Neopren Sokker

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Vandtætte og varmeisolerende neopren sokker bruges på flere og flere områder. De blev oprindeligt udviklet primært til dykning, men kan også bruges til adskillige andre udendørs aktiviteter og vandsport.

Neopren Sokker Test: Top 5 Bedste Neopren Strømper

surfmore-neopren-sokker
Annonce

1. SURFMORE Neopren sokker (3mm)

Bedste neopren sokker
Pris: 249 DKK

Med disse SURFMORE neopren sokker får du et par gode neopren strømper til vinterbadning, svømning i åbent hav eller anden vandsport. De er fremstillet i 3 mm neopren tykkelse og beskytter fødderne mod eventuelle sten og skarpe genstande i vand og på land.

Forstærket greb på sålen
Masser af bevægelsesfrihed & fleksibilitet
Dansk design
Fås ikke større end str. 44
watery-neopren-sokker-reptile-3mm
Annonce

2. Watery Neopren Sokker (3mm)

Bedste billige neopren sokker
Pris: 229 DKK

Disse kan lidt af det hele, uanset om du skal bruge dem til svømning i åbent hav, vinterbadning eller triatlon. Holder godt på varmen, og har masser af fleksibilitet.

Designet med velcro-lukning
Reflekser for visibilitet i vandet
Dækker hele foden
Fås kun i én farve
beco-neopren-sokker-3mm
Annonce

3. Beco Neopren Sokker (3mm)

Bedste premium neopren sokker
Pris: 249 DKK

Beco er et anerkendt mærke, når vi taler udstyr og neopren tilbehør til svømning. Med disse Beco Neopren sokker i 3 mm neopren får dine fødder varme og beskyttelse. Derudover er neopren sokkerne fra Beco lavet med skridsikker bund og oplagt til vandsport.

Kvalitetbevidst mærke
Sikrer dig varme fødder
Skridsikker bund
Høj pris
prolimit-neopren-sokker-3mm
Annonce

4. PROLIMIT Neopren Sokker (3mm)

Bedste neopren sokker til vinterbadning
Pris: 199 DKK

PROLIMIT neopren sokkerne er udviklet til vandsport som vinterbadning og svømning i åbent hav. De er lavet i en 3 mm tykkelse, der sikrer dig tilstrækkeligt med varme til fødderne, men også god bevægelighed og behagelig pasform. PROLIMIT neopren sokkerne er lavet med skridsikker bund.

Forstærket sål
Gode til vinterbadning
Fås i str. S, M & L
Design tiltaler ikke alle
watery-neopren-saet-3mm
Annonce

5. Watery Neopren Sæt Reptile

Bedste neopren sæt med neopren sokker
Pris: 459 DKK

Watery neopren sæt bestående af sokker, handsker og hætte. Det ideelle valg hvis du skal ud i åbent vand, og skal have alt tilhørende neopren. Mangler du et fuldt sæt til vinterbadning eller svømning i åbent hav, får du alt det nødvendige neopren tilbehør med Watery Reptile Neopren sæt.

Komplet pakke: sokker, handsker & hætte
Optimalt til alle svømmere
Sikrer dig varmen under svømning
Fås kun i én farve & design

Indholdsfortegnelse

Uanset om det er til dykning, vandreture eller surfing, er der fem egenskaber, som du kan genkende gode neopren strømper på. Friluftsfreak har undersøgt og vurderet de mest populære sokker for dig.

Neopren sokker tjekliste

 • Anvendelsesområde: Neopren strømper kan bruges på mange forskellige måder, både på land og i vandet.

 • Tykkelse: På grund af forskellige materialetykkelser kan neopren sokker bruges på alle tider af året.

 • Egenskaber: De vigtigste egenskaber ved neopren strømper er termisk isolering, god pasform og komfort.

 Også interessant: De mest populære neopren sko og støvler.

 

Køb neoprensokker: Sådan træffer du den rigtige beslutning

Udvalget af sokker bruges hovedsageligt til dykning, men kan også være nyttige til andre aktiviteter, såsom snorkling, UV jagt, surfing, fiskeri og andet outdoor sport.

Neopren strømper er kendetegnet ved at holde fødderne varme i vand og, takket være deres vandafvisende materiale, tørrer de hurtigt efter brug. Alene en god pasform er ikke nok, når du skal købe et par neopren sokker. Friluftfreak viser dig i denne guide, hvad du skal være opmærksom på, når du køber sokker for at undgå at købe forkert.

Hvad du skal overveje, når du køber neopren strømper

Sokkernes popularitet skyldes deres stigende mangfoldighed og funktionalitet. De beskytter dine fødder på varme strande og når du går over glatte sten. De tilbyder også greb på glatte overflader, såsom SUP boards og surf boards.

Følgende faktorer bør altid overvejes, når du køber sokker i neopren:

 • Materiale og materialetykkelse

 • Kvalitet og forarbejdning

 • Størrelse og pasform

 • Ventilation

 • Stabilitet

De vigtigste aspekter ved valg af gode neopren strømper er materialet eller materialetykkelsen, forarbejdningen og pasformen. Derudover adskiller sokkerne sig alt efter deres forskellige formål.

Materiale og tykkelse på neopren sokker

Materiale: Dykkerstrømper er normalt enten helt eller i det mindste i høj grad lavet af neopren. Dette er kendetegnet ved fremragende termisk isolering. Dette holder dine fødder varme selv i koldere vand. Derudover er neopren hurtigtørrende og meget let.

Materialetykkelse: Neopren strømper tilbydes i forskellige tykkelser: fra 1,5 mm op til 7 mm tykke.

Pas på! Jo tykkere materialet er, jo mere isolerende er sokkerne. 5 mm neopren eller 7 mm neopren er velegnet til koldere vand, som ved svømning i bjergsøer eller til brug om vinteren. Tyndere neoprenstrømper (1 mm) er derimod bedre brugt i varme områder og om sommeren.

Vær opmærksom på godt håndværk og kvalitet

En god kvalitet vil få dykke sokker til at holde længere og give mere komfort og beskyttelse til dine fødder. Hvor høje dine kvalitetskrav skal være afhænger af den påtænkte anvendelse af sokkerne. Hvis de skal bruges til eksempelvis vandreture, skal de tåle større belastning, end når de bruges på stranden.

Hvordan genkender du god kvalitet?

Sømmene er en vigtig faktor i forarbejdningen. Disse må ikke gnide eller presse, når de er våde. I bedste fald placeres de på sokken, så de sidder udenpå og derfor næsten ikke rører huden.

neopren-sokker

Hvordan finder jeg den rigtige pasform?

Neopren sokker skal være anatomisk formet, så de sidder godt på foden. Dårligt siddende sokker fører til smerter:

Er sokkerne for stramme, presser de blodet i læggene og trækker fødderne sammen.

Hvis sokkerne er for løse, vil de synke på dine fødder eller blive væk i vandet. De tilbyder også mindre beskyttelse, da de absorberer mere vand, og deres holdbarhed påvirkes negativt.

Den perfekte sok sidder tæt på foden uden at gnave eller klemme. Den skal være nem at tage på og af og ikke glide ned, når den er slidt.

Har neopren strømper brug for god ventilation?

God ventilation kan være en vigtigt faktor for neopren svømmesokker. Dette gælder især, når det bruges til vandre- eller cykelture. Strømperne skal være åndbare og tørre hurtigt, så du ikke går rundt med svedige fødder eller fødder, der er blevet våde i vandet.

Den bedste ventilation giver en materialeblanding af neopren og åndbare stoffer som elastan.

Hvor stabile skal vandsokker være?

Sålerne på sokker skal være stærke nok til at give greb på våde gulve eller glatte sten, samt beskytte mod skader eller forbrændinger.

Derudover er mange neopren strømper udstyret med knopper eller ekstra forstærkninger med skridsikre såler, hvilket er særligt nyttigt, når man går på vådt underlag, eller når man bruger dem til forskellige vandsportsgrene såsom sejlads eller surfing.

Neopren sokker eller sko?

Der er mange ligheder mellem sokker og neopren sko, men begge har forskellige formål.

Først og fremmest adskiller neopren strømper sig fra badesko og neoprensko ved deres tynde, elastiske materiale, som sidder tæt til foden. De har ikke solide såler og er derfor mere velegnede til brug på steder, hvor de er mindre udsat for slid, såsom svømmehaller eller stranden.

Mens sokker beskytter dine fødder mod varmt sand eller kulde, giver deres tynde såler mindre beskyttelse mod skarpe genstande eller ujævnt underlag end neopren sko. Fokus med neopren strømer er mere på fleksibilitet og lethed end på stabilitet.

Neopren sokker til børn

Neopren strømper er også tilgængelige til børn og endda babyer. Man skal være opmærksom på de samme egenskaber, som også kendetegner neopren strømper til voksne.

Sørg for at undersøge følgende ved køb af neopren sokker til børn:

 • Vandtæt

 • Varmeisolerende

 • Behagelige til fods

Derudover er høj UV-beskyttelse vigtig for neopren sokker til børn. Børns fødder reagerer meget mere følsomt på solstråling, hvilket er særligt vigtigt ved havet.

Neopren sokker mærker

Når du leder efter et par sokker til vinterbadning, surfing eller den varme tur på stranden, vil du komme forbi et hav af forskellige mærker. Det kan virke umuligt at finde ud af, hvilke mærker laver de bedste neopren sokker, hvorfor vi kommer med et bud på producenter, som vi mener laver de bedste neopren strømper på markedet.

SURFMORE

Dette er en dansk virksomhed, som løbende udvider deres produktportefølje af neopren produkter. Med tiden, har de også formået at designe og producere neopren sokker, som fungerer rigtig godt.

Watery

Virksomheden er dansk og har specialiseret sig i produkter til svømning og vandsport. De har et stort sortiment af al beklædning til vand samt meget mere. Dertil har de også formået at udvikle neoprensokker i flere forskellige modeller, tykkelse og gøremål.

Korrekt pleje af neopren sokker til svømning

De fleste sokker kan vaskes i vaskemaskinen ved 30°. Centrifugeren bør dog ikke bruges, da dette kan beskadige materialet!

Vigtigt: Før du vasker i maskinen, skal du altid tjekke etiketten eller produktbeskrivelsen for at sikre, at sokkerne kan tåle maskinvask.

Hvis sokkerne ikke kan maskinvaskes, eller du foretrækker at rengøre dem i hånden, kan du også gøre dette.

Skyl blot sokkerne med rigeligt vand. Efter vask skal sokkerne altid tørres grundigt.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om neopren sokker

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak