Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trekkingsandaler

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
august 25, 2023

På en vandreferie eller -tur er fodtøj af høj kvalitet essentielt. Med et par gode trekkingsandaler kan du forebygge skader og sikre et godt greb i enhver situation. Om sommeren kan et par trekkingsandaler især være at foretrække frem for vandrestøvler eller vandresko.

Trekkingsandaler giver masser af ventilation til fødderne, et stabilt greb på stierne og samtidig god komfort. Du vil også opleve at en lang række modeller er vandtætte.

Der er mange detaljer og funktioner at være opmærksom på, når du skal købe gode vandresandaler. Hos Friluftsfreak har vi lavet en bedst i test, og kommer ind på de vigtigste forskelle og købskriterier, du skal være opmærksom på, når du skal købe trekkingsandaler.

Trekkingsandaler Test: Top 5 Bedste Trekkingsandaler

teva-terra-fi-5-universal-dame

1. Teva Terra Fi 5 Universal

Bedste trekkingsandaler

Pris: 749 DKK

Med et par Teva Terri Fi 5 Universal får du et par trofaste trekkingsandaler til dame og herre, som er blandt de mest solgte på markedet. Komfort, høj holdbarhed og skridsikker er blandt funktionerne.

Masser af greb
Formstøbt EVA mellemsål giver komfort
Super pasform
Fås kun i to farve
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
merrell-huntington-sport-convert-herre-groen
Bedste billige trekkingsandaler

Pris: 599 DKK

Merrell Huntington Sport Convert er en solid vandresandal, der både har god svangstøtte, justerbare remme, velcrolukning og en letvægts EVA-skummellemsål, der sikrer dig god komfort.

Stødabsorberende mellemsål
Air Cushion i hæl for komfort
Skridsikker ydersål
Fås kun i 2 farver
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
hoka-hopara-vandresandaler

3. HOKA Hopara Unisex

Bedste premium trekkingsandaler

Pris: 1.199 DKK

HOKA Hopara er et par unisex trekkingsandaler med quick snøresystem, ydersål med gummi til greb og EVA mellemsål for god støddæmpning.

Godt greb under våde & tørre forhold
EVA mellemsål
4mm sålprofil
Høj pris
TIL BUTIK
keen-whisper-dame

4. Keen Newport H2/Targhee

Bedste trekkingsandaler til dame og herre

Pris: 749 DKK

Keen Newport H2/Whisper er et par gode fritids- og trekkingsandaler, der er udviklet efter fodens anatomi og er forholdsvis brede. Sandalen er en god kombination af det bedste fra vandreskoen og trekkingsandalen.

Gummisål giver godt greb
Hælrem og snøresystem sikrer god pasform
Beskyttelse til tåområdeft
Prisen
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
meindl-rudy-junior-vandresandaler

5. Meindl Rudy Junior

Bedste trekkingsandaler til børn

Pris: 559 DKK

Med Meindl Rudy Junior får du et par gode trekkingsandaler til børn og junior med mindre fødder. Sandalen er udviklet til børn og har høj komfort, masser af støtte og er slidstærke.

Designet til børn/junior
God pasform & høj komfort
Stabilitet
Fås ikke i de helt små størrelser
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af trekkingsandaler

Anvendelse: Trekkingsandaler er opfundet for, at du kan få en god vandretur på alle stier - og især om sommeren, hvor det er sæson til sandaler. Trekking sandaler er lukket i området med tæer, hvilket forhindrer sten i at komme ind. Derudover er det vigtigt at finde en model med en god profil, der sikrer et fast greb på stierne. Hvis du planlægger en trekkingtur i bjergene, bør du vælge en model, som også er lukket bagpå.

Trekkingsandaler er også velegnede til camping, da jorden ofte kan være en anelse mudret. Selv på en overflade som denne, giver trekkingsandalerne tilstrækkeligt med støtte.

Snøresystem: Trekkingsandaler er oftest udstyret med enten velcro eller “quick lace” snøresystem, men stort set aldrig snørebånd. Ved en velcrolukning kan sandalen hurtigere løsne sig end ved et quick lace snøresystem.

Sål: Indersålen på dine trekkingsandaler skal være skridsikker. Du vil opleve, at mange producenter udstyrer sandalerne med en stødabsorberende EVA-sål, der absorberer stød, når du vandrer.

Vejrbestandighed: Når du leder efter et par gode trekkingsandaler, skal de gerne være vandtætte, så du både kan komme gennem regnskyl, uvejr, en mindre å og andre forhindringer.

Størrelse: Du skal naturligvis vælge den størrelse, som passer bedst til dine fødder. Alle producenter angiver også, om trekkingsandalerne er smalle eller brede. En god pasform og den rigtige størrelse sandaler er meget vigtig ved trekking, da turen ofte varer flere dage.

Materiale: Trekking sandaler er lavet af tekstil, syntetiske materialer eller læder. Tekstiler og syntetiske materialer er nemmere at vaske end læder - og læder skal samtidig altid behandles. Sålen er for det meste lavet af skridsikker gummi.

Design: Trekkingsandaler ligner langt fra hinanden, da alle mærker og producenter designer deres sandaler forskelligt. Du finder derfor modeller til fritid, vandreture og endda arbejde. Trekking sandaler kan også bruges til stort set hvilken som helst sort.

Køn: Der er både trekking sandaler til dame og herre, men de findes altså også til børn. Trekking sandaler kommer i mange forskellige farver, uanset om det er rød, sort, blå, brun eller andet. Til børn produceres trekkingsandaler også i mange spændende farver, så der er noget at vælge mellem.

 

trekking-sandaler-dame-herre

Hvad er trekking sandaler?

Trekking sandaler er formet som andre sandaler og giver derfor tilstrækkelig ventilation på varme dage. De har ingen tåskillere, en dyb profil og velegner sig særlig godt til vandreture. Grundet den manglende stabilitet som vandrestøvler tilbyder, egner de sig ikke til ture i bjergene, men er oplagte til vandreture, byvandring og hverdagsbrug.

Trekking sandaler kendes også som vandresandaler, og er i bund og grund den samme sandal. Det er et par sandaler, som velegner sig til at vandre og gå. De er som regel udviklet med justerbare stropper, så du kan sikre dig en behagelig pasform og forhindre eventuelle skader, der vil kunne opstå.

Hvorfor skal jeg bruge trekking sandaler?

Der er mange gode grunde til, at du skal erhverve dig et par gode trekkingsandaler. Trekking sandaler giver blandt andet en utrolig god balance mellem funktionalitet og balance, og er designet til at være åndbare og lette, hvilket for dine fødder betyder, at de kan forblive kølige og og få luft - selv under meget lange vandreture.

Trekking sandaler er oftest udviklet med en forholdsvis robust sål, der giver et godt greb i mange terræner. Du kan derfor sagtens udforske vandrestier, natur og andet uden bekymring. Derudover kan trekkingsandaler bruges til meget mere end vandreferier i Danmark og udland, men også til camping, hverdagsbrug og de fleste sportsgrene.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om trekking sandaler

Hvilke er de bedste trekkingsandaler?

Et par gode trekkingsandaler skal give et godt greb, og derfor kan du med fordel vælge en model med quick lace snøresystem. Der er også trekkingsandaler, der er lukket i tåområdet. Dette forhindrer sten i at komme ind i skoen. Derudover giver et lukket tåområde også beskyttelse mod eventuelle skader.

Hvor meget koster trekkingsandaler?

Helt simple og billige trekking sandaler kan fås til helt ned fra 300 kr. Jo højere kvalitet, desto højere pris - sådan hænger det jo oftest sammen. Derfor kan du også finde dyrere modeller, som koster op til 1.400 kr. og opefter.

Hvor kan jeg købe trekking sandaler?

Du kan købe trekkingsandaler i mange online og fysiske butikker, som har et udvalg af produkter til friluftsliv. I online butikker finder du et omfattende udvalg af både dyre og billige trekking sandaler fra de mest populære mærker.

Hvilke sokker skal jeg bruge til trekking sandaler?

Det anbefales, at du bærer sokker i dine trekkingsandaler, og her bør valget falde på et par korte vandresokker. Disse er forstærket de vigtigste steder og beskytter dermed mod skader og slid. Som udgangspunkt kan du også bære trekking sandaler uden sokker.

Hvilke alternativer til trekkingsandaler findes der?

Som alternativ til trekkingsandaler kan lette vandresko bruges. Disse forhindrer stort set svedtendensen i varmt vejr, og imponerer med deres lave vægt. De er derfor et godt alternativ til tunge vandre- eller bjergstøvler.

Hvordan rengør jeg mine trekkingsandaler?

Trekking sandaler rengøres på følgende måde:

  1. Fjern først snavsen på sandalerne
  2. Vask derefter af med vand - en blød svamp er oplagt og tilstrækkeligt til dette
  3. Lad trekking sandalerne tørre
  4. Hvis du vil, kan du eventuelt bruge et plejemiddel til sandalerne for at gøre dem ekstra rene

Hvilke mærker tilbyder trekking sandaler i høj kvalitet?

Der findes et stort udvalg af trekking sandaler og er det første gang, at du skal købe et par, kan det være overvældende. Herunder kan du finde en liste over de mærker, som tilbyder meget gode trekkingsandaler til dame, herre og børn.

  • Teva
  • HOKA
  • Columbia
  • Keen
  • Ecco
  • Salomon

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram