Hometrainer

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Med en hometrainer kan du “hurtigt” tage en god cykeltur på din cykel, og behøver hverken hente den i kælderen, mærke vejret udenfor eller i gang med at have en masse cykeltøj på. En hometrainer giver dig nemlig mulighed for, at du kan koble din cykel til i stuen og cykle.

Hometrainer Test: Top 4 Bedste Hometrainer Til Indendørs Cykling

wahoo-kickr-core-hometrainer
Annonce

1. Wahoo KICKR Core

Bedste hometrainer cykel i test
Pris: 6.199 DKK

Wahoo KICKR Core er den nyeste hometrainers fra mærket, Wahoo, til indendørs cykling. Her får du en hometrainer, som understøtter alle softwares som Bkool, Zwift og TrainerRoad, m.fl. Svinghjulet er 2 kg lettere end den store KICKR, og kan simulere 1800 watt mod KICKRs 2200 watt.

1800 watt modstand - simulerer stigning til 16%
Direct Drive
Kompatibel med Zwift, Bkool & TrainerRoad
"Kun" modstand til 1800 wat
thinkrider-a1-direct-drive-hometrainer
Annonce

2. Thinkrider A1 Direct Drive

Bedste billige hometrainer
Pris: 1.794 DKK

Thinkrider A1 er en hometrainer med Direct Drive, som kan anvendes til MTB og racercykel, så du kan cykle derhjemme. Thinkrider A1 hometraineren kan forbines til apps som PowerFuyn, Onelap, Zwift og Thinkrider, og har et indbygget CR2032 batteri.

0-1200 watt
Udviklet med Bluetooth 4.0 & ANT+
Kan kobles til cykelapps
Gearkassette skal tilkøbes
tacx-neo-2t-t2875-smart-hometrainer
Annonce

3. Tacx Neo 2T Smart T2875

Bedste premium hometrainer cykel
Pris: 8.159 DKK

Med Tacx Neo 2T får du en smart hometrainer med 2200 watt, der kan anvendes uden strøm, og kan klare stigning op til 25%. Tacx Neo 2T hometraineren kan kobles til de kendte træningsapps ved brug af Bluetooth eller ANT+, støjer minimalt og har en vægt på 21,5 kg.

Modstand på op til 2200 watt
Vedligeholdelsesfri & stand-alone funktion
Kan anvendes uden strøm
Prisen
tacx-flux-smart-s-hometrainer
Annonce

4. Tacx FLUX Smart S

Bedste Tacx hometrainer
Pris: 5.449 DKK

Tacx FLUX Smart S er en smart hometrainer med direkte drev, der kan forbindes til de populære cykel apps, som Zwift og Tacx. Med denne smarte hometrainer cykel fra Tacx får du en maksimal effekt på 1500 watt, 3% nøjagtighed af data og én måneds Tacx Premium software.

1500 watt modstand
Quick release til racercykler & MTB's (5 mm)
Kompatibel med dine foretrukne apps
Vægten

Indholdsfortegnelse

Der findes mange muligheder, når du skal finde en god hometrainer - og så kommer de til forskellige priser, både dyrere og billigere modeller. Vi kigger i denne bedst i test på hometrainer til cykel, så du, som cyklist, kan give den gas på din racer, gravel cykel eller hvad du ellers kører på, når du har lyst. 

Læs med herunder i vores test af de bedste hometrainere til cykel, og få gode købstips, anbefalinger og masser af viden om hometrainers.

Tjekliste til køb af hometrainer

Når du forsøger at finde den bedste hometrainer på markedet, er der visse faktorer, du med fordel kan kigge efter. Dette vil lette din søgen og gør, at du tidligere i processen kan spore dig ind på, hvilken der er den bedste model for dig:

Formål: Gør dig overvejelser om, hvad formålet med en eventuel hometrainer er. Vil du gerne forbedre din kondition, træne til et cykelløb eller blot have muligheden for at cykle indendørs, når vejret ude er dårligt?

Type: Der findes flere forskellige typer og modeller af hometrainere til cykel, heraf følgende:

 • Rulletræner: Disse er forholdsvis enkle og tilbyder modstand, når du cykler, men kræver samtidig også en god balance.
 • Direct drive: Med denne type erstattes baghjulet på cyklen, og det giver en mere realistisk cykeloplevelse med mere præcis modstand.
 • Wheel-On: Med denne form for hometrainer kan du på enkel vis montere baghjulet fra din cykel på din hometrainer. Dækket vil da køre på en rulle, der giver modstand og belastning, så du får en oplevelse, der føles så tæt på virkeligheden som muligt. 
 • Spin-bike: Dette er en komplet cykel, der simulerer en racercykel, og velegner sig i højere grad til intense træningssessioner. 

Modstandsniveau: Det er en god ide at vælge en hometrainer, hvor du kan justere modstandsniveauet, så det tilpasser sig efter dine mål, dit niveau og hvor krævende, du ønsker træningen.

Kompatibilitet: Vær opmærksom på, om hometraineren er kompatibel med din cykel og størrelsen. Visse hometrainere er kompatible med stort set alle cykler, uanset om det er racer, gravel eller mountain bike.

Stabilitet: Din kommende hometrainer bør være stabil og sikker at anvende under hele din træning. Den skal derfor være lavet i en solid, stærk konstruktion og hverken vippe eller bevæge sig, når du bruger den.

Støjniveau: Skal du primært bruge din hometrainer til cykel indendørs og hjemme, bør du være opmærksom på støjniveauet. Visse modeller kan støje mere end andre, især ved højere modstandsniveauer, hvorfor du bør tage dette i betragtning.

Funktionaliteter: Har du brug for ekstra funktioner i din hometrainer som træningsprogrammer, Bluetooth forbindelse til apps (f.eks. Strava) samt mulighed for at simulere terræn og ruter, bør du kigge på modeller, hvor dette indgår.

Pris: Hometrainers fås til mange priser, både billigere og dyrere, hvorfor du bør fastlægge et budget for, hvor meget du er villig til at betale. Vælg en hometrainer cykel, der passer til dit budget, men samtidig også opfylder krav og behov.

Cykeltur i stuen: Hvilke hometrainer findes der?

Med en hometrainer kan du få en god cykeloplevelse i stuen, kælderen eller soveværelset - du vælger selv! Og så slipper du ovenikøbet for at tage cykeljakke, cykelvest, cykel skoovertræk og andet cykeltøj på, selvom det kan være rart med et par cykelbukser, der sikrer god siddekomfort.

Hometrainer til cykel oplevede for alvor en større interesse under COVID-19 pandemien, men siden er der kommet flere modeller til rimelige priser, og i dag er der mange smarte modeller, som kan fås til fordelagtige priser, hvorfor interessen også er steget.

Ikke alle hometrainere er ens, hvorfor de kan opdeles i fire kategorier: rulletrænere, direct drive, wheel-on og spin-bike.

Billige hometrainer cykler?

Der findes både dyre, men også billige hometrainere, der kan fås helt ned til omkring 1.000 kr. Men samtidig også dyrere modeller, der kan koste 13.000 kr. og opefter.

Det kan være fornuftigt at vælge en billigere model, hvis du ikke ved, hvor meget du kommer til at bruge din hometrainer. Det gør, at du med god samvittighed i pengepungen kan investere i dit helbred og træning, uden at du behøver sprænge budgettet. Dette kan være særligt attraktivt for dig, der ønsker at komme i gang med træning derhjemme, uden at du skal investere store summer af penge.

Derudover, hvis du er nybegynder inden for hjemmetræning og cykling på hometrainer, kan en billig hometrainer være en god indgangsvinkel til denne form for træning og gør, at du kan mærke efter, om det er det rette for dig.

Smarte hometrainere

De højteknologiske hometrainere eller ‘smart trainer’, som de også kaldes, er smarte hometrainers, særligt kendt fra mærker som Tacx, Wahoo, Elite og Bkool, du kan anvende og koble på ZWIFT spillet, og dermed cykle rundt i deres cykelverden.

Med en smart hometrainer kan du parre din smartphone via Bluetooth, og så skal de selvfølgelig tilsluttes strøm og WiFi, så du får den fulde funktion af disse. Herefter kan du bruge din hometrainer cykel til at træne i den virtuelle ZWIFT cykelverden, hvor watt modstanden automatisk reguleres og alt efter, om du cykler op eller ned i den virtuelle verden, bliver det reguleret på din hometrainer.

Når du anvender hometrainer typen, som er en smart trainer, skal baghjulet på din cykel afmonteres, og cyklen skal sættes ind i din smart trainer. Afhængig af hvilket mærker, du vælger, og prisklassen, medfølger der enten en kassette - eller du kan montere din egen kassette på frihjulet på hometraineren.

Hvorfor skal jeg vælge en hometrainer cykel?

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge en hometrainer cykel, som du kan cykle på i hjemmet. Du kan bl.a. cykle i dit eget tempo og lige præcis, når du har lyst uanset tidspunkt. Derudover behøver du ikke bekymre dig om, hvordan vejret er eller pakke dine ting for at tage i fitnesscentret.

Cykling er samtidig en lavpåvirkningsaktivitet, hvilket betyder, at det er en meget skånsom sport overfor muskler og led. Dette gør også en hometrainer ideel til folk i alle aldre og fitnessniveauer og samtidig til dig, der har tidligere skader eller lidelser.

Har du et ønske om at komme i bedre form, styrker cykling på hometrainer din hjerte-kar-sundhed, din udholdenhed, men også dit hjerte. Derudover får du en forbedret blodcirkulation, sænkning af blodtryk og så styrker det dine benmuskler, som både inkluderer hamstrings, lægge, balder og selvfølgelig lår.

Motion, generelt, reducerer stress og forbedrer humøret, uanset om du løber, vandrer, styrketræner eller sidder på din hometrainer cykel. Fordelene ved at bruge en hometrainer cykel er mange og der er faktisk ikke en grund til, at du ikke skal bruge en udover prisen, som til tider kan være høj afhængig af model.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om hometrainer cykel

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!