Skibukser Dame

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

At nyde sneen fuldt ud om vinteren og bruge den til skiløb og snowboarding er en populær vinteraktivitet. Men for at det bliver rigtigt sjovt, kræver det et par gode skibukser til damer, så du kan beskytte dig mod kulden.

Skibukser Dame Test: Top 5 Bedste Skibukser Til Kvinder

helly-hansen-legendary-insulated-skibukser-dame
Annonce

1. Helly Hansen Legendary Insulated

Bedste skibukser til dame
Pris: 1.234 DKK

Helly Hansen Legendary Insulated er en bestseller, når det gælder skibukser til dame. Her får du vandsøjletryk på 10.000 mm, Helly Tech® Performance membran, DWR imprægnering, RECCO reflektor og ventilationslynlåse. Helly Hansen Legendary skibukser til dame kommer også med 2-vejs stræk og er fremstillet i polyester.

Vandsøjletryk på 10.000 mm
Vand- og smudsafvisende med DWR imprægnering
Fås i mange farver
Uden seler
mckinley-selena-softshell-skibukser-dame
Annonce

2. McKinley Selena Softshell

Bedste billige skibukser til dame
Pris: 449 DKK

McKinley Selena er skibukser til dame i softshell, der byder på vandtæthed op til 8.000 mm. Derudover har de god åndbarhed, sne og vindfang i benene samt gode lommer med lynlås til opbevaring. I McKinley Selena skibukser kan du også indsætte bælte og justere bredden på skibukserne.

Vandsøjletryk på 8.000 mm
God åndbarhed & snefang
Fås i flere farver
Ingen RECCO-reflektorer
revolutionrace-halo-2l-insulated-skibukser-dame
Annonce

3. RevolutionRace Halo 2L Insulated

Bedste premium skibukser til dame
Pris: 1.149 DKK

Med Halo 2L Insulated fra RevolutionRace får du et par 2-lags isolerende skalbukser til ski og snowboard. De kommer med RECCO-reflektorer og vandtæt Hypershell® Pro-membran. Derudover er de lavet med forstærkninger på bukseben foran og bagen, men kommer også med seler, justerbare funktioner og ventilationslynlåse.

Lavet med 3M™ Thinsulate™ isolering
Fremstillet i genanvendt polyester
Indbyggede Recco®-reflektorer
Fås "kun" i 3 farver
arcteryx-beta-ar-pant
Annonce

4. Arc'Teryx Beta AR Pant

Bedste Arc'Teryx skibukser til dame
Pris: 3.999 DKK

Arcteryx Beta AR Pant er et par alsidige skibukser til kvinder med Gore-Tex Pro. De er vand- og vindtætte, åndbare og udviklet af Arc'Teryx i samarbejde med Gore. Beta AR Pant skibukser til dame fra Arc'Teryx kommer med RECCO-reflektor, ventilation, lav vægt på 450 gram og meget mere.

Vand- & vindtætte med Gore-Tex Pro
Indeholder RECCO-reflektor
Maksimal komfort & slidstyrke
Høj pris
revolutionrace-atlas-3l-ski-bib-skibukser-dame
Annonce

5. RevolutionRace Atlas 3L Ski Bib

Bedste skibukser til dame med seler
Pris: 1.899 DKK

RevolutionRace Atlas 3L Ski Bib er både vandtætte, men kommer også med RECCO-reflektorer. Derudover har de en god åndbarhed, er lavet med tovejs-ventilationslynlåse, så du ikke overopheder, men har også støvlekroge. RevolutionRace Atlas 3L Ski Bib er designet med fuldt tapede sømme og vandafvisende lynlåse.

3-lags skalbukser
RECCO-reflektorer & to-vejs ventilation
Justerbar talje & god pasform
Lille udvalg af farver

Indholdsfortegnelse

En god og sjov skiferie kræver også det rigtige udstyr, og dette inkluderer i sidste ende meget forskelligt, som fuldender din helhed af skitøj og -udstyr. Det omfatter bl.a. et godt rygskjold, der tilbyder beskyttelse til ryggen, men også de bedste skibukser, som kan sikre dig varme, når kulden og sneen banker på.

Ifølge nogle skal skibukser til kvinder altid være vandtætte og vindtætte. Dette beskytter dig mod hypotermi forårsaget af sneen, kulden og vinden. Men forseglede sømme og en god pasform gør også, at skibukser er behagelige at have på.

I denne bedst i test af skibukser til dame kan du blive meget klogere på, hvad du bør holde øje med, når du skal finde de bedste skibukser til kvinder på markedet.

Tjekliste til køb af skibukser til dame

Reflektorer: Visse skibukser er designet og udviklet med Recco-reflekser. Disse gør det muligt at finde begravede personer i tilfælde af en lavine. Det skal dog siges, at Recco-reflektor ikke er en erstatning for andet lavineudstyr som lavinetransceiver, men er en ekstra beskyttelse.

Tykkelse: Tykke skibukser kan være dejlige at have på, når det er meget koldt. Men er du i tvivl om, hvorvidt du skal have en tyk model, bør du vælge et par tynde skibukser i stedet. Derefter kan du nemt tilpasse dine lag under skibukserne, så du får den nødvendige mængde varme.

Farve: Skibukser til damer findes i mange forskellige farver og du ved bedst selv, hvilken du synes, er den bedste til dig. Vi kan dog anbefale, at du vælger et par mørke skibukser til damer i enten sort, grå, mørkeblå eller andre lignende farver, da du her ikke vil bemærke eventuelle pletter.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af skibukser til dame

Det kan være svært at gennemskue, hvilke skibukser du skal vælge, hvis du ikke tidligere har haft opgaven med at købe et par. Der findes ekstremt mange modeller på markedet, og de kommer med hver deres egenskaber, funktioner og i alle regnbuens farver.

Når du skal finde de bedste skibukser til dame, bør du være opmærksom på tykkelsen, størrelsen og samtidig typen af skibukser, for de kommer i flere forskellige materialer.

Typer af materialer til dame skibukser

Størstedelen af moderne skibukser til kvinder er lavet med en af tre følgende typer stof:

 • Hardshell
 • Hardshell med stræk
 • Softshell

Det stof, du vælger, vil afhænge af, hvor du står på ski samt hvor meget fleksibilitet, du har brug for. Størstedelen af skiløbere og snowboardere vælger skibukser, der bruger hardshell eller hardshell med integreret stræk, men der findes også gode softshell modeller.

Hardshell

Skibukser til dame i hardshell giver en god og pålidelig barriere mod våd sne og hård vind, og dyrere muligheder kan have en imponerende lang levetid. Det gør også, at du kan have et par skibukser i rigtig mange år, og i sidste ende også til en fornuftig pris.

Grundet den solide konstruktion er hardshell ikke særlig åndbare, men står du på de pister tæt på skiferieområderne, har du ikke brug for meget åndbarhed eller en smidig buks. Derudover har de fleste hardshell skibukser til dame også ventilation i siderne, så du kan dumpe varmen, når det bliver varmt.

skibukser-dame-bedst-i-test

 

Hardshell med stræk

Visse skiløbere vil gerne have en komplet vandtæt skibuks, men en vis mængde stretch er en fin detalje. Strækbare materialer tillader mere luft at flyde end skibukser til dame i hardshell, hvilket gør, at de også føles mindre uigennemtrængelige i kraftige vindstød. Derudover er de mere tilbøjelige til at blive våde efter længere tids eksponering.

Softshell

Udover de kendte hardshell modeller, findes der også et stort udvalg af dame skibukser i softshell. Softshell materialet er strækbart og blødt mod huden. Bagsiden af medaljen er, at softshell fugter meget lettere end hardshell, hvilket kan få dem til at blive tunge og mindre åndbare. Derfor vil et par skibukser til dame i softshell ofte komme til kort i vådt vejr, men bare rolig, du kan stadig få et par ekstremt gode skibukser i softshell.

Hvorfor bør jeg vælge skibukser designet til dame?

Er du en kvinde, skal du selvfølgelig vælge et par skibukser, som er udviklet til damer. Det samme gør sig gældende for mænd og børn, der også hhv. skal vælge skibukser til herre eller skibukser til børn. Når du vælger dame skibukser, er du sikker på, at de er specifikt designet og udviklet til den kvindelige krop, hvilket alt andet end lige giver dig en bedre oplevelse på skiferien. 

Den mandlige og kvindelige krop ligner hinanden meget, men der er selvfølgelig stadig forskel. Kvinder har ofte bredere hofter, hvilket der skal være plads til i skibukserne - og det får du i et par til kvinder. Derudover er skibukser til dame ofte lavet i mere farverige designs samt med mønstre og mere til, som damer ofte synes om.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skibukser til dame

Der findes mange modeller og mærker af skibukser til damer, hvilket også udløser mange spørgsmål. Vi har herunder samlet de mest stillede spørgsmål og svar, når det gælder købet af de bedste dame skibukser til skiferien.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!