Svømmevest

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har testet nogle af produkterne, men ikke alle.
Denne artikel indeholder annoncer

En svømmevest er uundværlig og kan i sidste ende komme til at redde liv. Især begyndere falder ofte af de rystende brædder, når de står op og padler. Men uanset hvor avanceret du er, bør du aldrig undervurdere kraften af ​​vand, når du surfer, står på Stand Up Paddle, roer kajak eller andet vandsport. Safety first!

Vi har hos Friluftsfreak undersøgt og sammenlignet forskellige svømmeveste til SUP, surfing, sejlads og anden vandsport. Læs med her, og se vores svar på top 5 bedste svømmeveste.

Svømmevest Test: Top 5 Bedste Svømmeveste

surfmore-sup-svommevest
Annonce

1. SURFMORE Svømmevest 2.0

Bedste allround svømmevest
Pris: 599 DKK

Med SURFMORE Svømmevest 2.0 får du en god vest, der kan bruges til al vandsport, uanset om det er windsurfing, kitesurfing, kajak eller SUP. Svømmevesten fra SURFMORE sikrer dig lækkert design med zip lynlås, så den nemt kan tages på. Derudover sidder den helt tæt til kroppen, hvorfor du næsten ikke mærker den.

50N & ISO-certificeret
Svømmevest til SUP, surfing, kajak, m.m.
God pasform og bevægelighed
Fås kun i én farve
baltic-pro
Annonce

2. Baltic Aqua Pro

Bedste billige svømmevest
Pris: 360 DKK

Med Baltic Aqua Pro svømmevesten til voksne får du en billig, men god svømmevest med 50N. Den er designet med lækkert design, god pasform, en robust luynlås og bælte med klikspænde for ekstra komfort. Baltic Aqua Pro svømmevesten findes både i sort og rød.

Svømmevest med 50N
Kan bruges til paddleboard, kajak, etc.
Smidig pasform & bælte med klikspænde
Design tiltaler ikke alle
ion-booster-x-svoemmevest-blaa
Annonce

3. ION Booster X

Bedste premium svømmevest
Pris: 739 DKK

ION er kendt for lave kvalitetssvømmeveste til vandsport. Booster X modellen har masser af opdrift, nem at justere og fås i to farver, blå og lime. Leder du efter en god svømmevest til windsurfing, kitesurf og anden vandsport, har du det oplagte valg i denne ION Booster X.

God bevægelighed
Svømmevest til SUP, kajak & vandsport generelt
Fås i to farver: blå, lime
Høj pris
secumar-vivo-50
Annonce

4. SECUMAR Vivo 50

Bedste unisex svømmvest
Pris: 295 DKK

Det tyske mærke, SECUMAR, er kendt for deres detaljerede og sikre tilgang til svømmeveste. Med SECUMAR Vivo 50 får du en one-size svømmevest med 50N, der passer til alle fra 45 - 120 kg. Den har god synlighed med den orange farve, og er samtidig CE-godkendt.

One-size svømmevest (passer til 45-120 kg)
50N & CE-godkendt
Masser af synlighed på vandet
Sidder ikke så tæt til kroppen
secumar-jump-pro-svoemmevest
Annonce

5. SECUMAR Jump Pro

Bedste svømmevest til sejlads
Pris: 565 DKK

SECUMAR Jump i pro udgaven har reflekser for synlighed på vandet samt brystlomme, så du kan opbevare telefon, nøgler, m.m. 50N & ISO-godkendt. Med SECUMAR Jump Pro får du god pasform og justerbare muligheder, så den kan tilpasses lige netop dig.

Synlighed på vandet med gult design
Brystlomme til opbevaring af genstande
50N & ISO-godkendt
Ikke oplagt til vandsport

Indholdsfortegnelse

Svømmevest tjekliste

 • Modeller: SUP svømmeveste har brug for et bredt ærmegab. Dette er den eneste måde at padle på. For at opnå mere sikker svømning, er et redningsbælte også en mulighed. I en nødsituation pustes den op ved et tryk på en knap.

 • Levetid: Regelmæssig pleje forlænger produktets levetid. En svømmevest til SUP skal serviceres hvert 10. år.

 • Design: Mange designs er kønsneutrale. Badeveste med påsyede reflekser gør dig mere synlig for andre vandsportsentusiaster.

 • Størrelse: Se producentens oplysninger for at finde den rigtige størrelse.

 • Sikkerhed: Ikke-svømmere har brug for en speciel svømmevest. Du bør kun tage på SUP ture, når du er ledsaget af en erfaren, eller selv er en erfaring Stand Up Paddle udøver.

Køb svømmevest: Sådan træffer du den rigtige beslutning

I Danmark er en svømmevest et lovkrav, når du f.eks. står på SUP board eller roer i oppustelig kajak. Du kan derfor ligeså godt fra start købe en god svømmevest, som overholder kravene og beskytter dig mod eventuelle uheld. Dermed undgår du på samme tid en bøde, hvis du skulle blive fanget uden en SUP svømmevest på vandet.

Sikkerhed først: Friluftsfreak giver dig den nødvendige viden til at forene komfort, design og sikkerhed i købsguiden.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en svømmevest? (inkl. tjekliste)

Når du leder efter den bedste svømmevest til SUP, skal du være opmærksom på disse egenskaber:

 • Type af svømmevest

 • Størrelse

 • Vægtklasse

 • Komfort

Hvad er en svømmevest, og hvordan fungerer den?

En svømmevest giver opdrift til overkroppen, hvilket gør, at den forhindrer dig i at synke. Ideelt set sørger vesten for, at kroppen ligger med forsiden opad i vandet. Selvom bæreren er bevidstløs – hvilket for eksempel kan være tilfældet efter et fald – sikrer det, at vejrtrækningen ikke påvirkes. Som udgangspunkt er svømmevesten dog kun beregnet til at forhindre nedsynkning og give opdrift, så bæreren kan redde sig selv på land eller blive reddet af andre.

Hvilken svømmevest skal jeg vælge?

Dette er, hvad der adskiller en svømmevest fra andre modeller:

 • Kompakthed

 • God opdrift

 • CE-godkendt

 • Slankt snit for bevægelsesfrihed, når du padler

 • Certificeret i henhold til EN ISO 12402-5 / 12402-6

Svømmevest til børn

I gamle dage var svømmeveste lidt som cykelhjelme. Det var ikke noget, som der blev gået synderligt meget op i – og det man oftest hører, er “tiderne var jo også anderledes”. Men var det nu alligevel det? Svømmeveste til børn er blevet essentielt, når der dyrkes vandsport, og det er uanset om det er paddleboard, kajak, sejlads eller badning ved badebroen. 

Når du leder efter en svømmevest til dit barn, er det vigtigt, at du får en god vest med masser af opdrift i. Opdriften gør, at dit barn har lettere ved at holde sig ovenvande, og får mere støtte til at kunne bevæge sig rundt i vandet. Derudover, er størrelsen et vigtigt punkt. Du skal finde en vest, som sidder godt til på kroppen hos dit barn, og hvis den strammer lidt, er det kun et plus.

Der har med tiden været meget udvikling af svømmeveste til børn, og det ses også i udvalget af redningsveste og svømmeveste til børn på markedet. Det danske mærke, SURFMORE, har f.eks. udviklet og designet deres helt egen svømmevest til børn, som har været udsolgt i op til flere perioder.

Hvilken svømmevest størrelse?

Kun en velsiddende svømmevest til SUP eller anden vandsport sikrer sikkerhed i vandet. Læs derfor producentens mål grundigt, for svømmeveste har ikke ensartede størrelser.

Test om padlebevægelser i badevest er mulige uden problemer. Sådan gør du det:

 • Imiter padlebevægelser, mens du står som du ville gøre på et SUP board

 • Drej kroppen i alle retninger

Vægtklassen?

Vidste du, at brugerens vægt påvirker svømmevestens sikkerhed?

En SUP svømmevest skal være mærket til din vægt:

Kun hvis svømmevesten er mærket til din vægt, giver den nok opdrift. En kropsvægt på 53 kg er tilstrækkeligt sikret med en svømmevest til 50 – 60 kg og ikke 40 – 50 kg.

Komforten?

Især om sommeren rører svømmevestens stof den bare hud eller er kun adskilt fra den af tyndt stof. Før du køber, skal du teste, hvordan det føles på din hud. Kradser materialet eller reagerer du på det med intolerance? Så gå efter en anden model.

 

paddleboard-surfing

Plejetips til svømmevest

Ethvert produkt, der er beregnet til at beskytte dit helbred, skal vedligeholdes omhyggeligt. De fleste producenter giver vejledninger, i forhold til hvordan du vedligeholder din svømmevest.

Forøg levetiden for din svømmevest med disse tips:

 • Skyl under rindende vand efter brug. Dette gælder især efter kontakt med saltvand – f.eks. en tur på SUP i havet.

 • For ekstra grundig rengøring: Fyld en spand med mild sæbe og frisk vand og læg vesten i blød.

 • Forsigtig: Lad aldrig din svømmevest tørre i direkte sollys.

Hvad er forskellen på svømmevest og redningsvest?

Ved første indtryk kan en svømmevest og redningsvest minde meget om hinanden. Men hvad er forskellen egentlig?

En svømmevest kræver evnen til at holde hovedet over vandet på egen hånd. Den er ikke egnet til ikke-svømmere, og skal anvendes når du dyrker vandsport. Du vil ofte se at svømmeveste har specifikke udskæringer, som giver mest muligt fremdrift og bevægelighed – disse designs i en svømmevest skyldes at den skal bruges til vandsport, og skal være nem at bevæge sig i.

En redningsvest er derimod ofte tungere og designet, så krop og hoved automatisk flyder på vandoverfladen. Når du bærer en redningsvest, vil du ligeledes føle dig markant mere “fanget”. Det vil altså sige, at en redningsvest er designet til at flyde mest muligt, hvorimod en svømmevest både er skabt til at flyde, men også hjælpe dig med at svømme.

Svømmevest mærker

Når du skal finde den bedste svømmevest til SUP, vil du opleve, at der er mange forskellige mærker. Det kan derfor være svært at finde rundt i hvilke mærker, der tilbyder de bedste veste til SUP og andet vandsport.

Vi har herunder samlet forskellige mærker, som vi synes laver de bedste svømmevest til SUP og andet vandsport. Dette inkluderer alle vandsportsgrene, såsom windsurfingkitesurfingStand Up Paddle, kajak m.m.

SECUMAR

SECUMAR er en tysk virksomhed ved navn, Bernhardt Apparatebau GmbH & Co fra Holm, nær Hamborg, Tyskland. Virksomheden har i mere end 60 år fremstillet innovativt redningsudstyr under mærket SECUMAR. Gennem forskning og bestræbelse efter topkvalitet har SECUMAR opnået en verdens ledende position på dette område. Vil du være helt sikker på, at du får en god svømmevest, som er up-to-date, kan du med god samvittighed vælge en SECUMAR svømmevest.

SURFMORE

Den danske virksomhed, SURFMORE, blev etableret i 2017, og har siden da haft fokus på at udvikle og designe oppustelige SUP boards. Med en stigende efterspørgsel på paddleboards, har virksomheden haft overskud og dertil udviklet tilhørende produkter, såsom våddragterbade ponchoerdrybags samt meget mere. Inde hos SURFMORE vil du også finde svømmeveste, som er direkte designet til SUP og surfing, i cool og ægte SURFMORE designs – designet af surfere til surfere.

Zhik

Zhik blev startet grundet behov for innovation på markedet for jollesejlads efter OL i Athen, 2004. Zhik har altid fornyet sig, og udvider konstant deres forskning og udvikling af nye produkter. Zhik’s svømmeveste og udstyr er gennemtestet og anvendes af flere olympiske og verdensmestre i sejlads kloden over.

RESTUBE

Virksomheden, RESTUBE, har et klart mål om at gøre vandsport mere sikkert – derfor har de udviklet oppustelige svømmeveste, som har vist sig at fungere ualmindelig godt. RESTUBE udvikler deres produkter ned til mindste detaljer, og innoverer RESTUBE-teknologien  med hjælp fra forskere og professionelle vandsportsudøvere.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om svømmeveste

Hos Friluftsfreak forstår vi godt, at det kan være tæt på umuligt at finde ud af, hvilken vest du skal købe til vandsport. Vi har derfor lavet en FAQ til vores guide af svømmeveste til SUP med de mest gængse spørgsmål. Vi håber, at nedenstående besvarelser giver mening og besvarer eventuelle spørgsmål om svømmeveste, som du kunne have.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak