Vandrestøvler Dame

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Hvilke er de bedste vandrestøvler til dame? Det kan afhænge af mange faktorer, såsom underlaget du vandrer på, vægten på din vandrerygsæk, samt længden på dine vandreture.

Er du på udkig efter de bedste vandrestøvler til kvinder, kan du med fordel læse med i denne bedst i test af de bedste vandrestøvler til dame på markedet.

Vandrestøvler Dame Test: Top 5 Bedste Vandrestøvler Til Kvinder

scarpa-boreas-gtx-dame
Annonce

1. Scarpa Boreas GTX®

Bedste vandrestøvler til dame
Pris: 1.348 DKK

Scarpa har med deres Boreas GTX® vandrestøvler til kvinder, skabt et par lette støvler i særklasse, med høj komfort, slidstærke materiale og 100% vandtæthed med Gore-Tex®. Scarpa Boreas GTX kommer med en Vibram® XS Trek sål og vejer samlet 950 gram.

Gore-Tex® sikrer 100% vandtæthed
Slidstærk & holdbar
EVA sål
Fås kun i én farve
haglofs-skuta-mid-proof-eco
Annonce

2. Haglöfs Skuta Mid Proof Eco

Bedste billige vandrestøvler til dame
Pris: 883 DKK

Komfortabel, robust og velsiddende vandrestøvler til kvinder, der giver masse af støtte. Støvlen er desuden designet med en lang række tekniske løsninger, der kendes fra Asics®. Haglöfs Skuta Mid Proof Eco kommer med en SpEVA™ mellemsål, og har en samlet vægt på 800 gram.

100% vandtæt med Proof™ Eco -membran
Meget værdi for penge
Formstøft & stødabsorberende SpEVA® mellemsål
Ikke lavet med Gore-Tex
revolutionrace-phantom-trail-mid-1
Annonce

3. RevolutionRace Phantom Trail Mid

Bedste premium vandrestøvler til dame
Pris: 1.299 DKK

Revolutionerende vandrestøvler til kvinder fra svenske RevolutionRace. Her får du både stabiliteten fra traditionelle vandrestøvler, men også fleksibiliteten fra en løbesko.

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Phantom Trail Mid vandrestøvler.

Hypershell® giver 100% vandtæthed
Fås i mange farver
Fremragene greb
Høj pris
keen-targhee-iii-mid-wp-dame
Annonce

4. Keen Targhee III Mid WP

Bedste letvægts vandrestøvler til dame
Pris: 997 DKK

Med disse letvægtige 100% vandtætte trekking vandrestøvler til kvinder får du robusthed, en god pasform samt et topklasse snøresystem. Fremstillet med formstøbt EVA mellemsål. Keen Targhee III Mid WP kommer med AirMesh™ foring og er vandtætte med KEEN.DRY® membranen.

KEEN.DRY® -membran giver 100% vandtæthed
AirMesh™ for komfort og holdbarhed
Designet efter fodens anatomi
Design tiltaler ikke alle
salomon-quest-element-gtx-dame
Annonce

5. Salomon Quest Element GTX®

Bedste vandtætte vandrestøvler til dame
Pris: 1.214 DKK

Salomon vandrestøvler med Gore-Tex® -membran for 100% vandtæthed, god pasform, samt masser af stabilitet og beskyttelse, da den er bygget op omkring Salomons egen ADV-C Chassis™. Salomon Quest Element GTX® kommer med SensiFit™ lukning, Mud Contagrip® sål og vejer samlet 1010 gram.

Vandtætte med Gore-Tex®
EnergyCell™ EVA for støddæmpende mellemsål
Contagrip® sikrer godt greb
Høj vægt

Indholdsfortegnelse

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af vandrestøvler til dame?

 • Terrænet, mængden af bagage samt afstand på din vandrerute afgør hvilke vandrestøvler er de bedste

 • Prøv vandrestøvler til dame inden du køber dem

 • Vandrestøvler til kvinder skal altid være lidt større end din normale skostørrelse

 • Kvinder og mænd har forskelligt formede fødder

 • Pasform på vandrestøvler til dame adskiller sig meget fra vandrestøvler til herre

 • Er du kvinde, skal du altid bruge vandrestøvler til dame

Hvordan finder jeg de bedste vandrestøvler til dame?

For at du kan vælge de helt rigtige vandrestøvler til dame, bør du stille dig selv nogle spørgsmål, som kan spore dig ind på det korrekte valg, heraf følgende:

 • I hvilket område foregår vandringen?

 • Hvor tung er rygsækken, du skal have med på vandretur?

 • Hvor længe er du afsted på vandretur?

Du vil ved vandrestøvler til kvinder opdage, at producenterne benytter sig af forskellige såle i hvert vandrestøvle, da de fremstilles til enhver overflade. Dette er for at sikre, at du får den mest behagelige pasform til hver fod, den rigtige dæmpning til enhver distance, samt den bedste vandrestøvle til dame alt efter hvilket vejr, du begiver dig ud i. I vores købsguide og bedst i test af vandrestøvler til dame forklarer vi, hvilke vandrestøvler der passer bedst til dig.

Hvilke vandrestøvler til dame skal jeg vælge?

Vi forstår, at det kan virke som én stor labyrint at skulle finde det bedste par vandrestøvler til netop dig. Der er mange mærker og producenter om udbuddet, og de byder alle på hver deres funktioner, kvaliteter og teknologier, som gør deres vandrestøvler gode.

Det vigtigste er, at du finder et par vandrestøvler til dame, som passer til dine behov. Har du brug for støtte omkring anklerne, er det f.eks. vigtigt, at du vælger vandrestøvler med højt skaft, da du her får den støtte, du har brug for.

Derudover er det også relevant at kigge ind i hvilket materiale, den skal være fremstillet i. Læder er ofte tungere, tager længere om at tørre, hvorimod et par i mesh tørrer hurtigere og samtidig er lettere.

Typer af vandrestøvler til kvinder

Der er mange forskellige modeller, designs og typer af vandrestøvler til dame. Der er mange producenter om udbuddet, og er det første gang, at du skal købe et par vandrestøvler, kan det være en jungle at finde rundt i. Det kan derfor være klogt at finde ud af, hvad du først og fremmest har i tanke dine vandrestøvler skal bruges til.

Leder du efter et par vinter vandrestøvler til dame, vandtætte, letvægtige eller vandrestøvler som egner sig perfekt til caminoen? Når du først har sporet dig ind på, hvad du mere konkret skal bruge dine dame vandrestøvler til, er det nemmere at finde det par, som er de bedste for dig. Herunder kommer vi ind på de forskellige typer af vandrestøvler til dame, så du forhåbentlig kan spore dig yderligere ind på, hvilke der er de bedste til dig.

Lette vandrestøvler til dame

Vandrestøvler kan være meget lette og fleksible og minde mere om en løbesko, men det afhængig naturligvis af hvilken støvle eller sko du vælger. Lette vandrestøvler til kvinder er som oftest flade eller har et halvhøjt skaft, som både giver bevægelsesfrihed, men også støtte.

Lette vandrestøvler til dame egner sig bedst til sporty og kortere vandreture, samt andre udendørsaktiviteter i fladt til let kuperet terræn. Selvom sålen har et bedre greb end en fritidssko, er den ikke egnet til mere krævende vandreture, som strækker sig over flere dage. Hvis du er ny indenfor vandring, er det derfor bedre at gå efter en vandrestøvle med et mellemhøjt skaft, da du får en god portion støtte omkring anklerne.

Er du en erfaren vandrer, kan du sagtens bruge fladere vandrestøvler eller -sko og disse er også velegnet til at gå med hunden eller en tur i skoven. En decideret vandresko giver ikke meget større til tungere bagage, hvorfor du ikke skal bruge disse på længere vandreruter med meget oppakning. Du kan blive meget klogere på dette i vores bedst i test af vandresko.

Trekking vandrestøvler til kvinder 

Er du en person, som godt kan lide at medbringe meget bagage, for eksempel på en vandretur eller flerdages telttur gennem bjerge, anbefaler vi trekking vandrestøvler. Ved trekking vandrestøvler til kvinder får du som oftest et mellemhøjt til højt skaft, som egner sig godt til vandring i bjerge og kuperede terræner, da de her giver den ønskede stabilitet i form af bl.a. det høje skaft.

Den meget skridsikre sål og det robuste overmateriale, gør trekking vandrestøvler til dame perfekt til veludviklede stier i lave bjergkæder eller alpine områder.

Bjergbestigningsstøvler til dame

Er du en kvindelig bjergbestiger? Så har du højst sandsynlig stiftet bekendtskab med et par bjergbestigningsstøvler til dame, for disse er essentielle i højfjeldet og på gletsjere. Bjergbestigningsstøvler eller -sko har som regel et meget højt skaft og giver i kombination med sålens markante profil en masse greb i sværere terræn.

Kommer du ud i sne og er f.eks. på en gletsjer, kan dine bjergstøvler også udstyres med stegjern, som gør dine støvler til en form for pigsko, hvormed du får fodfæste på isen.

vandrestoevler-kvinder

Hvilke egenskaber har vandresko til dame brug for?

Når du leder efter de bedste vandresko til dame, er der en masse egenskaber, funktioner og kriterier, som du skal lægge mærke til. Du ved naturligvis bedst selv hvilke kriterier, som er de mest relevante for dig og det, du skal anvende dine vandrestøvler til kvinder til. Blandt disse egenskaber anbefaler vi, at du lægger mærke til følgende:

Vægt

Vægten på vandrestøvler til dame kan være afgørende på længere vandreture, hvor du samtidig også har medbragt tung bagage. I dette tilfælde er det godt at supplere med et par lette vandrestøvler. Dernæst skal det siges, at hvis du sparer på vægten i dine vandrestøvler til kvinder, vil du også komme til at spare på valget af materiale eller andet sted, hvilket kan afspejles i komforten.

Pris

De fleste vil antage at dyrere vandrestøvler til dame, altid vil være det bedre valg, men dette er ikke nødvendigvis korrekt. Dyre vandrestøvler præsterer ikke altid så godt, som du vil kunne håbe på, men samtidig vil vandrestøvler med en højere pris ofte gemme på mere udvikling, teknologi og kræsen end en billigere model.

Der anvendes nemlig dyrere materialer i vandrestøvler af høj kvalitet. Dette kan være egenskaber, såsom en Gore-Tex membran og vibram såler, hvilket kan gøre en kæmpe forskel i vandrestøvler til kvinder.

Stabilitet

Er du en inkarneret vandrer og er du ofte på længere og krævende vandreruter, bør du gå all-in på stabiliteten i vandrestøvler. Sålens stivhed, profil og snøresystemet kan sørge for at holde din fod stabil i vandrestøvlerne - og dermed har du gjort dit arbejde i forhold til at købe et par gode vandrestøvler til dame. Herefter afhænger det af egne kræfter.

Komfort

Komfort er ikke det samme for alle, og kan ved vandrestøvler til dame være meget individuelt. Hvad der føles godt for mig, er måske ikke det samme, som føles godt for dig. Vi er alle bygget forskelligt, hvorfor nogen f.eks. har bredere fødder end andre, og dermed kan vandrestøvler blive for stramme.

Vi anbefaler derfor altid, at du tester op til flere forskellige vandrestøvler til dame, i forskellige mærker og størrelser, for at du kan finde det perfekte fit. 

Vandtæt og åndbar

Der er altid mulighed for at der kommer regn under en vandretur, hvorfor du nærmest lige så godt kan forsyne dig med et par vandtætte vandrestøvler til dame. De fleste modeller er ovenikøbet vandtætte, men du kan naturligvis altid støde på enkelte modeller, som ikke er udviklet med denne egenskab.

Alt afhængig af hvor du vandrer, er det heller ikke usandsynligt, at du kommer forbi vandløb, som skal krydses. I disse situationer er det utrolig rart at have vandtætte vandrestøvler.

Greb

Sålen i dine vandrestøvler kan være altafgørende, når det kommer til at have fodfæste og greb på det eventuelt ujævne underlag, som du vandrer på.

Mange af producenterne inden for vandrestøvler til dame er afhængige af Vibram såler, med en aggressiv lugeprofil. Især ved mudret jord med hældning er det vigtigt, at du står solidt på jorden.

Holdbarhed

De bedste vandrestøvler til dame skal naturligvis hav en høj holdbarhed, og dette er også en af faktorerne du køber ind, når du skal have et par gode vandrestøvler. 

Her skal det stå klart, at vælger du vandrestøvler i rent læder, får du et par, som holder ekstremt længe. Vandrestøvler til dame i læder er dog også en del tungere, mindre åndbare og tager længere tid at gå til end andre alternativer.

Flere af de nyere modeller har ofte en kombination, eller designes i mesh og andre syntetiske materialer. Det gør ikke kun vandrestøvlerne mere letvægtige, men åbner også op for åndbarheden. Køber du et par gode vandrestøvler til dame, som er fremstillet i en kombination af læder og andre materialer, får du også masser af holdbarhed.

Konklusion på vandrestøvler til dame

I vores bedst i test af vandrestøvler til dame, kommer vi ind på de væsentligste kriterier du skal holde øje med, når du skal købe de bedste vandrestøvler til dame. Vi giver vores bud på de fem bedste vandrestøvler til dame på markedet, og håber, at du er kommet tættere på et valg om hvilke vandrestøvler til dame, som er de bedste til dig.

Derudover vil vi anbefale dig, at du ikke først og fremmest forsøger at spare penge, når du køber et par vandrestøvler til kvinder, men derimod køber de, som føles allerbedst. God vandretur! 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vandresko til dame

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak