Windsurfing Kursus

Denne artikel indeholder annoncer

Windsurfing så sit lys for første gang i USA, i 1970. Windsurf blev hurtigt populært, og sporten tiltrak mennesker verden over. I dag er windsurf enorm, og du kan stort set altid finde mindst én, som windsurfer ved nærmeste hav, limfjord eller sø. Men hvad er windsurfing overhovedet?

Hos Friluftsfreak forsøger vi at gøre dig klogere på, hvad windsurf er i denne artikel. Derudover, kommer artiklen også ind på windsurfing udstyr, og hvor i Danmark du kan tage et windsurf kursus.

Indholdsfortegnelse

Hvad er windsurfing?

Windsurfing er en vandsport, hvor atleten bliver båret over vandet af vinden ved hjælp af et sejl forbundet til et surfbræt. Med den såkaldte trapez er atleten bindeleddet mellem sejlet og brættet og kan manøvrere på vandet, styre farten og udføre tricks og vendinger. Windsurfing kan derfor generelt forstås som en krydsning mellem surfing og sejlads.

Boomet i windsurfing startede i 1970’erne og er vokset hurtigt lige siden. Friheden på vandet, følelsen af ​​at svæve og muligheden for at “surfe” selv uden bølger er det, der fascinerer folk ved denne sport den dag i dag.

I dag er hypen udjævnet en smule, ikke mindst på grund af nye muligheder for surfing, som kitesurfing, SUP board eller på det nyere skud på stammen, wingfoil. Scenen er dog stadig i fuld gang. Selv i dag kan du stadig finde mindst én windsurfer på næsten alle danske søer, Limfjorden eller have, som nyder det magiske ved windsurfing!

Windsurfing udstyr

Er du ny til windsurfing, vil der være meget udstyr at holde styr på. Vi har herunder skrevet om det vigtigste udstyr til windsurfing.

Rig

Riggen er kombinationen af ​​sejl, mast og bom. Den tjener til at fange vinden og er dermed ansvarlig for fremdrift, styring og hastighedsregulering. Sejl eller rig fås i mange forskellige størrelser, som bruges alt efter den respektive vindstyrke. Der er forskelle i sejl, hvor nogen f.eks. bruges til bølgeridning og andre til race.

Windsurf board

Brættet er hjertet i gearet. Det giver opdrift og kontrol, mens du surfer. Brædderne fås også i forskellige udgaver, såsom wave, freestyle, freeride og slalom. På brædderne monteres såkaldte fodstropper, der, som navnet antyder, forbinder fødderne med brættet og dermed gør det muligt at styre brættet. Dette gør det muligt at udføre mere præcise manøvrer og tricks.

Trapez

Trapezen er ikke et “must”, og tjener kun til at aflaste armene. Det er ligesom et bælte, der har en massiv krog foran på spændet til at hægte sig fast på trapezlinerne. Hele kroppen fungerer som bindeled mellem bræt og sejl, og fjerner den enorme belastning af dine arme. På denne måde kan højere hastigheder holdes ud i længere tid!

windsurfing-kursus

Windsurfing kursus

Windsurfing er den perfekte sport for enhver, der er ny inden for vandsport. Store boards og lette sejl gør det nemt at komme i gang med windsurfing og gør det til en næsten risikofri læringsoplevelse!

På et windsurfing kursus vil du lære alt om udstyret, vejrforhold og hvordan du kommer op at stå, lave vendinger og får dit udstyr til at plane – og det er her, hvor windsurfing bliver rigtig sjovt!

Danmark byder på masser af windsurfing, og der er ovenikøbet stor mulighed for at deltage i et windsurfing kursus. Har du mod på et windsurfing kursus i Danmark, har vi herunder en liste over forskellige steder i Danmark, hvor du kan deltage i et windsurfing kursus.

Windsurf København

Du forbinder nok ikke selve København med windsurfing, eller for den sags skyld surfing generelt. Men der er faktisk mange muligheder, og vi har samlet et par steder herunder, hvor du kan tage et windsurfing kursus i København.

Copenhagen Surf School (København)

Surfskolen tilbyder windsurfing kursus, og er beliggende på Amager ved Amager Strandpark. Her er du sikret et godt kursus i windsurf fra de to garvede windsurfere, Ole og Rasmus. Surfskolen tilbyder forskellige niveauer, hvor du med tiden kan avancere til et nyt niveau, og dermed konstant forbedre dig selv.

Frozen Palmtree (København)

Denne surfskole er ligeledes placeret ved Amager Strandpark på Amager. Frozen Palmtree har undervist i forskellige former for surfing siden 2009, og har styr på alle former for surfing – uanset om det er kitesurf, wingfoil eller windsurfing.

Windsurf Klitmøller

De fleste surfere er bekendte med Klitmøller, som også går under navnet, Cold Hawaii. I Klitmøller har du rig mulighed for surfing – og her vil du især finde mange windsurfere, som surfer dagen lang på bølgerne i Klitmøller og Hanstholm.

Westwind (Klitmøller)

Westwind har butikker, og tilbyder windsurfing kursus mange steder i Danmark, men Klitmøller har et godt udgangspunkt for hurtig læring. Her er du både tæt på bølger, men også mindre søer med fladt vand, hvor det er optimalt at tage et windsurfing kursus.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak