Vinter Cykelbukser

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Enhver, der kører racercykel om vinteren, bør beskytte sig mod kulde og regn. Med et par lange vinter cykelbukser er du godt dækket ind, og kan cykle hele vinteren igennem, uanset om det er gravel, landevej eller noget tredje.

Vinter Cykelbukser Test: Top 3 Bedste Lange Cykelbukser Til Vinter

twelvesixteen-sky-pro-cykelbukser-lange
Annonce

1. TwelveSixteen SKY Pro Lange

Bedste lange vinter cykelbukser i test
Pris: 1.199 DKK

Med SKY Pro vinter cykelbukser i lang model fra danske TwelveSixteen får du både pude med god komfort, aerodynamisk stof og termisk, isolerende materialer. TwelveSixteen SKY Pro cykelbukserne til vinter er gode i temperaturer mellem -2°C og 12°C, og sikrer dig bevægelighed, varme og reflekterende detaljer.

Se vores test af TwelveSixteen SKY Pro cykelbukser.

Med pude & aerodynamisk stof
Reflekser, komfort & bevægelsesfrihed
Fås i mange farver
Prisen
ale-vinter-bibtights-solid-nordik-uden-pude
Annonce

2. Alé Vinter Solid Nordik/Essential

Bedste billige lange vinter cykelbukser
Pris: Fra 599 DKK

Med Alé Vinter Solid Essential/Nordik får du et par vinter cykelbukser til herre og dame, der kan klare det nordiske klima. Cykelbukserne er fremstillet i varme, åndbare og behagelige materialer, der sikrer god pasform. Derudover kommer de med reflekterende materialer og er vindtætte. Modellen til damer kommer med pude og til herre uden pude.

Til temperaturer mellem 4°C - 10°C
Reflekterende detaljer & god åndbarhed
Vindtætte & åndbare
Ikke egnet til minusgrader
gripgrab-aquarepel-wr-cykelbukser-med-seler-og-pude
Annonce

3. GripGrab AquaRepel WR

Bedste premium vinter cykelbukser
Pris: Fra 1.231 DKK

GripGrab AquaRepel lange vinter cykelbukser har både seler, indershorts og en ekstremt behagelig pude. Med disse lange cykelbukser til vinter får du 100% vand- og vindtæt konstruktion, god beskyttelse og høj åndbarhed. GripGrab AquaRepel vinter cykelbukser er designet med anatomisk pasform.

Med seler, indershorts & pude
Reflekterende detaljer & god åndbarhed
Komfortabel & god pasform
Høj pris

Indholdsfortegnelse

Ideelt set er lange cykelbukser til vinter og efterår gode allroundere. De holder fugt og vind ude, kropsvarmen inde og leder samtidig eventuel sved væk hurtigst muligt. Det gør også, at du ikke behøver give op grundet overophedning, selv på stejle og solrige skråninger.

Vi ved, hvor svært det kan være at finde de bedste cykelbukser. Derfor har vi også undersøgt markedet for lange vinter cykelbukser grundigt, og har nøje udvalgt de bedste modeller for dig.

Tjekliste til køb af lange vinter cykelbukser

Skal du ud at trykke til i pedalerne gennem vinterhalvåret, kræver det et par varme og lange vinter cykelbukser, der byder på isolering, eventuel foring og åndbare materialer, så du ikke overopheder. Brug vores tjekliste, når du skal finde de bedste vinter cykelbukser:

Varmeregulerende og isolerende funktioner

 • Tilstrækkeligt med isolering i bukserne for at kunne modstå kølige temperaturer.
 • Åndbare materialer sikrer effektiv varmeregulering og transportering af sved.

Vandafvisende egenskaber:

 • Vinteren byder på meget vådt vejr, hvorfor vandafvisende og/eller vandtætte egenskaber, er at foretrække. Disse beskytter mod eventuel regn og sne.

Bevægelsesfrihed og pasform:

 • Vælg en pasform, der tillader dig at tage flere lag på under bukserne.
 • Sørg for, at dine lange vinter cykelbukser har rigeligt med bevægelsesfrihed og ikke hæmmer cyklingen.

Polstring og komfort:

 • Vælg gerne lange cykelbukser med pude for ekstra komfort på lange ture
 • Vær opmærksom på polstringens tykkelse og placering for maksimal støtte

Reflekser

 • Om vinteren er det mørkt og med reflekser, bliver du ekstra synlig i mørket.

Hvorfor har jeg brug for cykelbukser til vinter?

Er du en af de personer, der cykler hele året rundt, både om sommeren, men også den kolde vinter? Så kan et par lange vinter cykelbukser være afgørende for optimal komfort samt beskyttelse mod kulde og regn.

Lange vinter cykelbukser til herrer og damer er oftest designet og udviklet med isolerende materialer, der holder på kropsvarmen, så du forbliver varm - selv under meget kolde temperaturer. Derudover er mange af modellerne også behandlet med enten vandafvisende og/eller vandtætte belægninger, der gør, at du beskyttes mod regn, sne eller slud og dermed kan holde dig tør under selv meget våde forhold.

Uanset om du er på udkig efter cykelbukser til dame eller cykelbukser til herre i en vinterudgave, får du gode materialer, der giver vindtætte effekter og dermed også reducerer den stærke vind, forhindrer afkøling af kroppen og sikrer god bevægelsesfrihed.

Og som du højst sandsynligt godt ved, bliver det meget mørkt om vinteren. Det betyder også, at du er mindre synlig, når du er ude at cykle. Størstedelen af lange vinter cykelbukser har reflekser og andre reflekterende detaljer, der giver dig bedre synlighed i mørke forhold. Sikkerhed er det vigtigste, når du cykler, hvorfor du bør være særligt opmærksom på reflekser og beskyttelse, uanset om det er en god cykelhjelm, ny cykeljakke eller noget helt tredje. Sikkerhed skal ALTID være førsteprioritet.

cykelbukser-vinter-bedst-i-test

Hvilke materialer sikrer varme i lange vinter cykelbukser?

Der er store forskelle i egenskaber hos bukserne. Det kan dog være en fordel at vælge et par, som er udstyret med vindtæt og vandafvisende membran, som også giver ekstra stivhed.

Dybest set giver tungere, lange cykelbukser den bedste beskyttelse mod kulde og fugt. Der er et lag membranmateriale mellem forret og yderskindet på hele fronten op til linningen og i bunden. Bib cykelbukser modellerne uden membran er derimod mere åndbare.

Et godt tip: Træner du meget intensivt på din racercykel om vinteren, bør du vælge en lettere model uden “isoleringslag”, mens hvis du nemt bliver kold og er mere komfortabel på vejen, bør du vælge tykkere og lange vinter cykelbukser.

Lange vinter cykelbukser til dame

Mange kvinder foretrækker lange bib cykelbukser, når de cykler - og især når det bliver koldt. De passer ikke kun bedre end normale bukser, men beskytter også det følsomme nyreområde. Tissepauser gør det mere kompliceret for kvinder, specielt om vinteren.

Leder du efter et par gode vinter cykelbukser til damer, bør du med stor fordel vælge et par, der gør disse situationer om vinteren nemmest for dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om lange vinter cykelbukser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!