Neopren Sko

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Neopren sko? Det har jeg ikke brug for!

Det er ofte den først reaktion hos de fleste surfere, når det kommer til den uvelkomne beskyttelse af deres fødder. De ville foretrække at surfe uden neopren støvler når som helst og hvor som helst. Når alt kommer til alt, hvem har så brug for de tykke gummifødder, der får os til at ligne en flok vaklende pingviner?

Neopren Sko Test: Top 5 Bedste Neopren Støvler

surfmore-neopren-sko-3-mm
Annonce

1. SURFMORE Neopren Sko (3mm)

Bedste neopren sko
Pris: 299 DKK

Med disse SURFMORE Neopren sko får du et par solide sko i 3 mm, der både kan anvendes til vinterbadning, surfing, kajak, SUP eller noget helt femte. Med deres tykkelse på 3 mm har du en solid neopren sko, der kan bruges størstedelen af året. Med SURFMORE Neopren sko får du en god pasform og lækkert design.

God pasform
Skån fødder for skarpe genstande
Kan anvendes hele året rundt
Fås kun til str. 44
watery-kawaii-badesko
Annonce

2. Watery Kawaii

Bedste billige neopren sko
Pris: 199 DKK

Med Watery Kawaii badeskoene får du både letvægt, hurtigtørrende, men også åndbare egenskaber. Badeskoene er lavet med en undersål på 2,5 mm vulkaniseret gummi med mindre huller, der giver optimal åndbarhed og et sundt miljø for fødderne.

Letvægtig (190 gram pr. sko) & åndbar
Uden stropper eller snøre
Fås i flere farver
Tynde i materialet
rip-curl-flashbomb-neopren-sko
Annonce

3. Rip Curl Flashbomb

Bedste premium neopren sko
Pris: Fra 629 DKK

Rip Curl Flashbomb er en af de mest anerkendte og eftertragtede neopren sko til surfere, der giver den gas hele året rundt. Det er en solid neopren sko med lang holdbarhed, god tykkelse på hhv. 5 og 7 mm. Rip Curl Flashbomb er lavet med en slidstærk stål, god pasform og velcrolukning.

Slidstærk sål & velcrolukning
Beskytter fødder mod sten & skarpe genstande
Én af de mest solgte neopren sko
Høj pris
gul-neopren-badesko
Annonce

4. Gul Neopren Badesko (3 mm)

Bedste vinterbade sko
Pris: 329 DKK

Et par perfekte neopren badesko fra anerkendte, GUL. Neopren skoene er perfekte til vinterbadning og beskytter mod sten og skarpe genstande på strand og i vand. Mærket, GUL, er kendt for at lave godt neopren til både vandsport og sejlads.

Maksimal bevæglighed og greb
Beskytter mod sten & skarpe genstande
Neopren sko til vinterbadning
Fås kun i én farve
seac-neopren-sko-tropic-2mm
Annonce

5. SEAC Neopren Sko Tropic (2 mm)

Bedste neopren sko til dykning & svømning
Pris: 299 DKK

Med SEAC Tropic neopren sko på 2 mm får du en behagelig sko, der både kan anvendes til vandsport, vinterbadning, men også dykning. De giver god isolering omkring foden og beskytter i form af en gummisål. Med SEAC Tropic neopren sko er du sikret en holdbarhed sko med god pasform.

Unisex neopren badesko
Bruges bl.a. til vinterbadning, dykning & surf
Gennemført design
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

Vi synes, at neopren støvler gør sig rigtig godt til et hav af vandsportsgrene, bl.a. wind- og kitesurfStand Up Paddle, kajak, men også som vinterbadning udstyr. Vi har samlet alt i en guide – læs med herunder.

Hvad er neopren sko?

Neopren sko, også kendt som neopren støvler, er en sko eller støvle designet og udarbejdet i neopren. Neopren støvler eller sko, bruges ofte i forbindelse med vandsport, såsom surfing på SUP board, kite- og windsurfoppustelig kajak, men også til vinterbadning.

Neopren støvler og sko laves i neopren, da det er det helt rette materiale, når du skal skåne fødderne mod eventuelle hårde overflader samt skarpe genstande på strand og i vand. Derudover, giver neopren samtidig et godt greb, hvis du f.eks. dyrker windsurfing, kitesurfing, Stand Up Paddle surfing eller kajak. Til vinterbadning i de kolde måneder, er du med neopren sko sikret, at du ikke rammer skarpe genstande på stranden eller i vandet, når du begiver dig ud på den kolde badetur. Hvis du mangler et godt alternativ til neopren skoen, kan du også kigge på neopren sokker, som næsten fungerer på samme vis.

Hvorfor bruge neopren sko?

Når man lærer at surfe, opstår spørgsmålet ofte, om det er bedre at gå i vandet med eller uden neopren badesko. Neopren over hele kroppen og så også på fødderne? Dette kan lyde ubehageligt for de fleste begyndere til surfing, men er rent faktisk den bedste ide.

Selvom du helt sikkert har en meget bedre boardfølelse barfodet, er badesko neopren uden tvivl den vigtigste del af dit surfing udstyr ved siden af ​​våddragten. Ikke at bruge neopren sko, er lidt som at spille en fodboldkamp uden benskinner.

For når du surfer, er der mange grunde, der tydeligvis taler for beskyttelsen af ​​dine fødder. Det meste af tiden hænger dine fødder trods alt ubeskyttet rundt i koldt vand eller kommer i kontakt med ting, der har en tendens til at grave sig ind i bløde dele af kroppen.

Det ved producenterne af surf produkter selvfølgelig også, så de sorte neopren støvler nu fylder halvdelen af ​​skrankerne i den ene eller anden surfshop.

Fordi udvalget bliver mere og mere forvirrende og købet af de uelskede neopren badesko alligevel udskydes af mange surfere, vil jeg gerne hjælpe dig med at finde de helt rigtige neopren badesko samt give dig værdifulde tips langs vejen.

Hvor køber du neopren sko?

Når det kommer til at købe dine nye surf sko, er der masser af muligheder. Du vil opleve, at når du begynder din søgen efter nye neopren støvler, vil der dukke et hav af muligheder op. Der er masser af modeller, mærker og forskellige tykkelser og designs. Det kan være en jungle, og mulighederne er mange.

Køb neopren sko online: Sådan gør du

Bor du i en mindre by og ikke har tid eller lyst til at køre til den nærmeste surfbutik, kan du selvfølgelig også kigge dig om efter passende modeller på internettet.

Hvis du beslutter dig for at købe online, ville jeg helt sikkert have flere modeller fra forskellige producenter sendt til mig, hvis jeg var dig. Dette er den eneste måde at finde ud af, hvilken model der passer bedst til din fods form.

Det gode er: De fleste online surfbutikker giver dig op til 14 dage til at vælge den model, der passer dig bedst. Det burde være nok til at bestille flere modeller, afprøve dem og derefter sende de resterende badesko neopren tilbage.

Du kan finde ud af, hvilken online surfshop der er bedst til at købe dine nye neopren badesko eller støvler ved at bruge de vigtigste kriterier, såsom bytteperiode, fragtomkostninger og leveringstid.

Reparer surf sko

Hvis du er en af ​​de hyppige surfere og ofte surfer på rev, vil hver sko blive slidt på et tidspunkt. Så snart de første revner viser sig på sålerne, behøver du ikke smide dine støvler i skraldespanden med det samme.

En hurtig og nem måde at forlænge levetiden på dine surfsko lidt er skolimen, Shoe Goo, som er meget populær blandt skatere.

Du kan blot smøre den ekstremt elastiske lim ind i revnerne under sålen, lade den hærde i solen i et par timer og derefter surfe videre.

Pleje af neopren støvler

Følgende gælder især for tykke vinterstøvler: god pleje er alt!

For at undgå den dårlige lugt er det vigtigt at tørre dine badesko neopren godt efter brug. Fordi saltvand binder yderligere fugt, giver det mening at vaske neopren badeskoen med frisk vand, inden den tørres.

Derudover begår folk ofte den fejl at sætte deres sko på hovedet, når de f.eks. Vil tørre dem på en radiator. Det er dog bedre at placere dem på varmeren med åbningen opad. For at sikre, at den fugtige luft cirkulerer godt, kan du også placere paprøret af en toiletpapir eller køkkenrulle i skakten. Dette forhindrer skoåbningen i at blive komprimeret, og fugt slipper ud.

manera-neopren-sko

Neopren badesko form: rund eller split-toe?

En split-toe model anbefales for god støtte, en behagelig pasform og tilstrækkelig fleksibilitet. Med split-toe skoen får storetåen sit eget ‘rum’, og det bedste ved det er:

Vores erfaring er, at split-toe giver mere følelse med boardet sammenlignet med neopren badesko med rund tå.

Separate tæer giver ikke mening med vinterstøvler, da det giver en dårligere varmeeffekt. Så der er en risiko for, at storetåen køles hurtigere ned.

Det betyder

Rigtige vintersurfere vælger tykke vinter neopren badesko med runde tæer (alle tæer samlet). En ting er vigtigere om vinteren end den perfekte følelse på brættet: varme fødder!

Kendte surfmærker som Billabong og Rip Curl har genkendt trenden med split-toe neopren støvler. De tilbyder nu også vinterstøvler, der har en rund tåform på ydersiden, men tilbyder et ekstra rum til storetåen på indersiden.

Fordelen: Hvis tåboksen er forbundet med resten af ​​støvlen på ydersiden, bliver du ikke fanget mellem tæerne med din snor.

Størrelse: Sådan undgår du dårlige køb

Frem for alt skal surfsko gøre én ting: sidde godt.

Størrelsen på dine neopren sko svarer som regel til din normale skostørrelse. Hvis du er mellem to størrelser, er det bedre at vælge en størrelse mindre.

Dine neopren støvler skal være lige så stramme som klatresko, uden at tæerne klemmer eller trækker ind eller skubber over hinanden.

Den vigtigste:

Det er lidt ligesom en våddragt, der gerne skal have en stram pasform, som føles lidt for stram, når den er tør. Dine kommende neopren støvler må under ingen omstændigheder være for store!

Er pasformen dårlig, kommer der meget vand ind, og så mister du fornemmelsen med dit surfboard. Hvis støvlerne glider, får du også hurtigt ubehagelige vabler på fødderne. 

Under ingen omstændigheder må skoene være for store!

Tykkelse på neopren støvler: Mellem 2 og 7 millimeter

Hvilken tykkelse du vælger, afhænger af:

 • Vandtemperaturen,

 • Vejret

 • Din personlige følsomhed over for kulde.

En tommelfingerregel:

Jo tykkere neopren, jo varmere, MEN du har også mindre fornemmelse med dit surfboard.

Følgende tabel giver dig en indikation af, hvilke materialetykkelser der er egnede til hvilke vandtemperaturer.

TemperaturAnbefaling< 7 °CVinter neopren sko 6mm, 7mm, 8mm7-14 °CVinter neopren sko 3mm, 4mm, 5mm14-18 °CReef-støvler 1mm – 2mm eller vinter neopren sko, 3mm> 18 °CReef-støvler 1mm – 2mm

Materiale: Det er det, der tæller i en neopren sko

Surf sko, badesko, SUP sko – kært barn har mange navne – og er lavet af neopren (chloroprengummi), en petroleums- eller kalkstensbaseret syntetisk gummi. Neopren er et særligt godt materiale, fordi det har en varmeisolerende effekt.

Er der neopren badesko lavet af bæredygtigt materiale?

Kun producenten, Patagonia, har indtil videre produceret (for det meste) bæredygtigt surf tøj og tilbehør.

Neopren tilbehør fra Patagonia består af 85 procent plantebaseret økologisk gummi fra FSC-certificeret produktion. De resterende 15 procent er også lavet af syntetisk materiale.

Derudover har en neopren sko som regel en tynd hård gummisål. Sålen skal opfylde 2 formål:

 1. Den skal være stærk nok til at modstå kontakt med skarpe rev, sten eller søpindsvin.

 2. Samtidig skal sålen være fleksibel og skridsikker nok til stadig at have en god fornemmelse på surfbrættet. 

Det er Ikke en nem opgave. Mange surfere kan ikke lide den begrænsede board-fornemmelse på fødderne og foretrækker derfor at undvære den ekstra beskyttelse helt.

Vigtigt: Neopren badesko skal absolut have en ru sål for ikke at begrænse kraftoverførslen fra foden til boardet.

En del surfere mener i øvrigt, at de har bedre greb med neopren sko end uden!

Reef surfstøvler anbefales for bedre støtte, f.eks. Rip Curl Reefer med en skridsikker gummisål. Når det kommer til vinterstøvler, f.eks. Rip Curl FlashBomb med Hidden Split-Toe med godt greb.

Der er forskel på materialet, især i foret på vinterstøvler. Alt efter foret har skoen forskellige egenskaber mht.:

 • Varmeeffekt

 • Evne til at tørre hurtigt

 • og skoens fleksibilitet.

Test af forskellige inderforinger viser, at de fleste inderforinger har en god termisk effekt og fleksibilitet. Hvis du værdsætter sko, der tørrer meget hurtigt, anbefaler vi Rip Curl FlashBomb med Hidden Split Toe.

 

Neopren sko til vinterbadning

Når du begiver dig ud for at bade, er det altid en god ide at medbringe et par neopren støvler. Du sikrer dig dermed, at du ikke skærer dine fødder på eventuelle skarpe sten eller genstande. Neopren badesko til vinterbadning er det optimale valg, hvis du vil skåne dine fødder for stranden og vandets skarpe genstande, såsom sten, muslinger og andet.

Du kan også anvende dine neopren sko til den alternative form for vinterbadning, hvor du sidder i et isbad. Det kan være med til at give dig lidt ekstra varme, så du kan sidde i badet i længere tid.

Neopren tilbehør

Sommeren i Danmark varer ikke forevigt, og hvis du vil være i vandet andre tider på året, er det godt at være velforsynet med neopren, da neopren støvler eller sko, ikke helt er nok. Det er derfor en god ide at tage et kig på en våddragt, da den vil holde på varmen, hvis du skulle falde i vandet. Når du har en våddragt, hører det sig selvfølgelig til, at du også skal have erhvervet dig en svømmevest eller redningsvest. Den giver dig ikke kun opdrift og holder dig ovenvande, men sikrer dig også en ekstra mængde varme.

Hvis du har planer om, at skulle surfe, ro kajak, vinterbade eller andet i de koldere måneder, anbefaler vi også neopren handsker. Handskerne sikrer dig mere varme i hænder og fingre, når det bliver rigtig koldt. Hvis du nyder at tage en hurtig svømmetur i vintermånederne, er en håndklæde poncho guld værd, når du kommer op af vandet. Den har både en tørrende effekt, og varmer dig efterfølgende godt op.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!