Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vandresko Herre

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 13, 2023

Vandresko skal være lette og komfortable - men også pålidelige på bjerget, i skoven eller på landevejen. De skal være vandtætte, når det regner, men også være åndbare i solen. Der er få modeller, som er lige gode i alle kategorier.

I vores bedst i test af vandresko til mænd, finder du blandt de bedste vandresko til herre på markedet, som alle har hver deres kvaliteter.

Læs også vores bedst i test af vandresko til dame

Vandresko Herre Test: Top 5 Bedste Vandresko Til Mænd

salomon-x-ultra-4-gtx

1. Salomon X Ultra 4 GTX®

Bedste allround vandresko til herre

Pris: 999 DKK

Salomon vandresko til herre med Gore-Tex®, der sikrer dig en vandtæt og åndbar sko. Vandreskoen har et godt greb, og kan også bruges som hverdagssko.

Gore-Tex®
Kan bruges i al terræn
Holdbarhed
Skal gås til
TIL BUTIK
scarpa-mojito-herre-graa
Bedste billige vandresko til herre

Pris: 899 DKK

Vandresko til herre fra velkendte Scarpa. Mojito er en letvægtig og hurtigtørrende vandresko, som egner til hverdagsbrug og vandreture i let terræn. Fremstillet med vibram sål.

Let vandresko
Vibram sål
Høj slidstyrke
Kun vandafvisende
TIL BUTIK
revolutionrace-trailknit-waterproof-hiking-vandresko

3. RevolutionRace Trailknit Waterproof

Bedste premium vandresko til herre

Pris: 1.149 DKK

Let, komfortabel og vandtæt vandresko til herre fra svenske RevolutionRace. Flot, gennemført design, super pasform og masser af greb både til dagsture, men også i bjergene. Med vandreskoen til herre kommer en ekstra Trimfit™ indersål.

Læs også vores egen test af RevolutionRace Trailknit Waterproof vandresko til herre.

Vandtæt grundet Hypershell®
Ekstra Trimfit™ indersål medfølger for pasform
Til terræn, dagsture & hverdagsbrug
Høj pris
TIL BUTIK
Keen-Targhee-III-WP

4. Keen Targhee III WP

Bedste brede vandresko til herre

Pris: 974 DKK

Leder du efter en vandresko til herre, der både har en høj holdbarhed, er vandtæt og gør sig godt i kuperet terræn, er Targhee III WP fra Keen det oplagte valg.

100% vandtæt
Masser af støtte
God holdbarhed
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
salomon-xa-pro-3d-v8-gtx

5. Salomon XA Pro 3D v8 GTX®

Bedste herre vandresko til let terræn

Pris: 1.049 DKK

Letvægtige Salomon vandresko til herre. Skoen er åndbar og har en forstærket tå, samt er fremstillet med Gore-Tex®, der sikrer 100% vandtæthed. God vandresko til let terræn og hverdagsbrug.

100% vandtæt med Gore-Tex®
Åndbar & forstærket tå
Letvægt
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK

Hvad er vandresko?

En vandresko til herre går under flere navne, og kaldes blandt andet også for trekking sko, hiking sko eller outdoor sko. En vandresko til herre er det oplagte valg, når du leder efter en sko til vandring, som hverken er en vandrestøvle eller løbesko. 

En vandresko tager nemlig mange gode ting med sig fra en vandrestøvle, som f.eks. ydersålen, holdbarheden og masser af stabilitet. Samtidig får du en lettere sko til vandring, som er perfekt til kortere vandreture, der ikke strækker sig over flere dage.

Vil du ikke have de store og tunge vandrestøvler, kan du med fordel vælge en vandresko.

Hvorfor skal jeg købe vandresko til herre?

Afhængig af hvor langt og hvor meget du skal vandre, kan en vandresko til herre bringe mange fordele med sig i forhold til vandrestøvler. Ved en vandresko får du masser af funktioner, komfort, lav vægt og en sko, som kan anvendes i mange sammenhænge. Vandrer du i lettere terræn er en vandresko helt klart at foretrække, da dine fødder her har langt færre kg at slæbe rundt på, når du vandrer dig frem på ruten.

Vandresko til herre kan desuden også anvendes som hverdagssko, og dine fødder vil takke dig for det. Skal du vandre i sne, bestige bjerge eller vanskeligere terræner, er vandrestøvler det optimale valg, men ellers har vandreskoen til herre alt, du har brug for.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af vandresko til herre?

Når du leder efter de bedste vandresko til herre, vil du støde på utallige modeller fra forskellige producenter. Det er vigtigt, at du finder et par gode vandresko, som sikrer en god kropsholdning, passer på dine ben og holder fødderne i gang, når du er på vandretur.

Et par gode vandresko til mænd er essentielt og blandt det grundlæggende vandreudstyr, da den kan støtte og beskytte dine fødder på lange vandreture, hvor en god vandresko er nødvendig.

For at finde den rigtige vandresko med de rette egenskaber til dig, bør du være opmærksom på følgende kriterier i din søgning efter de bedste vandresko til herre på markedet.

 

salomon-vandresko-herre

 

Prøve og test af vandresko

Gode vandresko til herre er en skrøbelig størrelse, da alle fødder ser forskellige ud. Det er derfor obligatorisk, at du tester dine nye vandresko, før du køber dem, og sørg for at gøre det med vandrestrømper - kun på denne måde ved du, om det er det perfekte match.

Størrelse

Når du køber et par gode vandresko, bør du ideelt set tage én større størrelse. Det er nemlig vigtigt, at dine tæer kan bevæge sig frit. Dette er især gældende, når du vandrer ned ad bakke, hvor tæerne ikke skal røre foran på skoen. Dette giver også ekstra plads til dine tykke vandrestrømper.

Vægt

Når det gælder vægten på vandresko, afhænger det naturligvis af hvilken type af vandresko, som du skal købe. Helt grundlæggende svinger vægten mellem 700 - 2000 gram.

Vælger du et par vandresko eller -støvler, som er fremstillet i læder, vil vægten naturligvis stige. Vælger du derimod en let trail vandresko, som intet læder har i sig, vil du også få en meget lettere vandresko.

Materiale

Der anvendes mange forskellige materialer, når det gælder vandresko. Ydermaterialet på skoen bør også opfylde de respektive krav, og her gælder følgende:

Dagsvandringer

Tekstilstoffer som mesh eller cordura med nylonfibre er billige, lette, men samtidig også vandafvisende. Dette gør dog også, at vandresko i disse materialer ikke er nær så holdbare som andre modeller.

Krævende vandreture

Ved længere og større vandreture anbefales der læder eller i hvert fald en kombination af læder og nylon. Med læder i en god vandresko til herre, får du meget mere holdbarhed, men læder materialet er samtidig også mere stabilt, tungere og mindre gennemtrængeligt for luft.

Benyt dig af vandrestrømper til vandresko

Et par vandrestrømper til din vandretur kan gøre underværker, og øger komforten for dine fødder enormt meget. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du erhverver dig et par vandrestrømper, da de kan transportere sveden effektivt rundt og beskytte de områder af din fod, hvor der er meget friktion i vandreskoen.

I sidste ende er det trods alt dine fødder, som skal skubbe dig fremad under din vandretur, og derfor er det også essentielt med gode vandresko til herre samt tilhørende strømper - det er opskriften på succes.

Gå vandresko til

Vandresko til mænd er meget mere stabile end traditionelle fritidssko, hvorfor du helt klart bør gå dem til. Når de er blevet gået til, udvider den sig de passende steder og tilpasser sig perfekt til din fod. Skoene kan godt gnave lidt i starten og give vabler, men dette er meget normalt, når du går et par gode vandresko til herre til i starten.

Vandresko til herre mærker

Det kan være en labyrint at finde de bedste vandresko, og der er mange producenter om buddet. Er det første gang, du skal købe et par vandresko, kan vi godt forstå, hvis du føler dig forvirret, for hvor skal du starte og hvilket mærke er det bedste?

Der findes mange mærker inden for vandresko til herre og blandt de særligt kendte er følgende:

Salomon

Salomon blev oprindeligt etableret som en familievirksomhed, og stammer fra de franske alper. Virksomheden er siden da blevet solgt til Adidas.

I dag designer og fremstiller Salomon en bred række af produkter til ski og snowboard, løb, men også friluftsudstyr. Skal du have et par gode vandresko til herre eller en ny skaljakke, er Salomon et sikkert valg.

Keen

Keen har været kendte for at lave gode og brede vandresko til herre gennem mange år. De skuffer aldrig, og kommer hvert år med nye modeller, hvor der er lavet forbederinger og nye funktioner.

Haglöfs

Historien bag Haglöfs stammer helt tilbage i 1914 i Sverige, hvor virksomheden blev grundlagt af Wiktor Haglöf. Denne mand havde et ønske om at lave en god vandrerygsæk, der kunne holde til alt.

Haglöfs laver i dag både vandresko til mænd, men også en lang række af andet udstyr til friluftslivet, som blandt andet inkluderer vandrebukser, vandrestøvler til herre og meget mere.

SCARPA

SCARPA blev etableret i 1938, og er den dag i dag stadig en familieejet virksomhed. Virksomheden laver en lang række udstyr til friluftslivet og har dygtiggjort sig specielt inden for vandresko og gode vandrestøvler til dame og herre. SCARPA laver desuden også blandt de bedste klatresko på markedet.

RevolutionRace

Det svenske friluftsmærke, RevolutionRace eller RVRC, som de også går under, er på få år blevet ekstremt kendte - og det er med god grund. RevolutionRace har dygtiggjort sig inden for design og fremstilling af friluftstøj til dig, som elsker naturen.

Ved køb af RevolutionRace produkter får du ekstremt meget værdi for pengene, da der intet forhandlerled er. De laver alt fra gode outdoor bukser til skaljakker til dame og herre, outdoor jakker og meget mere.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vandresko til herre

Herunder har vi samlet en del af de spørgsmål som oftest stilles, når det gælder køb af gode vandresko.

Hvor meget koster en god vandresko til herre?

Gode vandresko til herre kan fås for så lidt som 5-600 kr. Afhængig af størrelse, producent, materialer og funktioner, kan de også koste helt op til +2.500 kr. og opefter. Et par gode vandresko holder i rigtig mange år, og vi anbefaler derfor også, at du køber et godt par fra starten af - det kan blive dyrt at købe billigt.

Investér derfor gerne i et par gode vandresko til herre af høj kvalitet fra start. Hvis skoen ikke passer eller sidder dårligt, vil du få vabler og det bliver ubehageligt for foden - og så er der ingen fornøjelse i en vandretur.

Hvor kan jeg købe gode vandresko til herre?

Der er mange butikker og webshops, som tilbyder vandresko. Vores klare anbefaling går på at tage et besøg ind i nogle af de større friluftsbutikker i Danmark, såsom Friluftsland, Eventyrsport eller Spejdersport. Du kan også kigge hjemmefra på internettet, bestille et par vandresko hjem og dernæst prøve dem på for at finde ud af, om de passer til dig.

I en butik kan du få rådgivning fra ekspedienter, hvorimod du på internettet kan få det gennem chat, mail eller telefon.

Hvilke vandresko til herre er de bedste?

Hvilke vandresko der helt præcist er de bedste ændrer sig, alt efter hvem det er. Vi har alle forskellige fødder, hvorfor den vandresko vi anser for den bedste, muligvis ikke er den bedste for dig.

I vores bedst i test af vandresko til herre kommer vi med et bud på de fem bedste vandresko på markedet, hvor der vil være noget til enhver og med garanti også dig. Valget af vandreskoen vil naturligvis altid være din, og kun du har det sidste ord at skulle have sagt. 

Vi håber naturligvis, at vores guide til køb af de bedste vandresko til herre hjælper dig til at finde frem til hvilken vandresko, der passer bedst til dig.

Hvilke vandresko til brede fødder er bedst til herre?

Er du på udkig efter et par gode vandresko til herre, som er brede, er Targhee III WP modellen fra Keen en god mulighed. Her får du en flot vandresko med god pasform, høj holdbarhed og den er ovenikøbet vandtæt. Du finder også vandresko til brede fødder hos andre producenter og mærker af vandresko til mænd.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram