har de også et stort udvalg i hætter, neopren sko og handsker. Deres badeponchoer er i høj kvalitet med lækre materialer, men prisen er også det højere.

Vinterbaderen

Det danske mærke fra Aarhus, Vinterbaderen, har taget Danmark med storm, da de introducerede deres store sortiment af udstyr til vinterbaderen. Vinterbaderen har alt fra badeponcho, håndklæder, badekåber, huer og slippers. 

Konklusion

I sidste ende er valget af den rigtige poncho håndklæde din, og afhænger oftest af individuelle præferencer. Skal du bruge din bade poncho til vinterbadning, behøver du muligvis ikke lægge fokus på vægten af den. Men skal du derimod rejse syd på med håndbagage, kan det være relevant – og her vil en poncho håndklæde i mikrofiber være det bedre valg.

Er du en avanceret surfer, som hovedsageligt rejser i de køligere perioder, hvor bølgerne er mere sikre, er en poncho håndklæde i bomuld det bedste valg. Materialet, bomuld, sikrer dig varme og komfort på samme tid.

Hvis du støder på forskellige størrelser, skal du sørge for at vælge en størrelse større for komforten. Og: uanset om det er til koldt vejr og minusgrader i Danmark, høj solskin og strand på Fuerteventura, vil en bade poncho voksen altid være det bedste håndklæde. En poncho håndklæde  er det optimale stykke tilbehør til at beskytte dig selv mod kulde, vind og akavede situationer, når du skal tørre dig samt skifte tøj.

De seneste år er udviklingen og efterspørgslen på bade poncho steget markant, hvilket også har givet et større og mere varieret marked for poncho håndklæde. Derfor er der også en passende løsning for enhver smag og budget. Samtidig stiger fokusset på bæredygtighed i forbindelsen med produktionen af håndklæde poncho også, men der er stadig plads til forbedringer på dette punkt.

Der er mange forskellige modeller og producenter at vælge mellem, og du har det sidste ord, når det gælder valget af din poncho håndklæde.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om badeponcho

Hvordan køber du surf ponchoen, som både har de nødvendige kvaliteter du søger, og samtidig matcher din livsstil? Vi beskriver en del af mulighederne nedenfor, og lægger vægt på hvorfor f.eks. lommer og hætte er essentielle.

Beslutningen vil altid være din, men hvis du har svært ved at træffe valget, guider vi dig gennem processen ved køb af håndklæde poncho.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!