Skibukser

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Der findes et hav af skibukser på markedet, men det er ikke alle, der er af god kvalitet eller passer til dine behov. I denne bedst i test af skibukser gør vi dig klar til at købe skibukser til herre, dame og børn. Læs med, og bliv klogere på de bedste skibukser!

Skibukser Test: Top 4 Bedste Skibukser

revolutionrace-atlas-3-l-ski-bib-skibukser
Annonce

1. RevolutionRace Atlas 3L Ski Bib

Bedste skibukser i test
Pris: 1.899 DKK

Med RevolutionRace Atlas 3L Ski Bib får du et par vandtætte skibukser, der har indbyggede Recco-reflektorer. Derudover kommer de også med støvlekroge, tovejs-ventilationslynlåse og god åndbarhed. RevolutionRace Atlas 3L Ski Bib er et par 3-lags skalbukser til ski, der er lavet med fuldt tapede sømme, vandafvisende lynlåse, men er også DWR behandlet.

Vandtætte & åndbare
RECCO-reflektorer
Justerbar talje & god pasform
Prisen
Annonce

2. RevolutionRace Halo 2L Insulated

Bedste billige skibukser
Pris: 1.349 DKK

RevolutionRace Halo 2L Insulated er et par isolerende 2-lags skalbukser, der er perfekte til skiferien. Med disse skibukser får du både RECCO-teknologi, vandtæt Hypershell® Pro-membran, forstærkning på bagen og bukseben foran, men også seler, justerbare funktioner og ventilationslynlåse.

3M™ Thinsulate™ isolering
Fremstillet i genanvendt polyester
Indbyggede Recco®-reflektorer
Lille farveudvalg
arcteryx-beta-ar-skibukser
Annonce

3. Arc'Teryx Beta AR Pant

Bedste premium skibukser
Pris: 3.199 DKK

Med Arc'Teryx Beta AR får du et par alsidige skibukser med GORE-Tex Pro, der er slidstærke, åndbare, vindtætte, vandtætte og så giver de samtidig god beskyttelse. Arc'Teryx Beta AR kommer også med RECCO-reflektor, såfremt du skulle være uheldig.

Vind- & vandtætte med Gore-Tex Pro
Kommer med RECCO-reflektor
Materialer, der overholder Bluesign krav
Høj pris
helly-hansen-legendary-skibukser-junior
Annonce

4. Helly Hansen Legendary Børn

Bedste skibukser til børn
Pris: Fra 599 DKK

Med disse Helly Hansen Legendary til junior får dit barn et par enormt gode skibukser til børn. De er vind- og vandtætte, åndbare,og kommer med en dejlig pasform og masser af bevægelsesfrihed. Helly Hansen Legendary skibukser til børn kommer også med justerbar talje og forstrækket stof ved anklerne for god holdbarhed.

Kommer med støvle rem
Vind- & vandtætte
Fås i flere farver
Ingen RECCO-reflektor

Indholdsfortegnelse

I vores guide forklarer vi, hvad der er vigtigt, når du køber skibukser. Vi præsenterer dig samtidig også for de mest populære skibukser til damer, herrer og børn.

Tjekliste til køb af skibukser

Der er mange faktorer, du bør holde øje med, når du leder efter de bedste skibukser på markedet. Det kan være svært at vide, hvis du ikke tidligere har købt skibukser. Se vores lille tjekliste herunder, og forbered dig inden, du træffer den endelige beslutning.

Reflektorer: Skibukser kan være udstyret med Recco-reflekser. Disse hjælper med at finde begravede personer i tilfælde af en lavine. Recco-reflektoren er dog kun en ekstra beskyttelse og ikke en erstatning for lavinetransceiver. Det er en god ide at vælge et par, som er udviklet med Recco reflektorer.

Tykkelse: Er du i tvivl på dette punkt, bør du anskaffe dig tyndere skibukser i stedet for en model, der er for varm. Du kan herefter tilpasse til den givne temperatur ved at bruge passende lag under dine skibukser.

Farve: Skibukser fås i mange forskellige farver, og der findes ingen rigtig eller forkert farve. Det skal dog bemærkes, at pletter er meget mere synlige på lyse bukser end på sorte, grå eller mørkeblå modeller.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af skibukser

Skibukser er et vigtigt stykke skiudstyr, der hjælper med at holde en person varm og tør, når der dyrkes vintersport. Skibukserne må ikke forårsage svedtendens eller begrænse bevægelsesfriheden. For at finde de rigtige bukser, skal du vælge den rigtige type og størrelse.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af skibukser?

Når du leder efter de rigtige skibukser, skal følgende faktorer tages i betragtning:

 • Type

 • Egenskaber

 • Pasform

 • Funktioner

Type: Hvilken type skibukser er de bedste?

Der skelnes grundlæggende mellem tre forskellige typer af skibukser:

Skal eller ikke-isolerede skibukser

Skibukser som disse beskytter primært mod eventuel vind og fugt. De er både åndbare og som oftest fremstillet i robust nylon. Fordelen ved denne model er, at de kan tilpasses de respektive forhold med passende lag.

Isolerende skibukser

Isolerede skibukser er primært velegnede til lave temperaturer. Stærkt isolerede skibukser er uegnede til milde temperaturer eller hård fysisk anstrengelse.

Godt at vide: Varmen i isolerede skibukser varierer i høj grad efter modellen. Det er vigtigt at være opmærksom på detaljerne i den respektive producents information.

Softshell skibukser

Softshell skibukser er kendt for at have ekstremt meget komfort, og kan være et godt valg i milde temperaturer. Softshell skibukser er ofte kun lidt vandafvisende, hvilket er værd at være opmærksom på.

Begyndere der falder meget, som de fleste jo gør i starten, bør vælge en model med tilstrækkelig vandbeskyttelse. Ellers kan det blive en våd fornøjelse.

Funktion: Hvad skal skibukser kunne?

Der findes mange forskellige funktioner i skibukser og alt afhængig af modellen du vælger, kommer de med hver deres egenskaber.

Beskyttelse mod vand

Det er behageligt med skibukser, der er vandafvisende eller vandtætte i en varierende grad. Du bør dog altid være opmærksom på de nøjagtige producentoplysninger, som mærket angiver. I visse tilfælde anvendes der også belægninger som f.eks. DWR (Durable Water Repellant), der øger den vandafvisende funktion.

Vær opmærksom på: Det svage punkt i vandbeskyttelse ved produkter er ofte sømmene og lynlåsene. Du kan derfor, før du køber et par skibukser, undersøge og tjekke, hvor godt beskyttet de er mod eventuel vandindtrængning.

Åndbarhed og ventilation

Jo bedre vandtætheden i skibukserne er, desto dårligere vil åndbarheden også være. Før du køber, bør du derfor tage et kig på de nøjagtige produktinformationer og eventuelt også anmeldelser fra tidligere kunder.

skibukser-bedst-i-test

 

Pasform: Hvilken størrelse er den rigtige?

Skibukser skal gerne sidde behageligt, uanset om det er skibukser til herre, dame eller børn. Derudover skal de ikke begrænse bevægelsesfriheden og samtidig også give plads nok til lagene under. Du kan f.eks. Benytte et bælte der forhindrer, at bukserne glider i toppen. Det gør også, at skibukserne kan tilpasses individuelt.

Derudover er det vigtigt, at dine kommende skibukser er tilstrækkeligt lange, da de gerne skal kunne gå ud over dine ski- eller snowboard støvler.

Ligesom helt normale bukser, tilbydes skibukser også i mange størrelser og de skelnes altid mellem skibukser til dame og herre. Der findes også skibukser til børn, der er velegnede til dem.

Egenskaber: Hvilket ekstraudstyr skal skibukser have?

Der findes en del ekstraudstyr i skibukser, men det kommer naturligvis an på prisen, du er villig til at betale. Herunder har vi listet en del af de ekstra funktioner, du kan finde i skibukser:

 • Skibuksernes ben skal have elastisk linning. Dette elastiske bånd forhindrer sne i at trænge ind, og kendes også som snefang.

 • Skibukser, med delvis forstærkning, er mere robuste og holdbare

 • Tilstrækkelige lommer til nemt at opbevare småting kan også anbefales

Hvilke kendte mærker af skibukser findes der?

Der findes ekstremt mange kendte mærker og producenter, når det kommer til skibukser. Vi har lavet en lille liste af de mest kendte skibukser mærker på markedet, og det gælder både skibukser til børn og voksne: 

Helly Hansen

Helly Hansen er et anerkendt mærke, når det kommer til fremstillingen af skitøj og især skibukser til børn, men også voksne. Hos Helly Hansen finder du både dyrere skibukser, men også billigere modeller, hvorfor der er noget for enhver smag, men også budget rent pengemæssigt.

Helly Hansen blev grundlagt i 1877, hvorfor du med et par skibukser fra mærket får skitøj, der bunder ud i mere end 140 års erfaring. Helly Hansen er både kendt for at lave skibukser til herre, skibukser til dame, men selvfølgelig også juniorer og børn.

… og mange flere!

The North Face
Peak Performance
SOS
Color Kids
Kari Traa
Salomon
Haglöfs
McKinley
Hummel
Burton
RevolutionRace
Arc'Teryx
Icepeak
Kjus

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skibukser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!