Outdoor Bukser Herre

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Overvejer du at købe nye outdoor bukser inden for den nærmeste fremtid, men mangler en personlig anbefaling fra friluftsentusiaster? Du tænker helt sikkert over, hvad du bør kigge efter, når du skal købe et par gode outdoor bukser, og hvordan du finder frem til de bedste outdoor bukser til herre.

Outdoor Bukser Herre Test: Top 5 Bedste Outdoor Bukser Til Mænd

revolutionrace-rvrc-gp-pro-cub-vandrebukser-removebg
Annonce

1. RevolutionRace GP Pro

Bedste allround outdoor bukser til herre
Pris: 799 DKK

GP Pro fra RevolutionRace er et par alsidige outdoor bukser til herre, der klarer sig godt hele året rundt. De har en god bevægelighed, er åndbare og samtidig lavet med masser stretch. RevolutionRace GP Pro fås i mange farver, vejer 544 gram og kommer med ventilationslynlåse på lårene.

Læs vores anmeldelse af RVRC GP Pro outdoor bukser.

Vind- & vandafvisende
Stretchy
Findes i 26 farver
Tåler kun let regn
revolutionrace-nordwand-pants-dark-olive-1-no-background
Annonce

2. RevolutionRace Nordwand

Bedste billige outdoor bukser til mænd
Pris: 629 DKK

Med et par Nordwand outdoor bukser fra RevolutionRace får du meget værdi for pengene. Bukserne har en god pasform, komfort og nyttige lommer. RevolutionRace Nordwand er fremstillet i polyester, bomuld og elstan, og har en vægt på 590 gram.

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Nordwand.

Slidstærke & holdbare
Vind- & vandresistente
Fås i 23 farver
Design tiltaler ikke alle
fjallraven-karl-pro-vandrebukser-herre
Annonce

3. Fjällräven Karl Pro

Bedste premium herre outdoor bukser
Pris: 1.049 DKK

Fjällräven Karl er en all-time klassisker, og fremstillet i deres stærke G-1000 materiale, som gør dem slidstærke og resistente overfor vand og vind. Fjällräven Karl Pro er en all-time bestseller hos det svenske mærke og har en lav vægt på 476 gram.

God pasform & holdbare
G-1000 materiale
Lommer & detaljer
Høj pris
revolutionrace-gp-pro-zip-off-vandrebukser-herre
Annonce

4. RevolutionRace GP Pro Zip-Off

Bedste zip off outdoor bukser til herre
Pris: 799 DKK

RevolutionRace GP Pro Zip-Off outdoor bukser kommer i et cool design, som kan omdanne bukserne til shorts. De er dertil også designet med ventilation, gode lommer og er slidstærke. RevolutionRace GP Pro Zip-Off bukserne egner sig perfekt til sommer og lunere temperaturer.

Vandafvisende
Ventilation
Zip off funktion (omdannes til shorts)
Ikke designet til vinterbrug
lundhags-makke-vandrebukser-herre
Annonce

5. Lundhags Makke

Bedste herre outdoor bukser til vinter
Pris: 1.432 DKK

Makke fra Lundhags er det oplagte valg, når det gælder outdoor bukser herre til vinter. Bukserne er fremstillet med ekstra polstring, vandtætte områder på numse og knæ, samt har en høj slidstyrke. Lundhags Makke er fremstillet i bæredygtigt bomuld, genanvendeligt polyester samt LPC® Eco.

Holdbare & god pasform
Ekstra polstring for varme
Fås i flere farver
Ikke designet til sommerbrug

Indholdsfortegnelse

Hos Friluftsfreak har vi lavet en bedst i test af outdoor bukser til herre, og gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et par outdoor bukser. Læs med i denne test, og bliv meget klogere på valget af outdoor bukser til herre.

Læs også vores test af de bedste outdoor bukser til dame.

Som passionerede vandrere og friluftsfreaks nyder vi, at bruge en stor del af vores tid i naturen, uanset om det er vandreferier, overnatning i telte eller blot nyde den friske luft. Derfor ved vi også præcis, hvad der virkelig betyder noget, når det kommer til gode outdoor bukser til herre.

Ovenstående ser du vores testvindere af outdoor bukser til herre, men for at du kan blive meget klogere på egenskaber, materialer, størrelser og meget mere, tager vi dig dybere ind i processen ved køb af et par outdoor bukser. Vi ønsker udelukkende, at du får valgt det par outdoor bukser til herre, som passer allerbedst til dig. 

Hvorfor har jeg brug for outdoor bukser til herre?

Der er mange som stiller sig selv spørgsmålet: “hvorfor har jeg egentlig brug for outdoor bukser eller vandrebukser?” Mange tror, at de er lige så godt stillet ved at tage på vandretur i jeans eller joggingbukser. Er du begynder og ikke sikker på, at friluftslivet og vandring er noget for dig, kan du sagtens tage på “hobby” vandretur i et par bukser fra klædeskabet.

Men hvis du opdager, at du nyder at vandre, være i naturen og gerne vil på mere krævende og længere ture, er det tid til at overveje at købe et par outdoor bukser til herre. Outdoor bukser giver nemlig en lang række praktiske fordele, især på længere og mere krævende vandreture eller ophold i naturen, som normale jeans, bukser eller sportsbukser ikke kan tilbyde.

Outdoor bukser er som regel lavet af specielle materialer. De har forskellige egenskaber og praktiske funktioner, som er fordelatige til dig, der bruger tid i naturen. Desuden tilbyder velsiddende outdoor bukser til herre også en stor grad af bevægelsesfrihed, så du nemt og enkelt kan bevæge dig rundt på vandreture. Outdoor bukser skal nemlig være særligt behagelige at have på, når du bruger mange timer eller flere dage udendørs.

Hvordan finder jeg gode outdoor bukser til herre?

Gode outdoor bukser, ligesom de fem i vores bedst i test, er kendetegnet ved en række vigtige egenskaber. Buksernes materiale og pasform skal vælges sådan, at du nærmest ikke mærker outdoor bukserne på kroppen, når du er ude i naturen eller vandrer. Bukserne bør ikke sidde for stramt, da du også skal have plads nok til at kunne bevæge dig i dem.

Derudover er godt håndværk af outdoor bukserne essentielt, da de kommer til at blive udsat for strabadser i naturen samt slid ved brug. Udover at have opmærksomhed på materialerne, som outdoor bukserne er fremstillet i, bør du også kigge på funktioner, der passer til dine behov.

Materiale

Moderne outdoor bukser er som oftest lavet af funktionelle materialer i høj kvalitet. Her tages der ofte innovative, syntetiske fiberstoffer eller blandinger i brug, blandt andet bomuld- og polyesterblandinger, softshell materiale og flere til. Disse materialer er særligt holdbare og slidstærke, hvilket gør dem ideelle til at kunne begå sig i naturen. Derudover er outdoor bukser ofte også vandafvisende og/eller hurtigtørrende, hvorfor du kan overleve regnbyger på en sommervandring.

De fleste outdoor bukser til herre byder også på et behageligt klima i buksen, da de er fremstillet med en gennemtænkt materialeblanding af syntetiske fibre, hvor fugten frigives fra huden til ydersiden, når der dannes sved. Det gør, at dine bukser ikke klæber til huden, når du vandrer. Der er desuden også visse materialer som er særligt kendt for at forhindre, at der dannes ubehagelige lugte, som kan være rart på langdistance vandringer eller hvis du skal opholde dig i naturen over flere dage.

Pasform

Producenter og mærker af outdoor bukser til herre laver i dag modeller og snit, som både er tætsiddende og ej, hvorfor der er noget til enhver smag. Hvilket snit du foretrækker afhænger i sidste ende af, hvordan du synes de bedste outdoor bukser til herre skal sidde på kroppen. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas i bukserne, de er behagelige at have på, på vandreture eller over flere dage i naturen, samt at du ikke rigtig føler, at du faktisk har dem på.

Frem for alt bør de ikke begrænse dit bevægelsesområde, så når du prøver outdoor bukser til herre på i en butik eller hjemme, bør du bevæge dig meget rundt i dem (sid ned, knæl, træk benene op, hop, tag lange skridt, osv.). På denne måde kan du teste og afgøre, om bukserne er de rigtige for dig eller ej. Et godt valg vil være at vælge et par outdoor bukser til herre, som er lidt bredere, og som du kan bære med et bælte.

Længden på outdoor bukser til mænd har naturligvis også en betydning. Vælg gerne en længde som dækker dine ankler og ligger let på vandrestøvlerne. Outdoor bukserne skal helst ikke være så lange, at du selv træder på dem, da du dermed kommer til at falde i dem, og samtidig slider det på bukserne.

outdoor-bukser-herre-bedst-i-test

Forskel på outdoor bukser til herre og dame

Der findes et stort udvalg af bukser til dame og herre, hver med forskellige snit, som er tilpasset de respektive køn og former gennem deres pasform og størrelse. Mens outdoor bukser til herre oftest designes en anelse bredere, findes der mange tætsiddende modeller blandt bukser til dame.

Leder du efter bukser til “større” kvinder, er dette ikke tabu. Hvis du er i tvivl, så prøv et par outdoor bukser til herre for at se, om de sidder bedre end typiske bukser til kvinder.

Hvilke funktioner er der i outdoor bukser til herre?

Ud over de forskellige materialer, der gør outdoor bukser særligt åndbare, vandafvisende og vindafvisende, er der en masse andre nyttige egenskaber, som kan være meget brugbare alt efter aktivitet og smag. Ud over at have mange lommer, hvor du kan opbevare vandreudstyr, mad til turen, genstande som telefon, nøgler og schweizerkniv, er modeller med zip-off lynlås også praktiske, da de kan anvendes som shorts i varmt vejr.

Outdoor bukser til herre med justerbare benender eller kroge, der kan kobles på gode vandrestøvler, er også nyttige. På denne måde kan du forhindre, at der kommer for mange sten, snavs og andet ned i dine brede vandresko, hvis du f.eks. vandrer i et krævende terræn. Dette gør desuden også, at dine bukser ikke glider op, hvorfor dine ankler også er permanent beskyttet.

Specifikke modeller af outdoor bukser til herre har også specielle  belægninger, der gør bukserne tæt på vandtætte gennem imprægnering. Andre behandlinger af bukserne sikrer, at du er effektivt beskyttet mod myggestik eller UV-stråling fra vores elskede sol.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om outdoor bukser til herre

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!