Skistrømper

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Er dine fødder kolde, våde og er der måske endda kommet vabler, efter at du har stået på ski eller snowboard? Dette kan du undgå med et par gode skisokker. Se med i vores bedst i test af skistrømper herunder, og bliv meget klogere.

Skistrømper Test: Top 5 Bedste Skisokker

Annonce

1. Accezzi Merino 20 (3 par)

Bedste skistrømper
Pris: 253 DKK

Her får du 3 par Accezzi Merino skistrømper i hhv. 20%, 50% og 80% merinould. Merino skistrømperne fra Accezzi er lavet med zoneopdelt polstring for beskyttelse til hæl, fodsål og skinneben. Accezzi Merino kommer med trykabsorberende lag på kritiske områder og flatlock syninger.

20%, 50% og 80% merinould
Venstre/højre syet
Høj komfort hele dagen
Fås kun i én farve
seger-80-merinould-skisokker
Annonce

2. Seger 80% Merinould

Bedste billige skistrømper
Pris: 149 DKK

Med et par Seger 80% merinould skistrømper får du en avanceret strømpe, der giver god komfort og maksimal varme på skituren.De er åndbare, bløde og samtidig slidstærke. Disse Seger skisokker er lavet i 80% merinould og med forstærket hål og tå for lang holdbarhed og god komfort.

80% merinould
Forstærket hæl og tå
God komfort & varme
Design tiltaler ikke alle
accezzi-merino-80-skistroemper-2-par-sort
Annonce

3. Accezzi Merino 80 (2 par)

Bedste premium skistrømper
Pris: 339 DKK

Med Accezzi Merino 80 får du 2 par skistrømper i sort af 80% merinould. Merino-serien fra Accezzi er lavet med flatlock syninger, trykabsorberende lag på kritiske områder og er venstre/højre syet. Derudover får du zoneopdelt polstring og ekstra beskyttelse til fodsål, hæl og skinneben.

Skisokker i 80% merinould
Zoneopdelt polstring
Flatlock syninger & venstre/højre vævet
Prisen
falke-sk2-uld-skistroemper-sort
Annonce

4. Falke SK2 Uld

Bedste skistrømper til dame og herre
Pris: Fra 211 DKK

SK2 skistrømperne i uld fra Falke sikrer dig god varme, blødhed og komfort. De er lavet i en merino uldblanding, højre/venstre syet og er naturligvis svedtransporterende. Falke SK2 i merinould har ekstra polstring på ankel og læg og støddæmpende skinnebensbeskyttelse.

Udviklet med Falke Ergonomic Sport System
Svedtransporterende
Skisokker i merino uldblanding
Forholdsvis høj pris
k2-all-mountain-skistroemper-boern-2-pack-graa-gul-roed
Annonce

5. K2 All Mountain (2 par)

Bedste skistrømper til børn
Pris: 149 DKK

Med disse K2 All Mountain skistrømper får du 2 par i en materialeblanding af 63% acrylic, 32% polyamide, 5% merinould og 2% elastan. De er fleksible, holdbare, har en god pasform og fås i to farver.

Skistrømper til børn fra K2
Flot design & god pasform
Lang holdbarhed
Forholdsvis lidt merinould

Indholdsfortegnelse

For at du for alvor kan nyde skisæsonen, er det vigtigt, at du har et par gode skistrømper på. Skisokker bør derfor også være en væsentlig del af dit skiudstyr, når du tager afsted på den kommende skiferie.

I denne bedst i test af skistrømper gør vi dig klogere på de bedste skisokker til damer, men også herrer og skisokker til børn. Du kan med fordel læse vores tjekliste, der guider dig til at vælge en passende model, så du kan beskytte dine fødder og få optimal komfort.

Tjekliste til køb af skistrømper

Når du leder efter de bedste skistrømper på markedet, kommer der et væld af muligheder frem. Når du leder efter en god model, kan du med fordel kigge på de funktioner, som vi har listet nedenfor:

Materiale: Skistrømper skal være fremstillet af merino uld eller være syntetiske. Strømper af ren bomuld bliver hurtigt våde, kolde og er derfor uegnede til skiløb.

Polstring: Et par skisokker med god polstring giver dig mere beskyttelse til fødderne og skinnebenet.

Opvarmet: Har du særligt kolde fødder, kan du med fordel købe et par opvarmede skistrømper, da dette med garanti vil hjælpe. 

Brugsområder: Nogle skistrømper er alsidige til forskellige udendørs- og vintersportsaktiviteter og nogle af disse er endda også vandtætte.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af skistrømper

Der er mange valgmuligheder, når det gælder skistrømper. Derfor er det en fordel, hvis du ved, hvad du skal kigge efter, inden du går i gang med at kigge.

Der er mange funktioner, egenskaber, materialevalg og andet der spiller ind, når du skal vælge de bedste skistrømper. Det er værd at holde øje med f.eks. Valg af materialet i skisokkerne, pasformen, vægten og om de er lavet med ekstra støtte.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af skisokker?

Når du leder efter de bedste skisokker, kommer du forbi mange forskellige mærker og modeller. Der er dog visse faktorer, som du bør holde ekstra øje med, som blandt andet er:

 • Materiale

 • Type af skistrømpe

 • Pasform

 • Vægt

Materiale: Hvilket materiale i skistrømper er bedst?

Materialet i en skistrømpe skal være varmt, behageligt og åndbart. Afhængigt af dine prioriteter og budget er forskellige typer materialer velegnede.

Merinould

Merinould er særligt populært som materiale til skistrømper. Materialet er behageligt at have på, varmt og samtidig åndbart. Den eneste ulempe er, at skisokker i merinould ofte har en relativt høj pris.

Syntetiske materialer

Syntetiske skistrømper er et billigt alternativ til modeller lavet i merinould. Dette materiale kan absorbere sved godt, og er velegnet til skiløb og snowboarding.

Nylon

Nylon er et materiale, der oftest bruges i kombination med andre stoffer. Skistrømper af nylon holder formen særligt godt og giver masser af stabilitet.

Godt at vide: Mange mennesker ved ikke, at skisokker lavet af 100% bomuld rent faktisk ikke er særlig gode til skiløb. Materialet bliver forholdsvis hurtigt koldt og fugtigt, hvilket betyder, at dine fødder ikke længere er beskyttet.

Type: Hvilke skisokker velegner sig til hvilke formål?

Der kan skelnes mellem forskellige typer af skistrømper:

Ergonomiske strømper: Ergonomiske skisokker er tilpasset højre eller venstre fod. Disse modeller er umagen værd for folk, der ønsker at forbedre deres færdigheder på pisten.

Traditionelle skisokker: Traditionelle skistrømper er uldsokker, der som regel er lavet af merinould. De holder dig varm, og er derfor velegnet til kolde vintre.

Udendørs sokker: Disse modeller er også velegnede til lave temperaturer, og er gode til at absorbere sved. Det kan f.eks. være et par gode vandresokker, som du også kan bruge til skiferien.

Kompressionssokker: Skisokker af denne type er tynde, sidder tæt til foden og fremmer blodcirkulationen. De er meget velegnede til mildere temperaturer.

Godt tip: Lider du af kolde fødder på trods af, at du har varme og funktionelle skisokker og matchede skistøvler på, kan du med fordel bruge skistrømper med varme. De kendes også som opvarmede skisokker, og kommer med batterier og er særligt varme.

skistroemper-bedst-i-test

Pasform: Hvordan skal skistrømper sidde?

Den korrekte størrelse på dine skistrømper bestemmes ud fra din skostørrelse. Strømperne skal gerne sidde behageligt uden at skride og bør ikke have nogen generende sømme. Hvis skisokkerne er elastiske, kan de tilpasse sig foden, når du bevæger dig.

Skistrømper skal gerne strække sig længere end kanten af snowboard- eller skistøvlerne. Du kan også vælge en model, der strækker sig til over knæet for ekstra varme.

Udover unisex skistrømper er der modeller, der er specielt tilpasset kvinder og mænd. De adskiller sig hovedsageligt i bredden og længden af skistrømperne. Det eneste vigtige er, at du finder en model, der passer til dine fødder, uanset om det er skistrømper til herrer eller skisokker til damer.

Godt at vide: En stor del af skistrømper er polstrede forskellige steder. Dette er især nyttigt på anklen og skinnebenet for at undgå smerter.

Vægt: Hvor lette og tynde skal skistrømper være?

Vægten af en skistrømpe påvirker strømpernes egnethed, men også pris. Tynde skistrømper giver normalt bedre åndbarhed, absorberer sved og tørrer hurtigere. Letvægtsstrømper tilbyder derfor god funktionalitet til en ret høj pris.

Tykkere skisokker kan købes til billigere priser. Disse modeller kan polstres for at tilføre ekstra beskyttelse og varme.

Vær dog opmærksom på, at når det kommer til skistrømper, skal det ikke antages, at tykkere sokker fungerer bedre. Meget tykke modeller er mere tilbøjelige til at blive fugtige og ubehagelige at have på.

Hvilke mærker af skistrømper findes der?

Der findes ekstremt mange forskellige mærker og producenter af skistrømper. Derfor har vi valgt at samle blandt de mest anerkendte mærker herunder, så du nemmere kan sortere i det store udvalg.

Smartwool

SmartWool skistrømper er ofte designet med åndbare zoner og ventilation, der giver bedre luftcirkulation omkring fødderne. Det er i sidste ende med til at give en mere behagelig oplevelse på ski og forhindre overophedning.

SmartWool er meget slidstærke og holdbare, og de er faktisk udviklet til at kunne holde i mange år - det er også derfor, at prisen er højere i forhold til alternativer. De kan modstå slid og udfordringer ved ski, snowboard og langrend - og kvaliteten bevares stadig over tid.

SmartWool skisokker har et bredt udvalg af forskellige skistrømper til herrer, damer og børn i forskellige farver, designs og med hver deres funktioner. Derfor har skisokkerne en god pasform og behagelig komfort, der sikrer dig, at du ingen irritation eller gnidninger oplever, når du skal stå på ski en hel dag.

Kari Traa

Kari Traa er en norsk producent, der er særligt kendt for deres skitøj og især skistrømper.

Falke

Skistrømper fra Falke kan godt være en smule dyrere, hvis du sammenligner med andre mærker og modeller. Med det sagt er skisokker dog ikke et sted, hvor du bør gå på kompromis. 

Når du vælger et par skisokker fra Falke, uanset om det er SK4, SK2 Wool, SK1 eller den normale SK2, er du sikret slidstærke strømper med en lang holdbarhed, god pasform og god varme.

 

Men der findes selvfølgelig også flere mærker, som du kan se herunder:

Accezzi
Seger
Tenson
Salomon
K2
RevolutionRace
Lenz
Sweet Protection
BootDoc
Cairn
X-Bionic
McKinley
Peak Performance
Stance

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om skistrømper

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!