Vandresko Dame

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Det kan være en jungle, når du leder efter vandresko til dame. De skal både være komfortable, stabile, kunne anvendes i det meste terræn – og selvfølgelig se godt ud. I denne artikel giver vi vores bud på de bedste fem vandresko dame på markedet.

Vandresko Dame Test: Top 5 Bedste Vandresko Til Kvinder

salomon-x-ultra-4-gtx-women-duck-green-mint-leaf
Annonce

1. Salomon X Ultra 4 GTX®

Bedste vandresko til dame
Pris: 1.399 DKK

X Ultra 4 GTX vandresko til kvinder kan begå sig på både korte, lange vandreture, men er også god til hverdagsbrug. Udviklet med mud guard der forhindrer mudder og småsten i skoen. Salomon X Ultra 4 GTX er lavet med Contagrip® sål, Gore-Tex® membran for vandtæthed og vejer samlet 740 gram.

100% vandtæt (Gore-Tex)
Mud guard konstruktion
Slidstærk bund
Prisen
revolutionrace-trailknit-waterproof-hiking-vandresko
Annonce

2. RevolutionRace Trailknit Waterproof

Bedste billige vandresko til dame
Pris: 1.149 DKK

Åndbar og letvægts vandresko til kvinder som kan bruges til alle slags aktiviteter året rundt. De er vandtætte, slidstærke og kommer med en ekstra Trimfit™ indersål. RevolutionRace Trailknit Waterproof er vandtætte, og kommer i mange forskellige farver.

Læs også vores egen anmeldelse af RevolutionRace Trailknit Waterproof vandre sneakers.

Vandtætte med Hypershell®
God støddæmpning og fast greb
Fås i flere farver
Lille udvalg af farver
scarpa-mojito-graa
Annonce

3. Scarpa Mojito

Bedste premium vandresko
Pris: 1.299 DKK

Scarpa Mojito vandresko til kvinder sikrer både stabilitet og komfort. Leder du efter en tidsløs vandresko til dame, som er god på flade underlag, er dette valget. Med Scarpa Mojito får du EVA mellemsål for god stabilitet og støtte, Vibram gummiydersål og en lav vægt på 690 gram samlet.

Kultklassisker inden for vandresko til dame
Åndbar & masser af fleksibilitet
Fås i flere farver
Høj pris
targhee-iii-wp-vandresko-dame
Annonce

4. Keen Targhee III WP

Bedste Keen vandresko til dame
Pris: 1.047 DKK

Flot og designmæssigt god vandresko fra Keen. Her får du en vandresko til kvinder med masser af støtte, som er god til bl.a. kuperet terræn. Med Keen Targhee III WP til damer får du KEEN.DRY® membran for vandtæthed, Mesh foring og EVA Dual Density mellemsål, der giver en ekstremt behagelig vandresko.

Vandtæt & åndbar vandresko til kvinder
Læder vandresko med dry membran
EVA mellemsål & ESS svangstøtte
Fås i få farver
salomon-xa-pro-3d-v8-gtx-women-legion-blue-trooper-mint-leaf
Annonce

5. Salomon XA Pro 3D v8 GTX®

Bedste Salomon vandresko til dame
Pris: 1.399

Vandreskoen til damer fra Salomon har en lav vægt, men der er ikke sparet på komfort, støtte og design. Anbefalelsesværdig letvægts vandresko til kvinder. Salomon XA Pro 3D v8 GTX® er fremstillet med Gore-Tex® membran for vandtæthed samt Contagrip® MA sål for god komfort.

Vandtæt (Gore-Tex)
Letvægt
Masser af støtte
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

Friluftsfreak har i denne forbindelse lavet en test af de bedste vandresko dame. Se herunder vores fem bud, og bliv klogere på dit næste valg af vandresko.

Læs også vores bedst i test af vandresko til herre.

Hvad er vandresko?

Vandresko er specielle sko lavet til vandreture, trekking, bjergbestigning eller andre sportsgrene, der involverer gåture i en længere periode. Da der findes utallige forskellige anvendelsesområder, sportsgrene, osv. for vandresko, er det meget svært at klassificere denne type sko på en generel måde. Der er derimod mange forskellige typer vandresko. Fælles for dem (næsten) alle er dog, at de har en skridsikker profil og forbedret vandtætning og samtidig er mere holdbare og robuste end normale sko, som du kender dem. Ydermere har de ofte god dæmpning og bløde såler, som gør lange gåture mere behagelige.

Hvorfor har du brug for vandresko dame?

Du har brug for vandresko, hvis du dyrker forskellige sportsgrene, hvor du bevæger dig til fods i længere tid og foden derfor udsættes for mere stress end normalt. Hvis konventionelle sko hurtigt når deres grænser med en så konstant belastning, garanterer vandresko langtidsbeskyttelse og permanent aflastning for fødderne, da de er specielt designet til dette formål. En belastning af fødderne kan ikke kun komme af at gå i lang tid, men også fra øget vægt (f.eks. fra en vandrerygsæk), ujævnt underlag, hårdt underlag osv. Vandresko har derfor en særlig struktur, der er optimeret til de respektive krav og formål. Da kravene til de forskellige sportsgrene og aktiviteter kan variere meget, er vandresko opdelt i såkaldte anvendelseskategorier. For hvert aktivitetsområde er der den rigtige kategori og derfor også den rigtige optimering. På den måde sikres den bedst mulige beskyttelse og den bedst mulige aflastning for fødderne i en lang række forskellige situationer.

Hvorfor skal jeg købe vandresko designet til damer?

Det er ikke sikkert at følgende er gældende for dig, men generelt når kvinder køber sko, er kvinder ofte meget og måske mest opmærksomme på design og udseende. Især når det kommer til vandresko, er der mange moderne og flotte modeller i disse dage. Men med hensyn til funktion og individuelle egenskaber giver det mening at differentiere produkter efter køn.

Vandresko til kvinder er naturligvis smallere og lettere i deres samlede udseende end herresko. Derfor giver det mening at vælge vandresko specielt til kvinder. Det handler ikke kun om størrelse, men også om udseende.

Vandresko dame har meget typiske egenskaber, der passer til kvindelige bærere. Her viser vi dig, hvorfor ikke kun funktionelle, men også feminine aspekter er vigtige, når du leder efter de rigtige vandresko til dame.

Forskel på vandresko dame og herre

Det er klart, at det nogle gange er vanskeligt at skelne bestemte objekter baseret på en enkelt funktion alene. Selvom kvinder bestemt kan have store, stærke fødder, ser det statistiske gennemsnit lidt anderledes ud. Især sammenlignet med mænd er kvinders fødder normalt mindre, smallere og slankere.

Når man designer vandresko til damer, er det særligt bemærkelsesværdigt, at kvinder generelt er mindre og lettere end mænd. For at muliggøre komfort, sikkerhed og sund bevægelse er indersålen, pasformen og ydersålen til vandresko til dame designet i overensstemmelse til bæreren.

I detaljer betyder det, at vandresko til dame i modsætning til herresko har en lavere vristhøjde og mindre hæl- og kugleomkreds. Vandresko til dame er også udstyret med en lav skaftende. Her foretrækkes bløde, lette egenskaber i design og materialevalg.

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af vandresko dame?

Enhver, der spørger, om kvinder har brug for en passende og speciel sko bare for at bevæge sig i åbent terræn, har formentlig ikke meget erfaring med bevægelse uden for asfalterede veje. Det handler ikke kun om design og komfort, men derimod om funktion og pålidelighed. For i modsætning til på fortove, plæner eller gader, er vandreskoen meget vigtig.

Uerfarne atleter og især begyndere bør tænke på solidt udstyr og påklædning, når de skal off-road. Det betyder simpelthen mere end komforten i sig selv. Beskyttelse, sikkerhed og effektiv brug. Der er et stort udvalg af passende vandresko til dame, så også du finder den helt rigtige sko til dig.

Udvalget af højkvalitets vandresko til dame er meget omfattende. At se meget nøje på funktioner og anvendelsesområder vil hjælpe dig med din købsbeslutning. Afhængig af de respektive krav kan det individuelle design af skoene variere betydeligt.

Pasformen

En vandresko til dame med en ideel pasform omslutter din hæl og svang og efterlader intet manøvrerum. Du skal have lidt plads foran på skoen. Hvis din fod flyder i skoen, er den for bred.

Vægt

Vandresko vejer ofte væsentligt mere end et kilo. En højere vægt betyder naturligvis en ekstra belastning ved hvert skridt, men også mere sikkerhed og stabilitet. Det gælder frem for alt krævende stier eller stiløst terræn.

Sålen

Sålen er den direkte forbindelse til jorden og kommer normalt fra enespecialisten Vibram. Bjergbestigningsstøvler har en forholdsvis fast, stabil sål. Selvom de ikke er helt så behagelige, når de ruller, er de stabile på ethvert terræn.

Jo mere profil og jo flere nitter sålen har, jo mere egnet er skoene til krævende terræn. Hvis du har tung bagage at bære, så sørg for at have en godt polstret mellemsål. Mange vandresko til dame kan i øvrigt omsoles.

Åndbarhed

Både lædersko og syntetiske vandresko til dame anses for at være åndbare. Det betyder, at den resulterende sved kan slippe ud til det fri via membranen. Men dette virker kun, hvis du bærer vandrestrømper lavet af merino eller syntetisk. Bomuldsstrømper holder på fugten og anbefales ikke.

Vandtæt membran

Er du ude og rejse i regnen eller i fugtige bjerge, giver vandresko til dame med GoreTex-membran mening. Disse modeller har en “GTX” i deres navn. Vanddråber ruller af membranen, og din fod forbliver tør.

GoreTex sko skal vandtættes regelmæssigt og er desværre ikke så åndbare som vandresko til dame uden denne membran.

Snøringen

Vandresko til dame kommer i dag som standard med et intelligent, zoneinddelt snøresystem. Den er kendetegnet ved, at der er en dyb trækkrog mellem bunden og toppen af ​​skoen. Dette er et fastlåst øje.

Det betyder, at begge dele af skoen kan snøres separat og skoen kan tilpasses optimalt til foden.

Sømmene

En vandrestøvle med få sømme har få svage punkter, hvor den kan rive eller lække. Når du køber, skal du være meget opmærksom på behandlingen af ​​de eksisterende sømme.

Sørg for, at der ikke er nogen sømme i kugleområdet. Ellers ville din vandresko til dame meget let rives i stykker her på grund af folderne.

Hvilke producenter af vandresko dame findes der?

Alsidige vandresko til damer med grundlæggende egenskaber er populære hos producenterne Salomon, Ecco, Jack Wolfskin, ASICS, Adidas, Scarpa, Trespass og mange flere.

Vandresko til dame med multifunktionelle egenskaber er ofte valgt af Salomon, som laver blandt de bedste og mest eftertragtede vandresko til dame. Dernæst ser vi også mærker, såsom McKinley, Lowa, Adidas og Reebok.

Producenter som NIKE, Salomon, Haglöfs, Asics og Saucony tilbyder specielle vandresko til dame med fokus på trailløb..

Særligt moderigtige og smukke vandresko til dame tilbydes af producenter som The North Face, Timberland, Scarpa og Salewa.

Hvad er forskellen på vandresko, vandrestøvler, bjergsko og bjergbestigningsstøvler?

Vandresko, vandrestøvler, bjergsko, bjergstøvler og så videre og så videre. 

Men hvad er egentlig hvad? Hvad er en vandresko, og hvordan adskiller den sig fra en vandrestøvle eller en bjergsko? Her kan du læse, hvad alle de forskellige modeller handler om, og hvad de betyder.

Det skal siges på forhånd, at det blot er et udtryk, der ikke har nogen fast betydning, men som også kan omfatte flere typer sko. I princippet kan det dog konstateres, at ordet “vandresko” generelt fungerer som en paraplybetegnelse for sko, der bruges til vandreture. Det inkluderer vandrestøvler, bjergsko, bjergbestigningsstøvler osv. Udtrykket “vandrestøvler” beskriver mere solide vandresko. “Bjergstøvler” betyder derimod vandrestøvler, der bruges i bjerge eller bjergrigt terræn. De er mere eller mindre det samme som vandrestøvler, selvom der også er forskel på typerne. Fastere bjergstøvler, som bruges i højere højder og på mere ufremkommeligt terræn, kaldes “bjergstøvler”. Går du et skridt videre, kan du også navngive “ekspeditionsstøvlerne”. Det er ganske enkelt sko, der – som navnet antyder – bruges til ekspeditioner.

De nøjagtige forskelle mellem de forskellige typer af sko er forklaret i detaljer i de følgende punkter.

vandresko-kvinder

Lette vandresko

Disse sko tilhører kategori A eller A/B og er ikke ulig konventionelle sportssko. Det er for det meste lave sko eller sko med lidt højere skaft. Sålen er fleksibel til let stiv og har let dæmpning. Overordnet set er denne type vandresko meget lette og komfortable, hvorfor de også kan bruges rigtig godt i hverdagen. Derfor er de ofte holdt meget moderigtige i forhold til deres udseende. På trods af deres lethed er de fleste af disse sko vandtætte, fordi de er udstyret med en vandtæt og åndbar Gore-Tex membran. Da skoene normalt kun har en let dæmpning, bør du ikke have for tung bagage med dig. En belastning på op til en rygsækstørrelse på maks. 30 liter eller cirka 10 kg anbefales. Aktiviteter, som lette vandresko egner sig bedst til er gåture, længere gåture og lette bjergture. Vandresko, der er designet til andre sportsgrene, såsom trail-løbesko eller approach-sko, kan tilhøre klassifikationen “lette vandresko”.

Medium vandresko

Disse sko tilhører kategorierne B og B/C. Her er formålet vigtigere end det rene udseende. Det betyder dog ikke, at mellemstore vandresko ikke også kan være meget moderigtige. I modsætning til de lette vandresko har de en kraftigere dæmpning af sålen, som også udstyrer vandreskoen til ture med tung bagage. Foden er tilstrækkeligt beskyttet af den polstrede sål under lange og tunge belastninger. En maksimal belastning på 45 liter eller 20 kg bør dog ikke overskrides for længe. Derudover har skosålen en dyb profil, som sikrer et særligt godt greb på stejlt og ujævnt terræn. Mellemstore vandresko har desuden et stabilt, højt skaft, der beskytter mod vrid og høj snøring. Gags eller klatrejern kan allerede godt bruges sammen med disse sko. Aktiviteter, som mellemstore vandresko egner sig bedst til, er krævende vandreture og trekkingture i bjergene.

Vandresko til de høje bjerge

Disse sko hører til i kategori C og også C/D. Udover ture af flere dages varighed, er denne type vandresko også velegnet til ture om vinteren eller i højere højder (op til ca. 5000m). Det skyldes primært den meget gode isolering, som også kan modstå ekstrem kulde. Udover dette har vandresko til høje bjerge en meget høj og stabil overdel, som forhindrer sne eller små sten i at falde ned i skoen. Nogle sko har også integreret gamacher, der nemt kan låses. Sålen er desuden tilpasset kravene og har en meget dyb profil, der kan give greb på is- og sneoverflader – selv uden klatrejern. Derudover har de en kant på hælen og til dels også på skoens tå, hvilket tillader brug af klatrejern. Aktiviteter, hvor vandrestøvler til høje bjerge egner sig bedst, er ture på gletschere, meget krævende vandreture, ture i høje bjerge, men også til bakkemarker og via ferratas.

Vandresko til ekspeditioner

Disse sko hører til i kategori D. Når det kommer til vandresko, er de alle tings mål eller endda den ultimative højbjergsko. Ikke kun kan de nemt klare ekstreme højder, men også med andre ekstreme miljøer, såsom Arktis. De var specielt udviklet til høj højde og ekstrem bjergbestigning og også til ekspeditioner. Skoene er fuldt ud crampon-kompatible og har udover integrerede gamacher også aftagelige, særligt velisolerede indersko. Derudover er der opvarmede sko, der opvarmes til en behagelig temperatur ved hjælp af et batteri og opvarmede indlægssåler. Dette bruges primært i højder fra 7000m eller fra -30°. Aktiviteter, hvor vandrestøvler til ekspeditioner er bedst egnede, er ekstremt kolde områder, ekstreme højder, meget lange vinterture eller is- og blandet klatring.

Vandrestøvler velegnet til klatrejern

Udtrykket “crampon-proof” er lidt svævende og faktisk ikke særlig klart defineret. Det hele afhænger til en vis grad af typen af klatrejern. Faktisk kan klatrejern med dobbelt kurvbinding sættes på enhver vandrestøvle. Hvor nyttigt det er at gå over en gletsjer med kategori A-vandrestøvler i klatrejern er et andet spørgsmål. Med denne type klatrejern skal du ganske enkelt selv vide, hvilken sko du skal tage den på, og hvilken du ikke skal. Under alle omstændigheder anbefales sko med mindst kategori B/C. Disse er klatrejern-sikre i begrænset omfang og egner sig bedst til de førnævnte klatrejern med dobbelt kurvbinding. Halvautomatiske klatrejern med vippestang bagpå og kurvebinding foran er kun egnet til sko, der har det nødvendige hak på hælen. Det er normalt tilfældet med vandresko fra kategori C og opefter. Takket være deres specielle hæl er disse klatrejern-sikre og er meget velegnede til disse semi-automatiske klatrejern. Automatiske klatrejern med et beslag foran og et vippebeslag bagpå er ideelle til vandrestøvler i kategori C/D og D. Takket være deres specielle fordybninger både på hælen og på tåen af ​​skoen, er sko i disse kategorier fuldt ud crampon-kompatible og egner sig til alle andre typer klatrejern udover de automatiske.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandresko til dame

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak