Isbad

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Isbade og vinterbadning kan få selv de mest hardcore mennesker til at overveje, hvad det er, de har begivet sig ud i. Men når du først ligger i vandet og efterfølgende kommer op, ved du, hvad der gør isbad kar og vinterbadning fantastisk. Læs med, og bliv klogere på fordelene!

Isbad Test: De 5 Bedste Isbad Kar

polax-original-anna
Annonce

1. Polax Original

Bedste isbad i test
Pris: 999 DKK

Her får du et prisbilligt og letvægts isbad kar, som på enkel vis kan transporteres rundt. Gør din krop glad med dette isbad til hjemmet fra det danske mærke baseret i København. Polax er et af de største mærker i Danmark, når det kommer til gode og transportable, udendørs isbade i høj kvalitet. Med dette Polax isbad får du meget værdi for pengene!

God værdi for pengene
Letvægtsdesign
Du kan sidde i oprejst stilling
Kun plads til én person
arctic-recovery-tub-max
Annonce

2. Arctic Recovery

Bedste billige isbad
Pris: 948 DKK

Med Recovery Tub Max isbad fra Arctic Recovery får du et 5-lags isoleret TPE indvendigt termisk låg og en UV-bestandig, hudvenlig inderside i PVC. Arctic Recovery er et dansk mærke med base i Aarhus, som har udviklet, designet og produceret transportable isbade til restitution i flere år. Arctic Recovery isbadet kan både bruges til minimering af stress og efter træning.

Bærbart isoleret isbad
5 lag termisk isoleret TPE-beskyttelse
Konstant vandtemperatur
Forholdsvis højt til lave personer
polax-isbad-deluxe-01
Annonce

3. Polax Deluxe

Bedste premium isbad
Pris: 1.399 DKK

I deluxe udgaven får du et isbad med 5 lags termoisolering. Derudover følger ekstra tilbehør i form af et isolerende låg med, der også holder temperaturen i vandet konstant. Polax Deluxe isbad sikrer dig ekstra tyk isolering, hvilket sørger for, at temperaturen i vandet også holder sig bedre. Med Polax Deluxe er du sikret et udendørs isbad i høj kvalitet.

5 lag termisk isoleret TPE-beskyttelse
Bærbart isoleret isbad kar
Konstant vandtemperatur
Prisen
brain-freeze-isbad-kar
Annonce

4. Brain Freeze

Bedste isbad til hjemme
Pris: 999 DKK

Transportabelt isbad kar fra Brain Freeze der kommer med taske, pumpe og låg. Velegnet til restitution, alternativ til vinterbadning eller blot til dagligt velvære. Det er lavet i et simpelt design, og er nemt at samle. Brain Freeze er et godt alternativ til de dyrere modeller, hvor du får meget værdi for pengene.

Minimerer stress & øger sundheden
Isbad til hjemme i haven & og terrasse
Stor rabat ved køb af flere stk.
Design tiltaler ikke alle
polax-isbad-pro
Annonce

5. Polax Pro

Bedste isbad kar til efter træning
Pris: 6.499 DKK

Med Polax Pro model får du et rummeligt og flot isbad kar, der er lavet i holdbart PVC materiale, der er forstærket med 8 cm tyk glasfiber. Det sikrer dig den kolde temperatur i LANG tid! Polax Pro isbadet har plads til 2 personer, og er oplagt til brug efter træning eller til at have stående hjemme på terrassen eller i haven.

Plads til 2 personer
Robust & holdbare materialer
Låg i glasfiber
Høj pris

Indholdsfortegnelse

Isbad kar er ikke kun sjovt med venner og familie, men også en del af restitutionen hos mange sportsfolk, da det kan være ekstremt sundt for kroppen.

Går du med tanken om et isbad til hjemmet, kan du med fordel læse vores bedst i test af isbad kar og blive meget klogere på valget.

Tjekliste til køb af isbad

At vælge det helt rette isbad og det, der passer allerbedst til dig, kan være afgørende for din oplevelse med koldtvandsterapi og de sundhedsfordele, som det bringer med sig. Benyt dig derfor gerne af vores tjekliste til køb af isbad som guide for at sikre, at du er opmærksom på de vigtigste faktorer, når du skal vælge et godt isbad til hjemmet.

Formål og behov: Gør dig gerne tanker om, hvad dit formål og behov er med dit isbad. Skal du primært anvende det til restitution efter træning, reducering af stress eller blot sjov med venner og familie? Isbade kan bruges til mange formål, men det er værd at tænke over, inden du foretager det endelige køb.

Transportabelt eller stationært: Har du brug for et oppusteligt og transportabelt isbad, der på nem vis kan flyttes fra A - B? F.eks. hvis du vil have det med i sommerhus, hen til venner eller andet, kan det være rart at have en flytbar version.

Hvis du ved, at det skal være stationært og have sin plads i haven, på terrassen eller andetsteds, kan du vælge en ikke-flytbar model.

Størrelse og kapacitet: Isbade kommer i mange størrelser, og du bør natuligvis vælge den størrelse, der passer til dig og den tilgængelige plads, du har. Er I flere personer, der vil benytte jer af isbad karet, kan du med fordel vælge en større model, som der kan sidde flere i.

Vedligeholdelse og rengøring: Visse isbade vil kræve mere rengøring og opmærksomhed end andre. Dette vil den individuelle procent oplyse, hvorfor du kan gøre dig opmærksom på dette inden.

Hvad er et isbad?

Et isbad eller kar er en balje eller et mindre kar, som fyldes op med vand og selvfølgelig is. Herefter kan du sætte dig ned i isbadet, hvorefter det har en masse sundhedsmæssige fordele, som styrker din krop.

Der er mange forskellige typer af isbade. Der findes både de lidt billigere modeller, som ofte er transportable, det vil sige, at du på nem vis kan opbevare det i hjemmet eller tage det med i sommerhuset eller til venner, familie og bekendte.

Hvorfor skal jeg købe et isbad?

At komme i et isbad kar er sundt for kroppen, og bringer en lang række af sundhedsmæssige fordele med sig, som din krop drager fordel af. De sundhedsmæssige fordele er blandt andet:

 • Styrkelse af immunforsvaret

 • Blodcirkulationen øges

 • Angst og stress i kroppen reduceres

 • Forøget energiniveau

 • Højere søvnkvalitet

 • Kroppen restituerer bedre

Og mange flere..

Et isbad kar lyder umiddelbart som en meget kold oplevelse - og det er det også, men kan samtidig også bruges til hygge med venner og familie. I kan f.eks. tage tid på, hvem der kan sidde i badet i længst tid.

Dyrker du vinterbadning og har alt det rette udstyr til vinterbadning, mangler du bare et isbad kar til de dage, hvor du vil nyde det derhjemme. Her får du alle de samme gode som ved vinterbadning, men kan have badet ståene i hjemmet. Det giver dig også mulighed for at komme i det kolde vand, uden at skulle transportere dig til fjorden, havet eller Københavns kanaler. Et transportabelt isbad til hjemmet gør det muligt at opsætte på terrassen, i haven eller et tredje sted, hvor du har lyst til at nyde det iskodle vand.

Hvilket isbad skal jeg vælge?

Hvilket isbad kar du skal vælge, afhænger af de behov og kriterier, du har til et iskoldt bad. Du kan både få dyrere og billigere modeller af bade, som på nem vis kan opsættes, transporteres rundt og løser det enkelte behov; at have kroppen i isvand. Afhængig af hvor inkarneret en isbader du er, kan du vælge modellen, som passer bedst til dig.

Ved køb af de billigere modeller af isbad kar på markedet, får du et transportabelt isbad i letvægtsdesign, som gør det muligt at medbringe over alt. Isbadet er som regel oppustelig, hvorfor der er en medfølgende pumpe. Et beskyttende låg er også inkluderet, så du kan holde snavs og eventuelle insekter væk, når det ikke er i brug. Aftagelige ben gør isbadet nemt at op- og nedsætte.

Du kan også finde dyrere modeller af bade, som kommer i en større størrelse, samt med mere teknologi og udvikling. Dette kan f.eks. være selvrensende UV-filter og vandkølesystem, der sikrer dig en konstant temperatur, uden at du selv skal fylde isterninger eller koldt vand i badet.

koldtvandsterapi-mand-isbad

Hvad er fordele og ulemper ved isbad?

Som det oftest er, findes der både fordele og ulemper ved sportsgrene, hobbyer og produkter generelt. Isbade gør ingen undtagelse og selvom det kan være ekstremt sundt og øge dit velvære, kommer det også med eventuelle ulemper.

Fordele ved isbad

Øger immunforsvar

Ligesom vinterbadning peger forskning på, at en tur i det kolde gys giver dig et bedre immunforsvar som menneske, og hvem vil ikke gerne have det? Koldtvandsterapien som et isbad kar kan give dig, gør altså kroppen stærkere, så du kan undgå smitte og eventuelle sygdomme.

Bedre søvnkvalitet

En tur i badet fremmer også melatonin i kroppen, som er et hormon der bl.a. påvirker døgnrytmeregulering og søvn. Melatonin er kendt for at give en højere kvalitet af søvn.

Forbedret blodcirkulation

Når du hopper i det kolde vand, uanset om det er havet, fjorden eller isbad karet, vil det få dine blodkar til at trække sig sammen, og derefter udvide sig igen efter. Dette er med til at forbedre blodcirkulationen, men også ilttransporten i kroppen.

Reducerer angst og stress

Forskning har vist, at koldtvandsterapi har beroligende effekter på kroppens nervesystem. Det er også derfor, at badning i koldt vand kan reducere eventuel angst og stress.

Forøget energiniveau

Når du sidder i isbad, stimulerer det frigivelsen af både noradrenalin og adrenalin, der bidrager til at øge energiniveauet i kroppen. Det gør, at du kommer ud på den anden side af det kolde gys med fornyet og god energi.

Ulemper med isbad

Kold oplevelse

Det burde ikke komme som nogen overraskelse for dig, men isbade kan være ubehageligt kolde og især, når du træder i første gang. Har du det svært med kolde temperaturer, kan dette blive en svær oplevelse for dig.

Risiko for kuldeskader

Sidder du for længe i dit isbad, kan det medføre risiko for kuldeskader. Det er derfor vigtigt, at du både selv mærker efter, hvor længe din krop kan klare det, men samtidig bør du også følge forholdsregler.

Ikke for alle

Har du eventuelle sundhedsproblemer som f.eks. hjertekarsygdomme eller hypertension, anbefales det ikke, at du benytter dig af isbad kar og koldtvandsterapi. Er du i tvivl, hvorvidt det er godt for dig eller ej, bør du tale med din læge, før du begynder at dyrke vinterbadning, isbad eller anden form for koldtvandsterapi regelmæssigt.

Kræver tid, planlægning og vedligeholdelse

Ønsker du at hoppe i dit isbad regelmæssigt, kræver det tid, planlægning og rutine. Det er ikke alle, der har tid og ressourcer til at integrere det i deres dagligdag. Dernæst kræver det også tid at rengøre og vedligeholde dit isbad, så det opnår en længere holdbarhed, men hygiejnen også er i top. Dette kan være en ulempe for dem med begrænset tid.

Ikke tilgængeligt for alle

Bor du ikke i nærheden af vand, kan det være udfordrende at gøre noget seriøst ud af koldtvandsterapi. Det er derfor heldigt, at der findes isbade, som du kan stille i haven, på terrassen eller ude i gården, hvis du bor i lejlighed uden altan.

Vi anbefaler, at du kigger på fordele og ulemper ved isbade, inden du beslutter dig for, om det er noget for dig. Derudover bør du altid tage kontakt til et sundhedspersonale i form af sygeplejerske eller læge, hvis du er i tvivl om helbredsproblemer, før du giver dig i kast med isbad.

Isbad til restitution efter træning

Hvis du ofte træner, er du måske udemærket godt klar over, at din krop efter fuldført træning pumper ilt rundt. Din øm- og træthed i kroppen skyldes mælkesyren som dannes, når du træner - uanset om det er styrketræning, løb, paddleboarding eller noget helt fjerde. Jo hårdere og intens træning du har haft, desto mere mælkesyre. Du kan med fordel også gøre brug af et saunatæppe, som også bringer gode og sundhedsmæssige fordele med sig, du kan mærke på krop og sind.

For at kroppen restituerer bedst muligt efter endt træning, er det helt oplagt at hoppe i et isbad kar. Det kolde vand gør nemlig at blodkarrene trækker sig sammen og får mælkesyren til at løbe ud. Efter du kommer op af badet, udvider blodkarrene i kroppen sig igen, og dette lader frisk og nyt blod passere gennem.

Hvilke mærker af isbade findes der?

Når du leder efter det bedste isbad kar på markedet, vil du hurtigt opleve, at der findes op til flere forskellige modeller, men også mærker. Det kan være svært at skelne mellem, hvor du skal købe fra, og hvem der i Danmark laver de bedste isbade. Vi har samlet nogle af de forskelle mærker af isbade herunder:

Polax

Dette er en forholdsvis ny virksomhed, der blev etableret i 2022 med en mål om at fremme den mentale og fysiske sundhed hos mennesker. Mere end 400.000 danskere har symptomer på stress hver dag, og det vil Polax forsøge at minimere ved brug af isbade. Polax tilbyder også blandt de bedste dampsauna, som du med fordel kan kombinere med dit isbad.

Polax holder til i København, og har i dag op til flere forskellige modeller af isbade, som du kan bruge til at afhjælpe stress, og derudover sælger de også både i Danmark, Sverige og Norge.

Arctic Recovery

Arctic Recovery er et aarhusiansk firma, der blev stiftet i 2022 af Mikkel Jørgensen og Frederik Zander. Deres isbade er rettet mod fitnessentusiasterne, der mangler det ultimative stykke værktøj til deres restitution.

Isbadene fra Arctic Recovery er pålidelige og holdbare isbad, som både kan bruges til dig, der dyrker sport på højt niveau, men som også ønsker et alternativ til f.eks. vinterbadning.

Brain Freeze

Mærket, Brain Freeze, forhandles hos den danske virksomhed, SURFMORE. Isbadene fra Brain Freeze er oplagte til dig, der ønsker et isbad kar til restitution efter træning, alternativ til vinterbadning eller bare vil have et godt isbad hjemme i haven eller på terrassen.

Watery

Watery er kendt for at have et kæmpe sortiment af svømmeudstyr og generelt udstyr til svømning og vandsport. Derfor er det også naturligt, at Watery har udviklet deres eget isbad kar, som du kan anvende til kuldeterapi og minimering af stress.

Isbadet fra Watery er et oppusteligt et af slagsen og går under navnet 'Watery Hero'.

Optima Sport

Dette danske mærker er eksperter, når det kommer til sport, triathlon og ved, hvordan du bedst restituerer og styrker kroppen, når du træner meget. Dette er også en af grundene til, at mærket har valgt at fremstille deres eget isbad, som kan anvendes til restitution efter træning. Isbad kar fra OS kommer i et flot og enkelt design og samtidig til en billig, konkurrencedygtig pris.

Nordkilde

Nordkilde er et dansk mærke, der har formået at lave ekstremt flotte isbade, der kommer i flere størrelser. De har både deres standar dmodel, som passer til én person, men tilbyder også en pro version af deres ibad, hvori der kan sidde to personer. Isbadene fra Nordkilde er en anelse dyrere end alternativer og deres billigste model har en pris på 1.295 kr.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om isbade

Når du leder efter det bedste isbad på markedet, er der flere mærker og producenter om buddet. Det kan være svært at skelne mellem produkterne, hvorfor vi også har lavet denne FAQ om de mest stillede spørgsmål, når det gælder køb af isbad kar.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Jeg kan ikke finde information om, hvor ofte vandet skal skiftes i et isbad?

  • Hej Stine,

   Som udgangspunkt anbefaler producenterne, at vandet skiftes hver 2-4 uge. Faktorerne der spiller ind er meget forskellige – eksempelvis kan nedfald eller et udækket isbad kræve udskiftning af vandet oftere. Det samme gør sig gældende om sommeren, hvor højere temperatur kan give mere beskidt vand. Det er også muligt at købe et rengøringskit til isbadet.

 2. Hej Christian. Har du erfaring med at tilslutte et rensningsfilter til et isbad, så men ikke skal skifte vandet så ofte?
  Hilsen fra Viggo

  • Hej Viggo,

   Tak for din besked.

   Jeg har desværre ikke erfaringer med at tilslutte rensningsfilter til et isbad. Men jeg kan anbefale dig, at du anskaffer dig et rengøringskit, så du i hvert fald har rent vand. Det finder du også hos de fleste webshops og butikker, der sælger isbade.

   Mvh Christian

Friluftsfreak
På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
© 2024 Friluftsfreak