Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Friluftsfreak vandrer: Stubbergård Sø Rundt

Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
august 12, 2023

Der findes mange flotte vandreruter i Danmark, men vandreturen ved Stubbergård Sø i Midtjylland er forholdsvis ukendt. Det betyder dog ikke, at den ikke er en oplevelse værd, for det er den!

Vi har hos Friluftsfreak været på en lille tur rundt om Stubbergård Sø, hvor vi vandrede de 14 km, som ruten er. Landskabet omkring samt Stubbergård Sø i sig selv har været fredet siden 1980, hvilket har bevaret den smukke natur, som du finder på vandreruten.

Hvor starter Stubbergård Sø vandrerute?

Stubbergård Sø ligger i 7830, Vinderup i Midtjylland og meget tæt på den lille by, Sevel. Søger du på Google, kan det være svært at gennemskue hvor fra vandreruten starter, men der er en lille parkeringsplads, der hedder "Sevel - Mose-stien". Her fra kan du starte vandreruten og det er også her, hvor vi hos Friluftsfreak startede.

stubbergaard-soe-start

14 eller 1,7 km vandrerute ved Stubbergård Sø?

Der findes to vandrestier på denne rute, hvor den ene er 14 km (markeret gul), men der findes også en handicapvenlig rute på 1,7 km (markeret rød). Alt efter udfordringen du søger eller hvor meget tid du har, kan du selv vælge om du vil på en længere vandretur ved Stubbergård Sø eller en kortere af slagsen - det er jo egentlig ret rart..

Vi tog den 14 km lange vandretur rundt om søen, der bød på masser at se, flot natur og hyggelige områder, der, hvis du har tiden, helt klart er en god vandring værd.

stubbergaard-soe-kort

Lille platform der viser de forskellige vandreruter samt fortæller lidt historie om Stubbergård Sø.

Markeringer på ruten markeres enten med rød eller gul, afhængig af vandreruten du har valgt.

Udsigt fra starten ved Stubbergård Sø

Fantastiske udsigter på vandreruten ved Stubbergård Sø Rundt

Efter forholdsvis kort tid på vandreruten ser det sådan her ud. Fantastisk! Jeg nyder virkelig et syn som dette, hvor man går på en form for bro af træ, og der samtidig er vand på begge sider. Derudover træder naturen frem hele vejen rundt, både i form af vandet, op og hen langs broen og i horisonten. Udsyn som dette er hvad, der gør denne vandrerute unik.

Vi holdt pause undervejs og havde medbragt en god termoflaske med kogende vand, hvor vi herefter kunne lave en god kop kaffe. Den blev selvfølgelig nydt med en god sandwich.

stubbergaard-soe-rundt
stubbergaard-soe-baadhus

Bådhus på vandreruten

Kort efter den fine bro kommer du til et lidt mere "tæt" område på ruten, hvor der på venstre side kommer et gammelt bådhus. Der er åbent i bådhuset, hvorfor du uden problemer kan åbne døren, se dig omkring og blive lidt klogere på området. Inde i bådhuset hænger der tavler med information, så du kan få lidt historie med.

Billeder fra vandretur ved Stubbergård Sø Rundt

Stubber Kloster på Stubbergård Sø Rundt

Nogle få kilometer inden du når til enden af vandreruten ved Stubbergård Sø kommer du forbi Stubber Kloster, som var et nonnekloster. Her er der en forholdsvis speciel stemning, da klosteret ligger helt fredeligt og for sig selv i de store omgivelser. Jeg tænkte med det samme, at det føltes ret ensomt, men det har det i "gamle dage" ikke været. 

 

 

Alt i alt synes jeg, at Stubbergård Sø Rundt var en god og smuk vandrerute. Det er en forholdvis kort vandretur på 14 km, så de fleste kan også være med på den. Hvis du har lyst, kan du lære en del om det gamle nonnekloster, Stubber Kloster, samt hvordan livet har fungeret dengang. Og hvis ikke får du selvfølgelig bare en rigtig god vandretur alene eller med kæreste/venner. Husk et par gode vandrestave, brede vandresko og eller vandrestøvler til dame eller herre - alt efter hvad du bruger. Det vil gøre vandreturen en del mere behagelig, da man alligevel kommer ud i lidt terræn. 

Giv din mening til kende:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram