Surf I Danmark: Klitmøller

Sidst opdateret: december, 2022 | Denne artikel indeholder annoncer

De fleste forbinder ikke Danmark med surfing, men det er helt forkert! Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii – er som det ligger i navnet, Danmarks svar på Hawaii. I Klitmøller kan du surfe, og det er uden tvivl det bedste surfspot i Danmark. Klitmøller byder på alt slags surfing, uanset om du er til normal surfing, wind- og kitesurfing, wingfoiling eller SUP board.

Læs også vores andre guides om surf rejser.

Klitmøller

Den lille by har lidt over 1000 indbyggere, og ligger i den nordlige del af Jylland, Danmark. Husene og gaderne ser ud som det meste andet på den danske vesterhavskyst. Sommerhuse, klitgræs og danske flag, der blæser i vinden. Det er faktisk kun de mange klistermærker på byskiltet, som afslører, at Klitmøller har meget mere at byde på, end de fleste andre mindre landsbyer, der om sommeren er fyldt med feriegæster og forladte om vinteren.

Selvom der kun bor lidt over 1000 mennesker i Klitmøller, er der et overraskende internationalt miljø i byen. Du vil primært støde på danskere, andre skandinavere, tyskere og hollændere, men også mange andre nationaliteter.

Find surfkursus i Cold Hawaii

surfkursus-klitmoller

Gennem denne søgeportal kan du finde de bedste surfskoler og surfkursus i Klitmøller.

Cold Hawaii har kun at byde på få, men virkelig gode surfskoler, hvor du er sikret at udvide dit niveau i surfing gevaldigt.

Du kan med fordel bruge tidligere surfers vurderinger af surfskoler i Klitmøller til at finde ud af, om det er den rette surf camp eller surfskole for dig.

 

 

FIND SURFKURSUS KLITMØLLER

Hvor ligger Klitmøller?

Klitmøller ligger i begyndelsen af en af de få uregelmæssigheder i den ellers lineære Vesterhavskyst med sine endeløse strande. Mindre sten og større, isolerede sten blandes i sandet for første gang i den nordlige ende af landet.

I centrum, tættere på stranden, bliver de typiske danske sommerhuse og beboelsesejendomme i stigende grad forvandlet til surf butikker, surfcamps og cafeer. Til sidst kommer du til den centrale parkeringsplads med udsigt over hele bugten.

 

Surf i Klitmøller

Som nævnt, vil du opleve nationaliteter fra mange lande, og dette skyldes bl.a. også, at der afholdes internationale surfevents i Cold Hawaii, grundet de optimale forhold til at surfe bølger. Blandt surfevents afholds der det anerkendte Cold Hawaii Games, som er en konkurrence i windsurfing, hvor verdens bedste windsurfere besøger Klitmøller for at konkurrere.

Cold-Hawaii-Games

Du kan surfe Klitmøller hele året rundt, og i vintersæsonen finder du de største bølger, hvorimod de i sommerhalvåret bliver mindre. Hvis du har mod på at surfe Klitmøller i vinterhalvåret, anbefaler vi, at du finder en god og tyk våddragt samt neopren sko og neopren handsker – medmindre du selvfølgelig er viking af hjerte. Du vil også opleve mange andre surfere, som efterfølgende trækker i deres surf poncho for at holde på varmen. En håndklæde poncho kan anbefales hele året rundt, da den er hurtigtørrende og giver dig varme efter surfing.

Kommer du langvejsfra, skal på ferie eller vil blot have en lille weekend eller uge med surf i Klitmøller, er der op til flere muligheder. Der er flere Cold Hawaii surfcamps i Klitmøller, og de har alle hver deres kvaliteter. 

De lokale surfere i Klitmøller og surfturister håber på to scenarier for gode forhold. Enten en storm over Nordsøen, der genererer en kortvarig vindsvulmning og derefter stilner, eller også vender vindretningen offshore. Dermed ruller der som regel rene bølger ind på den norddanske kyst i én dag, som kommer overraskende hurtigt, og er sjove at surfe på.

Surfkursus i Klitmøller

Er du ny til surfing, eller ønsker blot at blive en bedre surfer? I Cold Hawaii er surfing forholdene optimale, og du har derfor rig mulighed for at blive god eller forbedre dig som surfer. 

På visse tider af året, kan surfforholdene være mere ekstreme end andre, og hvis du er helt ny til surfing, anbefaler vi, at du booker et surfkursus i Klitmøller. På et surfkursus i Cold Hawaii, vil du både lære teori, hvad du skal være opmærksom på, når du begiver dig ud på et surf board, men samtidig også hvordan du rent faktisk lærer at surfe.

Hvis du bevæger dig rundt i Klitmøller, vil du støde på flere steder, hvor du kan leje surf boards, købe surfkurser samt få en rigtig god oplevelse i Cold Hawaii, som ny eller erfaren surfer. 

Hvilke Cold Hawaii surfcamps i Klitmøller anbefales?

Hvis du har sat dig for at lære surfing, kan du lige så godt tage på en surfcamp i Klitmøller. Her er du garanteret dagevis af surfing – HVER DAG! og hvilken bedre måde, er der at lære en ny sport på end bare at kaste sig ud i det? Vi har herunder fundet et par foreslag til dig, som søger en Cold Hawaii surfcamp i Klitmøller.

Find surfing i Cold Hawaii

surfcamp-klitmøller

Ved brug af denne søgeportal, kan du finde attraktive Cold Hawaii surfing kurser i Klitmøller.

Klitmøller og surf går hånd i hånd, hvorfor du vil finde gode surfskoler, hvor du er sikker på, at dit niveau vil blive forhøjet.

Vi anbefaler, at du kigger diverse surfcamps i Coldhawaii igennem, og bruger surfers tidligere vurderinger, til at gennemskue om det er den rette surfcamp i Cold Hawaii for dig.

Hang loose!

FIND SURFING I KLITMØLLER

Surfspots ved Nordvestkysten

Som sagt, ligger Cold Hawaii ved byen Klitmøller, og er uden tvivl et paradis for surf, paddleboard og alle former for vandaktiviteter. Men det er ikke kun muligt at surfe Klitmøller – der er også mere end 30 andre gode surfspots, som også er et besøg værd. 

I Thyborøn har du bl.a. Thyborøn Surfcenter, hvor du kan få kurser i surfing. Grundet Thyborøn Kanal, vil der altid være nogenlunde bølger til surfing.

Bevæger du dig længere nord på, vil du støde på Løkken. Løkken har altid haft gode bølger til at surfe, men North Shore Surf har gjort det attraktivt og tilbyder surfkurser med instruktører, sauna, vildmarksbad og har skabt et fantastisk surfunivers i Løkken.

Hvis du foretager søgninger selv, vil du finde et hav af flere surfspots langs Nordvestkysten, som alle er gode har bølgerne klar til dig – enten som begynder eller øvede.