Surf ferie: Den perfektive aktive ferie

Har du allerede været på en surf ferie, eller leder du efter din første rejse, som inkluderer surfing? Det er ikke ofte man hører om folk, som har været på decideret surf ferie, medmindre de er garvede surfere. Du kan dog sagtens vælge den aktive ferie med surfing, gode strande og fornuftige bølger, selvom du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med sporten. Hvis du har samme tilgang som Pippi Langstrømpe: “Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!“, lærer du uden tvivl også at surfe – først på mindre bølger, så mellem og til sidst de større.

Surf rejser er både oplagte til vennerne, som lige er blevet færdige med gymnasiet, og skal nyde deres første sabbatår – det ses desuden ofte, at de nyudklækkede studenter tager på en rundrejse i Asien, og hvorfor ikke kombinere det med surfing på Bali, Vietnam og Thailand? Disse steder er oplagte muligheder for at prøve kræfter med surfing, og samtidig har du solskinsvejr, fantastiske, stenfri strande og gode bølger – og dermed kan du gemme neopren skovåddragt og neopren handsker til surfing i Klitmøller og resten af Danmark. 

Der er uanede muligheder for rejser og ferier med surfing, og du kan faktisk surfe i de fleste lande, der grænser op til et hav. I visse lande er der desuden også “falske bølger”. Disse findes ofte i større haller, hvor der er opbygget en konstant bølge, som du kan surfe på. Du kan f.eks. kombinere en storbysferie i Berlin med indendørs surfing i Wellenwerk. Bevæger du dig mod det sydligere Bavaria i Tyskland, findes der også den anerkendte Eisbachwelle. Dette er en af Münchens største attraktioner for både surfinteressede og turister. Eisbachwelle er den største, bedste og mest konsekvente beliggenhed i bycentrum for surfing på en flod.

eisbachwelle-münchen

Hvor skal jeg tage på surf ferie?

Det er det helt store spørgsmål, og det ved kun du og dine medrejsende. Dette kan afhænge af mange forskellige faktorer, f.eks. hvor længe I er afsted, hvad jeres budget er, og hvilken form for surfing I søger. Har I aldrig været ude at surf før, vil jeg anbefale, at man ikke tager for langt væk, men eventuelt først forsøger sig med det i Klitmøller, Hanstholm eller Vorupør. Hvis du fandt surfing sjovt, kan du kigge på en surf rejse til eventuelt Portugal, Frankrig eller Spanien.

Jeg har personligt selv flere gange været på surf ferie i Portugal, og kan klart anbefale det. Hele vestkysten langs Portugal er fyldt med surfspot, og der er noget for alle sværhedsgrader. Hvis du ikke vil på en 100% surf ferie, kan du kombinere din ferie med storby i f.eks. Lissabon eller Porto og indimellem tage ud til de forskellige surfspots. I Lissabon kan du tage metro og tog fra centrum ud til strandene.

FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram