Skaljakke Herre

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

En skaljakke til herre er den ideelle ledsager til dig, som bruger meget tid udendørs. Det er lige meget om det regner, blæser eller sner - det robuste, vandtætte ydermateriale på en skaljakke tåler alt naturen, har at byde på og holder dig samtidig varm.

Skaljakke Herre Test: Top 5 Bedste Skaljakker Til Mænd

revolutionrace-cyclone-rescue-skaljakke-herre-dark-olive
Annonce

1. RevolutionRace Cyclone Rescue

Bedste skaljakke herre
Pris: 1.349 DKK

Med Cyclone Rescue fra RevolutionRace får du en skaljakke, som kan klare alt - uanset om det er skiløb, vandretur eller cykling. Jakken har ventilationslynlåse under armhuler, hætte, lomme til liftkort og meget mere. RevolutionRace Cyclone Rescue 2.0 jakken fås i et hav af farver og størrelser til herrer og damer, hvorfor der helt sikkert også er en for dig!

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Cyclone Rescue.

Skaljakke til ekstreme forhold
100% vind- & vandtæt
Fås i 14 farver
Hurtigt udsolgt
Annonce

2. RevolutionRace Silence Proshell 3L

Bedste billige skaljakke til herre
Pris: 1.049 DKK

3-lags skaljakke til herre fra svenske RevolutionRace, med fuldt tapede sømme, 100% vandtæthed og ventilationslynlåse under armhuler. RevolutionRace Silence Proshell kan klare alt fra skiferie, vandreture og hverdagsbrug, og så er den fremstillet i genanvendelige materialer.

Læs vores test af RevolutionRace Silence Proshell.

100% vandtæt
Fås i 11 farver
Fremstillet i genanvendelige materialer
Ingen lomme til liftkort
haglofs-astral-gtx-skaljakke-herre
Annonce

3. Haglöfs Astral GTX®

Bedste premium skaljakke til herre
Pris: 2.899 DKK

Premium skaljakken, Astral GTX® fra Haglöfs giver dig en jakke, som kan klare det hele. 100% vind- og vandtæt med Gore-Tex® membran. Haglöfs Astral GTX® kommer med hætte, DryMesh™ foring, har en vægt på 603 gram og er lavet i en 2-lags konstruktion.

Vand- & vindtæt
2 lags skaljakke med GTX®
Slidstærk & åndbar
Høj pris
Annonce

4. Arcteryx Beta Insulated

Bedste Arcteryx skaljakke til herre
Pris: 5.199 DKK

Mens Beta Insulated er en Arcteryx skaljakke, der er lavet i en to-lags konstruktion med Gore-Tex membran, der gør jakken vandtæt, åndbar, vindtæt og slidstærk. Med denne Arcteryx Mens Beta Insulated skaljakke får du hætte, god pasform, masser af bevægelsesfrihed og cool design.

Med Gore-Tex membran
Vand- & vindtæt
Hjelmkompatibel Stormhood for fuld dækning
Prisen
Annonce

5. Patagonia Torrentshell 3L

Bedste Patagonia skaljakke til herre
Pris: 1.599 DKK

Med denne Patagonia Torrentshell 3L skaljakke får du en pålidelig jakke, der er lavet med 3-lags H2No Performance Standard-membran, men også PFC-fri DWR-finish, der både giver dig åndbarhed, vandtæthed og høj ydeevne. Patagonia Torrentshell 3L skaljakken er Fair Trade Certified syet, har en lav vægt på 400 gram og fås i flere størrelser.

Fair Trade Certified syet
3-lags konstruktion
Vandtæt & åndbar
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

Vi, Friluftsfreak, har udarbejdet en bedst i test af skaljakker til mænd og blandt disse, er der flere af jakkerne, som vi har testet. Derfor ved vi også, hvad vi taler om og forhåbentlig kan det gørr dig meget klogere på købet. 

Læs også vores bedst i test af skaljakker til dame.

Sådan finder du den bedste skaljakke til herre

En skaljakke til mænd kan anvendes, uanset om det er sommer, efterår, forår eller vinter. Jakkerne er vandafvisende eller vandtætte, men samtidig også åndbare. En skaljakke går desuden også under navnet, hardshell jakke.

Når du tester og leder efter den bedste skaljakke til herre, anbefaler vi, at du tager tykt tøj på under jakken. På denne måde kan du danne et indtryk af, hvordan det er at have skaljakken på, når du f.eks. laver udendørsaktiviteter. Dette sikrer dig også, at du ikke får valgt en skaljakke, som er for lille i størrelsen.

Der findes også letvægts skaljakker til herrer. Disse er især egnet til dårligt vejr om sommeren, men kan også anvendes på cykel- eller løbeturen.

Vintersport dyrkes ofte i meget kolde forhold, hvorimod vandreture, trekking eller cykling foregår under varmere vejrforhold. Uanset hvilken aktivitet der tænder en gnist i dig, kræves den passende påklædning, så du kan trodse naturen og få mest muligt ud af din sportsgren. Med en skaljakke til herre får du en jakke, der kombinerer robusthed, funktionalitet, åndbarhed samt varme. I vores bedst i test af skaljakker til mænd har vi samlet de vigtigste informationer, så du helt selv kan vælge din personlige favorit.

Hvad skal jeg vide, før jeg køber en skaljakke til mænd?

Ved køb af en skaljakke til vintersæsonen, er der faktorer, som er relevante at have in mente. Skaljakkerne er oprindeligt designet til at kunne holde dig tør og varm, men den kan også meget mere. Skaljakker til mænd er vandtætte og designet til ekstreme forhold, uanset hvad naturen har at byde på. Udover at have opmærksom på ydermaterialet af jakken, bør du også se efter, om den er foret. Ønsker du at bruge den til hverdagsbrug eller i ekstremt kolde temperaturer, giver foring en ekstra varme.

Du skal selvfølgelig også tage stilling til eventuelle funktioner og egenskaber, såsom hvor lommer skal være placeret, hvor mange der skal være, samt hvilke behov de opfylder for dig. En anden ting er pasformen, hvor en skaljakke til herre helst ikke skal være for lang, da det ødelægger bevægelsesfriheden for benene og samtidig skal den heller ikke være for bred, men heller ikke stramme. 

Det kan være svært at finde den perfekte pasform, hvorfor vi også anbefaler, at du prøver forskellige modeller på, før du køber den skaljakke, som passer bedst til dig.

Til hvilke sportsgrene er en skaljakke til mænd velegnet?

Herre skaljakker til ski er blandt de mest populære kategorier, når det gælder disse jakker, men der er også en lang andre række udendørsaktiviteter, hvor de åndbare, vandtætte og slidstærke jakker også velegner sig. Overordnet set kan skaljakker benyttes til al slags vintersport, da ydermaterialet har en beskyttede effekt mod eventuel fugt og sne. Er du snowboarder, skiløber eller løber på langrend, er materialet i en skaljakke også at foretrække. Udover sportsaktiviteter i vintertiden, kan du også benytte skaljakker til følgende aktiviteter:

 • Hardshell jakker til herre til vandring

 • Skaljakker til mænd til cykling

 • Skaljakker til herre til trekking

 

Kan en hardshell jakke til herre også bruges om sommeren?

Du vil opleve, at det ikke er alle skaljakker, som har tre lag og giver maksimal varme. Om sommeren kan du uden problemer også bære en letvægts skaljakke i dårligt vejr uden at svede. Du kender Danmark, og uanset om det er en forårsdag eller lun sommeraften, kan den danske natur byde på regnvejr, blæst og tordenvejr. Skaljakken giver dig muligheden for, at du kan dyrke din udendørs yndlingssport eller hobby, uanset om vejret er med eller mod dig.

Hvilken størrelse skaljakke til mænd skal jeg vælge?

Skaljakker til herre til ski fås i alle de gængse størrelser fra XS, XL og XXL. Når du vælger den bedste skaljakke til herre for dig, skal du huske på, at der som oftest bæres flere tykke lag inde under jakken. Vælg derfor en hvor der er plads til, at du kan have tøj på indenunder. På trods af åndbarheden i skaljakken, holder den dig varm.

Test gerne forskellige modeller og mærker af skaljakker af, og forsøg at finde frem til hvilken jakke, som passer dig bedst. Kig gerne på længde, bredde, lommer, funktioner og hvor god bevægelighed du har i jakkerne.

Hvad er forskellene mellem et-, to- og trelags?

Du vil under din søgning efter den bedste skaljakke til herre bemærke, at de kan fås i et, to eller endda tre lag. Umiddelbart vil man tro, at jo flere lag, desto bedre skaljakke, men dette er ikke altid korrekt. 

Det er vigtigt, at du inden køb af skaljakke til herre, ved hvad du vil bruge den til. Har du brug for en lettere skaljakke til at beskytte dig mod støvregn og vind, mens du cykler til arbejde eller en allround model, som kan modstå skiftende vejrforhold på skiferien eller bjerget?

Simpel et lags skaljakke

 • Åndbar og letvægtig

 • Velegnet til varmere dage, hvor regn og blæst kan komme på vejrudsigten

To lags skaljakke

 • Tungere alternativ til en et lags

 • Tilbyder fleksibilitet gennem 2-i-1 funktion

 • Bevægelsen i jakken kan være begrænset

Tre lags skaljakke

 • Du står stærkt og forberedt i enhver situation

 • 3-i-1 funktion som beskytter mod kolde temperaturer

 • Alsidig skaljakke uanset vejret

 • Åndbar

skaljakke-herre-bedst-i-test

Hvad er forskellen på en softshell jakke og skaljakke til herre?

Skaljakker og softshell jakker er begge meget praktiske jakker, der tjener forskellige formål. Skaljakker er designet og fremstillet til at kunne modstå naturens mest barske forhold, når det for alvor sner, regner eller blæser. Materialevalget i disse jakker er stift og vandtætte, som giver udgangspunktet for en jakke, der kan modstå det meste. Grundet mindre fleksible fibre i skaljakker, kan bevægelsesfriheden dog være begrænset.

Softshell jakker giver derimod mindre beskyttelse, men her får du derimod en større bevægelsesfrihed grundet det blødere materialevalg. Man kan godt kalde softshell en form for lillebror til skaljakken, da den byder på mere fleksible membraner.

Hvilke producenter og mærker laver de bedste skaljakker til herre?

Der findes mange forskellige producenter og mærker af skaljakker til herre, som har specialiseret i fremstillingen af disse jakker. Du kan både finde premium produkter fra kendte producenter, såsom Arc’teryx, Fjällräven og Haglöfs. Men du har også mulighed for at finde billigere produkter og produkter, hvor du får rigtig meget værdi for pengene.

Nedenstående mærker står alle for høj kvalitet uanset prisstrukturen, og tilbyder dig skaljakker til herre, hvor du er sikret et kvalitetsbevidst produkt til prisen.

 • Fjällräven

 • The North Face

 • Mammut

 • Arc’teryx

 • RevolutionRace

 • Haglöfs

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skaljakker til herre

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak