Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Isbad

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 20, 2023

Isbade og vinterbadning kan få selv de mest hardcore mennesker til at overveje, hvad det er, de har begivet sig ud i. Men når du først ligger i vandet og efterfølgende kommer op, ved du, hvad der gør isbad kar og vinterbadning fantastisk. 

Isbad kar er ikke kun sjovt med venner og familie, men også en del af restitutionen hos mange sportsfolk, da det kan være ekstremt sundt for kroppen.

Går du med tanken om et isbad til hjemmet, kan du med fordel læse vores bedst i test af isbad kar og blive meget klogere på valget.

Isbad Test: De 5 Bedste Isbad Kar

polax-original-anna

1. Polax Original

Bedste isbad

Pris: 999 DKK

Her får du et prisbilligt og letvægts isbad kar, som på enkel vis kan transporteres rundt. Gør din krop glad med dette isbad til hjemmet fra det danske mærke baseret i København.

God værdi for pengene
Letvægtsdesign
Du kan sidde i oprejst stilling
Kun plads til én person
TIL BUTIK
arctic-recovery-tub-max

2. Arctic Recovery

Bedste billige isbad

Pris: 999 DKK

Med Recovery Tub Max isbad fra Arctic Recovery får du et 5-lags isoleret TPE indvendigt termisk låg og en UV-bestandig, hudvenlig inderside i PVC.

Bærbart isoleret isbad
5 lag termisk isoleret TPE-beskyttelse
Konstant vandtemperatur
Forholdsvis højt til lave personer
TIL BUTIK
polax-isbad-deluxe-01

3. Polax Deluxe

Bedste premium isbad

Pris: 1.399 DKK

I deluxe udgaven får du et isbad med 5 lags termoisolering. Derudover følger ekstra tilbehør i form af et isolerende låg med, der også holder temperaturen i vandet konstant.

5 lag termisk isoleret TPE-beskyttelse
Bærbart isoleret isbad kar
Konstant vandtemperatur
Prisen
TIL BUTIK
brain-freeze-isbad-kar

4. Brain Freeze

Bedste isbad til hjemme

Pris: 999 DKK

Transportabelt isbad kar fra Brain Freeze der kommer med taske, pumpe og låg. Velegnet til restitution, alternativ til vinterbadning eller blot til dagligt velvære. Det er lavet i et simpelt design, og er nemt at samle.

Minimerer stress & øger sundheden
Isbad til hjemme i haven & og terrasse
Stor rabat ved køb af flere stk.
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
polax-isbad-pro

5. Polax Pro

Bedste isbad til efter træning

Pris: 7.499 DKK

Med Polax Pro model får du et rummeligt og flot isbad kar, der er lavet i holdbart PVC materiale, der er forstærket med 8 cm tyk glasfiber. Det sikrer dig den kolde temperaturer i LANG tid! Plads til 2 personer.

Plads til 2 personer
Robust & holdbare materialer
Låg i glasfiber
Høj pris
TIL BUTIK

Hvad er et isbad?

Et isbad eller kar er en balje eller et mindre kar, som fyldes op med vand og selvfølgelig is. Herefter kan du sætte dig ned i isbadet, hvorefter det har en masse sundhedsmæssige fordele, som styrker din krop.

Der er mange forskellige typer af isbade. Der findes både de lidt billigere modeller, som ofte er transportable, det vil sige, at du på nem vis kan opbevare det i hjemmet eller tage det med i sommerhuset eller til venner, familie og bekendte.

Hvorfor skal jeg købe et isbad?

At komme i et isbad kar er sundt for kroppen, og bringer en lang række af sundhedsmæssige fordele med sig, som din krop drager fordel af. De sundhedsmæssige fordele er blandt andet:

  • Styrkelse af immunforsvaret
  • Blodcirkulationen øges
  • Angst og stress i kroppen reduceres
  • Forøget energiniveau
  • Højere søvnkvalitet
  • Kroppen restituerer bedre

Og mange flere..

Et isbad kar lyder umiddelbart som en meget kold oplevelse - og det er det også, men kan samtidig også bruges til hygge med venner og familie. I kan f.eks. tage tid på, hvem der kan sidde i badet i længst tid.

Dyrker du vinterbadning og har alt det rette udstyr til vinterbadning, mangler du bare et isbad kar til de dage, hvor du vil nyde det derhjemme. Her får du alle de samme gode som ved vinterbadning, men kan have badet ståene i hjemmet. Det giver dig også mulighed for at komme i det kolde vand, uden at skulle transportere dig til fjorden, havet eller Københavns kanaler. Et transportabelt isbad til hjemmet gør det muligt at opsætte på terrassen, i haven eller et tredje sted, hvor du har lyst til at nyde det iskodle vand.

Hvilket isbad skal jeg vælge?

Hvilket isbad kar du skal vælge, afhænger af de behov og kriterier, du har til et iskoldt bad. Du kan både få dyrere og billigere modeller af bade, som på nem vis kan opsættes, transporteres rundt og løser det enkelte behov; at have kroppen i isvand. Afhængig af hvor inkarneret en isbader du er, kan du vælge modellen, som passer bedst til dig.

Ved køb af de billigere modeller af isbad kar på markedet, får du et transportabelt isbad i letvægtsdesign, som gør det muligt at medbringe over alt. Isbadet er som regel oppustelig, hvorfor der er en medfølgende pumpe. Et beskyttende låg er også inkluderet, så du kan holde snavs og eventuelle insekter væk, når det ikke er i brug. Aftagelige ben gør isbadet nemt at op- og nedsætte.

Du kan også finde dyrere modeller af bade, som kommer i en større størrelse, samt med mere teknologi og udvikling. Dette kan f.eks. være selvrensende UV-filter og vandkølesystem, der sikrer dig en konstant temperatur, uden at du selv skal fylde isterninger eller koldt vand i badet.

Er isbade sunde?

Et koldt gys i et af disse bade, kan gøre underværker for din krop, sundhed og træning. Der er mange fordele, når vi taler om isbad kar - og også mange flere, end der tidligere blev nævnt.

Isbad til restitution efter træning

Hvis du ofte træner, er du måske udemærket godt klar over, at din krop efter fuldført træning pumper ilt rundt. Din øm- og træthed i kroppen skyldes mælkesyren som dannes, når du træner - uanset om det er styrketræning, løb, paddleboarding eller noget helt fjerde. Jo hårdere og intens træning du har haft, desto mere mælkesyre.

For at kroppen restituerer bedst muligt efter endt træning, er det helt oplagt at hoppe i et isbad kar. Det kolde vand gør nemlig at blodkarrene trækker sig sammen og får mælkesyren til at løbe ud. Efter du kommer op af badet, udvider blodkarrene i kroppen sig igen, og dette lader frisk og nyt blod passere gennem.

Øger immunforsvar

Ligesom vinterbadning peger forskning på, at en tur i det kolde gys giver dig et bedre immunforsvar som menneske - og hvem vil ikke gerne have det? Koldtvandsterapien som et isbad kar kan give dig, gør altså kroppen stærkere, så du kan undgå smitte og eventuelle sygdomme.

Bedre søvnkvalitet

En tur i badet fremmer også melatonin i kroppen, som er et hormon der bl.a. påvirker døgnrytmeregulering og søvn. Melatonin er kendt for at give en højere kvalitet af søvn. 

Isbad mærker

Når du leder efter det bedste isbad kar på markedet, vil du hurtigt opleve, at der findes op til flere forskellige modeller, men også mærker. Det kan være svært at skelne mellem, hvor du skal købe fra, og hvem der i Danmark laver de bedste isbade. Vi har samlet nogle af de forskelle mærker af isbade herunder:

Polax

Dette er en forholdsvis ny virksomhed, der blev etableret i 2022 med en mål om at fremme den mentale og fysiske sundhed hos mennesker. Mere end 400.000 danskere har symptomer på stress hver dag, og det vil Polax forsøge at minimere ved brug af isbade.

Polax holder til i København, og har i dag op til flere forskellige modeller af isbade, som du kan bruge til at afhjælpe stress, og derudover sælger de også både i Danmark, Sverige og Norge.

Arctic Recovery

Arctic Recovery er et aarhusiansk firma, der blev stiftet i 2022 af Mikkel Jørgensen og Frederik Zander. Deres isbade er rettet mod fitnessentusiasterne, der mangler det ultimative stykke værktøj til deres restitution.

Isbadene fra Arctic Recovery er pålidelige og holdbare isbad, som både kan bruges til dig, der dyrker sport på højt niveau, men som også ønsker et alternativ til f.eks. vinterbadning.

Brain Freeze

Mærket, Brain Freeze, forhandles hos den danske virksomhed, SURFMORE. Isbadene fra Brain Freeze er oplagte til dig, der ønsker et isbad kar til restitution efter træning, alternativ til vinterbadning eller bare vil have et godt isbad hjemme i haven eller på terrassen. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om isbade 

Når du leder efter det bedste isbad på markedet, er der flere mærker og producenter om buddet. Det kan være svært at skelne mellem produkterne, hvorfor vi også har lavet denne FAQ om de mest stillede spørgsmål, når det gælder køb af isbad kar.

Hvad koster et isbad?

Isbad kar svinger meget i pris, og det afhænger naturligvis af hvilken model, du vælger. De billigste isbade kan fås for så lidt som 900 kr., hvorimod dyrere modeller kan koste helt op til 50.000 kr.

Du skal naturligvis vælge et bad, som passer til dit budget og behov. Dermed er du sikker på, at du får et godt bad, som opfylder alle dine behov.

Hvor kan jeg købe et isbad?

Hvis du leder efter et godt isbad til at styrke kroppen, er der op til flere forhandlere på det danske marked, som sælger disse isbad kar. I Danmark er der flere webshops der gennem deres eget brand fremstillet og sælger disse isbade til brug hjemme, på sportsholdet eller som alternativ til vinterbadning.

Hvordan forbliver vand i et isbad kar koldt?

Isoleringen af badet består ofte af flere lag, som gør det muligt at bevare vandet koldt. Bruger du badet om sommeren, kan det være nødvendigt at skulle tilføje is, så vandet forbliver koldt.

Er jeg for høj til et isbad?

De fleste isbad kar er designet til, at kunne rumme ethvert menneske - uanset om du er 1.60 eller 2.10 m høj.

Hvor koldt er et isbad?

I nogle af de højteknologiske bade kan du selv styre på temperaturen, men ellers er badene ofte godt isoleret, så det kolde vand holder temperaturen. Hvis det er en sommerdag, kan vejret påvirke temperaturen, og så kan du selv spæde til med isterninger og bevare den kolde temperatur.

Som udgangspunkt er koldt vand på 15 grader tilstrækkeligt, for at du opnår den ønskede effekt.

Er det farligt at være i et isbad?

Et isbad er som udgangspunkt ikke farligt, men vi anbefaler, at du gør det med en ven. Badet er lille, og du kan hurtigt komme op fra det, hvis din krop skulle begynde at krampe, eller du bliver svimmel. Men sikkerheden vil altid være første prioritet.

Det kan derimod være farligt at vinterbade alene, hvis kroppen pludselig siger fra og begynder at krampe. Her vil det være en god ide at have en ven med.

Hvilket tilbehør findes til isbad kar?

Der findes ikke det helt store tilbehør til isbad udover selvfølgelig... is. Du kan dog godt koble en god badeponcho på, et par varme neopren handsker og eventuelt neopren sko.

Kan jeg bygge mit eget isbad?

Du kan godt bygge dit eget isbad kar, men det kræver, at du har hænderne rigtig skruet på og eventuelt har erfaring fra tidligere projekter. Hvis du leder efter et bad, som står mere stationært i haven eller på terrassen, kan du med fordel købe et koldtvandskar.

Kan jeg købe et isbad i København?

Der er på nuværende tidspunkt ingen fysiske butikker, som tilbyder isbade. Men du kan finde et hav af muligheder online på diverse webshops og få dit isbad leveret inden for 1-2 dage.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram