Kitesurf Kursus

Denne artikel indeholder annoncer

Så hvad er kitesurfing egentlig? Kort sagt er kiting en af ​​de hurtigst voksende vandsportsgrene i verden og blev endda tildelt “Sport of Millennium” i 2008. Det er en sport, hvor en vinddrevet drage, også kaldet en kite, trækker dig over vandet, hvilket giver dig chancen for at svæve, carve, cruise og hoppe med et bræt!

Hos Friluftsfreak forsøger vi at gøre dig klogere på, hvad kitesurf er i denne artikel. Derudover, kommer artiklen også ind på kitesurfing udstyr, og hvor i Danmark du kan tage et kitesurf kursus.

Indholdsfortegnelse

Hvad er kitesurfing?

Kitesurfing er en sammensmeltning af elementer fra snowboarding, wakeboarding, surfing og endda paragliding, da drager har en vis lighed med faldskærme. I modsætning til klassisk bølgesurfing er kiting ikke afhængig af bølgerne, da den oppustelige kite, som normalt er mellem 5 og 15 kvadratmeter stor, giver nok opdrift og fremdrift til at trække dig over vandet – selv i forholdsvis svag vind.

Sådan en “kite” bruges ikke kun i kitesurfing. Snowboardere, skiløbere, buggies og hele containerskibe bruger også kraften bag en stuntdrage drevet af moder natur. Da der er så meget kraft i dragen, bruger kitesurfere ikke kun dragen til at svæve, men også som en såkaldt “lift”, der hæver dig op og muliggør høje spring på vandet. Disse hop kan være op til 30 m høje og 20 sekunder lange! Disse muligheder og friheder er det, der gør kitesurfing så unikt!

Hvordan fungerer kitesurf?

Ved kitesurfing er du forbundet til din drage ved hjælp af en trapez, som bliver båret af vinden. Selen fordeler dragens trækkraft over hele kroppen, og du behøver hverken mange kræfter eller store arme for at lære at kite.

Valget af størrelsen på din drage, afhænger altid af vindstyrken og bliver mindre i takt med at vindforholdene øges. Din drage kan styres via stangen, som er forbundet til din trapez på den ene side og til din drage på den anden via 22-24m lange liner.

Til dit udstyr hører naturligvis også et bræt og om nødvendigt en våddragt. Det afhænger selvfølgelig af de temperaturer, du befinder dig i. Kiteboards kan have forskellige former, og egner sig til forskellige discipliner alt efter deres form og egenskaber.

Vil du lære kitesurfing bedre at kende, er det vigtigt at lære sportens forskellige discipliner at kende. Her får du en lille introduktion til disciplinerne inden for kitesurfing:

Freestyle kitesurfing

Freestyle kiting er en meget teknisk og tricks-baseret disciplin med påvirkninger fra forskellige sportsgrene som snowboarding, wakeboarding og surfing. Det er netop disse forskellige påvirkninger, der gør freestyle kiting så interessant og evalueringen så individuel. Freestylers hopper enten hooked eller unhooked. Det betyder, at du enten forbliver forbundet til dragen under springet, eller også løsner du den for at få mere bevægelsesfrihed.

Freeride kitesurfing

Freeriding er faktisk ikke en disciplin i sig selv, men det er værd at nævne, da omkring 90% af kitesurfere dyrker “freeride” på vandet. Det hele handler om at surfe og slappe af og have det sjovt med vennerne på vandet. Freeriding giver dig en fornemmelse af den frihed, som kitesurfing kan give!

Kitesurf bølgeridning

Med wave kiting rider du, som navnet antyder, dragen op i bølgerne. Normalt har du ikke et normalt tvillingtip ved hånden, men et retningsbestemt. Disse boards minder mere om et bølge surfbræt, og klarer sig bedre i bølger.

Wakestyle kitesurfing

Wakestyle-disciplinen er nok den, der minder mest om wakeboarding. Her skal dragen holdes så lavt som muligt, når der for det meste udføres unhooked tricks. Ligheden med wakeboard-systemet er stort her. Kiterne kører også normalt med faste bindinger, altså støvler, for at have et bedre greb – ligesom du sikkert også har set på wakeboard.

Kitesurfing er en genial, stadig meget ung vandsport med et utroligt stort potentiale og uendelige muligheder. Hvis du ikke har prøvet kitesurfing endnu, er det på tide!

Kitesurf kursus

Har du mod på kitesurfing, og kunne du tænke dig at lære det? I Danmark er der op til flere steder, hvor du kan tage et kitesurf kursus. Med et kursus i kitesurfing, lærer du alt om udstyret, hvordan man sætter en drage op samt hvordan du surfer frem og tilbage.

Kitesurfing København

I København finder du flere surfskoler, som tilbyder kitesurf kursus. Vi har samlet en række af de forskellige steder, hvor du kan tage et kitesurf kursus i København herunder:

Amager Kitesurfing Skole (København)

Amager Kiteskole er placeret på Amager i København. Skolen har tilbudt kitesurf kurser i mange år, og har styr på undervisning, teori og hvordan du får en god oplevelse med kitesurfing.

Hos Amager Kiteskole kan du også leje kitesurfing udstyr, hvis du allerede har styr på det og bare gerne vil ud på vandet og give den gas.

Kitekollektivet (Dragør)

Kitekollektivet tager dig fra A – Z indenfor kitesurfing, og du kan være sikker på at få et kitesurfing kursus, hvor du får en gennemgang af udstyr, vejret du skal bevæge dig ud samt hvordan du kommer op og surfer. 

Tandemkite København (Brøndby)

Tandemkite i København gør noget nyt, og tilbyder tandem i kitesurfing. Det vil sige, at du får et kitesurf kursus, hvor du sidder bag på en anden person, som styrer dragen og surfboardet. 

Kitesurf Hvide Sande

Du vil finde masser af muligheder for tage et kitesurf kursus i Hvide Sande. Dette vil du bl.a. kunne gøre hos Westwind, som er en eftertragtet kitesurf shop i Danmark. De har en butik i Hvide Sande, hvor du både kan købe surfudstyr, men også booke kursus indenfor al slags surfing; windsurfing, kitesurfing, SUP surfing, wingsurf og normal surfing.

Cold Hawaii kitesurfing

I Klitmøller – eller Cold Hawaii som vi også kender det, har du også rig mulighed for at booke et kitesurf kursus. I Klitmøller har du ligeledes flere forskellige muligheder, når du skal ud på kitesurf. Du har gode bølger i Klitmøller og Hanstholm samt mindre søer, såsom Krik Vig og Vestervandet. Klitmøller er derfor et optimalt sted at tage et kitesurf kursus.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!