Vandrebukser Herre

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Med tiden har mange mennesker fået øjnene op for naturen, og vandreture oplevede en stor stigning i interesse. Vandreture er fantastiske og kan være afslappende, men samtidig også hårde - det afhænger af din lyst.

Men vandreferie og -ture er kun for alvor sjovt, hvis du har det rigtige tøj med dig og her er gode vandrebukser især vigtigt.

Vandrebukser Herre Test: Top 5 Bedste Vandrebukser Til Mænd

Annonce

1. RevolutionRace GP Pro

Bedste vandrebukser til herre
Pris: 799 DKK

GP Pro modellen fra RevolutionRace har vi kåret som de bedste allround vandrebukser til herre. Bukserne er designet med forstærkninger udsatte steder, har ventilation og et godt stretch. RevolutionRace GP Pro kommer med støvlekroge nederst på buksebenene og er DWR behandlet for at være godt vandafvisende.

Læs her vores egen test af RVRC GP Pro Pants.

Vandafvisende
Fleksible og alsidige
Kan fås i hele 22 farver
Tåler ikke meget regn
revolutionrace-nordwand-vandrebukser-herre-anthracite
Annonce

2. RevolutionRace Nordwand

Bedste billige vandrebukser til herre
Pris: 629 DKK

Prisbevidste og billige vandrebukser til mænd fra svenske RevolutionRace. Høj komfort, masser af fleksibilitet og forstærkninger på underben og lår. Derudover også designet med justerbar velcrolukning ved bukseben. RevolutionRace Nordwand bukserne er DWR-behandlet for at være ekstra vandafvisende og vejer 590 gram.

Læs vores test af RevolutionRace Nordwand vandrebukser.

Fremstillet i PFC-frit Hypershell®
Mange & brugbare lommer
15 farver at vælge mellem
Design er ikke for alle
fjallraven-karl-pro-vandrebukser-herre
Annonce

3. Fjällräven Karl Pro

Bedste premium vandrebukser til mænd
Pris: 1.049 DKK

Karl vandrebukser fra Fjällräven er lavet i det anerkendte G-1000® materiale, som er myggteæt og slidstærkt. Bukserne er desuden også vind- og vandafvisende, samt udviklet med ventilation. Fjällräven Karl Pro er en all-time bestseller hos svenske Fjällräven og vejer 476 gram.

Holdbare & slidstærke materialer
Mange & funktionelle lommer
Fremstillet i G-1000® materiale
Prisen
lundhags-makke-vandrebukser-herre
Annonce

4. Lundhags Makke

Bedste vandrebukser herre til vinter
Pris: 1.432 DKK

Skal du vandre i efterår og vinter, er et par Makke vandrebukser fra Lundhags et godt valg. De er lavet med LPC® (Lundhags PolyCotton), som giver varme og ventilation. Lundhags Makke er fremstillet af genanvendeligt polyester og økologisk bomuld samt LPC® Eco.

Høj bevægelsesfrihed
Holdbare & slidstærke materialer
Stort farveudvalg
Høj pris
revolutionrace-gp-pro-zip-off-vandrebukser-herre
Annonce

5. RevolutionRace GP Pro Zip-Off

Bedste zip off bukser til herre
Pris: 799 DKK

Zip-off vandrebukser til herre er det opvalgte valg til dig, som vil have en hybrid løsning. GP Pro fra RevolutionRace er slidstærke og kan anvedes året rundt. Vandafvisende og forstærket på udsatte områder. RevolutionRace GP Pro Zip-Off bukser er oplagt til det varmere sommerhalvår.

Vandafvisende med DWR-behandling
Udsatte områder er forstærket
Aftagelige bukseben
Anbefales til sommerhalvåret

Indholdsfortegnelse

Vi har hos Friluftsfreak lavet en test af de bedste vandrebukser til herre, hvor vi kommer ind på de vigtigste kriterier ved køb.

Se også vores bedst i test af vandrebukser til dame.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af vandrebukser til herre?

Inden du finder ud af hvilke vandrebukser, som passer bedst til dig, bør du undersøge markedet og de forskellige modeller, størrelser, funktioner og mærker. Det er nemlig en god ide på forhånd at vide hvilke typer vandrebukser til mænd der findes, men også hvor fordelene ligger.

Hvad er vandrebukser?

Vandrebukser kendes også som trekking bukser, og er stort set de samme type bukser. Bukser til vandring er særligt robuste, funktionelle og meget praktiske, når det gælder friluftsliv. De er specielt designet til længere vandreferier eller -ture, bjergbestigninger og giver dig fordele, som almindelige friluftsbukser ikke gør. Her er blandt andet materialet særligt vigtigt, hvor stof som polyamid og polyester især egner sig godt.

vandrebukser-maend-bedst-i-test

Hvad er fordelene ved vandrebukser til herre?

De bedste vandrebukser til herre giver klare fordele, som især kan være vigtige, når det gælder skiftende vejrforhold. En af kvaliteterne ved vandrebukser er, at de er vind- og vandafvisende, men også åndbare takket være materialer, som de er produceret i.

Men især også funktionsmæssigt får du fordele, når du vælger et par vandrebukser. I et par softshell bukser har du for eksempel et par gode bukser til vandring, med mange nyttige og gode lommer, slidstærke materialer og justerbare benlængder, der sikrer dig maksimal fleksibilitet.

Hvilke typer af vandrebukser til mænd findes der?

 • Softshell bukser

 • Bukser af blandet stof/materiale

 • Vandtætte bukser

 • Zip-off bukser med aftagelige bukseven (lynlås)

 • Bukser til bjergbestigning

Nu kender du til nogle af de fordele og funktioner, som vandrebukser kan tilbyde dig. Dernæst kan det også være relevant at sammenligne nogle af de bedste mærker af vandrebukser på markedet. Men før du sammenligner og tester de bedste vandrebukser til herre, er det naturligvis vigtigt at du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Pasform

Det første og uden tvivl vigtigste punkt ved vandrebukser til mænd, er naturligvis pasformen. Her har din personlige præference noget at skulle have sagt, da du gerne skal føle, at de sidder godt på dig, men derudover skal du også tage bærekomforten i betragtning. Foretrækker du vandrebukser til herre, som er tætsiddende eller lidt mere loose, som giver luft?

Der er ikke nogen “rigtig” pasform, for begge har hver deres fordele og ulemper. Ved et par tætsiddende bukser, kan du godt føle, at det bliver for kompakt - og vandrer du under fugtige forhold, kan det hele blive lidt for sammensnøret. Hvis du derimod vælger et par luftige og bredere vandrebukser, får du det modsatte resultat.

Inden du træffer det endelige valg af vandrebukser til herre, bør du kigge nærmere på pasformen. Når du har bukserne på for første gang, sørg da for at de sidder behageligt og komforten er i top. Hvis du skal ud på lange vandreture, er det essentielt, at dine vandrebukser til herre sidder og føles perfekt.

Størrelse og længde

Dette bringer os videre til næste punkt, som er størrelsen. De forskellige mærker af vandrebukser har hver deres størrelser, snit og funktioner, som alle er forskellige. Derfor vil du også opleve at et par vandrebukser fra Haglöfs i samme størrelse som et par fra Fjällräven, kan være vidt forskellige. Heldigvis opgiver producenter som regel størrelsestabeller, der viser dig, hvordan størrelserne på de enkelte modeller er.

Under alle omstændigheder bør du, inden du træffer et valg, sikre dig at bukserne sidder bedst muligt. Derudover skal dine nye vandrebukser til herre hverken være for lange eller korte. 

Formål

Udover den rigtige størrelse og komfort, bør du også være opmærksom på hvilket formål dine vandrebukser til herre skal dække. Skal du på en udfordrende vandretur eller vandreferie over 4.000 meter har du naturligvis brug for andre bukser, end hvis du skal på en afslappet tur i Danmark. 

Du bør også tage forskelle mellem årstider i betragtning, når du vælger de bedste vandrebukser til herre. Skal du vandre om sommeren, er det f.eks. især fordelagtigt med et par zip-off bukser, hvor du kan lyne buksebenet af og dermed laves om til shorts. Skal bukserne derimod bruges til vandring om vinteren, er det bedre med at par forede, vind- og vandtætte vandrebukser til mænd.

Kvalitet

Sidst men ikke mindst bør kvaliteten på buskerne også være en vigtig faktor, når du vælger dine fremtidige vandrebukser til herre. Hos Friluftsfreak anbefaler vi dig, at du holder dig væk fra de billige vandrebukser på markedet, da det hurtigt kan blive dyrt at købe billigt ind. Billige vandrebukser er ofte ikke særlig holdbare og giver ikke tilstrækkeligt med beskyttelse mod vejret. I sidste ende er det bedst at købe et par gode vandrebukser til herre første gang.

Når du vælger vandrebukser er det derfor en god ide at undersøge det respektive mærke, se tidligere kundeanmeldelser og eventuelt spørge venner og bekendte, som tidligere har købt vandrebukser til herre. Det er en god ide at bruge de kendte mærker, selvom de ofte er lidt dyrere, men samtidig er du også sikker på at få et par bukser med høj kvalitet og holdbarhed.

Rækker dit budget ikke til vandrebukser til herre fra nogle af de populære mærker, kan du holde øje med udsalg og tilbud.

Kriterier til test af de bedste vandrebukser til herre

Nu er du blevet en hel del klogere på vandrebukser, har fået en masse information og er kommet nærmere i din købsproces. Herunder har vi samlet en række af de vigtigste kriterier, du skal være opmærksom på, når du skal købe et par vandrebukser til herre. 

Antal lommer: Hvor mange lommer samt hvor store skal de være til at du kan medbringe opbevare dine genstande? Er lommerne samtidig placeret de, for dig, korrekte steder på bukserne?

Kvalitet: hvor slidstærke og holdbare er bukserne?

Pasform: Er størrelsen korrekt? Passer dine vandrebukser som størrelsestabellen for det givne mærke har oplyst?

Vejrbestandig: Kan vandrebukserne holde fugt ude? Beskytter de mod vind og er afvisende overfor vand?

Funktionalitet: Hvordan er bukserne designet rent funktionalitetsmæssigt? Har de aftagelige ben eller, som allerede nævnt, praktiske lommer og andre egenskaber?

Værdi for pengene: Hvor meget kvalitet får du pengene? Hænger prisen sammen med kvaliteten, materialerne og egenskaberne, som er i vandrebukserne?

Materiale: Er vandrebukserne til herre åndbare? Er stoffet og materialer behagelige at have på, eller generer de kroppen under din vandring? Er materialerne fleksible og tilbyder en høj grad af bevægelsesfrihed?

Formål: Hvad er vandrebukserne egnede til? I hvilken årstid er bukserne bedst, og opfylder de alle relevante krav, som du har?

Hvad er fordelene ved vandrebukser til herre?

De bedste vandrebukser til herre giver klare fordele, som især kan være vigtige, når det gælder skiftende vejrforhold. En af kvaliteterne ved vandrebukser er, at de er vind- og vandafvisende, men også åndbare takket være materialer, som de er produceret i.

Men især også funktionsmæssigt får du fordele, når du vælger et par vandrebukser. I et par softshell bukser har du for eksempel et par gode bukser til vandring, med mange nyttige og gode lommer, slidstærke materialer og justerbare benlængder, der sikrer dig maksimal fleksibilitet.

Hvilke typer af vandrebukser til mænd findes der?

 • Softshell bukser

 • Bukser af blandet stof/materiale

 • Vandtætte bukser

 • Zip-off bukser med aftagelige bukseven (lynlås)

 • Bukser til bjergbestigning

Nu kender du til nogle af de fordele og funktioner, som vandrebukser kan tilbyde dig. Dernæst kan det også være relevant at sammenligne nogle af de bedste mærker af vandrebukser på markedet. Men før du sammenligner og tester de bedste vandrebukser til herre, er det naturligvis vigtigt at du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Pasform

Det første og uden tvivl vigtigste punkt ved vandrebukser til mænd, er naturligvis pasformen. Her har din personlige præference noget at skulle have sagt, da du gerne skal føle, at de sidder godt på dig, men derudover skal du også tage bærekomforten i betragtning. Foretrækker du vandrebukser til herre, som er tætsiddende eller lidt mere loose, som giver luft?

Der er ikke nogen “rigtig” pasform, for begge har hver deres fordele og ulemper. Ved et par tætsiddende bukser, kan du godt føle, at det bliver for kompakt - og vandrer du under fugtige forhold, kan det hele blive lidt for sammensnøret. Hvis du derimod vælger et par luftige og bredere vandrebukser, får du det modsatte resultat.

Inden du træffer det endelige valg af vandrebukser til herre, bør du kigge nærmere på pasformen. Når du har bukserne på for første gang, sørg da for at de sidder behageligt og komforten er i top. Hvis du skal ud på lange vandreture, er det essentielt, at dine vandrebukser til herre sidder og føles perfekt.

Størrelse og længde

Dette bringer os videre til næste punkt, som er størrelsen. De forskellige mærker af vandrebukser har hver deres størrelser, snit og funktioner, som alle er forskellige. Derfor vil du også opleve at et par vandrebukser fra Haglöfs i samme størrelse som et par fra Fjällräven, kan være vidt forskellige. Heldigvis opgiver producenter som regel størrelsestabeller, der viser dig, hvordan størrelserne på de enkelte modeller er.

Under alle omstændigheder bør du, inden du træffer et valg, sikre dig at bukserne sidder bedst muligt. Derudover skal dine nye vandrebukser til herre hverken være for lange eller korte. 

Formål

Udover den rigtige størrelse og komfort, bør du også være opmærksom på hvilket formål dine vandrebukser til herre skal dække. Skal du på en udfordrende vandretur eller vandreferie over 4.000 meter har du naturligvis brug for andre bukser, end hvis du skal på en afslappet tur i Danmark. 

Du bør også tage forskelle mellem årstider i betragtning, når du vælger de bedste vandrebukser til herre. Skal du vandre om sommeren, er det f.eks. især fordelagtigt med et par zip-off bukser, hvor du kan lyne buksebenet af og dermed laves om til shorts. Skal bukserne derimod bruges til vandring om vinteren, er det bedre med at par forede, vind- og vandtætte vandrebukser til mænd.

Kvalitet

Sidst men ikke mindst bør kvaliteten på buskerne også være en vigtig faktor, når du vælger dine fremtidige vandrebukser til herre. Hos Friluftsfreak anbefaler vi dig, at du holder dig væk fra de billige vandrebukser på markedet, da det hurtigt kan blive dyrt at købe billigt ind. Billige vandrebukser er ofte ikke særlig holdbare og giver ikke tilstrækkeligt med beskyttelse mod vejret. I sidste ende er det bedst at købe et par gode vandrebukser til herre første gang.

Når du vælger vandrebukser er det derfor en god ide at undersøge det respektive mærke, se tidligere kundeanmeldelser og eventuelt spørge venner og bekendte, som tidligere har købt vandrebukser til herre. Det er en god ide at bruge de kendte mærker, selvom de ofte er lidt dyrere, men samtidig er du også sikker på at få et par bukser med høj kvalitet og holdbarhed.

Rækker dit budget ikke til vandrebukser til herre fra nogle af de populære mærker, kan du holde øje med udsalg og tilbud.

Kriterier til test af de bedste vandrebukser til herre

Nu er du blevet en hel del klogere på vandrebukser, har fået en masse information og er kommet nærmere i din købsproces. Herunder har vi samlet en række af de vigtigste kriterier, du skal være opmærksom på, når du skal købe et par vandrebukser til herre. 

Antal lommer: Hvor mange lommer samt hvor store skal de være til at du kan medbringe opbevare dine genstande? Er lommerne samtidig placeret de, for dig, korrekte steder på bukserne?

Kvalitet: hvor slidstærke og holdbare er bukserne?

Pasform: Er størrelsen korrekt? Passer dine vandrebukser som størrelsestabellen for det givne mærke har oplyst?

Vejrbestandig: Kan vandrebukserne holde fugt ude? Beskytter de mod vind og er afvisende overfor vand?

Funktionalitet: Hvordan er bukserne designet rent funktionalitetsmæssigt? Har de aftagelige ben eller, som allerede nævnt, praktiske lommer og andre egenskaber?

Værdi for pengene: Hvor meget kvalitet får du pengene? Hænger prisen sammen med kvaliteten, materialerne og egenskaberne, som er i vandrebukserne?

Materiale: Er vandrebukserne til herre åndbare? Er stoffet og materialer behagelige at have på, eller generer de kroppen under din vandring? Er materialerne fleksible og tilbyder en høj grad af bevægelsesfrihed?

Formål: Hvad er vandrebukserne egnede til? I hvilken årstid er bukserne bedst, og opfylder de alle relevante krav, som du har?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandrebukser til herre

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!