Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

En skaljakke til herre er den ideelle ledsager til dig, som bruger meget tid udendørs. Det er lige meget om det regner, blæser eller sner - det robuste, vandtætte ydermateriale på en skaljakke tåler alt naturen, har at byde på og holder dig samtidig varm.

Vi, Friluftsfreak, har udarbejdet en bedst i test af skaljakker til mænd, som forhåbentlig gør dig meget klogere på købet. Læs med her, og find den bedste skaljakke til herre.

Læs også vores bedst i test af skaljakker til dame.

Skaljakke Herre Test: Top 5 Bedste Skaljakker Til Mænd

1. RevolutionRace Silence Proshell

Bedste allround skaljakke til herre

Pris: 1.049 DKK

3-lags skaljakke til herre fra svenske RevolutionRace, med fuldt tapede sømme, 100% vandtæthed og ventilationslynlåse under armhuler.

Læs vores test af RevolutionRace Silence Proshell.

100% vandtæt
Fås i 11 farver
Mange lommer til opbevaring
TIL BUTIK
black-diamond-stormline-stretch-skaljakke
Bedste billige skaljakke til herre

Pris: 899 DKK

Let, smidig og blød skaljakke til herre fra anerkendte Black Diamond. Jakken er meget slidstærk, og vejer kun 320 g.

Letvægts skaljakke
Slidstærk & høj holdbarhed
God pasform
Mangel på funktioner
TIL BUTIK
haglofs-astral-gtx-skaljakke-herre

3. Haglöfs Astral GTX®

Bedste premium skaljakke til herre

Pris: 2.149 DKK

Premium skaljakken, Astral GTX® fra Haglöfs giver dig en jakke, som kan klare det hele. 100% vind- og vandtæt med Gore-Tex® membran.

Vand- & vindtæt
2 lags skaljakke med GTX®
Slidstærk & åndbar
Høj pris
TIL BUTIK
revolutionrace-cyclone-rescue-2-0-cub-1-transparent

4. RevolutionRace Cyclone Rescue

Bedste herre skaljakke til ski

Pris: 1.349 DKK

Med Cyclone Rescue fra RR får du en skaljakke, som kan klare alt - uanset om det er skiløb, vandretur eller cykling. Jakken har ventilationslynlåse under armhuler, hætte, lomme til liftkort og meget mere.

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Cyclone Rescue.

Skaljakke til ekstreme forhold
100% vind- & vandtæt
Fås i 14 farver
Prisen
TIL BUTIK
montane-meteor-waterproof-skaljakke

5. Montane Meteor Waterproof

Bedste letvægts skaljakke til herre

Pris: 839 DKK

Letvægts skaljakke på 330 gram  der har vundet op til flere priser. Jakken er vind- og vandtæt, samt designet i 2.5 lag med hætte.

Fås i 3 farver
Vand- & vindtæt
2,5 lags med hætte
Få funktioner
TIL BUTIK

Sådan finder du den bedste skaljakke til herre

En skaljakke til mænd kan anvendes, uanset om det er sommer, efterår, forår eller vinter. Jakkerne er vandafvisende eller vandtætte, men samtidig også åndbare. En skaljakke går desuden også under navnet, hardshell jakke.

Når du tester og leder efter den bedste skaljakke til herre, anbefaler vi, at du tager tykt tøj på under jakken. På denne måde kan du danne et indtryk af, hvordan det er at have skaljakken på, når du f.eks. laver udendørsaktiviteter. Dette sikrer dig også, at du ikke får valgt en skaljakke, som er for lille i størrelsen.

Der findes også letvægts skaljakker til herrer. Disse er især egnet til dårligt vejr om sommeren, men kan også anvendes på cykel- eller løbeturen.

Vintersport dyrkes ofte i meget kolde forhold, hvorimod vandreture, trekking eller cykling foregår under varmere vejrforhold. Uanset hvilken aktivitet der tænder en gnist i dig, kræves den passende påklædning, så du kan trodse naturen og få mest muligt ud af din sportsgren. Med en skaljakke til herre får du en jakke, der kombinerer robusthed, funktionalitet, åndbarhed samt varme. I vores bedst i test af skaljakker til mænd har vi samlet de vigtigste informationer, så du helt selv kan vælge din personlige favorit.

Hvad skal jeg vide, før jeg køber en skaljakke til mænd?

Ved køb af en skaljakke til vintersæsonen, er der faktorer, som er relevante at have in mente. Skaljakkerne er oprindeligt designet til at kunne holde dig tør og varm, men den kan også meget mere. Skaljakker til mænd er vandtætte og designet til ekstreme forhold, uanset hvad naturen har at byde på. Udover at have opmærksom på ydermaterialet af jakken, bør du også se efter, om den er foret. Ønsker du at bruge den til hverdagsbrug eller i ekstremt kolde temperaturer, giver foring en ekstra varme.

Du skal selvfølgelig også tage stilling til eventuelle funktioner og egenskaber, såsom hvor lommer skal være placeret, hvor mange der skal være, samt hvilke behov de opfylder for dig. En anden ting er pasformen, hvor en skaljakke til herre helst ikke skal være for lang, da det ødelægger bevægelsesfriheden for benene og samtidig skal den heller ikke være for bred, men heller ikke stramme. 

Det kan være svært at finde den perfekte pasform, hvorfor vi også anbefaler, at du prøver forskellige modeller på, før du køber den skaljakke, som passer bedst til dig.

Til hvilke sportsgrene er en skaljakke til mænd velegnet?

Herre skaljakker til ski er blandt de mest populære kategorier, når det gælder disse jakker, men der er også en lang andre række udendørsaktiviteter, hvor de åndbare, vandtætte og slidstærke jakker også velegner sig. Overordnet set kan skaljakker benyttes til al slags vintersport, da ydermaterialet har en beskyttede effekt mod eventuel fugt og sne. Er du snowboarder, skiløber eller løber på langrend, er materialet i en skaljakke også at foretrække. Udover sportsaktiviteter i vintertiden, kan du også benytte skaljakker til følgende aktiviteter:

 • Hardshell jakker til herre til vandring
 • Skaljakker til mænd til cykling
 • Skaljakker til herre til trekking
skaljakke-herre-bedst-i-test

Kan en hardshell jakke til herre også bruges om sommeren?

Du vil opleve, at det ikke er alle skaljakker, som har tre lag og giver maksimal varme. Om sommeren kan du uden problemer også bære en letvægts skaljakke i dårligt vejr uden at svede. Du kender Danmark, og uanset om det er en forårsdag eller lun sommeraften, kan den danske natur byde på regnvejr, blæst og tordenvejr. Skaljakken giver dig muligheden for, at du kan dyrke din udendørs yndlingssport eller hobby, uanset om vejret er med eller mod dig.

Hvilken størrelse skaljakke til mænd skal jeg vælge?

Skaljakker til herre til ski fås i alle de gængse størrelser fra XS, XL og XXL. Når du vælger den bedste skaljakke til herre for dig, skal du huske på, at der som oftest bæres flere tykke lag inde under jakken. Vælg derfor en hvor der er plads til, at du kan have tøj på indenunder. På trods af åndbarheden i skaljakken, holder den dig varm.

Test gerne forskellige modeller og mærker af skaljakker af, og forsøg at finde frem til hvilken jakke, som passer dig bedst. Kig gerne på længde, bredde, lommer, funktioner og hvor god bevægelighed du har i jakkerne.

Hvad er forskellene mellem et-, to- og trelags?

Du vil under din søgning efter den bedste skaljakke til herre bemærke, at de kan fås i et, to eller endda tre lag. Umiddelbart vil man tro, at jo flere lag, desto bedre skaljakke, men dette er ikke altid korrekt. 

Det er vigtigt, at du inden køb af skaljakke til herre, ved hvad du vil bruge den til. Har du brug for en lettere skaljakke til at beskytte dig mod støvregn og vind, mens du cykler til arbejde eller en allround model, som kan modstå skiftende vejrforhold på skiferien eller bjerget?

Simpel et lags skaljakke

 • Åndbar og letvægtig
 • Velegnet til varmere dage, hvor regn og blæst kan komme på vejrudsigten

To lags skaljakke

 • Tungere alternativ til en et lags
 • Tilbyder fleksibilitet gennem 2-i-1 funktion
 • Bevægelsen i jakken kan være begrænset

Tre lags skaljakke

 • Du står stærkt og forberedt i enhver situation
 • 3-i-1 funktion som beskytter mod kolde temperaturer
 • Alsidig skaljakke uanset vejret
 • Åndbar

Hvad er forskellen på en softshell jakke og skaljakke til herre?

Skaljakker og softshell jakker er begge meget praktiske jakker, der tjener forskellige formål. Skaljakker er designet og fremstillet til at kunne modstå naturens mest barske forhold, når det for alvor sner, regner eller blæser. Materialevalget i disse jakker er stift og vandtætte, som giver udgangspunktet for en jakke, der kan modstå det meste. Grundet mindre fleksible fibre i skaljakker, kan bevægelsesfriheden dog være begrænset.

Softshell jakker giver derimod mindre beskyttelse, men her får du derimod en større bevægelsesfrihed grundet det blødere materialevalg. Man kan godt kalde softshell en form for lillebror til skaljakken, da den byder på mere fleksible membraner.

Hvilke producenter og mærker laver de bedste skaljakker til herre?

Der findes mange forskellige producenter og mærker af skaljakker til herre, som har specialiseret i fremstillingen af disse jakker. Du kan både finde premium produkter fra kendte producenter, såsom Arc’teryx, Fjällräven og Haglöfs. Men du har også mulighed for at finde billigere produkter og produkter, hvor du får rigtig meget værdi for pengene.

Nedenstående mærker står alle for høj kvalitet uanset prisstrukturen, og tilbyder dig skaljakker til herre, hvor du er sikret et kvalitetsbevidst produkt til prisen.

 • Fjällräven
 • The North Face
 • Mammut
 • Arc’teryx
 • RevolutionRace
 • Haglöfs

FAQ  - Ofte stillede spørgsmål og svar om skaljakker til herre

 

Hvor god er Gore-Tex, og hvorfor skal jeg vælge det?

Hardshell/skal kombineres ofte med Gore-Tex for at kunne tilbyde en skaljakke, som har gode egenskaber til udendørs sportsgrene og aktiviteter. Gore-Tex eller GTX som er forkortelsen, er et vandtæt materiale, der blokerer for vind og skaber en balance for fugt og sved. Holdbarheden gør også Gore-Tex særdeles attraktiv, da disse produkter er meget mere modstandsdygtige.

Hvilken størrelse skaljakke til herre skal jeg vælge?

En skaljakke til mænd skal kunne holde dig varm og for at den kan det, må den ikke være for stor. Samtidig må den heller ikke være for lille, så den ikke kan lukkes. Du skal derfor være forsigtig, når du prøver disse jakker og vælge en større pasform, hvis det er nødvendigt.

Hvilke farver fås skaljakker i?

Størstedelen af skaljakker til mænd findes i farven, sort, men du finder dem selvfølgelig også i et hav af andre farver. Især jakkerne fra det svenske mærke, RevolutionRace, tilbyder skaljakker i ekstremt mange farver, og helt sikkert også i din yndlingsfarve.

Skal du bruge din herre skaljakke til ski bør du undgå en hvid farve, da du bliver “camoufleret” med sneen og gør andre snowboardere eller skiløbere, kan overse dig.

Hvilken er den bedste skaljakke til herre?

Vi har alle hver vores behov og kriterier til, hvad en skaljakke til mænd skal kunne. Vi kan derfor ikke fortælle dig hvilken skaljakke, er den bedste. Men vi kan derimod komme med vores bud på de bedste skaljakker til herre på markedet.

Hvad skal jeg have på inde under en skaljakke til mænd?

Hvad du skal bære under skaljakken, afhænger af hvilken aktivitet, du skal dyrke. Som oftest er en langærmet skjorte, tynd pullover eller en sweater ofte en god ide. Vær også her bevidst om lag på lag metoden.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram