Rygskjold

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Er du vild med ekstremsport, men ønsker ikke rygskader, bør du have nogle forholdsregler. Med et godt rygskjold kan du beskytte ryggen og samtidig dæmpe eventuelle stød. Vi kommer ind på alt, du bør vide, når du skal finde det bedste rygskjold på markedet.

Rygskjold Test: Top 5 Bedste Rygskjold Til Ski Og Snowboard

cairn-pro-impakt-d30-rygskjold-sort
Annonce

1. Cairn Pro Impakt D30

Bedste rygskjold
Pris: 799 DKK

Med Pro Impakt D30 rygskjold fra Cairn får du komfort, god pasform og masser af fleksibilitet. Det holdes på plads med mavebælte og justerbare skulderstropper, og giver god beskyttelse på både ski, snowboard og motorcykel. Rygskjoldet er lavet i D30 materialer, og kan anvendes til voksne, både dame og herre.

God stødabsorbering
Fremstillet med EVA-skum
Opfylder CE EN 1621-2 certificering
Fås kun i én farve
salomon-flexcell-rygskjold
Annonce

2. Salomon Flexcell

Bedste billige rygskjold
Pris: Fra 699 DKK

Flexcell fra Salomon er et rygskjold med beskyttelse til dig, der står på ski og snowboard. Det er fleksibelt, har god komfort, men er også let og justerbart. Salomon Flexcell absorberer hårde stød, og reducerer risikoen for skader ved fald. Salomon Flexcell findes både til damer og herre, og kan bæres over/under tøj.

Motion fit design & teknologi
Justerbart bælte med velcro
Let & åndbart
Ikke lavet med EVA skum
poc-spine-vpd-air-vest-rygskjold-sort
Annonce

3. POC Spine VPD Air Vest

Bedste premium rygskjold
Pris: 1.199 DKK

Spine VPD Air Vest fra POC er et stødabsorberende rygskjold i letvægtsmaterialer, der er nemt at få på og af. POC Spine VPD Air Vest rygskjold følger kroppens former, når du bevæger dig, og sidder godt til. Derudover opfylder den standarden EN 1621-2 Level 1, og fås både i regular og slim fit.

CE EN 1621-2 certificering, Level 1
Gode stødabsorberende effekter
Letvægtigt og fleksibelt
Prisen
flaxta-behold-rygskjold
Annonce

4. Flaxta Behold

Bedste rygskjold til dame og mænd
Pris: 1.169 DKK

Flaxta Behold rygskjold kan både bruges til ski, snowboard, cykling, ridning, mtb og andre sportsgrene, hvor et rygskjold er nødvendigt. Det er et performance rygskjold lavet i letvægtigt design og med ergonomisk pasform. Flaxta Behold rygskjold har EN 1621-2, Level 1 certificering og fås både til mænd og kvinder.

Ergonomisk pasform
Letvægtigt design
EN 1621-2, Level 1 certificering
Høj pris
Annonce

5. Atomic Live Shield Vest JR

Bedste rygskjold til børn
Pris: 699 DKK

Live Shield Vest JR er et rygskjold til børn fra Atomic, der er komfortabelt at have på, men også med god ventilation og fleksibilitet samt beskyttelse til barnet. Atomic Live Shield Vest JR rygskjold til børn er lavet med EPS kerne, åndbart mesh, opfylder EN 1621-2, Level 1 certificeringen.

Skistrømper til børn fra K2
Flot design & god pasform
Lang holdbarhed
Forholdsvis lidt merinould

Indholdsfortegnelse

Med et rygskjold får du ultimativ beskyttelse til ryggen, hvilket kan komme dig til gode på skiferien. Skiløb og snowboarding er ingen ufarlig sport, hvorfor du bør have det nødvendige sikkerhedsudstyr i tilfælde af, at du skulle falde. Vi mener, at det er et absolut must med rygskjold og skihjelm, når du er på skiferie - og ekstra nødvendigt hvis du kører freestyle og park.

Tjekliste til køb af rygskjold

Når du leder efter et rygskjold, uanset om det er billigt, dyrt, til herre, dame eller børn, kan du med fordel følge vores tjekliste. Her sætter vi fokus på de vigtigste punkter, du bør være ekstra opmærksom på, når du køber et rygskjold, som skal beskytte ryggen mod eventuelle fald.

Størrelse og pasform: For at rygskjoldet kan yde optimal beskyttelse, skal den sidde korrekt. Undersøg derfor gerne størrelse og pasform - og prøv det også gerne på inden, du foretager det endelige køb.

Model: Der findes både hård skal, jakker, veste og skirygsæk med rygskjold. Hver model har sine fordele og ulemper, og du bør naturligvis vælge den rygskjold model, som passer bedst til dig.

Sikkerhed: For tilstrækkelig med sikkerhed bør rygskjoldet være certificeret og dække ryggen godt. Det er din garanti for, at du får et godt rygskjold, som giver tilstrækkeligt med beskyttelse.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af rygskjold

Et rygskjold giver den nødvendige mængde beskyttelse til rygsøjlen til flere forskellige sportsgrene, uanset om det er motocross, ski, snowboarding eller ridning. I denne forholdsvis kompakte guide og bedst i test af rygskjold, viser vi dig, hvilke funktioner du bør være ekstra opmærksom på, når du køber rygskjold:

Størrelse og pasform: Hvordan skal pasformen på et rygskjold være?

For at rygskjoldet kan gøre sit arbejde helt korrekt, skal den sidde godt. Hvis der er udstikkende kanter eller den sidder for løst, giver den ikke den maksimale beskyttelse, hvorfor det i stedet for at beskytte, kan give eventuelle smerter ved fald. For at være sikker på, at rygskjoldet sidder og passer godt, kan du tage følgende i betragtning:

 • Sidder tæt

 • Bevægelsesfrihed

 • Trykker ikke

 • Skrider/bevæger sig ikke

Det er vigtigt, at dit rygskjold er langt nok og dækker rygsøjlen, men samtidig ikke stikker ud. Det er derfor essentielt, at du har et rygskjold i den rigtige størrelse, som passer til din krop.

Model: Hård skal, vest, jakke eller skirygsæk med rygskjold?

Alle typer af rygskjold giver god beskyttelse mod fald, men varierer i komfort og stabilitet. Afhængig af hvilken sport du skal bruge dit rygskjold til, er forskellige modeller at foretrække.

Rygskjold med hård skal

Rygskjolde med en hård skal er ofte lavet af plastik eller polyester, og giver meget god beskyttelse mod eventuelle fald og stød. Hard shell beskyttere er særdeles robuste og derfor velegnede til motorcyklister, skiløbere og snowboardere.

Rygskjoldet sidder rundt om hofter og mave, og kan bæres over eller under tøj. Ryggen er beskyttet effektivt fra nakken til lændehvirvlerne.

Grundet det solide materiale er rygskjoldet ikke særlig fleksibelt, og kan begrænse bevægelsesfriheden til en vis grad. Rygskjolde i hard shell giver stabil beskyttelse, men du bør overveje, om sikkerhed eller mobilitet er det vigtigste.

rygskjold-bedst-i-test

Rygskjold som vest

Der findes også rygskjold, hvor det er indbygget i en vest. Disse giver en god overordnet beskyttelse takket være de beskyttende elementer, der dækker rygsøjlen, lændehvirvlerne og halebenet. Vestene er ofte tynde, og kan bæres behageligt under jakker.

Rygskjold veste er lette, behagelige og giver stor bevægelsesfrihed. Beskyttelsesveste som disse kan bruges på mange forskellige måder, og tilbyder omfattende beskyttelse. De fleste veste giver dog kun minimal beskyttelse i tilfælde af alvorlige fald.

Rygsæk med rygskjold

Rygsække eller skirygsække med integrerede rygskjold giver god stødabsorbering, selvom de bæres over jakken. Men eftersom de ofte er kortere end andre rygskjold, giver de ingen beskyttelse til lændehvirvlerne.

Skirygsække og rygsække med rygskjold er meget praktiske, da der er god plads til mobiltelefon, mad, drikkevare eller førstehjælpskasser i rummene på rygsækken.

Hvilke funktioner skal et rygskjold have rent sikkerhedsmæssigt?

For at du er 100% sikker på, at din ryg er tilstrækkeligt beskyttet, bør du være opmærksom på stødabsorbering, når du køber et rygskjold. Du kan med fordel også holde øje med eventuelle certificeringer, som viser, at rygskjoldet er certificeret. Det bør gerne have certificeringen, CE EN 1621-2, som giver dig garanti for, at du har et rygskjold med masser af beskyttelse.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om rygskjolde

Herunder har vi samlet en lang række af de mest stillede spørgsmål, når det gælder rygskjold til damer, mænd og børn. Vi ved, at det kan være en svær proces at finde det perfekte rygskjold, som giver maksimal beskyttelse, men også en god pasform - og ja, selvfølgelig også til den rigtige pris.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!