Træningstøj på vandreturen? Derfor skal du bruge det

Gæsteindlæg fra The Body Factory

Vi har alle været ude at gå, hvor vi har fået lige rigeligt med tøj på, og samtidig har solen skinnet og vejret en anelse for varmt. Det kan man naturligvis aldrig klage over, men turen og oplevelsen bliver alt andet end lige bedre, når vi har klædt os godt på. Men hvad kan du gøre for at klæde dig komfortabelt, køligt og korrekt på i varme forhold?

Der er helt sikkert mange forskellige svar på dette, bl.a. skaljakker med ventilation, outdoor bukser med zip-off og meget andet. Det helt simple trick, er dog at du bare skal bruge dit træningstøj. Det smarte ved træningstøj er, at det er lavet til at være svedtransporterende, behageligt, men samtidig også åndbart - og i sidste ende designet til at blive svedt i.

Disse råd er ikke kun gældende for vandreture, men kan også anvendes under en lang række andre friluftsaktiviteter. Er du afsted, og har du svært ved at komme af med varmen, er det som oftest en god ide.

Få en komfortabel og kølig vandretur med træningstøj

Træningstøj er lavet i svedtransporterende og åndbare materialer, hvilket gør det til det oplagte tøj, hvis du sveder. Er du derfor på en vandretur eller -ferie, kan træningstøjet være behjælpelig med at absorbere og fjerne sved fra kroppen.

Under solskin og høj varme, bør du også beskytte dig mod solens UV stråler. Det er naturligvis en god ide blot at iføre sig solcreme, men du kan med fordel også vælge træningstøj, der blokerer for solens skarpe stråler. Dette afhænger naturligvis af, om du vandrer i Danmark, varmere lande syd på eller i køligere områder.

Kontrollér komfort og varme med lag på lag metoden

Vi har hos Friluftsfreak oplevet op til flere gange, hvor vejret hastigt har ændret sig - og det er selvfølgelig ikke noget, som du kan gøre noget ved. Her gælder det om at tilpasse sig hurtigst muligt, så man enten ikke bliver virkelig varm, kold eller våd.

I disse tilfælde er det klart en fordel at vælge træningstøj, som du hurtigt kan tage på kroppen eller fjerne lag efter lag, som behovet opstår. Hvis det pludselig bliver køligere, kan du derfor med fordel tilføje en langærmet træningstrøje til overkroppen, der kan sikre dig lidt ekstra varme mod en kold brise eller regnbyge.

Når du skal vælge det optimale træningstøj til din vandretur, bør du kigge efter samt have et ekstra fokus på funktionaliteten bag det. Du bør blandt andet kigge på, om det er let at tage af og på, hvilke materialer det er fremstillet i og tykkelsen på det, alt efter hvor du skal på vandretur.

Friluftsfreak
På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
© 2024 Friluftsfreak
friluftsfreak-logo

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!