Outdoor Bukser Dame

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Bruger du meget tid udendørs? Uanset om det er på sheltertur, vandreferier eller i haven, er outdoor bukser til dame et godt valg. Bukserne er slidstærke, og kommer med en masse egenskaber og funktioner, som gør dine eventyr i naturen mere behagelige.

Outdoor Bukser Dame Test: Top 5 Bedste Outdoor Bukser Til Kvinder

revolutionrace-gp-pro-vandrebukser-dame-jetblack
Annonce

1. RevolutionRace GP Pro

Bedste outdoor bukser til dame
Pris: 799 DKK

GP Pro modellen fra RevolutionRace er et par gode allround outdoor bukser til dame, som kan klare sig gennem alle årstider. De er åndbare, har god bevægelighed og er stretchy. RevolutionRace GP Pro kommer med støvlekroge ved buksebenene og vejer 570 gram.

Du kan her læse vores test af RVRC GP Pro.

Vandafvisende
Stretchy
Findes i 23 farver
Tåler kun lille mængde regn
revolutionrace-nordwand-vandrebukser-dame-graa
Annonce

2. RevolutionRace Nordwand

Bedste billige dame outdoor bukser
Pris: 629 DKK

Nordwand outdoor bukserne fra RevolutionRace er en billig buks med masser af kvalitet og funktioner. De er holdbare, har ventilation og masser af forstærkning. RevolutionRace Nordwand bukserne kommer i ekstremt mange farver og er en prisbillig model, der kan lidt af det hele!

Læs vores test af RevolutionRace Nordwand.

Holdbare
Resistent overfor vind & vand
Stort udvalg af farver
Design tiltaler ikke alle
fjallraven-karla-pro-vandrebukser-dame
Annonce

3. Fjällräven Karla Pro

Bedste premium outdoor bukser til kvinder
Pris: 1.099 DKK

Karla Pro fra Fjällräven har et curved fit og er en all-time klassiker, som er fremstillet med deres eget G-100 materiale. De har en lang holdbarhed, er slidstærke og kommer med mange lommer. Fjällräven Karla Pro er kendt som et af de bedste par outdoor bukser i verden og det er med god grund.

Slidstærke
Designet med G-1000
Pasform & gode lommer
Høj pris
revolutionrace-gp-pro-zip-off-vandrebukser-dame-dark-olive
Annonce

4. RevolutionRace GP Pro Zip-Off

Bedste outdoor bukser med zip-off til dame
Pris: 799 DKK

Med et par zip-off outdoor bukser fra RevolutionRace, får du nærmest to par i én løsning. Masser af ventilation, letvægtsdesign og holdbarhed er blandt kvaliteterne. RevolutionRace GP Pro Zip-Off bukserne til kvinder vejer 500 gram og er lavet i en materialekombination af polester, bomuld og elastan.

Vandafvisende
Ventilerende effekt
Bukser med lynlås (zip-off)
Ikke egnet til vinter
lundhags-makke-vandrebukser-dame
Annonce

5. Lundhags Makke

Bedste dame outdoor bukser til vinter
Pris: 1.432 DKK

Outdoor bukser til vinter fra Lundhags, som gør sig godt i de køligere måneder. Kommer med ekstra polstring for varme, samt vandtætte områder på bagdel og knæ. Lundhags Makke er fremstillet i 65% genanvendeligt polyester, 35% økologisk bomuld samt LPC® Eco.

God pasform & bevægelighed
Sikrer dig varme
Fås i 5 farver
Prisen

Indholdsfortegnelse

Friluftsfreak har lavet en bedst i test af outdoor bukser til kvinder, hvor vi går i dybden med, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe et par bukser til brug i naturen. 

Læs også vores test af de bedste outdoor bukser til herre.

Hvad er outdoor bukser til dame?

Du har sikkert før hørt om outdoor bukser, men denne type bukser går også under andre navne som friluftsbukser, udendørsbukser eller vandrebukser. Det er mere eller mindre den samme buks, men der kan være enkelte ændringer, som adskiller den ene fra den anden.

Outdoor bukser til dame er designet og fremstillet i slidstærke materialer med en høj holdbarhed. Det gør, at du har et par bukser, som kan holde til at blive brugt i naturen, på lange vandreture som strækker sig over flere dage, eller som et par bukser til hverdag.

Hvorfor skal jeg købe outdoor bukser til dame?

Skal du bruge meget tid udendørs, uanset om det er på vandreferie, sheltertur eller derhjemme i haven, er et par outdoor bukser det oplagte valg. De fleste modeller er desuden vind- og vandafvisende, hvilket gør, at du sagtens kan overkomme sommerens regnbyger under din vandretur.

Outdoor bukser til dame er skabt med de rette funktioner og materialer for at kunne holde dig varm og tør under dit friluftseventyr. De er specielt udviklet til at kunne udholde et aktivt liv i natur og skov. Derudover er de ofte designet med et hav af lommer, hvori du kan opbevare dit outdoor udstyr, uanset om det er schweizerkniv, lommelygte eller dine nøgler og telefon.

Hvad er fordelene ved outdoor bukser til kvinder?

Til en vandretur er det en god ide at have et par gode bukser på, som passer til aktiviteten. Dette skyldes blandt andet mange af de gode funktioner, som du finder i et par outdoor bukser, heraf:

 • Åndbarhed

 • Pasform

 • Vandafvisende materiale

 • Hurtigtørrende

 • Letvægt

 • Justeringsmuligheder

 • Lav friktion

 • Andre ekstra funktioner

Åndbarhed

Det er ret åbenlyst, at når du vandrer, kan du også komme til at svede. Det er derfor vigtigt, at outdoor bukserne er lavet i et åndbart materiale.

Producenter benytter sig ofte af syntetiske materialer, der transporterer sved direkte til ydersiden gennem en membran. Dette gør din vandring behageligere og gør, at du kan fokusere på at vandre og være i naturen.

Pasform

Når du opholder dig i naturen, er det essentielt, at du har god bevægelighed i det tøj, som du har på. Er du for eksempel på vandreferie, er det vigtigt, at du har god bevægelighed. Dine outdoor bukser til dame må ikke sidde for stramme, men skal heller ikke blafre på kroppen.

Hvis bukserne sidder for løst, kan der være risiko for, at de kommer i kontakt med sten, grene eller andet, som sætter dig fast. Materialerne brugt til bukserne skal derfor gerne være strækbare, som gør, at du også kan komme gennem mere snævre veje.

Vandafvisende materiale

Du har højst sandsynlig oplevet, at det regner under din vandring eller mens du bare er udenfor. Det vil ske igen og bor du i Danmark, ved du hvor meget det til tider kan regne. Materialet i dine outdoor bukser til dame skal derfor være vandafvisende, så bukserne ikke bliver våde - hvert fald ikke i støvregn.

Et par softshell outdoor bukser er f.eks. på normal vis ikke kun vandafvisende, men også vindtætte. Skal du have et par helt vandtætte outdoor bukser, kan du kigge mod et par hardshell, men disse er ofte ikke absolut nødvendige.

Hurtigtørrende

Hvis bukserne er blevet våde eller fugtige, er det vigtigt, at de tørrer hurtigt, når du er afsted. Især hvis du er på en tur over flere dage, hvor du ikke kommer hjem lige foreløbig, og kun har ét par outdoor bukser med, som man ofte har.

Letvægt

Jo lettere dit udstyr er, desto mindre skal du slæbe rundt på og dette gælder især, når det kommer til tøj. Moderne outdoor bukser til dame kan fås helt ned til 300 gram, hvilket sparer dig for enormt meget vægt.  

Forede outdoor bukser af softshell med velour og fleece kan veje helt op til 700 gram. Skal du på en længere vandreferie eller -tur bør du også være opmærksom på vandrerygsækkens vægt, telt og andet udstyr som selvoppustelig liggeunderlag, sovepose, m.m.

Justeringsmuligheder

Du har ofte flere forskellige muligheder for justering i dine outdoor bukser til dame, hvilket kan gøre, at du nærmest ikke føler, at du har buskerne på, samt at de kan tilpasses enhver fysik.

Der er ofte snøre eller velcrolukning, så du selv kan justere, hvilket er særligt nyttigt for tyndere mennesker. Andre bukser har også indbyggede bælter.

Friktion

For at materialet føles godt på huden over længere sigt, skal det være dejlig blødt indvendigt, så det ikke gnider mod huden. Dette er især vigtigt, når der dannes sved. 

Dette er også en af grundene til, at du ikke bør tage jeans på, hvis du skal på vandretur eller opholde dig længere tid i naturen, hvor du f.eks. Kommer til at svede. Jeans skaber nemlig hurtigt friktion, og er derfor absolut uegnede til vandreture.

Andre ekstra funktioner

Afhængigt af model og producent har outdoor bukser til dame andre funktioner såsom praktiske lommer, er designet med roll-up eller zip-off funktionen, hvor du kan lyne dine bukser af ved knæet, og så har du i stedet et par shorts.

outdoor-bukser-dame-bedst-i-test

Typer af outdoor bukser til dame

Outdoor bukser fås hovedsageligt i disse tre kategorier indenfor materiale:

 • Softshell outdoor bukser

 • Syntetiske outdoor bukser

 • Hybride outdoor bukser lavet af blandede materialer

Outdoor bukser i softshell

Softshell er et polyesterstof med flere lag lamineret oven på hinanden. Bukser i softshell er frem for alt kendetegnet ved deres elastiske pasform, men er derudover også slidstærke, robuste og har en høj holdbarhed.

Bukser i softshell er derfor ideelle til vandreture af flere dages varighed, hvor du skal over sten og andre udfordringer på din vej. Softshell fås i forskellige designs og styrker, og de fleste softshell membrane er vindtætte og vandafvisende.

Du har også mulighed for at finde 100% vandtætte softshell bukser med en holdbar vandafvisende belægning (DWR behandling), men dette sker dog på bekostning af åndbarheden i bukserne. For at bukserne kan forblive vandtætte, skal de imprægneres igen og igen.

Syntetiske outdoor bukser

Det kan være svært at skelne mellem outdoor bukser til dame lavet i syntetiske fibre og softshell. De syntetiske modeller er som oftest lavet i et tyndere stof, og er derfor ikke helt så teknisk funktionelle.

Disse bukser fungerer rigtig godt til hverdagsbrug, og nogle af dem har et højt stretch indhold samt elasticitet. Andre er derimod uelastiske, og er ikke særlig stretchy, som du gerne vil have et par outdoor bukser er.

I varmere temperaturer anbefales det at bruge outdoor bukser til dame i syntetiske materialer, da de kan være mere behagelige, da stoffet ikke er nær så tyndt. Bukserne er desuden også normalt vindtætte og tørrer ekstra hurtigt, samt har beskyttelse mod solens UV stråler.

Outdoor bukser af blandet stof

I dette tilfælde består outdoor bukserne til kvinder af en blanding af materialer. Dette kan f.eks. Være softshell og syntetiske fibre, men også bomuld og syntetiske fibre er en mulighed.

Visse outdoor bukser har en lille mængde uld. Sådanne bukser er ideelle til køligere temperaturer, hvor du skal sikre dig en portion varme. Vælger du et par bukser til dame med en blanding af syntetiske fibre og bomuld, får du praktisk talt et par myggesikre outdoor bukser.

Hvilket materiale i outdoor bukser til dame skal jeg vælge?

Valget af outdoor bukser afhænger primært af aktiviteten, som du skal bruge dem til. Skal du på vandretur er det også relevant at tænke over, hvornår du skal afsted og hvordan temperaturerne er under dit eventyr.

Fra forår til efterår

Er der middeltemperatur anbefales det, at du anskaffer dig et par lettere, hurtigtørrende outdoor bukser til dame, fremstillet i syntetiske fibre. Disse er ideelle ved vindtætte bukser. Derudover er en høj andel af stretch fordelagtig og garanterer desuden god bærekomfort og masser af bevægelsesfrihed.

Køligere temperaturer med vind og dårligt vejr

Her gør et par softshellbukser sig godt, som sikrer en del mere varme. Softshellbusker fås i flere stryker, men vælg gerne et par, som er vandafvisende og vindtætte.

Velour eller fleece på indersiden af bukserne er desuden at foretrække, da det giver ekstra varme. Kig også på muligheder som trelags membran der giver ultimativ vindtæthed.

Længere trekking- og vandreture i Skandinavien eller alperne

Skal du ud på en længere tur, som strækker sig over flere dage eller uger, bør du have et par outdoor bukser til dame, fremstillet i blandede materialer af polyester og bomuld. 

Mærket, Fjällräven, anvender en grønlandsk voksbelægning på deres G-1000 bukser, som gør dem vandafvisende (oplagt til disse ture). Dette lag voks kan fornyes igen og igen. Outdoor bukser til dame af blandet stof er desuden robuste og afviser myg.

Outdoor bukser til regnvejr

Hvis du befinder dig i konstant regn, som bare ikke vil stoppe, bør du have et par hardshell bukser på. Hardshell er optimale i denne situation, da de beskytter mod indtrængning af fugt over længere tid.

Bukserne fås som regel med 2, 3 eller 2,5 membrane lavet af Gore-Tex. Membranerne sikrer dig, at der ikke slipper vand igennem udefra, men det sker også på bekostning af åndbarheden i bukserne.

Roll-up eller zip-off outdoor bukser til dame

Med et par zip-off bukser til dame kan du lyne bukserne af fra knæene af, så du i stedet står i et par shorts. Dette kan være nyttigt, når du starter ud tidligt på dagen, og det i løbet af dagen bliver varmere.

Med roll-up bukser kan du rulle underbensdelen op og derefter fastgøre den med en knap eller løkke. Fordelen ved disse er, at du ikke behøver at tage skoene af, som du ofte gør med et par zip-off bukser. Nogle synes at det sammenrullede stof er irriterende og foretrækker derimod at have et par bukser med lynlås, som blot kan zippes af.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om outdoor bukser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak