Skijakke Herre

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Når du skal give den gas på skiferie, hurtigt ned ad bakkerne eller træne på pisterne, har du brug for en varm skijakke til herre, der beskytter mod vind og kulde, sikrer god pasform, men også giver masser af komfort. Læs med her, og bliv klogere på de bedste herre skijakker.

Skijakke Herre Test: Top 4 Bedste Skijakker Til Mænd

revolutionrace-halo-2l-insulated-skijakke-herre
Annonce

1. RevolutionRace Halo 2L Insulated

Bedste skijakke til herre i test
Pris: 1.499 DKK

RevolutionRace Halo 2L Insulated er en skijakke til herre, der kommer med 3M™ Thinsulate™- isolering og samtidig er vandtæt grundet Hypershell Pro-membranen. Derudover er herre skijakken designet med masser af lommer, hul til tommelfinger for komfort samt lomme til liftkort.

Genanvendeligt fremstillet
Vandsøjletryk på 20.000 mm (100% vandtæt)
God ventilation & Recco-reflektor
Fås i få farver
Annonce

2. RevolutionRace Whisper Jacket

Bedste billige skijakke til herre
Pris: 1.199 DKK

RevolutionRace Whisper er en vandtæt skal skijakke til herre, der er fremstillet med fuldt tapede sømme, ventilationslynlåse under arme, lomme til liftkort og en hætte, der er kompatibel med hjelm. RevolutionRace Whisper skal skijakken til herre er også DWR-behandlet for ekstra vandafvisende effekter.

Vandsøjletryk på 20.000 mm
Tapede sømme & ventilationslynlåse
Fås i mange farver
Ikke bæredygtigt fremstillet
2117-of-sweden-alip-skijakke-herre-groen
Annonce

3. 2117 of Sweden Alip

Bedste premium skijakke til herre
Pris: 1.919 DKK

Med 2117 of Sweden Alip får du en alsidig skijakke til herre, der er fremstillet med tapede sømme, PFC-fri DWR behandling og samtidig har et vandsøjletryk på 15.000 mm for vandtæthed. Derudover kommer 2117 of Sweden Alip med liftkortlomme, Tritech®-membran og ALTO ball padding for god isolering.

Tritech®-membran for vandtæthed
ALTO ball padding isolering
Liftkortlomme, snefang & ventilation
Prisen
Annonce

4. McKinley Hinter Stretch

Bedste Mckinley skijakke til herre
Pris: 1.199 DKK

McKinley Hinter Stretch er en alsidig herre skijakke, der kommer med gode, brugbare funktioner og fås samtidig i mange farver. Skijakken er bl.a. designet med lomme til liftkort, telefon og sol- og skibriller. Derudover har McKinley Hinter Stretch også et vandsøjletryk på 15.000 mm, åndbarhed på 5.000 G/24 samt snefang og justerbar, aftagelig hætte.

Vandsøjletryk på 15.000 mm (100% vandtæt)
Lomme til liftkort
Vindfang & godt stretch for bevægelsesfrihed
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

I vores bedst i test af skijakker til herre finder du både højkvalitets- og funktionelle modeller, men også stilfulde designs og farver. Forbliv tro mod dit eget look og find en herre skijakke, der passer til dine skibukser til herre.

Tjekliste til køb af skijakker til herre

Pasform og størrelse: Det er essentielt, at du vælger en herre skijakker, der passer til din kropstype og størrelse. Dernæst skal den byde på rigeligt med bevægelsesfrihed til skiløb og snowboarding, så du kan bevæge kroppen.

Isolering og varme: Vær gerne opmærksom på, hvor meget isolering og varme, du ønsker fra jakken. Der er flere materialer, du kan vælge imellem og det inkluderer bl.a. dun og syntetiske materialer afhængigt af temperaturerne, du forventer at stå på ski i.

Åndbarhed og vandtæthed: Det anbefales, at du vælger en herre skijakke med et højt vandsøjletryk. Med et højt vandsøjletryk får du vandtæthed, og det bør gerne være på 10.000 mm eller over. Skijakken bør derudover gerne være fremstillet med tapede sømme og vandafvisende lynlåse, der forhindrer vand i at trænge ind.

Ventilation: Gode muligheder for ventilation i skijakken, f.eks. lynlåse under arme, giver forbedret luftcirkulation og sikrer, at du ikke overopheder under skiløb.

Stil og design: Der findes ekstremt mange forskellige farver, designs og stil, når vi taler om skijakker til herrer. Derudover vil du opleve, hvordan design ofte er anderledes, hvis du vælger en skijakke til dame eller skijakke til børn sammenlignet med en model til herre.

Pris og budget: Priserne på skijakker til herrer varierer ekstremt meget! Det afhænger i høj grad af, hvor mange funktioner du ønsker, at din skijakke skal have, men samtidig også hvilket mærke, du vælger.

Købsguide til herre skijakke: Vær opmærksom på dette!

 • En skijakke til mænd af høj kvalitet skal være vandtæt, vindtæt og termisk isolerende. For at forhindre, at der dannes fugtigt klima under jakken, er åndbare egenskaber også særligt velegnede. 
 • Skijakker til herre med en vandsøjle på 10.000 mm eller mere er vandtætte. Har jakken et vandsøjletryk på mindre, er den ikke nødvendigvis 100% vandtæt og holder derfor ikke alt sne og regn ude. Tapede sømme holder også fugt væk.
 • Praktiske lommer giver dig mulighed for sikkert at transportere din smartphone, pung, nøgler og andre ting i skijakken til herre.

Godt skitøj inkluderer absolut en skijakke af høj kvalitet. I denne købsguide til skijakker fokuserer vi på modeller til herrer, og giver dig en række nyttige hints og tips til at træffe den bedste købsbeslutning.

Skal skijakker til mænd er for eksempel ekstremt vandtætte, mens modeller med dun tilbyder den bedste varmeisolering. Letvægts skijakker til herre er ideelle til lag-på-lag udseendet og kan nemt kombineres med andre lag for at tilpasse sig vejrforholdene.

Funktioner som hætte, antal af lommer samt placering er også vigtige punkter, når du skal finde den bedste skijakke til herre.

skijakke-herre-bedst-i-test

Hvad skal en god herre skijakke gøre?

Når du står på ski, er du udsat for lave temperaturer og isnende vinde, men samtidig kan det også sne. Derudover er du i konstant bevægelse, så du kan indimellem endda svede under en varm vinter skijakke til mænd. Hvis du pludselig stopper, for eksempel for at vente på liften, holde pause eller andet, kan du hurtigt blive kold i dit våde tøj. Af disse grunde bør højkvalitets skijakker til herre have følgende grundlæggende funktioner:

Vindtæt

 • En hård vind kan blæse RIGTIG meget! Og især på bjerge
 • Hvis din herre skijakke ikke er vindtæt nok, kan du opleve hypotermi.

Vandtæt

 • Når det sner, må skijakker til herre ikke blive våde
 • I tilfælde af af tud falder, beskytter jakken også mod sneindtræning

Varmeisolerende:

 • Beskytter dig effektivt mod kulde og minusgrader
 • Fungerer også med en tynd herre skijakke i kombination med andre lag (lag-på-lag metoden)
 • Ekstra tilbehør såsom gode skibukser, hatte og huer, skihandsker og tørklæde supplerer en varm herre skijakke, og holder dig varm gennem hele skiferien

Åndbar:

 • Når du står på ski, dyrker du sport og dermed produceres der varme
 • Sved skal kunne transporteres væk til det fri, da dit tøj ellers bliver koldt og du dernæst begynder at fryse

Hvilke skijakker til herre findes der?

Afhængigt af det anvendte materiale til det ydre lag og foret har skijakker til mænd forskellige egenskaber. Hos os, Friluftsfreak.dk, kan du finde ud af, hvilke typer af skijakker til herrer, der er vandtætte og hvilke modeller, der holder dig særligt godt varm.

Skal skijakker til herre

Når du vælger en skaljakke til herre, både softshell og hardshell, får du ofte en vandtæt og vindtæt jakke, der også byder på robust- og holdbarhed. Disse skal skijakker til mænd har ofte en lav åndbarhed og dårligere varmeisolering sammenlignet med andre, og bør derfor kombineres med lag-på-lag metoden, der sikrer dig tilstrækkeligt med varme.

Dun skijakker til mænd

Med en skijakke i dun får du mest muligt varme, så du undgår at fryse, når du er på pisten. Derudover har skijakker i dun også fremragende varmeisolering, er forholdsvis lette og fylder ofte ikke særlig meget i bagagen. Ulempen ved disse er, at de kan opsuge fugt.

Skijakker i syntetisk fiber til mænd

Disse absorberer næsten ikke fugt og holder dig varm, selv når det er fugtigt. Udover det, byder skijakker i syntetisk fibre på god termisk isolering, men ikke helt så godt som ved en skijakke i dun.

Hvad er fordele og ulemper ved skijakker til herre?

Du kan måske undre dig over, hvorfor du ikke bare kan bruge din almindelige vinterjakke på ski, og det skyldes, at en normal jakke bare ikke er udviklet til ski og snowboarding. Følgende punkter herunder viser, hvordan en moderne skijakke til herre kan sammenlignes med en klassisk vinterjakke, som du kender den:

Fordele

 • Specielt designet til skiløb

 • Fremragende termisk isolering

 • Vandtæthed

 • Specielle funktioner som snefang

 • Ofte designet med forlænget ryg

Ulemper

 • Ofte dyrere end simple vinterjakker

 • Fås for det meste med et sporty design

Hvilke mærker og producenter af skijakker til herre findes der?

Peak Performance
Salomon
Helly Hansen
The North Face
Montec
Kari Traa
Moncler
Spyder
SOS
O'Neill
Burton
Vertical Queretaro
McKinley
Oakley
Columbia
Lindeberg
Patagonia
Haglöfs
CMP
Napapijri
Nanok
RevolutionRace
Bergans
8848
Kjus
2117 of Sweden
Arc'Teryx
Picture
IcePeak
Whistler

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skijakker til herre

Spørgsmål vedrørende køb af skijakker til mænd omhandler ofte materialer og funktioner samt hvordan en herre skijakke skal sidde og hvordan du opnår den bedste pasform:

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!