Skijakke

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

At have den forkerte skijakke på kan gøre dit skieventyr ret ubehageligt, men samtidig gør det enorme udvalg af skijakker det ikke nemt at finde den bedste blandt de mange modeller. Læs med her, og bliv meget klogere på de bedste skijakker.

Skijakke Test: Top 5 Bedste Skijakker Til Skiferien

Annonce

1. RevolutionRace Halo 2L Insulated

Bedste skijakke i test
Pris: 1.499 DKK

Med RevolutionRace Halo 2L Insulated skijakken får du 3M™ Thinsulate™ isolering, vandtæthed med Hypershell Pro-menbranen, men også et hav af gode lommer, tommelfinger hul og selvføgelig lomme til liftkortet. RevolutionRace Halo 2L Insulated skijakken kommer også med snefang, ventilationslynlåse og indbygget Recco®-reflektor.

Fremstillet i genanvendeligt polyester
Recco-reflektor & ventilationslynlåse
Vandsøjletryk på 20.000 mm
Lille udvalg af farver
mckinley-hinter-thurn-stretch-skijakke-sort
Annonce

2. McKinley Hinter/Thurn Stretch

Bedste billige skijakke
Pris: 899 DKK

med McKinley Hinter og Thurn stretch får du en alsidig skijakke med et vandsøjletryk på 15.000 mm, åndbarhed på 5.000 G/24 og brugbare lommer til telefon, pung, liftkort og mere. McKinley Hinter og Thurn stretch skijakken har snefang og justerbar, aftagelig hætte. Skijakken fås i flere farver.

100% vandtæt med vandsøjletryk på 15.000 mm
Designet med lomme til liftkort
Stretch, vindfang & justerbar hætte
Design tiltaler ikke alle
revolutionrace-atlas-3l-skijakke
Annonce

3. RevolutionRace Atlas 3L

Bedste premium skijakke
Pris: 2.099 DKK

Med Atlas 3L skijakken fra RevolutionRace er du 100% klar til pisterne! Her får du både vandtæt Hypershell® Performance membran, lomme til liftkort, indbygget Recco®-reflektor, snefang og ventilationslynlåse, så du ikke overopheder. RevolutionRace Atlas 3L kommer også med justerbar hætte, som kan bæres over hjelmen.

Vandtæt med vandsøjletryk på 20.000 mm
Recco®-reflektor for sikkerhed
Fuldt tapede sømme & mange lommer
Høj pris
revolutionrace-typhoon-jakke
Annonce

4. RevolutionRace Typhoon

Bedste sorte skijakke
Pris: 979 DKK

RevolutionRace Typhoon er en 2,5-lags skijakke, der både er åndbar og 100% vandtæt grundet vandsøjletrykket på 20.000 mm og åndbarhed på 10.000 g/m². Med RevolutionRace Typhoon får du en simpel skijakke med justerbar hætte, lommer på brystet og ekstrem letvægthed. 

Fuld vandtæt & god åndbarhed
Fuldt tapede sømme & hjelmkompatibel hætte
To-vejs ventilationslynlåse under ærmer
Få detaljer
2117-of-sweden-lillhem-skijakke-junior
Annonce

5. 2117 of Sweden Lilhem

Bedste skijakke til børn
Pris: 1.199 DKK

Med 2117 of Sweden Lillhem får dit barn en god skijakke, der er designet i en 2-lags konstruktion, som både er vind- og vandtæt. Den er slidstærk, behandlet med PFC-fri DWR (Durable Water Repellant), og har et vandsøjletryk på 10.000 mm samt en åndbarhed på 10.000 G/m2/24h. 2117 of Sweden Lillhem fås i mange farver!

Produceret i genavendelige materialer
Vind- & vandtæt
PFC-fri DWR behandlet
Prisen

Indholdsfortegnelse

For at du kan finde den skijakke, der bedst opfylder dine behov, gør vi dig klogere på de vigtige egenskaber ved en skijakke i denne guide. Derudover præsenterer vi dig også for nogle af de mest populære modeller af skijakker til både mænd og kvinder.

Tjekliste til køb af skijakke

Recco reflekser: Nogle skijakker er udstyret med Recco-reflekser, som gør det nemmere at finde begravede personer for redningsfolk i tilfælde af en eventuel lavine. Dette kan være praktisk, men er ikke en erstatning for en lavine sender/modtager.

Vejret: Din skijakke skal passe til vejret og de aktiviteter, som du laver. Hvor varm, åndbar eller vind- og vandtæt jakken skal være, er en individuel beslutning.

Design: Skijakker kommer i en række forskellige stilarter og farver. Det betyder, at alle har mulighed for at finde en model, som de kan lide.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af skijakke

En skijakke er vigtig for at undgå at fryse, svede eller blive våd, mens du står på ski eller snowboard. Alt efter hvem jakken er beregnet til og hvilke krav jakken er udviklet til, er forskellige typer af skijakker velegnede. Den nøjagtige funktion, pasform og ekstraudstyr er også forskelligt fra model til model.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af skijakke?

Når du leder efter den perfekte skijakke, vil du hurtigt finde ud af, at det ingen let opgave er. Der findes ekstremt mange skijakker på markedet, hvorfor du med følgende kan tage følgende faktorer i betragtning:

 • Type
 • Funktion
 • Pasform og størrelse
 • Andre egenskaber

Type: Hvilken type skijakke findes der?

Der er helt basalt tre typer af skijakker, der adskiller sig i deres funktioner og egenskaber.

Isolerede skijakker

Hvis du har varme, som en af dine topprioriteter, er en isoleret skijakke det helt rigtige valg. Disse beskytter selv på særligt kolde dage og er ekstremt behagelige at have på. Sammenligner du en isoleret skijakke med andre modeller, er disse dog ofte mine åndbare.

Godt at vide: Der bruges enten dun eller syntetiske materialer til isolering. Med syntetiske materialer får du en tungere skijakke, men en god beskyttelse mod fugt. I tørt vejr er dunjakker en let, varm og behagelig mulighed.

Skaljakke

Mange skaljakker giver mindre varme, men beskyttelse mod fugt, vind og god åndbarhed. En anden fordel er den lave vægt på disse modeller. Skaljakker er perfekte som et ydre lag tøj.

3-1-i jakker

Med en 3-1-i jakke får du en kombination af egenskaberne fra isolerede jakker og skaljakker i forskellige lag. Ved højere temperaturer kan det indre, isolerede lag fjernes. Det betyder, at 3-i-1 jakker kan bruges ved forskellige temperaturer.

Godt at vide: Softshell jakker bruges også nogle gange som skijakker, da det er en meget behagelig og åndbar jakke. De er dog oftest mere velegnede til varmt og tørt vejr.

skijakke-bedst-i-test

Funktion: Hvad skal en skijakke kunne?

Skijakker beskytter mod kulde, vind og fugt. Ikke desto mindre skal de være åndbare, så du ikke sveder. Disse faktorer varierer fra model til model, og afhænger af den specifikke skijakke.

Beskyttelse mod vand: Hvor vandafvisende eller vandtæt materialet i en jakke er, kan bestemmes ud fra vandsøjlen og de præcise oplysninger, som du finder hos producenten. I visse tilfælde bruges der også en ekstra belægning kaldet DWR (Durable Water Repellent). Det anbefales kun, at du bruger en komplet vandtæt skijakke, hvis der falder meget våd sne eller regn.

Beskyttelse mod kulde og vind: Isolerede skijakker er meget varme. Et snefang og hætte forhindrer sne og vind i at trænge ind i jakken.

Åndbarhed: Skaljakker er mere åndbare end isolerede jakker. Jakkerne er ofte udstyret med åbninger til luftudskiftning. Disse kan åbnes eller lukkes med lynlås efter behov.

Pasform: Hvilken størrelse skal skijakker have?

En skijakke skal sidde behageligt på kroppen og må hverken føles for stram eller løs. Det er vigtigt, at din bevægelsesfrihed ikke begrænses, hvorfor skijakker tilbydes i mange størrelser.

Når det kommer til skijakker, skelnes der mellem dame-, herre- og børnemodeller. Udover farven er det vigtigste pasformen, men også at du har jakken i den rette størrelse. Du bør derfor vælge en skijakke der passer til dig, hvilket betyder, at er du kvinde, skal du have en skijakke til dame, som mand skal du have en skijakke til herre og dit barn skal selvfølgelig have en skijakke til børn.

Du kan også vælge at købe en tynd skijakke og tage flere lag på indenunder, så længe du tager højde for det ved køb. Det betyder også, at jakken bør være komfortabel og kan rumme flere lag tøj.

Når du skal købe skijakke, kan du med stor fordel tage størrelsestabeller fra producenten samt tidligere kundeanmeldelser i brug, i stedet for du forsøger at filtrere efter din normale tøjstørrelse.

Andre egenskaber: Hvilke detaljer er vigtige?

En god skijakke vil altid været udstyret med tilstrækkeligt ekstraudstyr, der både gør den funktionel, men også praktisk.

Lommer: Et must have i enhver skijakke. Afhængigt af antallet og placeringen kan små genstande såsom snacks, telefon, pung, nøgler og endda skibriller gemmes væk. En lomme på armen til liftkortet er også særligt praktisk, når du skal ind i liften.

Hætte: Disse er meget behagelige at have, når det blæser. Ideelt set er de store nok til at kunne passe komfortabelt over en skihjelm.

Snefang: Med et snefang eller sneskærm, som visse også kalder det, får du beskyttelse mod vind og sne. Godt tip: Nogle mærker fremstiller matchende skibukser til skijakker med snefang, så de to dele kan forbindes.

Tommelfingerhul: Med et hul til tommelfingeren får du ekstra komfort og varme, og samtidig sikrer det, at ærmerne ikke kører op.

Kendte mærker og producenter af skijakker

For at du undgår dårlig kvalitet kan det betale sig at købe skijakken fra et anerkendt og veletableret, populært mærke. De største og mest kendte producenter af skijakker er blandt andre følgende:

Burton
The North Face
Dope
Peak Performance
Helly Hansen
Carthartt
RevolutionRace
Gore-Tex
2117 of Sweden
Picture
Montec
Nanok
Arc'teryx
SOS
Salomon
Haglöfs
Kjus
Napapijri
Patagonia
Kari Traa
Oakley
CMP
McKinley
Columbia
RevolutionRace

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skijakker

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!