Skaljakke Dame

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Uanset om det er til vandreture, cykling eller hverdagsbrug gennem byen, kan en skaljakke til dame klare det hele. Det anbefales at bære en skaljakke til kvinder, hvis det er lidt køligere eller naturen byder på regnvejr. Skaljakker har åndbare, vind- og vandtætte egenskaber, som især egner sig godt til det danske vejr, men også kan bruges i mange andre sammenhænge.

Skaljakke Dame Test: Top 5 Bedste Skaljakker Til Kvinder

revolutionrace-cyclone-rescue-skaljakke-dame-burgundy
Annonce

1. RevolutionRace Cyclone Rescue

Bedste skaljakke dame
Pris: 1.349 DKK

Skaljakken til dame har paneler i firevejs-stretch, ventilationslynlåse under armene, hætte og lomme til liftkort. Skiferie, outdoor eller hverdagsbrug - dette er jakken. RevolutionRace Cyclone Rescue 2.0 er en alsidig skaljakke, der kommer i mange fede farver!

Læs vores test af RevolutionRace Cyclone Rescue.

Kan klare ekstreme forhold
100% vind- & vandtæt
Fås i 11 forskellige farver
Prisen
revolutionrace-silence-proshell-moonless-night-dame
Annonce

2. RevolutionRace Silence Proshell

Bedste billige skaljakke til dame
Pris: 1.049 DKK

Firevejs-stretch, vandtæt membran og 2-vejs-ventilationslynlåse ved armhulerne er blandt egenskaberne i Silence Proshell fra RVRC. RevolutionRace Silence Proshell er en alsidig skaljakke, hvor du får meget værdi for pengene, fede detaljer og så fås den i over 10 forskellige farver.

Læs vores test af RevolutionRace Silence Proshell.

Hypershell® Pro-membran for vandtæthed
Fås i 11 farver
Money for value
Ingen liftkort lomme
haglofs-astral-gtx-skaljakke-dame-sort
Annonce

3. Haglöfs Astral GTX®

Bedste premium skaljakke til dame
Pris: 2.899 DKK

Astral GTX® fra Haglöfs har både egenskaberne fra en regn- og skaljakke til dame. Jakken er desuden både vind- og vandtæt, grundet egenskaber med GTX®. Haglöfs Astral GTX® er en forholdsvis dyr skaljakke, men du får også ekstremt mange detaljer, funktioner og kvalitet.

Vand- & vindtæt
2 lags Gore-Tex®
Åndbar & slidstærk
Høj pris
montane-meteor-waterproof-skaljakke-dame-slate
Annonce

4. Montane Meteor Waterproof

Bedste letvægts skaljakke til kvinder
Pris: 1.199 DKK

Prisvindende letvægts skaljakke på 295 gram der både er vind- og vandtæt. Designet med hætte og i 2.5 lags konstruktion. Med denne Montane Meteor skaljakke får du materiale af 40 D Pertex® Shield Nylon, 2,5 lag og en lav vægt.

Fås i 5 farver
Fremstillet med Pertex® Shield teknologi
2,5 lags konstruktion & med hætte
Få funktioner
black-diamond-stormline-stretch-sort-dame
Annonce

5. Black Diamond StormLine Stretch

Bedste Black Diamond skaljakke dame
Pris: 1.299 DKK

Stormline Stretch fra Black Diamond er en letvægts, blød og smidig skaljakke til dame. Dertil får du høj holdbarhed og en jakke, som fylder tæt på intet. Black Diamond Stormline Stretch har en lav vægt på 225 gram og er lavet med 2.5 Layer BD.dry™ Stretch membran.

God til prisen
Lav vægt (320 g)
Slidstærk
Få funktioner

Indholdsfortegnelse

Hos Friluftsfreak har vi lavet en bedst i test af skaljakker til dame og forsøger i denne sammenligning at få dig tættere på det rette valg. Læs med herunder, og bliv meget klogere på de bedste skaljakker til dame.

Læs også vores test af skaljakker til herre.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af skaljakke til dame?

 • Skaljakker kendetegnes ved at være ekstremt robuste og slidstærke. Derudover er jakkerne også vindtætte, åndbare og vandtætte på samme tid. Disse egenskaber er blandt funktionerne, der gør skaljakker til et oplagt valg, hvis du leder efter en jakke, som kan lidt af det hele.

 • Skaljakker til dame bør altid vaskes på et skånsomt program i vaskemaskinen. Vi anbefaler, at du undgår skyllemidler, da dette kan gå ind og beskadige lagene i jakken. Benyt gerne vaskemidler som egner sig til at vaske funktionelt og outdoor tøj.

 • De helt simple modeller af skaljakker har ikke en isolerende foring. Der findes dog kombinationer af softshell og skaljakker, hvor du får det bedste fra begge verdener i én samlet løsning - og dermed også en længere række funktioner i jakken.

Leder du efter en outdoor jakke, som både er vandtæt, åndbar og på samme tid vindtæt? Alle disse funktioner får du i en skaljakke til kvinder og grundet det store udvalg af produkter, er der helt klart også en, som passer perfekt til dig. Disse praktiske outdoor jakker tilbydes af mange mærker i hver deres farver, snit, størrelser og med en lang række forskellige egenskaber. Du kan også finde forede skaljakker til damer, der er særdeles godt isoleret.

Hvad er en skaljakke til dame?

En skaljakke kan også kaldes for en hardshell jakke og hardshell er et materiale, som oftest bruges til funktionelt, outdoor tøj. Hardshell kan direkte oversættes til “hård skal” og betyder, at jakken har en hård, ydre skal - og det er lige præcis det, som en skaljakke til kvinder har. Derfor skal hardshell også altid være det yderste lag af en jakke eller andet stykke tøj, som du bærer.

For at en skaljakke til dame kan tilbyde de ønskede beskyttelsesfunktioner, kræver det, at den er designet og fremstillet i det rette materiale. Dette skal både være vindtæt, åndbart og vandtæt. Du finder ikke kun outdoor modeller af skaljakker, men også mere elegante modeller. 

Bemærk: Skaljakker til dame med Gore-Tex er ikke en specifik variant af skaljakke. Gore-Tex findes i mange bukser, sko, tilbehør og andet outdoor udstyr. Du vil dog ofte opleve, at skaljakker til kvinder og herre ofte er designet med Gore-Tex.

En blandt mange problemer vi blandt andet oplever med regnjakker er, at selvom de på upåklagelig vis holder vind og vand ude, har de ikke mulighed for at give ventilation og luftskifte. Af denne grund kommer du også hurtigt til at svede i en regnjakke, og den kan meget nemt blive klam at have på.

Med en skaljakke til dame får du et andet lag, som har åndbare egenskaber, og derfor nemt kan transportere fugten rundt. Skal du bruge en skaljakke til vinter, kan du med fordel vælge en med et tre lag, der sikrer mere varme.

Hvorfor skal jeg købe en skaljakke designet specifikt til kvinder?

Når du leder efter den bedste skaljakke til dame, vil du opleve, at der skelnes mellem skaljakker, som er designet til kvinder og de, som er designet til mænd. Dette skyldes, at snittet på en skaljakke til damer oftest er anderledes og naturligvis formet til den kvindelige krop. 

De fleste skaljakker er som udgangspunkt designet til udendørs brug, men du vil også finde varianter, som egner sig til det generelle hverdagsbrug, uanset om du er i haven, cykler til/fra arbejde eller blot vil have en god jakke, som kan klare hvad som helst.

skaljakke-dame-bedst-i-test

Hvad er forskellen på softshell og skaljakke?

Ud over skaljakker som vi skriver om i dette indlæg, findes der også softshell jakker til kvinder. Du vil også kunne finde outdoor jakker, som kombinerer egenskaberne fra softshell og skaljakker i én samlet kombinationsjakke.

Herunder opsummerer vi de vigtigste egenskaber ved softshell og skaljakker til dame:

Skaljakke

 • Vandtæt eller vandafvisende

 • Beskytter mod vind

 • Imprægneret og afvisende overfor skidt

 • Høj holdbarhed

Softshell jakke

 • Som regel meget blød

 • Kun lidt vandtæt eller vandafvisende

 • Stor åndbarhed

 • Forholdsvis let i vægt

Hvor godt beskytter skaljakker mod vind og vejr?

Hvis du er på jagt efter en god skaljakke til dame, bør du først og fremmest sammenligne de forskellige modeller med hinanden. Der kan være stor forskel på størrelse, pasform, antal lag og hvad den givne skaljakke, egner sig bedst til i brug.

Hvilket materiale velegner sig til skaljakker?

Materialer kan spille en stor rolle, når det gælder valget af skaljakker til dame. Skaljakken til kvinder bør være vandtæt eller vandafvisende og beskytte mod vind. For at disse funktioner kan krydses af, fremstilles jakkerne som oftest i syntetisk fiber.

Polyester og polyamid er blandt de mest populære materialer, men i visse jakker har du også mulighed for at finde en mindre mængde af bomuld. Den udvendige imprægnering forhindrer samtidig eventuelt fugt i at komme ind i skaljakken.

Hvor vigtigt er vandsøjletryk ved køb af skaljakker til dame?

Hvis du tidligere har kigget på telte, har du garanteret hørt om vandsøjletryk. Dog er det ikke kun ved køb af telte, hvor vandsøjletrykket er relevant, men også ved skaljakker. Du kan derfor også finde skaljakker til dame, som har et vandsøjletryk på 20.000 mm. Blandt de allermest “hardcore” jakker, finder du også vandsøjletryk på mere end 25.000 mm.

Hvilke størrelser af skaljakker til dame findes der?

For at du opnår den optimale komfort ved din nye skaljakke, er det altafgørende at skaljakken, har den helt rigtige størrelse. De fleste producenter og mærker tilbyder jakkerne i de gængse størrelser, som S, M, L, XL, men oftest også XXL.

Det anbefales, at du ikke køber en skaljakke til dame, som sidder for stramt. Som oftest har du nemlig en sweater eller anden form for trøje inde under jakken. Derfor skal der også være plads til at have en større trøje på under skaljakken.

Hvilken skaljakke til hvilken aktivitet?

Inden du begiver dig ud og køber en skaljakke, er det relevant at tænke over, hvad du skal bruge jakken til. Skaljakker er udviklet til forskellige typer af aktivitet, og uanset om du cykler, står på ski eller vandrer, er der skaljakker designet specifikt til disse aktiviteter.

Dame skaljakker til vandring

Robuste og beskyttende skaljakker til kvinder er lige så velegnede til ture i bjerge, hvor du kommer op i højderne, men også lettere vandreture. Disse modellerne er som oftest designet med flere lag og derfor også perfekte til miljøer, hvor der er skiftende temperaturforskelle. En god pasform garanterer desuden bevægelsesfrihed, hvilket er en klar fordel, når du dyrker motion. Dernæst skal skaljakken også være letvægtig, så du nemt kan opbevare den i vandrerygsækken.

Kvinde skaljakker til skiløb

Her skal du finde en jakke med en høj grad af bevægelsesfrihed. Sørg desuden også for, at skaljakken er udstyret med snefang. Ønsker du ekstra varme i skaljakken til dame, kan du vælge en med fleece, som giver en bedre varmeisolering.

Skaljakker til cykling

Her er en let eller ultra let åndbar skaljakke, som holder vinden ude at foretrække. Derudover skal jakken være nem at pakke væk under cykelturen og fylde mindst muligt.

Hvordan plejer, renser og vasker jeg min skaljakke til dame korrekt?

Skaljakker beskytter mod vind og regn, og er uden på meget robuste. Samtidig er materialet dog meget følsomt, når det kommer an på rengøring og pleje af de hårde skaljakker til kvinder. Hvis du ønsker at vaske din skaljakke, anbefaler vi derfor, at du læser nedenstående omhyggeligt igennem og benytter dig af de tips, som vi kommer med.

 • Vask på skånsomt program: Ved vask af skaljakker til dame bør du kun anvende specielle programmer til funktionelt, outdoor tøj, som kører på et skånsomt program. Vi anbefaler, at du vasker med en maksimal temperatur på 30 grader, da du dermed ikke kan beskadige jakken.

 • Benyt ikke skyllemiddel: Benyt aldrig skyllemiddel til vask af skaljakker. Et skyllemiddel vil nemlig have mulighed for at vikle sig rundt om fibrene og ødelægge de beskyttende funktioner i jakken - og det ønsker vi selvfølgelig ikke.

 • Lad skaljakken til dame tørre i frisk luft: Det kan for nogle virke som en fin ide, at tørre skaljakken i tørretumbleren. Men undgå dette, og hæng den i stedet til tørre.

 • Regelmæssig imprægnering: Imprægneringen af skaljakker vil med tiden blive slidt væk ved normalt brug, slid og vand. Vi anbefaler derfor, at du køber en praktisk spray, som kan holde din skaljakke til dame vedlige.

Kendte producenter og mærker af skaljakker til dame

Der er mange mærker, som designer og fremstiller skaljakker til dame. Det kan være svært at finde rundt i alle modellerne, hvilke mærker er de bedste, og hvad for en der passer allerbedst til dig.

Vi kan ikke fortælle dig hvilken skaljakke, som er den bedste til dig, men spore dig ind på, hvilken der muligvis kan være den bedste. Herunder har vi samlet en række mærker, som producerer blandt de bedste skaljakker til dame på markedet.

 • Arc’teryx

 • The North Face

 • Salewa

 • RevolutionRace

 • Haglöfs

 • Fjällräven

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skaljakker til dame

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak