Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Selvoppustelige liggeunderlag fås i en bred vifte af farver, former og designs. De er alle populære, men selvoppustelige liggeunderlag er især populære for friluftsnørder. Som det også ligger i navnet, kan den puste sig op på få minutter.

Enhver, der kan lide at campere og vandre, ved, hvor vigtig en god nats søvn er. Om natten restituerer kroppen, og forbereder sig på næste dag. Selvoppustelige liggeunderlag tilbyder denne komfort og har samtidig en lille pakkestørrelse.

Friluftsfreak har undersøgt de mest populære og bedste selvoppustelige liggeunderlag bedste og samlet dem i denne bedst i test. Derudover afslører vi også, hvad du skal være opmærksom på, når du køber det bedste oppustelige liggeunderlag.

Læs også vores test af liggeunderlag.

Selvoppustelig Liggeunderlag Test: Top 5 Bedste Oppustelige Liggeunderlag

Sea-to-Summit-Camp-Plus-Self-Inflating-Large-liggeunderlag

1. Sea To Summit Camp Plus

Bedste allround selvoppustelig liggeunderlag

Pris: 749 DKK

Selvoppusteligt liggerunderlag fra Sea To Summit med en R-værdi på 4,3 (Standard ASTM F3340-18). Designet med Delta-Core teknologi, Pillow Lock System og multifunktionsventil. Fås i to størrelser.

Vejer 880 gram
Fremstillet i 75D polyester
Fås i to størrelser
Fås kun i én farve
TIL BUTIK (Regular - 183 cm)
TIL BUTIK (Large - 198 cm)
treklife-selvoppusteligt-liggeunderlag

2. Treklife Foam

Bedste billige selvoppustelig liggeunderlag

Pris: 299 DKK

Med et selvoppusteligt liggeunderlag fra Trek får du meget værdi for pengene. Med liggeunderlaget medfølger et reparationssæt samt transportpose.

Vægt på 1050 gram
Fremstillet med PU-foring & skum
185 cm lang
Lidt tung
TIL BUTIK
sea-to-summit-comfort-plus-s-i

3. Sea To Summit Comfort Plus S.I

Bedste premium selvoppustelig liggeunderlag

Pris: 1.199 DKK

Et let og tykt oppusteligt liggeunderlag fra Sea To Summit, der har en tykkelse på 8 cm. Liggeunderlaget er blødt, har en lækker overflade og kan foldes på midten for at spare på pakkevolumen. Fås i to størrelser.

Skumkerne med Delta-Core teknolgi
Tovejs kompressionspose & reparationssæt medfølger
Flot design
Høj pris
TIL BUTIK (Regular - 183 cm)
TIL BUTIK (Large - 198 cm)
trail-scout-sleeping-pad

4. Therm-A-Rest Trail Scout™

Bedste letvægts selvoppustelig liggeunderlag

Pris: 679 DKK

Det selvoppustelige liggeunderlag fra Therm-A-Rest har en R-værdi på 3,1, og er designet med en forbedret WingLock™ valve, som sikrer mere luftindtag. Kan foldes på midten, og kommer i to størrelser.

Value for money
Letvægts liggeunderlag på 650 gram
Produceret i slidstærkt 75D polyester
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
nordisk-alden-5-0-m-selvoppustelig-liggeunderlag

5. Nordisk Alden 5.0

Bedste behagelige selvoppustelig underlag

Pris: 1.199 DKK

Med Nordisk Alden 5.0 får du et meget komfortabelt selvoppusteligt liggeunderlag med en R-værdi på 3,7. Det er fremstillet i lækre, slidstærke og gode materialer, så du får ultimativ komfort, og holder dig varm hele året rundt.

Komfort i topkvalitet
Dansk mærke
Kommer i lækker transporttaske
Høj vægt
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af selvoppusteligt liggeunderlag

Varmeydelse: Varmeydelsen af ​​et oppusteligt liggeunderlag er defineret af R-værdien. Jo højere denne værdi er, jo varmere er underlaget. Tykkelsen er ikke nødvendigvis afgørende, da varmeydelsen afhænger af interiørets tilstand.

  • under 3: Ideel til sommer
  • 3 til 5: 3-sæsons liggeunderlag
  • over 5: Velegnet til vinter

Komfort: Et liggeunderlag, der er selvoppustelig, er som regel også behageligt. Forskellene spænder dog fra 2 - 10 cm tykkelse. Jo tykkere, jo mere behagelige er de fleste oppustelige liggeunderlag, selvom de uundgåeligt også bliver tungere, større og fylder mere.

Vægt & pakkestørrelse: Hvis du leder efter et selvoppusteligt liggeunderlag til trekking, bør du kigge efter en model, der er så lille og let som muligt. Til campister er større og tungere modeller, der er mere komfortable, også tilstrækkelige.

Størrelse: De fleste selvoppustelige liggeunderlag fås i forskellige størrelser, som vælges efter kropsstørrelse. Ved valg af model skal liggeunderlagets bredde også tages i betragtning.

Hvad er et selvoppusteligt liggeunderlag?

Indersiden af ​​et selvoppusteligt liggeunderlag består af skum. Dette skum komprimeres, når du ruller liggeunderlaget ind og udvider sig, når du ruller liggeunderlaget ud. Det oppustelige liggeunderlag har en ventil, som skaber et undertryk, når den åbnes og suger luften udefra ind. Luften kommer ind i liggeunderlaget, og puster sig op.

Du vil også kunne finde modeller med integreret pumpe, hvor du selv skal betjene pumpen. Til transport i eller på vandrerygsækken anbefaler vi en model uden håndpumpe, da pakkestørrelsen er mindre og vægten er lavere.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af oppusteligt liggeunderlag?

Liggeunderlaget er lige så vigtigt for en god nattesøvn som soveposen, da det skal give et godt underlag til kroppen, flade sten ud og samtidig holde dig varm. Innovative udviklinger som lette luftmadrasser fyldt med dun og syntetiske fibre har skabt et boom i de senere år: Der har aldrig været så mange forskellige liggeunderlag.

Men ikke alle fungerer som lovet af producenterne og selv de mest købte modeller har også svagheder. Liggeunderlag i skum er de mindst anbefalelsesværdige, da de ikke giver særlig meget komfort. De er derimod billige, og gør deres arbejde. Pakkestørrelsen er som regel ikke særlig venlige overfor trekkingture, hvorfor det også afhænger af, hvad du skal bruge det til. Til gengæld er de selvoppustelige liggeunderlag mere behagelige, som afhængig af fyldet holder jorden kold - selv ved tocifrede minustemperaturer.

selvoppustelig-liggeunderlag-telt

 

Fordele og ulemper ved forskellige typer liggeunderlag

Selvoppustelige liggeunderlag

I dag er de en del af standardudstyret. Gode ​​selvoppustelige liggeunderlag kombinerer komfort og isolering. Som regel vejer de kun omkring 0,5 til 1 kg og rulles hurtigt ud eller ompakkes.

Syntetiske eller dun liggeunderlag

Producenten, Exped, fylder f.eks. Deres oppustelige liggeunderlag med dun (Downmat) eller syntetiske fibre (Synmat), hvorfor begge typer selvoppustelige liggeunderlag isolerer fremragende. Derudover er disse liggeunderlag meget behagelige og relativt lette.

Luftmadrasser

Med hensyn til vægt og pakkestørrelse kan luftmadrasser også være et godt valg. Luftmadrasser giver en helt anden form for komfort, og det føles meget mere, som hvis du sover i en seng. Priserne på luftmadrasser kan dog godt være høje, hvilket jo også kan forårsage søvnløse nætter, i hvert fald i starten - men de er det hele værd.

Selvoppustelig liggeunderlag mærker

Det er meget naturligt, at vi forbinder velkendte mærker med god kvalitet, for sådan er det også. Kender du mærker indenfor friluftsudstyr, som fremstiller gode vandresko, 4 personers telte eller vandtætte rygsække, er der en stor chance for, at deres oppustelige liggeunderlag også er i god kvalitet.

Sea To Summit

Er du stor elsker af friluftsmærker, har du sikkert hørt om Sea To Summit før - enten som bruger af mærket, men måske også hvis du har læst andre artikler på Friluftsfreak.dk. Vi er selv vilde med mærket, og uanset om det er 2 personers telte, drybags eller selvoppustelige liggeunderlag, er Sea To Summit en sikker vinder.

Exped

Dette mærke er ligesom Sea To Summit også utrolig velkendt. Exped laver alt til friluftsnørden, uanset om det er soveposer, liggeunderlag, telte eller ponchos til de regnfyldte dage. En af grundene til at de har fået succes, er også deres ekspertise indenfor oppustelige liggeunderlag. De laver uden tvivl blandt de bedste selvoppustelige liggeunderlag på markedet, hvorfor du bør holde øje med dette mærke.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om selvoppustelige liggeunderlag

Når du leder efter selvoppustelige liggeunderlag, er der en skov af forskellige modeller, størrelser, designs og alle med hver deres funktioner. Hvis det er første gang du skal købe et oppustelig liggeunderlag, kan det virke umuligt. 

Vi har derfor forsøgt at samle de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med køb af det bedste selvoppustelige liggeunderlag. 

Hvilket er det bedste selvoppustelige liggeunderlag?

Det kan være svært at sætte et facit på hvilket selvoppustelige liggeunderlag, som er det bedste. I sidste ende handler det om dine behov og krav til liggeunderlaget, og det skal du naturligvis handle ud fra. 

Hos Friluftsfreak er vi glade for de oppustelige liggeunderlag fra Sea To Summit og Exped, hvorfor du roligt kan starte med at kigge på produkter fra disse mærker.

Hvordan virker selvoppustelige liggeunderlag?

Grundlæggende udvider det tidligere komprimerede skum inde i liggeunderlaget sig igen, så snart ventilen åbnes. Den "suger" luft udefra og ind i sig.

Når måtten er helt oppustet, lukkes ventilen igen. Hvis du vil tømme luften ud, skal du åbne ventilen igen og rulle eller folde måtten stramt. Tøv ikke med at bruge din kropsvægt til at presse luften helt ud. Luk derefter ventilen, og rul måtten stramt sammen igen.

Hvad betyder R-værdien for oppustelig liggeunderlag?

R-værdien refererer til det selvoppustelige liggeunderlags isoleringsevne eller -effekt. Mere præcist beskriver den deres termiske modstand. Grundlæggende gælder følgende: Jo højere værdi, jo højere isoleringsevne har det oppustelige liggeunderlag. Dette er ledsaget af en anden tommelfingerregel, som lyder følgende: Jo højere R-værdien er, jo mere behagelig er liggeunderlaget. Til camping forår, sommer og efterår er en R-værdi mellem 1,5 og 2,5 tilstrækkelig. Skal det selvoppustelige liggeunderlag bruges til camping året rundt, er en R-værdi på mellem 3,5 og 4,5 at foretrække.

Hvordan skal selvoppustelige liggeunderlag opbevares?

Selvoppustelige liggeunderlag bør ikke opbevares i deres tilhørende tasker. For ikke at bringe polstringskonstruktionen i fare, bør de spredes ud på et tørt, køligt og mørkt sted og opbevares med åben ventil.

Hvor meget koster et godt selvoppusteligt liggeunderlag?

Du kan forvente at betale en pris mellem 3-400 - 2000 kr. afhængig af mærket. Et godt oppusteligt liggeunderlag er afgørende outdoor udstyr, når du færdes udenfor. Derfor anbefaler vi også, at du køber et godt og holdbart selvoppusteligt liggeunderlag, som kan være din tro følgesvend.

Hvor kan man købe gode selvoppustelige liggeunderlag?

Besøger du en friluftsbutik, såsom Friluftsland, Spejdersport eller nogle af de mange andre, kan du være sikker på at finde oppustelige liggeunderlag. Du kan også bruge en af de mange friluftsbutikker online, hvor bl.a. Friluftslageret, Grejfreak og mange andre har et stort udvalg af de bedste selvoppustelige liggeunderlag på markedet.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram