Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uanset om det er til vandreture, cykling eller hverdagsbrug gennem byen, kan en skaljakke til dame klare det hele. Det anbefales at bære en skaljakke til kvinder, hvis det er lidt køligere eller naturen byder på regnvejr. Skaljakker har åndbare, vind- og vandtætte egenskaber, som især egner sig godt til det danske vejr, men også kan bruges i mange andre sammenhænge.

Hos Friluftsfreak har vi lavet en bedst i test af skaljakker til dame og forsøger i denne sammenligning at få dig tættere på det rette valg. Læs med herunder, og bliv meget klogere på de bedste skaljakker til dame.

Læs også vores test af skaljakker til herre.

Skaljakke Dame Test: Top 5 Bedste Skaljakker Til Kvinder

revolutionrace-silence-proshell-moonless-night-dame

1. RevolutionRace Silence Proshell

Bedste allround skaljakke til dame

Pris: 1.049 DKK

Firevejs-stretch, vandtæt membran og 2-vejs-ventilationslynlåse ved armhulerne er blandt egenskaberne i Silence Proshell fra RR. Alsidig skaljakke med meget værdi for pengene.

Læs vores test af RevolutionRace Silence Proshell.

Hypershell® Pro-membran for vandtæthed
Fås i 11 farver
Money for value
TIL BUTIK
black-diamond-stormline-stretch-sort-dame
Bedste billige skaljakke til dame

Pris: 899 DKK

Stormline Stretch fra Black Diamond er en letvægts, blød og smidig skaljakke til dame. Dertil får du høj holdbarhed og en jakke, som fylder tæt på intet.

God pris
Lav vægt (320 g)
Slidstærk
Få funktioner
TIL BUTIK
haglofs-astral-gtx-skaljakke-dame-sort

3. Haglöfs Astral GTX®

Bedste premium skaljakke til dame

Pris: 1.999 DKK

Astral GTX® fra Haglöfs har både egenskaberne fra en regn- og skaljakke til dame. Jakken er desuden både vind- og vandtæt, grundet egenskaber med GTX®.

Vand- & vindtæt
2 lags Gore-Tex®
Åndbar & slidstærk
Høj pris
TIL BUTIK
revolutionrace-cyclone-rescue-skaljakke-dame-burgundy

4. RevolutionRace Cyclone Rescue

Bedste skaljakke dame til ski

Pris: 1.299 DKK

Skaljakken til dame har paneler i firevejs-stretch, ventilationslynlåse under armene, hætte og lomme til liftkort. Skiferie, outdoor eller hverdagsbrug - dette er jakken.

Læs vores test af RevolutionRace Cyclone Rescue.

Kan klare ekstreme forhold
100% vind- & vandtæt
Fås i 11 forskellige farver
Prisen
TIL BUTIK
montane-meteor-waterproof-skaljakke-dame-slate

5. Montane Meteor Waterproof

Bedste letvægts skaljakke til kvinder

Pris: 799 DKK

Prisvindende letvægts skaljakke på 330 gram der både er vind- og vandtæt. Designet med hætte og i 2.5 lags konstruktion.

Fås i 5 farver
Fremstillet med Pertex® Shield teknologi
2,5 lags konstruktion & med hætte
Få funktioner
TIL BUTIK

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af skaljakke til dame?

 • Skaljakker kendetegnes ved at være ekstremt robuste og slidstærke. Derudover er jakkerne også vindtætte, åndbare og vandtætte på samme tid. Disse egenskaber er blandt funktionerne, der gør skaljakker til et oplagt valg, hvis du leder efter en jakke, som kan lidt af det hele.
 • Skaljakker til dame bør altid vaskes på et skånsomt program i vaskemaskinen. Vi anbefaler, at du undgår skyllemidler, da dette kan gå ind og beskadige lagene i jakken. Benyt gerne vaskemidler som egner sig til at vaske funktionelt og outdoor tøj.
 • De helt simple modeller af skaljakker har ikke en isolerende foring. Der findes dog kombinationer af softshell og skaljakker, hvor du får det bedste fra begge verdener i én samlet løsning - og dermed også en længere række funktioner i jakken.

Leder du efter en outdoor jakke, som både er vandtæt, åndbar og på samme tid vindtæt? Alle disse funktioner får du i en skaljakke til kvinder og grundet det store udvalg af produkter, er der helt klart også en, som passer perfekt til dig. Disse praktiske outdoor jakker tilbydes af mange mærker i hver deres farver, snit, størrelser og med en lang række forskellige egenskaber. Du kan også finde forede skaljakker til damer, der er særdeles godt isoleret.

Hvad er en skaljakke til dame?

En skaljakke kan også kaldes for en hardshell jakke og hardshell er et materiale, som oftest bruges til funktionelt, outdoor tøj. Hardshell kan direkte oversættes til “hård skal” og betyder, at jakken har en hård, ydre skal - og det er lige præcis det, som en skaljakke til kvinder har. Derfor skal hardshell også altid være det yderste lag af en jakke eller andet stykke tøj, som du bærer.

For at en skaljakke til dame kan tilbyde de ønskede beskyttelsesfunktioner, kræver det, at den er designet og fremstillet i det rette materiale. Dette skal både være vindtæt, åndbart og vandtæt. Du finder ikke kun outdoor modeller af skaljakker, men også mere elegante modeller. 

Bemærk: Skaljakker til dame med Gore-Tex er ikke en specifik variant af skaljakke. Gore-Tex findes i mange bukser, sko, tilbehør og andet outdoor udstyr. Du vil dog ofte opleve, at skaljakker til kvinder og herre ofte er designet med Gore-Tex.

En blandt mange problemer vi blandt andet oplever med regnjakker er, at selvom de på upåklagelig vis holder vind og vand ude, har de ikke mulighed for at give ventilation og luftskifte. Af denne grund kommer du også hurtigt til at svede i en regnjakke, og den kan meget nemt blive klam at have på.

Med en skaljakke til dame får du et andet lag, som har åndbare egenskaber, og derfor nemt kan transportere fugten rundt. Skal du bruge en skaljakke til vinter, kan du med fordel vælge en med et tre lag, der sikrer mere varme.

Hvorfor skal jeg købe en skaljakke designet specifikt til kvinder?

Når du leder efter den bedste skaljakke til dame, vil du opleve, at der skelnes mellem skaljakker, som er designet til kvinder og de, som er designet til mænd. Dette skyldes, at snittet på en skaljakke til damer oftest er anderledes og naturligvis formet til den kvindelige krop. 

De fleste skaljakker er som udgangspunkt designet til udendørs brug, men du vil også finde varianter, som egner sig til det generelle hverdagsbrug, uanset om du er i haven, cykler til/fra arbejde eller blot vil have en god jakke, som kan klare hvad som helst.

 

skaljakke-dame-bedst-i-test

Hvad er forskellen på softshell og skaljakke?

Ud over skaljakker som vi skriver om i dette indlæg, findes der også softshell jakker til kvinder. Du vil også kunne finde outdoor jakker, som kombinerer egenskaberne fra softshell og skaljakker i én samlet kombinationsjakke.

Herunder opsummerer vi de vigtigste egenskaber ved softshell og skaljakker til dame:

Skaljakke

 • Vandtæt eller vandafvisende
 • Beskytter mod vind
 • Imprægneret og afvisende overfor skidt
 • Høj holdbarhed

Softshell jakke

 • Som regel meget blød
 • Kun lidt vandtæt eller vandafvisende
 • Stor åndbarhed
 • Forholdsvis let i vægt

Hvor godt beskytter skaljakker mod vind og vejr?

Hvis du er på jagt efter en god skaljakke til dame, bør du først og fremmest sammenligne de forskellige modeller med hinanden. Der kan være stor forskel på størrelse, pasform, antal lag og hvad den givne skaljakke, egner sig bedst til i brug.

Hvilket materiale velegner sig til skaljakker?

Materialer kan spille en stor rolle, når det gælder valget af skaljakker til dame. Skaljakken til kvinder bør være vandtæt eller vandafvisende og beskytte mod vind. For at disse funktioner kan krydses af, fremstilles jakkerne som oftest i syntetisk fiber.

Polyester og polyamid er blandt de mest populære materialer, men i visse jakker har du også mulighed for at finde en mindre mængde af bomuld. Den udvendige imprægnering forhindrer samtidig eventuelt fugt i at komme ind i skaljakken.

Hvor vigtigt er vandsøjletryk ved køb af skaljakker til dame?

Hvis du tidligere har kigget på telte, har du garanteret hørt om vandsøjletryk. Dog er det ikke kun ved køb af telte, hvor vandsøjletrykket er relevant, men også ved skaljakker. Du kan derfor også finde skaljakker til dame, som har et vandsøjletryk på 20.000 mm. Blandt de allermest “hardcore” jakker, finder du også vandsøjletryk på mere end 25.000 mm.

Hvilke størrelser af skaljakker til dame findes der?

For at du opnår den optimale komfort ved din nye skaljakke, er det altafgørende at skaljakken, har den helt rigtige størrelse. De fleste producenter og mærker tilbyder jakkerne i de gængse størrelser, som S, M, L, XL, men oftest også XXL.

Det anbefales, at du ikke køber en skaljakke til dame, som sidder for stramt. Som oftest har du nemlig en sweater eller anden form for trøje inde under jakken. Derfor skal der også være plads til at have en større trøje på under skaljakken.

Hvilken skaljakke til hvilken aktivitet?

Inden du begiver dig ud og køber en skaljakke, er det relevant at tænke over, hvad du skal bruge jakken til. Skaljakker er udviklet til forskellige typer af aktivitet, og uanset om du cykler, står på ski eller vandrer, er der skaljakker designet specifikt til disse aktiviteter.

Dame skaljakker til vandring

Robuste og beskyttende skaljakker til kvinder er lige så velegnede til ture i bjerge, hvor du kommer op i højderne, men også lettere vandreture. Disse modellerne er som oftest designet med flere lag og derfor også perfekte til miljøer, hvor der er skiftende temperaturforskelle. En god pasform garanterer desuden bevægelsesfrihed, hvilket er en klar fordel, når du dyrker motion. Dernæst skal skaljakken også være letvægtig, så du nemt kan opbevare den i vandrerygsækken.

Kvinde skaljakker til skiløb

Her skal du finde en jakke med en høj grad af bevægelsesfrihed. Sørg desuden også for, at skaljakken er udstyret med snefang. Ønsker du ekstra varme i skaljakken til dame, kan du vælge en med fleece, som giver en bedre varmeisolering.

Skaljakker til cykling

Her er en let eller ultra let åndbar skaljakke, som holder vinden ude at foretrække. Derudover skal jakken være nem at pakke væk under cykelturen og fylde mindst muligt.

Hvordan plejer, renser og vasker jeg min skaljakke til dame korrekt?

Skaljakker beskytter mod vind og regn, og er uden på meget robuste. Samtidig er materialet dog meget følsomt, når det kommer an på rengøring og pleje af de hårde skaljakker til kvinder. Hvis du ønsker at vaske din skaljakke, anbefaler vi derfor, at du læser nedenstående omhyggeligt igennem og benytter dig af de tips, som vi kommer med.

 • Vask på skånsomt program: Ved vask af skaljakker til dame bør du kun anvende specielle programmer til funktionelt, outdoor tøj, som kører på et skånsomt program. Vi anbefaler, at du vasker med en maksimal temperatur på 30 grader, da du dermed ikke kan beskadige jakken.
 • Benyt ikke skyllemiddel: Benyt aldrig skyllemiddel til vask af skaljakker. Et skyllemiddel vil nemlig have mulighed for at vikle sig rundt om fibrene og ødelægge de beskyttende funktioner i jakken - og det ønsker vi selvfølgelig ikke.
 • Lad skaljakken til dame tørre i frisk luft: Det kan for nogle virke som en fin ide, at tørre skaljakken i tørretumbleren. Men undgå dette, og hæng den i stedet til tørre.
 • Regelmæssig imprægnering: Imprægneringen af skaljakker vil med tiden blive slidt væk ved normalt brug, slid og vand. Vi anbefaler derfor, at du køber en praktisk spray, som kan holde din skaljakke til dame vedlige.
 •  

Kendte producenter og mærker af skaljakker til dame

Der er mange mærker, som designer og fremstiller skaljakker til dame. Det kan være svært at finde rundt i alle modellerne, hvilke mærker er de bedste, og hvad for en der passer allerbedst til dig.

Vi kan ikke fortælle dig hvilken skaljakke, som er den bedste til dig, men spore dig ind på, hvilken der muligvis kan være den bedste. Herunder har vi samlet en række mærker, som producerer blandt de bedste skaljakker til dame på markedet.

 • Arc’teryx
 • The North Face
 • Salewa
 • RevolutionRace
 • Haglöfs
 • Fjällräven

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skaljakker til dame

 

Hvornår skal jeg bruge en skaljakke til dame?

En god skaljakke er perfekt til udendørs brug. De er både vandafvisende, vandtætte, vindtætte og åndbare. Ultralette skaljakker til damer skal altid være dit sidste lag af tøjet, og giver dig samtidig mere bevægelsesfrihed.

Skaljakker er det optimale valg til dig, som bruger meget tid udenfor. Uanset om du cykler til/fra arbejde, er på vandretur eller bruger tid i haven, har jakken de egenskaber, du har brug for.

Hvis du vil være fuld beskyttet mod vand, vind og generelt vejret, er en skaljakke til dame optimal. Den har et højt niveau af beskyttelse og holder vind, vand og kulde ude.

Hvad skal jeg have på under en skaljakke til dame?

Det er forskelligt hvad den enkelte vælger at have på under, men en langærmet skjorte, tynd pullover eller anden sweater, er blandt de mest foretrukne stykker tøj at have på under skaljakker. De gør sig alle rigtig godt, når fugt fra sveden absorberes. 

Hvad er Gore-Tex (GTX)?

Gore-Tex er et mærke, som tilbyder tøj til udendørs brug med en speciel membran. Du ser ofte outdoor produkter, hvor ‘GTX’ er en del af navnet på produktet og dette betyder, at du har et produkt med Gore-Tex.

Gore-Tex er blevet en selvstændig betegnelse, men er ikke en selvstændig type funktionstøj, men derimod en funktion i selve tøjet som betyder, at det er åndbart og vandtæt. Man kan godt sige, at Gore-Tex er et kvalitetsstempel inden for outdoor tøj, men visse mærker og producenter, har også deres egen in-house version af Gore-Tex, som sikrer produkterne vandtæt- og åndbarhed.

Hvor varm er en skaljakke til dame?

Jakkerne beskytter mod fugt, vind og vand, men varmeydelsen er forholdsvis lav. Det er derfor essentielt, at du inde under bærer varmende lag i form af f.eks. en langærmet skjorte, sweater eller andet. Jo koldere vejr du skal ud i, desto flere lag bør du bære.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram