Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Svømmevest

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
februar 13, 2023

En svømmevest er uundværlig og kan i sidste ende komme til at redde liv. Især begyndere falder ofte af de rystende brædder, når de står op og padler. Men uanset hvor avanceret du er, bør du aldrig undervurdere kraften af ​​vand, når du surfer, står på Stand Up Paddle, roer kajak eller andet vandsport. Safety first!

Vi har hos Friluftsfreak undersøgt og sammenlignet forskellige svømmeveste til SUP og andet vandsport. Læs med her, og se vores svar på top 5 bedste svømmeveste.

Læs også vores test af redningsveste.

Svømmevest SUP Test: Top 5 Bedste Svømmeveste

surfmore-sup-svommevest

1. SURFMORE Svømmevest 2.0

Bedste allround svømmevest

Pris: 649 DKK

Svømmevesten fra SURFMORE er designet til al slags vandsport. God pasform og masser af bevægelighed. 50N & ISO-certificeret.

50N & ISO-certificeret
Svømmevest til SUP, surfing, kajak, m.m.
God pasform og bevægelighed
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
baltic-pro

2. Baltic Pro

Bedste billige svømmevest

Pris: 360 DKK

God og billig svømmevest 50N fra anerkendte Baltic. Bælte med klikspænde og smidig pasform.

Svømmevest med 50N
Kan bruges til paddleboard, kajak, etc.
Smidig pasform & bælte med klikspænde
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
ion-svommevest-blaa

3. ION Booster X

Bedste premium svømmevest

Pris: 739 DKK

ION er kendt for lave kvalitetssvømmeveste til vandsport. Booster X modellen har masser af opdrift, nem at justere og fås i to farver, blå og lime.

God bevægelighed
Svømmevest til SUP, kajak & vandsport generelt
Fås i to farver: blå, lime
Høj pris
TIL BUTIK (BLÅ)
TIL BUTIK (LIME)
secumar-vivo-50

4. SECUMAR Vivo 50

Bedste unisex svømmvest

Pris: 295 DKK

One-size 50N svømmevest fra SECUMAR som passer fra 45 - 120 kg. Giver synlig på vandet med orange farve og naturligvis CE-godkendt.

One-size svømmevest (passer til 45-120 kg)
50N & CE-godkendt
Masser af synlighed på vandet
Sidder ikke så tæt til kroppen
TIL BUTIK
secumar-jump-pro-svoemmevest

5. SECUMAR Jump Pro

Bedste svømmevest til sejlads

Pris: 565 DKK

SECUMAR Jump i pro udgaven har reflekser for synlighed på vandet samt brystlomme, så du kan opbevare telefon, nøgler, m.m. 50N & ISO-godkendt.

Synlighed på vandet med gult design
Brystlomme til opbevaring af genstande
50N & ISO-godkendt
Ikke oplagt til vandsport
TIL BUTIK

Svømmevest tjekliste

 • Modeller: SUP svømmeveste har brug for et bredt ærmegab. Dette er den eneste måde at padle på. For at opnå mere sikker svømning, er et redningsbælte også en mulighed. I en nødsituation pustes den op ved et tryk på en knap.
 • Levetid: Regelmæssig pleje forlænger produktets levetid. En svømmevest til SUP skal serviceres hvert 10. år.
 • Design: Mange designs er kønsneutrale. Badeveste med påsyede reflekser gør dig mere synlig for andre vandsportsentusiaster.
 • Størrelse: Se producentens oplysninger for at finde den rigtige størrelse.
 • Sikkerhed: Ikke-svømmere har brug for en speciel svømmevest. Du bør kun tage på SUP ture, når du er ledsaget af en erfaren, eller selv er en erfaring Stand Up Paddle udøver.

Køb SUP svømmevest: Sådan træffer du den rigtige beslutning

I Danmark er en svømmevest et lovkrav, når du f.eks. står på SUP board eller roer i oppustelig kajak. Du kan derfor ligeså godt fra start købe en god svømmevest, som overholder kravene og beskytter dig mod eventuelle uheld. Dermed undgår du på samme tid en bøde, hvis du skulle blive fanget uden en SUP svømmevest på vandet.

Sikkerhed først: Friluftsfreak giver dig den nødvendige viden til at forene komfort, design og sikkerhed i købsguiden.

Hvad du skal overveje, når du køber en svømmevest (inkl. tjekliste)

Når du leder efter den bedste svømmevest til SUP, skal du være opmærksom på disse egenskaber:

 • Type af svømmevest
 • Størrelse
 • Vægtklasse
 • Komfort

Hvad er en svømmevest, og hvordan fungerer den?

En svømmevest giver opdrift til overkroppen, hvilket gør, at den forhindrer dig i at synke. Ideelt set sørger vesten for, at kroppen ligger med forsiden opad i vandet. Selvom bæreren er bevidstløs – hvilket for eksempel kan være tilfældet efter et fald – sikrer det, at vejrtrækningen ikke påvirkes. Som udgangspunkt er svømmevesten dog kun beregnet til at forhindre nedsynkning og give opdrift, så bæreren kan redde sig selv på land eller blive reddet af andre.

Hvilken SUP svømmevest skal jeg vælge?

Dette er, hvad der adskiller en svømmevest fra andre modeller:

 • Kompakthed
 • God opdrift
 • CE-godkendt
 • Slankt snit for bevægelsesfrihed, når du padler
 • Certificeret i henhold til EN ISO 12402-5 / 12402-6

Svømmevest til børn

I gamle dage var svømmeveste lidt som cykelhjelme. Det var ikke noget, som der blev gået synderligt meget op i – og det man oftest hører, er “tiderne var jo også anderledes”. Men var det nu alligevel det? Svømmeveste til børn er blevet essentielt, når der dyrkes vandsport, og det er uanset om det er paddleboard, kajak, sejlads eller badning ved badebroen. 

Når du leder efter en svømmevest til dit barn, er det vigtigt, at du får en god vest med masser af opdrift i. Opdriften gør, at dit barn har lettere ved at holde sig ovenvande, og får mere støtte til at kunne bevæge sig rundt i vandet. Derudover, er størrelsen et vigtigt punkt. Du skal finde en vest, som sidder godt til på kroppen hos dit barn, og hvis den strammer lidt, er det kun et plus.

Der har med tiden været meget udvikling af svømmeveste til børn, og det ses også i udvalget af redningsveste og svømmeveste til børn på markedet. Det danske mærke, SURFMORE, har f.eks. udviklet og designet deres helt egen svømmevest til børn, som har været udsolgt i op til flere perioder.

Hvilken svømmevest størrelse?

Kun en velsiddende svømmevest til SUP eller anden vandsport sikrer sikkerhed i vandet. Læs derfor producentens mål grundigt, for svømmeveste har ikke ensartede størrelser.

Test om padlebevægelser i badevest er mulige uden problemer. Sådan gør du det:

 • Imiter padlebevægelser, mens du står som du ville gøre på et SUP board
 • Drej kroppen i alle retninger

Vægtklassen?

Vidste du, at brugerens vægt påvirker svømmevestens sikkerhed?

En SUP svømmevest skal være mærket til din vægt:

Kun hvis svømmevesten er mærket til din vægt, giver den nok opdrift. En kropsvægt på 53 kg er tilstrækkeligt sikret med en svømmevest til 50 – 60 kg og ikke 40 – 50 kg.

Komforten?

Især om sommeren rører svømmevestens stof den bare hud eller er kun adskilt fra den af tyndt stof. Før du køber, skal du teste, hvordan det føles på din hud. Kradser materialet eller reagerer du på det med intolerance? Så gå efter en anden model.

paddleboard-surfing

Plejetips til svømmevest

Ethvert produkt, der er beregnet til at beskytte dit helbred, skal vedligeholdes omhyggeligt. De fleste producenter giver vejledninger, i forhold til hvordan du vedligeholder din svømmevest.

Forøg levetiden for din svømmevest med disse tips:

 • Skyl under rindende vand efter brug. Dette gælder især efter kontakt med saltvand – f.eks. en tur på SUP i havet.
 • For ekstra grundig rengøring: Fyld en spand med mild sæbe og frisk vand og læg vesten i blød.
 • Forsigtig: Lad aldrig din svømmevest tørre i direkte sollys.

Hvad er forskellen på svømmevest og redningsvest?

Ved første indtryk kan en svømmevest og redningsvest minde meget om hinanden. Men hvad er forskellen egentlig?

En svømmevest kræver evnen til at holde hovedet over vandet på egen hånd. Den er ikke egnet til ikke-svømmere, og skal anvendes når du dyrker vandsport. Du vil ofte se at svømmeveste har specifikke udskæringer, som giver mest muligt fremdrift og bevægelighed – disse designs i en svømmevest skyldes at den skal bruges til vandsport, og skal være nem at bevæge sig i.

En redningsvest er derimod ofte tungere og designet, så krop og hoved automatisk flyder på vandoverfladen. Når du bærer en redningsvest, vil du ligeledes føle dig markant mere “fanget”. Det vil altså sige, at en redningsvest er designet til at flyde mest muligt, hvorimod en svømmevest både er skabt til at flyde, men også hjælpe dig med at svømme.

Svømmevest mærker

Når du skal finde den bedste svømmevest til SUP, vil du opleve, at der er mange forskellige mærker. Det kan derfor være svært at finde rundt i hvilke mærker, der tilbyder de bedste veste til SUP og andet vandsport.

Vi har herunder samlet forskellige mærker, som vi synes laver de bedste svømmevest til SUP og andet vandsport. Dette inkluderer alle vandsportsgrene, såsom windsurfingkitesurfingStand Up Paddle, kajak m.m.

SECUMAR

SECUMAR er en tysk virksomhed ved navn, Bernhardt Apparatebau GmbH & Co fra Holm, nær Hamborg, Tyskland. Virksomheden har i mere end 60 år fremstillet innovativt redningsudstyr under mærket SECUMAR. Gennem forskning og bestræbelse efter topkvalitet har SECUMAR opnået en verdens ledende position på dette område. Vil du være helt sikker på, at du får en god svømmevest, som er up-to-date, kan du med god samvittighed vælge en SECUMAR svømmevest.

SURFMORE

Den danske virksomhed, SURFMORE, blev etableret i 2017, og har siden da haft fokus på at udvikle og designe oppustelige SUP boards. Med en stigende efterspørgsel på paddleboards, har virksomheden haft overskud og dertil udviklet tilhørende produkter, såsom våddragterbade ponchoerdrybags samt meget mere. Inde hos SURFMORE vil du også finde svømmeveste, som er direkte designet til SUP og surfing, i cool og ægte SURFMORE designs – designet af surfere til surfere.

Zhik

Zhik blev startet grundet behov for innovation på markedet for jollesejlads efter OL i Athen, 2004. Zhik har altid fornyet sig, og udvider konstant deres forskning og udvikling af nye produkter. Zhik’s svømmeveste og udstyr er gennemtestet og anvendes af flere olympiske og verdensmestre i sejlads kloden over.

RESTUBE

Virksomheden, RESTUBE, har et klart mål om at gøre vandsport mere sikkert – derfor har de udviklet oppustelige svømmeveste, som har vist sig at fungere ualmindelig godt. RESTUBE udvikler deres produkter ned til mindste detaljer, og innoverer RESTUBE-teknologien  med hjælp fra forskere og professionelle vandsportsudøvere.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om svømmeveste

Hos Friluftsfreak forstår vi godt, at det kan være tæt på umuligt at finde ud af, hvilken vest du skal købe til vandsport. Vi har derfor lavet en FAQ til vores guide af svømmeveste til SUP med de mest gængse spørgsmål. Vi håber, at nedenstående besvarelser giver mening og besvarer eventuelle spørgsmål om svømmeveste, som du kunne have.

Er det obligatorisk at bære svømmevest på vandet?

I Danmark er det lovkrav at bære svømmevest på vandet og dette gælder såvel for Stand Up Paddling, som hvis du er ombord på en båd. Reglerne for at bære svømmevest på SUP, er de samme som gælder for både. På en båd behøver du ikke nødvendigvis at have din svømmevest eller redningsvest på, men den skal blot være ombord, hvis der foretages et tjek. Hvis du står på Stand Up Paddle, SKAL du derfor ikke tage din SUP vest på, men den skal være ombord på dit board.

Vi ved godt, at det kan virke voldsomt, men sikkerhed vil altid have første prioritet. Havet er en underlig størrelse og det er dumt at gøre en undtagelse. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du får købt en vest til SUP, for så har du styr på sikkerheden.

Skal mit barn bære svømmevest?

Det korte svar er: ja, dit barn skal på samme vilkår som voksne have svømmevest på. Der gælder de helt samme regler for børn og svømmeveste, som der gør for voksne. Hos Friluftfreak anbefaler vi desuden på det kraftigste, at du også passer på dine børn, når I færdes på vandet. Vi finder det derfor essentielt, at du giver dine børn en svømmevest på. 

Hvordan tager man en svømmevest på?

Som oftest lukkes vesten med lynlås, og sidder godt til mod kroppen. Hvis du føler at din vest strammer en anelse, føles det helt korrekt. De fleste modeller tages på som en jakke, og du lukker den enten med lynlås foran, i siden eller med stropper. Modeller med stropper i skridtet lukkes på normalvis med en kliklås (dette ses dog oftest på redningsveste). De fleste svømmeveste på markedet er justerbare og skal sidde forholdsvis tæt, når de haves på.

Hvilken svømmevest skal jeg bruge til SUP?

Til Stand Up Paddle skal du bruge en svømmevest, som ikke begrænser din mulighed for at kunne bevæge dig, når du tager et padletag. Dernæst skal svømmevesten også give dig luft, så du ikke får det for varmt om sommeren. En oppustelig svømmevest fra RESTUBE kunne være et godt valg, hvis du foretrækker en svømmevest til SUP, som ikke er tætsiddende – og samtidig også godt kunne tænke dig at mærke solens UV stråler direkte på kroppen.

Ved de nyere modeller af svømmeveste, skal det dog siges, at du næsten ikke mærker at have dem på, da de blot sidder tæt ind til kroppen.

Skal jeg have en svømmevest på, når jeg står på SUP?

I Danmark er en svømmevest, redningsvest, badevest eller impact vest obligatorisk, når du dyrker vandsport. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du anskaffer dig en svømmevest til SUP – både for sikkerhedens skyld, men samtidig også for at undgå en eventuel bøde, som du vil få, hvis politiet dukker op og ser dig uden nogen form for svømmevest.

Vi anbefaler desuden også, at du forsyner dig med neopren sko eller neopren sokker for at skåne dine fødder mod skarpe genstande på strand eller vand. Derudover, er neopren handsker en oplagt mulighed til koldere dage, eller hvis du blot ønsker at undgå hård hud på hænderne.

Hvor meget vejer en svømmevest til SUP?

En SUP svømmevest vejer mindst 400 g. Jo højere kropsvægt, jo mere vægt har opdriften i svømmevesten – og den holder dig derfor nemmere ovenvande, såfremt du skulle falde i.

Hvor meget opdrift skal en svømmevest have?

SUP svømmeveste er et hjælpeprodukt til at svømme, der har 8 Newtons opdrift for hver 10 kg kropsvægt. En voksen bør vælge en svømmevest med mindst 50N.

Hvad skal jeg kigge efter ved køb af SUP svømmevest?

Når du køber en svømmevest til paddleboard, skal du sørge for, at svømmevesten giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed til at padle i arm- og skulderområdet.

Hvilken svømmevest skal jeg købe til SUP?

De bedste svømmeveste til SUP er modeller, der tillader en høj grad af bevægelsesfrihed. En god svømmevest vil give dig masser af bevægelsesfrihed, både så du mærker SUP vesten mindst muligt, og dermed samtidig også kan udføre dine padletag helt naturligt.

Hvad er bedst: svømmevest eller svømmebælte?

Det afhænger altid af den ønskede anvendelse. En svømmevest giver mere opdrift og dermed mere sikkerhed. Til udendørs vandsport foretrækkes det at bruge en svømmevest. I svømmehallen er et svømmebælte normalt tilstrækkeligt. Gode ​​svømmebælter giver samtidig også nok opdrift samt mere bevægelsesfrihed.

Hvor dyr er en svømmevest?

Gode​ svømmeveste til SUP kan fås fra 300 DKK og opefter. Prisen stiger med ekstra tilbehør og materialer af højere kvalitet. Det afhænger naturligvis også af, hvilket mærke du vælger, og hvor høje krav du har til din svømmevest.

Hvor kan jeg købe en svømmevest til SUP?

Der er en bred vifte af virksomheder, som både sælger svømmeveste, men også oppustelige svømmevest online. Hvis du ønsker at prøve den på, inden du køber den, kan du også tage i butikker, såsom Oneopensky og Surf-og-ski. Du kan med fordel anskaffe dig en vandtæt rygsæk, hvori du kan opbevare din svømmevest og andet udstyr, som skal i kontakt med vand.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram