Vandrebukser Dame

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Du kan selvfølgelig sagtens tage på vandretur i dit normale hverdagstøj, men det kan hurtigt blive ubehageligt. Med et par gode dame vandrebukser opnår du den bedste oplevelse på dit vandreeventyr. De skal være slidstærke, have god pasform og kunne få dig frem i al slags vejr.

Vandrebukser Dame Test: Top 5 Bedste Vandrebukser Til Kvinder

revolutionrace-gp-pro-vandrebukser-dame-jetblack
Annonce

1. RevolutionRace GP Pro

Bedste vandrebukser til dame
Pris: 799 DKK

GP Pro er de mest robuste vandrebukser fra RevolutionRace. Bukserne er udviklet med ventilation, forstærkninger, gode lommer og er samtidig vandafvisende grundet DWR behandling. RevolutionRace GP Pro er en all-time klassisker og bestseller hos det svenske mærke.

Læs hele vores test af RVRC GP Pro vandrebukser her.

DWR-behandlet for vandafvisning
Fås i 23 farver
Firevejs stretch
Tåler let regn
revolutionrace-nordwand-vandrebukser-dame-graa
Annonce

2. RevolutionRace Nordwand

Bedste billige vandrebukser til dame
Pris: 629 DKK

Alsidige vandrebukser til dame med maksimal komfort, fleksibilitet og forstærkninger på lår og underben. Bukserne er desuden DWR-behandlet for vandafvisende effekt. Med RevolutionRace Nordwand får du et par prisbillige vandrebukser og så findes de i et hav af farver.

Læs vores test af RevolutionRace Nordwand vandrebukser.

Fremstillet i PFC-frit Hypershell®
Firevejs stretch over bag, knæ & hofter
Fås i 19 forskellige farver
Design tiltaler ikke alle
fjallraven-karla-pro-vandrebukser-dame
Annonce

3. Fjällräven Karla Pro

Bedste premium vandrebukser til kvinder
Pris: 1.091 DKK

Slidstærke vandrebukser i G-1000 silent materialet fra Fjällräven. Bukserne kommer med mange praktiske lommer, bevægelsesfrihed og er perfekt til vandreturen. Fjällräven Karla vejer 400 gram, har et curved fit og så er de en bestseller hos svenske Fjällräven!

Vindtæt & vandafvisende G-1000 silent
God pasform
Seks praktiske lommer
Prisen
lundhags-makke-vandrebukser-dame
Annonce

4. Lundhags Makke

Bedste vandrebukser dame til vinter
Pris: 1.432 DKK

Lundhags Makke vandrebukser til dame har en god pasform, og giver en høj grad af bevægelsesfrihed. LPC® (Lundhags PolyCotton) sikrer varmeregulering og god ventilation. Lundhags Makke er lavet af 65% genanvendeligt polyester, 35% økologisk bomuld og vejer 551 gram.

Slidstærke & god bevægelsesfrihed
65% recycled polyester, 35% organisk bomuld
Større udvalg af farver
Høj pris
revolutionrace-gp-pro-zip-off-vandrebukser-dame-dark-olive
Annonce

5. RevolutionRace GP Pro Zip-Off

Bedste zip off vandrebukser dame
Pris: 799 DKK

Zip-off bukserne til dame fra RevolutionRace er et par slidstærke hybridbukser, som kan anvendes hele året rundt. De er forstærket på lår, underben og bagen samt har firevejs stretch. ReveolutionRace GP Pro Zip-off bukserne kommer i mange fede farver, hvorfor der helt sikkert er et par for dig.

Vandafvisende med DWR-behandling
Forbøjede knæ
Aftagelige bukseben
Bedst i sommerhalvåret

Indholdsfortegnelse

Vi har hos Friluftsfreak udarbejdet en bedst i test af vandrebukser til dame, så du kan blive meget klogere på dit køb. Læs med herunder, hvor vi kommer ind på de vigtigste kriterier ved køb af vandrebukser til dame.

Læs også vores bedst i test af vandrebukser til herre.

Guide til valg af vandrebukser til dame

Hvad er vandrebukser til dame?

Vandrebukser, uanset om det er til dame, herre, børn eller unisex, er specielle udendørs eller outdoor bukser, som de også kaldes, der er ekstremt robuste og funktionelle, når det gælder udendørsaktiviteter. I forhold til klassiske og /eller konventionelle fritidsbukser har denne type af bukser ofte et særligt stretchmateriale, som yder beskyttelse mod ekstreme vejrforhold. Her falder valget af materiale i vandrebukser ofte på polyamid, som ligner polyester. Polyamid har dog, sammenlignet med polyester, en endnu højere styrke og derfor mere robust. Derudover er materialet også hurtigtørrende og nem at rengøre, hvilket du bliver glad for, som ejer af et par vandrebukser til dame.

Vandrebukser til dame er oftest udstyret med flere lommer og andre nyttige funktioner, som er relevante, når du er på vandretur. Når du leder efter de bedste vandrebukser til dame, er det vigtigt, at du kigger efter modeller til kvinder. I modsætning til herremodeller er damebukser nemlig tilpasset den kvindelige anatomi. Der er også mange, som kalder vandrebukser for trekking bukser og umiddelbart er det også i lange træk de samme slags bukser.

Hvilke fordele tilbyder vandrebukser til dame?

Skal du på vandretur, i bjergene eller generelt bruge meget tid udendørs, anbefaler vi, at du giver slip på dit afslappede tøj, og for alvor træder ind i friluftslivet og dets meget udstyr. Vandrebukser til dame giver dig nemlig den fordel, at du har færre begrænsninger i din bevægelighed og på den anden side væsentlig mere beskyttelse mod regn eller kraftig blæst.

Derudover får du også en kæmpe fordel rent komfortmæssigt. Er du afsted på vandreture gennem flere dage kan det hurtigt blive ubehageligt at have de forkerte bukser på. Det er derfor en stor anbefaling, at du anskaffer dig et par vandrebukser til kvinder, hvis du skal ud på en længere vandrerute.

Når vi taler vandrebukser, er softshell og brugen af syntetiske fibre som polyamid, polyester og/eller polypropylen særligt populære. Blandt mange fordele ved disse materialer er, at de er slidstærke, hurtigtørrende og åndbare.

 

vandrebukser-dame-bedst-i-test

Komfort og pasform ved vandrebukser til kvinder

Frem for alt skal du sikre dig, at dine vandrebukser sidder optimalt. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på den rigtige pasform og størrelse, samt typen af vandrebukser, du har valgt.

En optimal pasform er essentiel, så du kan holde til at have bukserne på efter mange timers vandring. Vi anbefaler, at du kigger efter funktioner, såsom elastisk linning omkring livet, hvilket giver dig et par behagelig vandrebukser med en god pasform. 

Elastisk omkring anklen er desuden også relevant, da du hermed selv kan spænde ind/ud, alt efter hvor tæt de skal sidde rundt om benet. Er vandrebukserne til dame fremstillet med 4-vejs stretch får du desuden et par bukser, som giver utrolig meget bevægelsesfrihed, og dermed tillader dig at tage lange skridt.

Hvis dine vandrebukser til kvinder er designet med disse egenskaber, kan du være forholdsvis sikker på, at de også har en god pasform.

Fleksibilitet

Vejret kan lynhurtigt skifte, selv på solrige og varme dage, kan du blive overrasket af en regnbyge eller anden temperaturudsving der gør, at vejret ændrer sig. I sådanne situationer er det vigtigt, at du også kan omstille dig og med de rigtige vandrebukser i bagagen, kan du klare alle vejrforhold.

Zip-off bukser er blandt de mest relevante vandrebukser til dame, når det gælder om at kunne omstille sig hurtigt. Med sådan en model kan benene hurtigt lynes af/på inden for få sekunder. Det gør altså, at du har lange vandrebukser, når det er køligere, men samtidig kan lyne buksebenet af og have shorts til når solen igen skinner - voila.

Dette smarte 2-i-1 koncept gør ikke kun, at du sparer på plads og vægt i din vandrerygsæk, men du sparer også penge i forhold til at skulle købe vandreshorts og -bukser separat.

Med eller uden stretch

Optimal bevægelsesfrihed og den bedst mulige pasform er det vigtigste, når du skal købe de bedste vandrebukser til dame. Hvis du har god bevægelighed i dine nye vandrebukser, bliver en lang og hård vandretur ikke nær så hård, for du har komforten med dig - og det er vigtigt, at du kan have dine bukser på i mange timer ad gangen.

Vi anbefaler derfor, at du kigger efter et par vandrebukser til kvinder med et højt indhold af elastisk stof, hvilket garanterer høj bevægelighed og bukser, som strækker sig. En høj andel af elastan eller brugen af 4-vejs stretch er derfor essentielt, hvis du vil have et par vandrebukser med god bevægelighed i.

Ved lette vandrebukser til sommer som shorts eller 3/4 bukser, er en model med masser af stretch altid at foretrække. Regnbukser, termobukser eller vandrebukser til alpine ture og meget hårdt, ujævnt terræn er ofte mindre elastiske, da materialet i disse bukser ofte er mere robust og tykkere. 

De mindre elastiske materialer er samtidig mere effektive i forhold til vejrbeskyttelse og holder vind, regn og sne bedre ude end et meget elastisk og let stof, som anvendes i bukser til sommer.

Fremstilling

Vandrebukser udsættes ofte for stor belastning under brug. De skal både yde en effektiv beskyttelse mod regn, blæst, sne, stærkt sollys, men også stå imod skarpe sten, grene og torne - helt uden at stoffet bliver beskadiget.

Derfor er det vigtigt, at dine vandrebukser til dame er fremstillet i de bedste materialer, som både er holdbare, slidstærke og robuste. Lynlåse og trykknapper, som der ofte bruges til vandrebukser, skal desuden være integreret på en pæn måde og ikke være sarte.

Materiale

Afhængig af hvornår og hvad du skal bruge vandrebukserne til, er der mange forskellige stoffer og materialer til fremstilling af moderne vandrebukser til kvinder. Skal du bruge dem til sommer, kan du vælge vandrebukser til dame, som er lavet i lettere materialer og samtidig er elastiske.

Skal du derimod bruge dem til vinter, regn og “dårligt” vejr, er materialer som softshell et oplagt valg. Materialet beskytter dig godt mod regn, vind, sne og har samtidig en god åndbarhed samt elasticitet for bevægelighed.

Hvilken størrelse vandrebukser til dame skal jeg vælge?

Selv de bedste vandrebukser til dame kan kun vise deres sande fordele og funktioner, hvis de passer dig perfekt, og du nyder bevægelsesfriheden, som de tilbyder.

For at finde de bedste vandrebukser til dig, anbefaler vi, at du ser på oplysninger fra producenten, da de oftest har størrelsesguider, som er ret præcise. En stor del af mærkerne giver omfattende information om, hvordan snittet er i deres produkter.

Har du læst alle oplysninger igennem om størrelserne og er stadig i tvivl, kan du altid bestille to par størrelser hjem for at prøve, hvilken af modellerne som passer dig bedst.

Vandrebukser dame mærker

Fjällräven

Størstedelen af mennesker har hørt om det svenske mærke, Fjällräven, der stammer fra Örnsköldsvik. Fjällräven startede i sin tid med interessen om at lave en rygsæk, som kunne det hele.

Rygsækken er i dag kendt verden over, og siden da har outdoor mærket udvidet deres sortiment af produkter gevaldigt fra telte og skaljakker til outdoor bukser og meget mere. Fjällräven er desuden også kendt for deres materiale, G-1000, som anvendes i flere af deres produkter.

Haglöfs

Du har garanteret hørt om Haglöfs eller set andre personer bære mærket. Wiktor Haglöf, grundlægger af Haglöfs, havde et ønske om at blandt det bedste outdoor udstyr, og dette må man sige, at han lykkedes med. I dag byder mærket på et sortiment af alt, uanset om det er soveposer, liggeunderlag eller vandrestøvler.

RevolutionRace

RevolutionRace er et nyere mærke indenfor outdoor udstyr og tøj. Det svenske brand har et ønske om at lave outdoor produkter, som alle har råd til og ovenikøbet med masser af farver, da de synes det traditionelle outdoor tøj var kedeligt. 

I dag kan finde størstedelen af tøj til friluftsbrug hos RevolutionRace, uanset om det er fleecetrøjer, zip-off bukser eller vandresko.

Lundhags

Måske har du hørt om Lundhags, men selvom det har eksisteret siden 1932, er det langt fra alle, som kender til dette mærke. Stifteren, Jonas Lundhag, havde et ønske om at producere sko, støvler og andet outdoor tøj i høj kvalitet. I dag producerer Lundhags en lang række produkter til friluftslivet, som har en høj holdbarhed.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandrebukser til kvinder

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak