Friluftsfreak logo

Vandrestøvler Herre

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Vandring stiger konstant i popularitet, og appellerer til en bred del af den danske befolkning, for vi har alle prøvet at dyrke vandring i en eller anden form. Mange velkendte producenter af sko tager desuden vandringen til sig, og bringer konstant nye, opdaterede modeller ud af vandrestøvler til herre.

Vandrestøvler Herre Test: Top 5 Bedste Vandrestøvler Til Mænd

scarpa-boreas-gtx
Annonce

1. Scarpa Boreas GTX®

Bedste vandrestøvler til herre
Pris: 1.385 DKK

Scarpa vandrestøvler med høj komfort, slidstærke materialer og Gore-Tex® der sikrer 100% vandtæthed. Lette vandrestøvler som kan anvendes hele året rundt.

Gore-Tex®
God pasform
Holdbarhed
Fås kun i én farve
haglofs-skuta-mid-proof-eco
Annonce

2. Haglöfs Skuta Mid Proof Eco

Bedste billige vandrestøvler til herre
Pris: 883 DKK

Er du ny eller lettere øvet til vandring, er vandrestøvlerne fra Haglöfs det perfekte valg. Prisvenlig, slidstærke materialer og vandtætte vandrestøvler til herre.

Vandtætte med Proof™ Eco -membran
Meget værdi for pengene
Formstøft & stødabsorberende EVA mellemsål
Designet uden Gore-Tex
revolutionrace-phantom-trail-mid-1
Annonce

3. RevolutionRace Phantom Trail Mid

Bedste premium vandrestøvler til herre
Pris: 1.443 DKK

Disse vandrestøvler fra RevolutionRace sikrer dig et par fleksible, komfortable og slidstærke vandrestøvler til herre, som både egner sig til dagsture, samt lettere trekkingture.

Læs her vores test af RevolutionRace Phantom Trail Mid vandrestøvler.

100% vandtæt
Fås i flere farver
Godt greb på stier og våde veje
Høj pris
salomon-quest-4-gtx
Annonce

4. Salomon Quest 4 GTX®

Bedste vandtætte vandrestøvler til mænd
Pris: 1.399 DKK

Salomon vandrestøvler udviklet med ADV-C 4D Chassis™ for ekstra stabilitet, Gore-Tex® -membran for vandtæt- og åndharhed. Robuste vandrestøvler med masser af støtte.

Gore-Tex® for vandtæthed
EnergyCell™ EVA mellemsål
Masser af greb
Prisen
keen-targhee-iii-mid-wp
Annonce

5. Keen Targhee III Mid WP

Bedste brede vandrestøvler til herre
Pris: 1.124 DKK

Med disse 100% vandtætte og lette trekking vandrestøvler til herre får du masser af støtte, robusthed og god pasform. Den er desuden fremstillet med formstøbt EVA sål.

100% vandtæt
God komfort og holdbarhed
Udviklet på baggrund af fodens anatomi
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

I denne bedst i test af vandrestøvler til herre gør vi dig opmærksom på, hvilke kriterier du skal have in mente, når du leder efter de bedste vandrestøvler til mænd. Læs med herunder, og bliv meget klogere på valget.

Læs også vores bedst i test af vandrestøvler til dame.

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af vandrestøvler til herre?

  • Mænd og kvinder har forskellige fodformer

  • Fødderne hos mænd er bredere ved hælen og smallere ved tæerne

  • Et højt skaft på vandrestøvler giver sikker stabilitet

  • Vandrestøvler til herre med GTX (Gore-Tex) membran er vandtætte

Vandrestøvler til mænd adskiller sig ikke kun i deres design fra vandrestøvler til kvinder, men har som oftest også en anderledes form, som er tilpasset de mandlige fødder. Eftersom fødder hos kvinder og mænd har forskellige former, kan begge køn ikke bruge de samme vandrestøvler. Vandrestøvler til herre er udelukkende til mænd, og skal have en optimal pasform, så du ikke skader fødderne.

Pasformen spiller en stor rolle, især med vandrestøvler til mænd, fordi man ofte bruger en hel dag i vandrestøvler, trekkingsko eller bjergbestigningsstøvler. For at sikre, at længere vandreture kan overleves smertefrit og uden vabler på fødderne, bør du som vandrer sikre dig, at dine vandrestøvler er lavet til herre. 

Før du køber et par gode vandrestøvler til mænd, bør du kende til de vigtigste egenskaber ved støvlerne, samt de største og bedste producenter af vandrestøvler til herre, såsom Salomon, Scarpa, Haglöfs, Keen, Salewa og flere til.

Hvad er vandrestøvler?

Kan du lide at vandre eller pønser du på en længerevarende vandretur? Så er et par gode vandrestøvler til mænd det vigtigste, du kan købe af udstyr til turen. Under en vandretur er det trods alt fødderne, som konstant skal bære dig fremad - uanset om det går op, ned eller lige ud ad landevejen, er dine fødder grundstenen til, at du kan holde dig i gang.

Under din søgen efter de bedste vandrestøvler til herre, vil du støde på en masse forskellige modeller, former og typer af vandrestøvler. Det vigtigste er, at du finder et par, som sidder godt og er udviklet med de rigtige egenskaber, alt efter om du skal på en let vandretur i Danmark eller afsted på en større tur i udlandet med mange højdemeter og forskellige underlag.

Hvad er forskellen på vandrestøvler til herre og dame?

En mands fod er generelt bredere end en kvindes. Kvinder har derudover også en smallere hæl og bredere forfod sammenlignet med mænd. Til gengæld er forskellen mellem den forreste og bagerste del af foden mindre for mænd. Vandrestøvler til herre skal derfor byde på masser af plads til fødderne, især i hælområdet, hvilket sikrer dig komfort, god pasform samt vandrestøvler, som er nemme at komme i. Trekking vandrestøvler og traditionelle vandrestøvler til mænd har som oftest et højt skaft, som giver masser af stabilitet under vandring og holder dig sikker, når terrænet er ujævnt.

Hvordan genkender jeg gode vandrestøvler til mænd?

Hvis du ønsker at nyde et højt niveau af komfort, når du vandrer udendørs og ønsker at komme videre med så lidt indsats som muligt, bør du overveje følgende aspekter, når du køber, uanset om du er interesseret i trekking vandrestøvler eller traditionelle vandrestøvler.

Sålen

Indersålen afgør hovedsageligt, hvor fleksibel støvlen er, og i hvor høj grad den solide sål er stiv mod eventuelle vrid. Begge har indflydelse på kraftoverførsel, fodfæste og komfort. Du har brug for en ekstremt fast sål på krævende bjergstier, da sålens aflastende og støttende funktion her mister betydning. En solid sål giver desuden særligt usikre og uerfarne vandrere mere tryghed og støtte i terrænet.

Ydersålen på vandrestøvler til mænd er hovedsageligt lavet af gummi. Dette materiale er slidstærkt. En del af sålen er også lavet af polyurethan. Vibram-såler anses for at være af særlig høj kvalitet. Med en skridsikker profil i vandrestøvlen til herre, er du garanteret et godt greb i alle retninger.

Overdel

Moderne vandrestøvler til mænd er lavet af syntetiske fibre, læder eller imiteret læder. Nogle gange er der også kombinationer. Læder er robust og tilpasser sig ekstremt godt til foden, hvorfor du i det materiale, får en enormt god vandrestøvle. Sammenlignet med kunstlæder er sådanne vandrestøvler ofte dyrere og kræver samtidig mere pleje. Vandrestøvler til mænd i syntetiske fibre er billigere, men alligevel robuste og samtidig er disse nemme at pleje og tørre, men mindre stabile end læder.

Vejrbestandig

Når du vandrer kan det ske, at det begynder at regne, der er vandpytter eller du skal krydse et vandløb. Derfor skal dit fodtøj være så vandtæt som muligt, da det er den eneste måde, du kan holde dine fødder tørre på. 

Ved læder absorberes der et højt niveau af fugt, uden at det bliver fugtigt. Derudover er læder åndbart, uanset temperaturen. Har du fundet et par vandrestøvler til herre med betegnelsen, ‘GTX’ (Gore-Tex), er de 100% vandtæt. 

Bemærk: Gore-Tex vandrestøvler er meget populære, fordi de er åndbare, vandtætte og vindtætte. GTX betegnelsen sikrer dig som oftest et par vandrestøvler i utrolig høj kvalitet.

Uanset omstændighederne bør du altid vælge et par vandrestøvler til mænd, der giver dig mulighed for at have vandrestrømper på i skoen - helt uden problemer.

Snøring

For at sikre at vandrestøvlerne sidder godt fast, men samtidig ikke klemmer, skal de altid snøres strammer i forfodsområdet end i ankelområdet. Dette gælder især for støvler, som kan begrænse bevægelsen grundet stram snøring i skaftområdet.

Vægt

Vandrestøvler til herre kan variere i vægt alt efter, hvad du skal bruge dem til. Vandrestøvler i læder er generelt tungere end de, som er fremstillet i syntetiske fibre. 

Derudover er vandrestøvler med højt skaft som regel også tungere end nogen med et mellemhøjt skaft. Hos de forskellige producenter, har du mulighed for at se deres oplysninger om de givne vandrestøvler, samt den nøjagtige vægt. Vægten på vandrestøvler til herre kan variere mellem 600 - 1.200 gram.

vandrestoevler-maend

Typer af vandrestøvler til mænd

Trailløbesko

En trailløbesko er meget lette i vægten og mellemhøje. De kan i stor grad sammenlignes med sneakers, men har en meget stærkere profil. Sålen er en smule blødere, hvilket giver den et enormt godt greb på ujævnt terræn, selv våde og mudrede underlag.

Grundet den lave stabilitet i skoen, er den egnet til stenede overflader. Derudover er de med deres bløde sål ikke nær så holdbare som et par gode, stabile vandrestøvler.

Vandrestøvler

Vandrestøvler til mænd giver masser af stabilitet til anklerne, især i det ujævne terræn, mens lavere sko er mere fleksible, hvis du f.eks. Løber.

Approach sko

Når vandrestøvler når deres grænser, går man ofte til approach sko. De er udstyret med en anden sål, som er mindre profilerede, hvorfor de er ideelle til stenet terræn.

Trekking støvler og sko

Her er kendetegnet en hårdere og stivere sål, som generelt er mere stabil og fastere end en traditionel vandrestøvle.

Der er god støddæmpning i trekking støvler, hvorfor de ofte bruges på flerdages vandreture, hytteture eller de lettere vandreture om vinteren, hvor du har lidt bagage med.

Det høje skaft beskytter ikke kun dine fødder mod eventuelle forstuvninger, men giver også beskyttelse i høj klasse, hvis det skulle regne eller sne.

Bjergbestigningsstøvler

Skal du ud i utrolig ujævnt terræn og stå på skrænter, er bjergbestigningsstøvler essentielle. Takket være deres stabile sål og høje skaft, får du enormt meget stabilitet og styrke.

Hvilken størrelse vandrestøvler til herre?

For at du får valgt de bedste vandrestøvler til mænd for dig, er det vigtigt, at du prøver støvler på inden. Hælen skal slutte med den bagerste del af støvlen, mens der skal være cirka 1 cm luft i tåområdet. 

Et godt råd er, at du prøver dine nye vandrestøvler på med vandrestrømper for at finde den perfekte størrelse. Her kan det være en god ide at teste skoene grundigt, for eksempel op og ned ad bakke på trapper eller give dem et forsøg på forskellige underlag. Det er din eneste mulighed for at finde ud af, om de fungerer for dig.

Hvilke vandrestøvler til mænd passer til dig?

Med et så stort udbud af vandrestøvler, er det nemt at miste det samlede overblik. Blandt de vigtige kriterier ved køb af vandrestøvler til mænd, er din fysiske kondition samt personlige behov.

Er du stabil i kroppen og i god form, har god fodsikkerhed samt stor erfaring med at vandre i ujævnt terræn, bør et par lette, halvhøje vandrestøvler være det optimale til dig.

Har du endnu ikke den største erfaring og mangler samtidig list på den fysiske kondition, kan et par vandrestøvler med højt skaft være et bedre valg. Her får dine ankler den stabilitet, du har brug for - og du kan samtidig bygge videre på den fysiske kondition.Din egen personlige vægt, men også vægten på din vandrerygsæk spiller en rolle i valget af de bedste vandrestøvler til herre. Helt konkret, jo højere vægt, desto mere stabil skal vandrestøvlen være.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandrestøvler til herre

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak logo
    © 2022 Friluftfreak