Neopren handsker

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Med neopren handsker kan du lægge kulde, blå og ømme fingre bag dig. Disse handsker kan nemlig bruges til meget mere end én sport. Et par neoprenhandsker er ofte gode som vinterbadning udstyr eller til dykning, snorkling, kajak samt surfing, Stand Up Paddlewind- og kitesurfing

Vi har hos Friluftsfreak lavet vores egen research, og giver i dette blogindlæg vores bud på de fem bedste handsker i neopren til vandsport og svømning.

Neopren Handsker Test: Top 5 Bedste Handsker I Neopren

neopren-handsker-surfmore-1-5-mm
Annonce

1. SURFMORE Neopren Handsker (1.5 mm)

Bedste neopren handsker
Pris: 299 DKK

Neopren handsker fra danske SURFMORE i super stretch neopren. God komfort, pasform samt forstærket grip i håndflader. Med disse SURFMORE Neopren handsker på 1.5 mm får du en oplagt handske til både vinterbadning, men også svømning i åbent vand eller Stand Up paddle og surfing. De er lavet med cool SURFMORE tryk på håndfladerne.

Slidstærk & gennemført design
Gode badehandsker til vinterbadning
Velegnet til surfing, kajak, Stand Up Paddling
Kun 1.5 mm neopren
Watery-reptile-neopren-handsker-3-mm
Annonce

2. Watery Reptile (3mm)

Bedste billige neopren handsker
Pris: 229 DKK

Watery's helt egne neopren handsker til SUP, kajak og vinterbadning. Velcrolukning samt skridsikkert materiale. Med Watery Reptile neopren handskerne på 3 mm får du en handske, der kan bruges til de fleste vandsportsgrene, giver varme og samtidig en behagelig pasform.

Designet med reflekser for synlighed i vandet
Velcrolukning sikrer dig perfekt pasform
3 mm neopren sikrer dig varmen
Design tiltaler ikke alle
rip-curl-flashbomb-finger-53-mm
Annonce

3. Rip Curl Flashbomb (5/3 mm)

Bedste premium våddragt dame
Pris: 449 DKK

Neopren handsker til vinter fra anerkendte, Rip Curl. Disse badehandsker er perfekt til vinterbadning, og holder dine hænder 100% varme. Rip Curl Flashbomb neopren handsker er en all-time klassisker, som de fleste surfere kender til. De er rare at have på, giver masser af varme og har god bevægelighed i sig.

Designet til vinterbadning & vandsport
Slidstærkt og bevægeligt materiale
Høj komfort og god pasform
Prisen
gul-neopren-handsker-3-mm
Annonce

4. GUL Neopren Handsker (3mm)

Bedste neopren handsker til vinterbadning
Pris: 399 DKK

Med disse GUL neopren handsker i 3 mm får du et par alsidige neopren handsker, der kan anvendes til lang størstedelen af vandsportsgrene, uanset om du skal bruge dem til at sidde i isbad, vinterbadning, surfing, kajak eller noget femte. Neopren handskerne fra GUL er slidstærke, og kommer med en behagelig pasform.

Gode neopren handsker til vinterbadning
Slidstærkt og bevægeligt materiale
Sikrer dig varme og komfort i vandet
Fås kun i én farve
watery-neopren-saet-3mm
Annonce

5. Watery Neopren Sæt Reptile (3mm)

Bedste neopren sæt med neopren handsker
Pris: 459 DKK

Reptile neopren sæt fra Watery er perfekt til svømning i åbent hav og vinterbadning. Neopren sættet indeholder handsker, sokker og hætte og sikrer dig, at du forbliver varm. Skal du i gang med vinterbadning eller svømning i åbent hav, får du et komplet sæt med Watery Reptile neopren sættet, så du har alt udstyr i orden.

Neopren sæt med hætte, handsker & sokker
Holder dig varm under svømning
Udviklet med velcro for god pasform
Fås kun i sort

Indholdsfortegnelse

Køb neopren handsker: Sådan træffer du den rigtige beslutning

Når du køber badehandsker, findes der mange former og variationer. Med følgende købsguide er du garanteret ikke at købe det forkerte par handsker.

Hvad du skal overveje, når du køber neoprenhandsker

Når du leder efter de bedste neoprenhandsker, bør du bestemt være opmærksom på følgende funktioner og egenskaber:

 • Tykkelse

 • Størrelse

 • Materiale

 • Form

 • Syninger

 • Fabrikant

Tykkelse på neopren handsker

For at handskerne skal holde dig varm i vandet, skal neoprenen have den rigtige tykkelse. Det nytter jo ikke noget at tage en handske på, hvis du alligevel ender med at fryse.

En god tommelfingerregel er følgende: jo koldere vandet er, jo tykkere skal dine handsker være.

Hvilken tykkelse af neopren holder dig varm ved hvilken vandtemperatur? Vi har samlet al informationen i en tabel herunder:

Vandtemperatur (°C)Tykklse (mm)>151-1,512-141,5-39-113-5<85-7

Den faktiske tykkelse bør også afhænge af den påtænkte anvendelse. I mange vandsportsgrene er hænderne ikke altid i vandet eller skal forblive bevægelige for at kunne bruge udstyr.

Tynde vs. tykke neopren badehandsker:

Tynde handsker:

Fleksible. Det bedste valg, når dine hænder skal forblive mobile i vandet, for eksempel for at kunne gribe fast i pagajen eller betjene et kamera under vand.

Tykke handsker:

Beskyt hænderne bedre og hold varmen længere og bedre i vandet. Nyttig til surfing eller lange dyk i koldt vand. Tykkere neopren badehandsker bør også vælges til f.eks. spearfishing, da de er mere robuste.

Neopren badehandsker: Den rigtige størrelse

Udover tykkelsen spiller den rigtige størrelse den vigtigste rolle, når du køber neopren badehandsker. Hvis handskerne er for stramme eller for brede, lagrer de varmen dårligere kan blive ubehagelige at have på.

Hvordan skal handsken sidde?

Neoprenhandsken skal opfylde følgende tre punkter:

1. Ikke for lang:

Ellers er der luft i handsken, og hånden holdes ikke optimalt varm. Der kan også løbe vand ind i handsken, hvilket gør bevægelserne mere anstrengende på grund af den ekstra vægt fra vandet.

2. Ikke for stramt:

En handske, der er for stram, er svær at trække over hånden, kan lettere rulle af, er ubehagelig at have på og kan forsnævre blodcirkulationen i hånden, hvilket får hånden til at køle hurtigere ned.

3. Korrekt længde:

For at varmen opbevares bedst muligt i handsken, bør våddragten trækkes over neopren handsken. En handske, der er for kort, vil ikke lukke ordentligt sammen med våddragten.

Hvilken størrelse neopren badehandske har jeg brug for?

Neoprenhandsker fås normalt i størrelser fra XS til XXL. Den faktiske størrelse varierer dog fra producent til producent.

Et eksempel på neopren handske målene hos mærket, O’Neill (kilde):

StørrelseHåndlængde (cm)Håndomfang (cm)XS16,5 - 18,717,8 - 19,1S17,8 - 19,119,1 - 20,3M19,1 - 20,320,3 - 21,6L20,3-21,621,6 - 22,9XL21,6 - 22,922,9 - 24,1XXL22,9 - 24,124,1

Hvordan måles hånden?

Håndlængde og håndomkreds måles med et målebånd. Nogle producenter (f.eks. Rip Curl) angiver også længden af ​​de enkelte fingre.

Håndlængde: Den måles fra håndleddet til spidsen af ​​langefingeren.

Håndomkreds: Håndens omkreds måles på det bredeste sted under knoerne. Målebåndet er ikke viklet rundt om tommelfingeren.

Den rigtige form på neopren handsker?

Uanset hvilken vandsport du skal bruge dine neopren badehandsker til, er der tre forskellige former, med forskellige fordele og ulemper:

 • 5 Finger

 • Vante

 • Lobster

5 Finger Neopren handsker

Fordele:

 • Komfortabel

 • Godt greb

 • Alle fingre har bevægelighed

Ulemper:

 • Holder ikke særlig godt varmen

Den klassiske handske, som de fleste kender den fra hverdagen, kun lavet af neopren. Disse typer neopren handsker er praktiske, komfortable, og der er en bred vifte af produkter på markedet.

Typen, 5 finger handsker, er bedst egnede til dig, der har brug for et fast greb i og under vand. Disse omfatter kajakroere, Stand Up Paddle surfere samt vind- og kitesurfere, der skal holde deres paddle eller sejle.

De er også ideelle til alle undervandsfotografer, fordi der nemt kan trykkes på små knapper. Dette er meget sværere med vanter eller lobster handsker.

Desværre holder fingrene i disse handsker ikke varme så længe, da alle fingre er individuelt inde, og derfor ikke overfører kropsvarme til hinanden.

Neopren vante

Fordele:

 • Fingrene forbliver sammen

 • Varme

Ulemper:

 • Ingen følsomhed i fingrene

Uanset om det er i sne eller vand, når det er rigtig koldt, pakkes neopren “vanterne” ud. De holder bedst på kropsvarmen, fordi alle fingre er i samlet i handsken. Dette gør disse neopren handsker gode til vinterbadning og er samtidig det bedste valg i meget koldt vand.

At betjene et kamera bliver derimod en reel udfordring. Vanterne vil føles klodsede, og tillader dig ikke at bevæge fingrene individuelt.

Neopren lobster

Fordele:

 • Varme

 • Komfortable

 • Fingrene er delvis bevægelige

Ulemper:

 • Pris

Lobster neopren badehandsker minder om en hummers kløer. Fordelen ved denne form i forhold til normale vanter er mobilitet. Pegefingeren forbliver fleksibel, mens handsken holder på varmen næsten lige så godt som en vante.

Hummer neopren badehandskerne kombinerer det bedste fra begge verdener. Ideel til surfere, der ikke vil fryse. De kan samtidig også benyttes, hvis du vil føre et kamera over/under vand, da du sagtens kan trykke på udløseren.

 

Formede vs. ikke-formede neoprenhandsker?

Når den korrekte form er blevet bestemt, opstår spørgsmålet om præformede eller ikke-præformede handsker? Altså, neoprenhandsker som i forvejen er formet til en bestemt vinkel både for hænderne, men også fingrene.

Det vigtigste her er, hvilken vandsport neopren badehandskerne skal bruges til.

Ikke-formede handsker:

 • Åben håndflade

 • “Lige” fingre

 • Mindre bevægelige

Disse neopren handsker har en åben håndflade med lige fingre. Det kræver en indsats at bøje fingrene. Dette er ikke et problem for surfere, men det trætter dine hænder hurtigere, når du sejler i kajak eller kitesurfing.

Formede handsker:

 • Delvis lukket håndflade

 • Bøjede fingre

 • Giver et godt greb

Her er fingrene på neopren handsken allerede i bøjet stilling. Dette gør det nemmere at holde og styre pagajen eller bommen, når du windsurfer, kitesurfer eller dyrker kajak.

Forformede handsker holder dig ikke bare varm. De sikrer også, at arme og hænder bliver mindre belastede og trættes langsommere.

neopren-handsker

Det rigtige materiale til neoprenhandsker

Neopren er ikke bare neopren. For eksempel kan handsken være lavet af closed-cell eller open-cell neopren.

Closed-cell neopren

Fordele:

 • Robust

 • Billig

Ulemper:

 • Stiv

 • Dårligere isoleret

 • Ikke egnet til meget koldt vand

Med closed-cell neopren er neoprenen også beklædt med nylon eller polyester, hvilket giver en glat overflade. Dette sikrer primært, at materialet er mere robust mod sten og andre skarpkantede genstande.

Selvom stoffet er robust, er det også mindre fleksibelt. Desuden vil neoprenen aldrig passe perfekt mod huden. Resultatet er dårligere isolering, hvilket bunder ud i en handske, som ikke holder sig varm særlig længe.

For begyndere og i varmere farvande er closed-cell stadig et godt alternativ på grund af den lave pris. Tilbringer du derimod meget tid i vandet, skal du hellere bruge handsker af open-cell neopren.

Open-cell neopren

Fordele:

 • Bedre isoleret

 • Fleksibel

 • Komfortabel

Ulemper:

 • Mindre robust

 • Dyr

Open cell neopren er den bedste neopren til dig, der kan lide det varmt. Materialet ligger direkte på fingrene og hånden. Dette betyder, at der ingen luft kommer mellem huden og handskerne.

Ikke nok med at dine hænder holder sig varme længere tid, er handskerne også mere fleksible og føles mere naturlige på kroppen end neopren med closed-cell. Selv efter lang tid i vandet bliver handskerne ikke ubehagelige.

De er forholdsvis dyre i indkøb, og open-cell neopren er også mere tilbøjelig til at få rifter og sår. Ikke desto mindre er investeringen umagen værd.

Materiale af greb og indvendig foring?

Greb

Når du køber handsker, bør du sørge for, at håndfladerne er udstyret med et skridsikkert materiale. Til dette bruges ofte gummi eller anden plast.

Især på SUP board, til kitesurfere eller i oppustelig kajak skal du have et godt greb, så du ikke mister grebet på din SUP paddle eller pagaj.

Termisk foring

Nogle badehandsker har termisk fleece på indersiden for at holde hænder og fingre varmere. Dette er perfekt til kolde temperaturer og lange dyk.

Tag neoprenhandsker korrekt på

Hvad skal du gøre, hvis din hånd ikke vil ind i handsken? Især nye og tykke badehandsker til vinterbadning eller andet vandsport, er svære at tage på i starten. Med disse fire trin vil det helt sikkert fungere bedre:

 1. Rul våddragten tilbage ved ærmet, så den nemt kan glides over handsken.

 2. Fugt handsken, så hånden glider lettere ind.

 3. Få en partner til at holde handsken og trække den fra hinanden ved åbningen. Dette gør det lettere for dykkeren eller surferen at stikke hånden ind.

 4. Tag neopren badehandsker på og rul derefter våddragten over din arm. Så der kan ikke strømme vand ind i handsken.

Neopren handsker til vinterbadning

Når det bliver koldt, som det jo gør i Danmark og vinden suser om ørene på dig, er det rart at være pakket godt ind i neopren, så du kan holde på varmen. Vinterbadning og neopren går hånd i hånd, og sikrer dig, at du kan holde dig under vandet i længere tid. Hvis du bruger tid på surfing i Klitmøller, er handsker ligeledes en god ide.

Vi anbefaler alle, som nyder vinterbadning at de anvender handsker, neopren sko og/eller neopren sokker. Det er både med til at holde dine hænder varme, men beskytter også dine fødder mod eventuelle skarpe genstande, som kan befinde sig på havnen, stranden eller under vandet. Du er dermed sikret, at du ikke kommer til skader – og samtidig kan du holde varmen lidt længere. Når du kommer op af vandet, er det dejligt at blive tør, få varmen og måske en kop kaffe i termokruset. Gør det på hyggeliste vis med en håndklæde poncho, som både har en tørrende effekt, men også giver dig en god mængde varme.

Hvis du ikke føler, at handsker og neopren sko er nok til vinterbadning, kan du også hoppe i en våddragt, som garanterer dig varme hele vejen rundt. Hvis du vil have ekstra varme samt opdrift, kan du med fordel også trække i en svømmevest.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om neopren handsker

Når du leder efter de perfekte og bedste handsker til vinterbadning, surfing eller anden vandsport, kan det ofte være svært at navigere mellem de forskellige produkter. Mulighederne ser uendelige ud, og hvilket par neopren badehandsker, er de bedste til dig. Vi kommer herunder ind på et par hurtige spørgsmål, som ofte stilles i forbindelse med køb af neopren handsker.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak