Surf I Danmark: Klitmøller

Denne artikel indeholder annoncer

De fleste forbinder ikke Danmark med surfing, men det er helt forkert! Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii – er som det ligger i navnet, Danmarks svar på Hawaii. I Klitmøller kan du surfe, og det er uden tvivl det bedste surfspot i Danmark. Klitmøller byder på alt slags surfing, uanset om du er til normal surfing, wind- og kitesurfing, wingfoiling eller SUP board.

Læs også vores andre guides om surf rejser.

Indholdsfortegnelse

Klitmøller

Den lille by har lidt over 1000 indbyggere, og ligger i den nordlige del af Jylland, Danmark. Husene og gaderne ser ud som det meste andet på den danske vesterhavskyst. Sommerhuse, klitgræs og danske flag, der blæser i vinden. Det er faktisk kun de mange klistermærker på byskiltet, som afslører, at Klitmøller har meget mere at byde på, end de fleste andre mindre landsbyer, der om sommeren er fyldt med feriegæster og forladte om vinteren.

Selvom der kun bor lidt over 1000 mennesker i Klitmøller, er der et overraskende internationalt miljø i byen. Du vil primært støde på danskere, andre skandinavere, tyskere og hollændere, men også mange andre nationaliteter.

Hvor i Klitmøller skal jeg bo?

Størstedelen af de besøgende i byen kommer for at surfe, vandre eller cykle. Der er selvfølgelig også mange, som blot kommer for at kigge og se, hvordan Klitmøller egentlig ser ud og hvad det har at byde på.

Uanset om du kommer for surfing, cykel- eller vandreferie, anbefaler vi, at du vælger at bo et sted i den lille by. Så er du tæt på indkøbsmuligheder i den lokale SPAR, som ovenikøbet har et kæmpe udvalg af dagligvarer, samt restauranter og butikker.

Viking Surf House

På Otto Madsens Vej i Klitmøller får du lov til at bo i et vaskeægte viking surf house, men naturligvis stadig med Wi-Fi, have og gratis parkering.

Her får du rolige omgivelser, udsigt til haven og mulighed for at nyde en afslappet ferie i Klitmøller med surfing, vandring eller cykelture. Viking Surf House tilbyder også surf lektioner og udstyr til fornuftige priser.

Læs mere om opholdet ved Viking Surf House, og bestil online her.

viking-surf-house-klitmoller
Cold-Hawaii-Games

Hvor ligger Klitmøller?

Klitmøller ligger i begyndelsen af en af de få uregelmæssigheder i den ellers lineære Vesterhavskyst med sine endeløse strande. Mindre sten og større, isolerede sten blandes i sandet for første gang i den nordlige ende af landet.

I centrum, tættere på stranden, bliver de typiske danske sommerhuse og beboelsesejendomme i stigende grad forvandlet til surf butikker, surfcamps og cafeer. Til sidst kommer du til den centrale parkeringsplads med udsigt over hele bugten.

Surf i Klitmøller

Som nævnt, vil du opleve nationaliteter fra mange lande, og dette skyldes bl.a. også, at der afholdes internationale surfevents i Cold Hawaii, grundet de optimale forhold til at surfe bølger. Blandt surfevents afholds der det anerkendte Cold Hawaii Games, som er en konkurrence i windsurfinghvor verdens bedste windsurfere besøger Klitmøller for at konkurrere.

Du kan surfe Klitmøller hele året rundt, og i vintersæsonen finder du de største bølger, hvorimod de i sommerhalvåret bliver mindre. Hvis du har mod på at surfe Klitmøller i vinterhalvåret, anbefaler vi, at du finder en god og tyk våddragt samt neopren sko og neopren handsker – medmindre du selvfølgelig er viking af hjerte. Du vil også opleve mange andre surfere, som efterfølgende trækker i deres surf poncho for at holde på varmen. En håndklæde poncho kan anbefales hele året rundt, da den er hurtigtørrende og giver dig varme efter surfing.

Kommer du langvejsfra, skal på ferie eller vil blot have en lille weekend eller uge med surf i Klitmøller, er der op til flere muligheder. Der er flere Cold Hawaii surfcamps i Klitmøller, og de har alle hver deres kvaliteter. 

De lokale surfere i Klitmøller og surfturister håber på to scenarier for gode forhold. Enten en storm over Nordsøen, der genererer en kortvarig vindsvulmning og derefter stilner, eller også vender vindretningen offshore. Dermed ruller der som regel rene bølger ind på den norddanske kyst i én dag, som kommer overraskende hurtigt, og er sjove at surfe på.

Surfkursus i Klitmøller

Er du ny til surfing, eller ønsker blot at blive en bedre surfer? I Cold Hawaii er surfing forholdene optimale, og du har derfor rig mulighed for at blive god eller forbedre dig som surfer. 

På visse tider af året, kan surfforholdene være mere ekstreme end andre, og hvis du er helt ny til surfing, anbefaler vi, at du booker et surfkursus i Klitmøller. På et surfkursus i Cold Hawaii, vil du både lære teori, hvad du skal være opmærksom på, når du begiver dig ud på et surf board, men samtidig også hvordan du rent faktisk lærer at surfe.

Hvis du bevæger dig rundt i Klitmøller, vil du støde på flere steder, hvor du kan leje surf boards, købe surfkurser samt få en rigtig god oplevelse i Cold Hawaii, som ny eller erfaren surfer. 

Hvilke Cold Hawaii surfcamps i Klitmøller anbefales?

Hvis du har sat dig for at lære surfing, kan du lige så godt tage på en surfcamp i Klitmøller. Her er du garanteret dagevis af surfing – HVER DAG! og hvilken bedre måde, er der at lære en ny sport på end bare at kaste sig ud i det? Vi har herunder fundet et par foreslag til dig, som søger en Cold Hawaii surfcamp i Klitmøller.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!