Surf I Portugal: DET SKAL DU VIDE!

Denne artikel indeholder annoncer

De danske surfere er som oftest tilfredse med bølgerne i Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Men en stor del af året er det koldt, hvilket ikke får motivationen for surfing til at stige. Det er derfor godt, at der er andre alternativer, og et perfekt sted til surfing er Portugal. I Portugal er der masser af gode surf camps, spots samt bølger til alle niveauer – og når ja, vejret er også en tand bedre..

Indholdsfortegnelse

Surfing i Portugal

Det kulturrige land tiltrækker med sommertemperaturer, et voksende surfsamfund, (for det meste) åbenhjertede lokale og surfere fra hele verden. Hvis du er i overskud på tid, eller ønsker en mere dedikeret surf trip, kan du køre din egen eller lejede van fra Danmark til Portugal. Dette giver en del mere frihed, og du kan selv køre mellem de forskellige surfspots. 

De bedste højdepunkter for surfing i Portugal:

 • Surfspots for begyndere og øvede

 • Gode bølger året rundt, samt surfcamps for enhver smag og pengepung

 • 1.800 km atlanterhavskyst fuld af surfspots og de største bølger i Europa i Nazaré

 • Billige flybilletter med Momondo eller ankomst med varevogn muligt. Find også de bedste overnatninger på Booking.

 • Vigtigt: “Vild” camping er strengt forbudt i Portugal! Kysterne bliver strengt overvåget og kontrolleret. Du kan få en bøde på helt op til 2000 DKK. Du finder derimod massevis af surf camps i Portugal.

 

Hvor i Portugal skal du surf?

 

 

 

Ericeira

Ericeira ligger i nærheden af Lissabon, og er blandt de mest berømte surflokationer i Portugal. Ericeira ligger direkte ud til vandet, og her finder du en sand kombination af surfing, skateboarding, musik og rejsende.

Hos surfcampen (hvor du også kan bo), Hostel & Surfcamp 55 er der bl.a. en stor lounge, hvor du kan hænge ud med andre surfere. Derudover tilbyder også surfkurser, udstyr og guiding. På denne surf camp i Portugal, bliver man inddelt i mindre grupper, for at give den bedst mulige undervisning og støtte til begyndere og øvede surfere. Der er flere forskellige surfinstruktører, og de forskellige surfspots, som I tager til, vil afhænge af dit niveau.

Læs mere om opholdet ved Hostel & Surfcamp 55, og bestil online her.

surf-ericeira
maceda-surf

Maceda

Er du begynder eller letøvet surfer, er Maceda området, alt du har brug for.

Maceda er de seneste år blevet en attraktiv surf destination for portugisiske surfere i norden, og er stadig forholdsvis ukendt for turister. Derudover, ligger Maceda tæt på andre kendte surfspots, såsom Cortegaça, Esmoriz og Espinho. Med alle disse surfmuligheder lige ude foran dit dørtrin, er det bemærkelsesværdigt at Maceda har været et “hemmeligt” spot så længe. Vi anbefaler surf campen, Maceda Surf Camp. 

Ved samtlige surfcamps og hostels er du samtidig kun 30 minutter væk i bil eller tog fra byer som Porto og Aveiro. Du kan derfor nemt bruge en af dine dage i byerne og opleve kultur – og eventuelt prøve den anerkendte steaksandwich og et glas portvin.

Hvis du er til den lokale, portugisiske vibe, og gerne vil have det hele med, er Maceda en oplagt mulighed.

Indtast jeres rejsedatoer og se de bedste hoteller og hostels i Maceda.

Lagos

Lagos er en gammel, smuk portugisisk by i Algarve, hvor du finder appetitlige restauranter, smukke strander samt gode bølger. 

Vi anbefaler surfcampen, The Surf Experience. Denne surfcamp er placeret i hjertet af byen, så ligegyldigt hvad du har lyst til, finder du det lige uden for døren.

Surf campen egner sig til alle niveauer – uanset om du er begynder eller øvede, og har ovenikøbet “Surfari”. Surfari er en blanding mellem surfing og safari, hvor I kører ud for at finde de bedste bølger på selve dagen.

Algarve og surfing går hånd i hånd, og er du til et varmere klima, finder du det syd på.

Klik her og se alle hoteller og hostels i Lagos.

lagos-surf

De bedste byer og områder til surfing i Portugal

Surfing i Portugal er muligt hele året rundt – uanset om det er forår, efterår eller vinter. Husk dog at medbringe neopren sko og neopren handsker, når vinteren banker på. En dertilhørende håndklæde poncho er rart at have på, så får du hurtigt varmen på land. Hvis du ikke er til surfing om vinteren, kan du med fordel træne din balance og surf færdigheder på et balanceboard – så er du forberedt, når det igen bliver varmere. Betingelserne ændrer sig dog alt efter årstiden. Vestkysten vender ud mod det vilde og uhæmmede Atlanterhav, mens den sydlige del ligger mere i læ af det smalle hav mod Marokko.

Da der er kraftigere dønninger om vinteren indtil marts, kan fans af mindre bølger nemt skifte mod syd. Til gengæld kan den ubeskyttede placering i vest give gennemgående gode forhold om sommeren fra april måned.

Lissabon

Du kender uden tvivl Lissabon og sikkert også nogle, som har været på ferie i byen, men fortalte de om surfing mulighederne i byen? Det er rigtigt… Lissabon er en utrolig flot by med masser af bakker, charme, hyggelige restauranter, solskin, men selvfølgelig også vand. Og du er faktisk konstant i nærheden af vand og surfing i Lissabon. Du kan på nem og enkel vis tage metro og tog fra byens centrum ud til de forskellige surfspots omkring byen. Der er både bølger til begyndere, letøvede og de erfarne surfere i Lissabon. 

Hvis du har lyst til at se nogle af de største bølger i verden, kan du også slå et smut forbi Nazaré, som ligger omkring halvanden times kørsel fra Lissabon. “Big Wave” sæsonen er fra oktober – marts måned, og her vil du kunne opleve bølger der brager, som var det torden. Hvis du er heldig, vil du også kunne se nogle af verdens bedste surfere forsøg at surfe disse bølger.

Porto

Porto ligger i den nordlige ende af Portugal, hvor der er lidt køligere end i f.eks. Lissabon og Algarve. Dette gør dog ikke mulighederne for surfing værre, tværtimod, Porto har masser af gode bølger og surfing at byde på. 

Du kan bl.a. surfe ved Luz, som er den mest tilgængelige bølge for surfere, der bor i hjertet af Porto. Du kan komme til stranden på gåben fra byens centrum. Luz er et turisthotspot og har gode faciliteter.

Algarve

I Algarve er der mange muligheder for surfing, og samtidig er du i den varmeste del af Portugal. Her holdes der som oftest lidt længere tid på varmen, end hvis du befandt dig i Porto (win-win). I Algarve er der surfspots langs kysten, og er primært for begyndere, men der er naturligvis også muligheder for letøvede og avancerede surfere. 

Kystlinjen er desuden vært for de populære feriebyer som Lagos og Portimao. Men de gyldne strande er ikke kun til at ligge og dase med en Super Bock i hånden. De kan tilbyde nogle topbølger, der er glasagtige og grønne, især fra november til marts.

 

7 surfspots i Portugal du skal kende

Syden

Vandtemperaturerne i det sydlige Algarve er stadig omkring 16 grader – selv i februar. Om sommeren kan du endda undvære en våddragt. Tag til det sydlige Portugal, og oplev fantastisk surf i Algarve!

Vale de Figueiras

Dette noget vanskeligt tilgængelige sted er en svulmende magnet. For at komme hertil har surfere brug for en bil. Når du først er der, venter vidunderlige bølger og en strand, der inviterer til bål.

Zavial

En fortryllet bugt med en af ​​de højeste kvalitet strandferier, der kan findes i Algarve. Sydlige dønninger eller kraftige bølger fra vest fungerer særligt godt her.

Porto Covo

Et lille feriested, hvis bugt absorberer næsten alle dønninger. Der er aldrig mangel på bølger her. Praia Grande er “main beach”, og er særdeles charmerende med sit fine sand mellem høje klipper.

(Syd)vesten

Her er dønningen generelt en smule kraftigere end i syd. Her finder du også en masse spændende byer.

Arrifana

Et af de mest berømte steder i Portugal. Landsbyen har hvide bygninger og massive klipper, der indrammer stranden. Disse danner en beskyttelse mod vinden fra nord. I små forhold er der flere toppe for begyndere og øvede. Der er også en højrehåndsbølge i verdensklasse, der bryder over et rev. For avancerede surfere er der endda på visse dage barrels.

Praia de Odeceixe

Dette sted er beliggende i en klippebeskyttet bugt med en smuk sandstrand. Strandferien byder på jævne bølger, selvom de andre steder i området bliver for blæsende. En let fralandsvind er dog også ideel her. Endnu bedre: det bliver sjældent virkelig overfyldt.

Norden (-vest)

Denne del af kysten er ikke overfyldt af turister, da det er væsentligt koldere. Både i vandet og på land. Men det bliver ofte undervurderet, for her er ikke kun dejligt grønt, men der er også masser af solide surfspots. Der er normalt flere lokale end turister her.

Costa Afife

En stor og bred sandstrand, hvor bølgerne altid bryder en smule højere end på de andre strande. Strandferien ligger meget i nord. Der er nogle toppe, højre og venstre bølger og plads til alle surfniveauer. Med en særlig kraftig dønning dannes her solide barrels.

Praia de Luz

Her finder du en af ​​de sjældne point breaks. Porto-beboere kan også godt lide at komme her for at nyde solnedgangen. Bølgerne er ikke altid konstante, men stedet scorer med sin nærhed til kulturbyen, Porto.

Hvorfor surfing i Portugal?

 

Surfcamps og surfskoler så langt øjet rækker

Der tilbydes surfkurser langs hele kysten, fra Porto, via Peniche, Ericeira og Caparica. Vil du have hele pakken, er det bedst at booke en surfcamp i Portugal. Du vil også opdage, at yoga ofte tilbydes på de forskellige surfcamps.

Lær at surfe hele året rundt

Surfing er muligt i Portugal hele året rundt, og det gælder for alle niveauer. Det gør det også nemmere, når du skal beslutte dig for, om du skal på surftur om sommeren eller vinteren – tag bare afsted! Surfing forholdene ændrer sig løbende og afhængigt af sæsonen tager begyndere ofte sydpå, hvor forholdene er mildere.

Kulinariske højdepunkter

Der er en utrolig mængde frisk fisk i Portugal. Men derudover er køkkenet varieret, sundt og farverigt. Alle får noget for pengene her og kan starte den næste surf session med forstærket energi.

Bløde landinger

En del af Portugal har en sandkyst. Det betyder, at mange bølger rammer en strandpause. Dette er især godt for begyndere, fordi risikoen for skader er minimeret. Hvis du ikke kan lide at surfe, kan du bare se med fra den smukke strand. Der er selvfølgelig også rev for avancerede surfere.

Moderate omkostninger

Portugal er forholdsvis billigt og også et passende rejsemål for mange studerende. De, der bor på surf camps, hostels eller campingpladser, kan tilbringe en vidunderlig ferie her med få penge.

Godt at vide: Hvis du vil surfe i Portugal om vinteren, bør du pakke en tyk neoprendragt (mindst 4/3!). Lær alt om at vælge den rigtige våddragt.

Hvad skal du lave på dage uden surfing?

Du kan desværre være uheldig og ramme ind i et par dage, hvor der ingen bølger er, men det er meget atypisk for Portugal. Men du skal ikke frygte, for Portugal har en skøn natur at byde på, som er mindst lige så meget værd som selve surfing. Hvis der er en fridag på trods af de mange forskellige surfspots, er der stadig meget land at opdage. Portugal byder på nok muligheder for at opleve eventyr uden bølger.

Lej en quad bike

Har du lyst til action, kan du leje quad bikes i mange kystbyer. Portugals bagland er ofte modigt og stenet med masser af åben plads. Her kan du virkelig give den gas! Sikkerheden vil altid være første prioritet, hvorfor anerkendte udlejningssteder er at foretrække. 

En kulinarisk tur til byen

Uanset hvor præcist ferien finder sted, vil der være en portugisisk by i nærheden. Mod nord ligger Porto, mod midtvest, Lissabon, mod syd kommer Sagres og Faro. Samkørsel med andre surfere eller leje af en bil er gode måder at komme rundt på.

Udover et indblik i natur, arkitektur og museer er her mange restauranter. Frisk fisk og portugisiske kager eller en god vin forsøder hver dag uden bølger.

En vandretur i klipperne

Nogle kystområder i Portugal har stejle klipper. En vandretur langs kanterne med udsigt over havet er et sandt eventyr. Her er en kikkert ofte godt at medbringe, da du vil se forskellige fuglearter yngle rundt i klippemiljøet. Er du heldig, får du måske også øje på havpattedyr i havet.

Yoga

Mange surf camps i Portugal tilbyder også yogaklasser. Hvis dette ikke er tilfældet i din egen boligsituation, er der ofte yogaklasser at finde i de portugisiske byer. Yoga tilbyder afslapning og perfekte strækøvelser til de stressede muskler efter surfing.

Der er også retreats og yogalærerkurser i Portugal. Hvis du vil øve dig intensivt, kan du med fordel kombinere spiritualitet og surfing her.

Strandtur på hesteryg

Der er en lang ridetradition i Portugal. Her opdrættes meget stolte heste, som præsenteres på forskellige udstillinger. Nogle stalde tilbyder udflugter eller rideundervisning til turister. At galoppere langs stranden eller holde picnic med hestene ved solnedgang er et absolut højdepunkt for hesteelskere.

Begyndere kan også bestille vognture og udforske baglandet på en miljøvenlig måde. Bare tag et kig på Google, og find den nærmeste stald fra hvor du opholder dig.

Surfskating

Surfskates er specielle boards, der ligner et skateboard meget. Akslen er dog så løs, at du kan lave skarpe sving – akkurat som på et surfboard. Mange surfcamps i Portugal har et par modeller på lager, så feriegæster kan øve videre på land. Hvis du har et skateboard, kan du også medbringe det og suse rundt efter surfing.

Godt at vide: De bakkede cykelstier på kysten er særligt velegnede til dette. Men det er bedst ikke at køre for hurtigt i starten – brædderne kan være ret ustabile.

algarve-surf

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om surfing i Portugal

Få styr på din rejse

Med denne portal kan du finde størstedelen af alle verdens surfcamps – uanset hvor du skal surfe.

I denne portal kan du finde alle slags oplevelser – uanset om det er ride på kamel, surfing eller transport

Her kan du selv vælge hotel og fly, og du får samtidig rejsegaranti og tryghed, som ved en pakkerejse

Dette er den bedste portal til at finde billige flybilletter og booke billeje

Har du oplevet forsinkede eller aflyste fly indenfor de sidste 3 år? Få helt op til 4500 DKK tilbage i kompensation

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!