Selvoppustelig Liggeunderlag

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Selvoppustelige liggeunderlag fås i en bred vifte af farver, former og designs. De er alle populære, men selvoppustelige liggeunderlag er især populære for friluftsnørder. Som det også ligger i navnet, kan den puste sig op på få minutter.

Selvoppustelig Liggeunderlag Test: Top 5 Bedste Oppustelige Liggeunderlag

Sea-to-Summit-Camp-Plus-Self-Inflating-Large-liggeunderlag
Annonce

1. Sea To Summit Camp Plus

Bedste selvoppustelig liggeunderlag
Pris: Fra 849 DKK

Selvoppusteligt liggerunderlag fra Sea To Summit med en R-værdi på 4,3 (Standard ASTM F3340-18). Designet med Delta-Core teknologi, Pillow Lock System og multifunktionsventil. Fås i to størrelser. Sea To Summit Camp Plus vejer 880 gram og kommer inkl. opbevaringspose og reparationssæt.

Vejer 880 gram
Fremstillet i 75D polyester
Fås i to størrelser
Fås kun i én farve
treklife-selvoppusteligt-liggeunderlag
Annonce

2. Treklife Foam Selvoppusteligt

Bedste billige selvoppustelig liggeunderlag
Pris: 299 DKK

Med et selvoppusteligt liggeunderlag fra Trek får du meget værdi for pengene. Med liggeunderlaget medfølger et reparationssæt samt transportpose. Treklife Foam R selvoppustelig liggeunderlag er lavet med PU foring og skum, og har en vægt på 1.050 gram.

Vægt på 1050 gram
Fremstillet med PU-foring & skum
185 cm lang
Lidt tungt
sea-to-summit-comfort-plus-s-i
Annonce

3. Sea To Summit Comfort Plus S.I

Bedste premium selvoppustelig liggeunderlag
Pris: Fra 1.104 DKK

Et let og tykt oppusteligt liggeunderlag fra Sea To Summit, der har en tykkelse på 8 cm. Liggeunderlaget er blødt, har en lækker overflade og kan foldes på midten for at spare på pakkevolumen. Sea To Summit Comfort Plus S.I. fås i to størrelser, kommer inkl. lappegrej og vejer mellem 0,75 - 1 kg.

Skumkerne med Delta-Core teknolgi
Tovejs kompressionspose & reparationssæt
Flot design
Høj pris
them-a-rest-trail-scout-sleeping-pad
Annonce

4. Therm-A-Rest Trail Scout™

Bedste letvægts selvoppustelig liggeunderlag
Pris: 678 DKK

Det selvoppustelige liggeunderlag fra Therm-A-Rest har en R-værdi på 3,1, og er designet med en forbedret WingLock™ valve, som sikrer mere luftindtag. Kan foldes på midten, og kommer i to størrelser. Therm-A-Rest Trail Scout™ er et value for money valg, og kommer med fyld af Atmos™ Foam.

Value for money
Letvægts liggeunderlag på 650 gram
Produceret i slidstærkt 75D polyester
Design tiltaler ikke alle
nordisk-alden-5-0-m-selvoppustelig-liggeunderlag
Annonce

5. Nordisk Alden 5.0

Bedste behagelige selvoppustelig underlag
Pris: 1.154 DKK

Med Nordisk Alden 5.0 får du et meget komfortabelt selvoppusteligt liggeunderlag med en R-værdi på 3,7. Det er fremstillet i lækre, slidstærke og gode materialer, så du får ultimativ komfort, og holder dig varm hele året rundt. Nordisk Alden 5.0 har en tykkelse på 5 cm, og har en vægt på 1400 gram.

Komfort i topkvalitet
Dansk mærke
Kommer i lækker transporttaske
Høj vægt

Indholdsfortegnelse

Enhver, der kan lide at campere og vandre, ved, hvor vigtig en god nats søvn er. Om natten restituerer kroppen, og forbereder sig på næste dag. Selvoppustelige liggeunderlag tilbyder denne komfort og har samtidig en lille pakkestørrelse.

Friluftsfreak har undersøgt de mest populære og bedste selvoppustelige liggeunderlag bedste og samlet dem i denne bedst i test. Derudover afslører vi også, hvad du skal være opmærksom på, når du køber det bedste oppustelige liggeunderlag.

Læs også vores test af liggeunderlag.

Tjekliste til køb af selvoppusteligt liggeunderlag

Varmeydelse: Varmeydelsen af ​​et oppusteligt liggeunderlag er defineret af R-værdien. Jo højere denne værdi er, jo varmere er underlaget. Tykkelsen er ikke nødvendigvis afgørende, da varmeydelsen afhænger af interiørets tilstand.

 • under 3: Ideel til sommer

 • 3 til 5: 3-sæsons liggeunderlag

 • over 5: Velegnet til vinter

Komfort: Et liggeunderlag, der er selvoppustelig, er som regel også behageligt. Forskellene spænder dog fra 2 - 10 cm tykkelse. Jo tykkere, jo mere behagelige er de fleste oppustelige liggeunderlag, selvom de uundgåeligt også bliver tungere, større og fylder mere.

Vægt & pakkestørrelse: Hvis du leder efter et selvoppusteligt liggeunderlag til trekking, bør du kigge efter en model, der er så lille og let som muligt. Til campister er større og tungere modeller, der er mere komfortable, også tilstrækkelige.

Størrelse: De fleste selvoppustelige liggeunderlag fås i forskellige størrelser, som vælges efter kropsstørrelse. Ved valg af model skal liggeunderlagets bredde også tages i betragtning.

Hvad er et selvoppusteligt liggeunderlag?

Indersiden af ​​et selvoppusteligt liggeunderlag består af skum. Dette skum komprimeres, når du ruller liggeunderlaget ind og udvider sig, når du ruller liggeunderlaget ud. Det oppustelige liggeunderlag har en ventil, som skaber et undertryk, når den åbnes og suger luften udefra ind. Luften kommer ind i liggeunderlaget, og puster sig op.

Du vil også kunne finde modeller med integreret pumpe, hvor du selv skal betjene pumpen. Til transport i eller på vandrerygsækken anbefaler vi en model uden håndpumpe, da pakkestørrelsen er mindre og vægten er lavere.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af oppusteligt liggeunderlag?

Liggeunderlaget er lige så vigtigt for en god nattesøvn som soveposen, da det skal give et godt underlag til kroppen, flade sten ud og samtidig holde dig varm. Innovative udviklinger som lette luftmadrasser fyldt med dun og syntetiske fibre har skabt et boom i de senere år: Der har aldrig været så mange forskellige liggeunderlag.

Men ikke alle fungerer som lovet af producenterne og selv de mest købte modeller har også svagheder. Liggeunderlag i skum er de mindst anbefalelsesværdige, da de ikke giver særlig meget komfort. De er derimod billige, og gør deres arbejde. Pakkestørrelsen er som regel ikke særlig venlige overfor trekkingture, hvorfor det også afhænger af, hvad du skal bruge det til. Til gengæld er de selvoppustelige liggeunderlag mere behagelige, som afhængig af fyldet holder jorden kold - selv ved tocifrede minustemperaturer.

selvoppustelig-liggeunderlag-telt

Fordele og ulemper ved forskellige typer liggeunderlag

Selvoppustelige liggeunderlag

I dag er de en del af standardudstyret. Gode ​​selvoppustelige liggeunderlag kombinerer komfort og isolering. Som regel vejer de kun omkring 0,5 til 1 kg og rulles hurtigt ud eller ompakkes.

Syntetiske eller dun liggeunderlag

Producenten, Exped, fylder f.eks. Deres oppustelige liggeunderlag med dun (Downmat) eller syntetiske fibre (Synmat), hvorfor begge typer selvoppustelige liggeunderlag isolerer fremragende. Derudover er disse liggeunderlag meget behagelige og relativt lette.

Luftmadrasser

Med hensyn til vægt og pakkestørrelse kan luftmadrasser også være et godt valg. Luftmadrasser giver en helt anden form for komfort, og det føles meget mere, som hvis du sover i en seng. Priserne på luftmadrasser kan dog godt være høje, hvilket jo også kan forårsage søvnløse nætter, i hvert fald i starten - men de er det hele værd.

Selvoppustelig liggeunderlag mærker

Det er meget naturligt, at vi forbinder velkendte mærker med god kvalitet, for sådan er det også. Kender du mærker indenfor friluftsudstyr, som fremstiller gode vandresko, 4 personers telte eller vandtætte rygsække, er der en stor chance for, at deres oppustelige liggeunderlag også er i god kvalitet.

Sea To Summit

Er du stor elsker af friluftsmærker, har du sikkert hørt om Sea To Summit før - enten som bruger af mærket, men måske også hvis du har læst andre artikler på Friluftsfreak.dk. Vi er selv vilde med mærket, og uanset om det er 2 personers telte, drybags eller selvoppustelige liggeunderlag, er Sea To Summit en sikker vinder.

Exped

Dette mærke er ligesom Sea To Summit også utrolig velkendt. Exped laver alt til friluftsnørden, uanset om det er soveposer, liggeunderlag, telte eller ponchos til de regnfyldte dage. En af grundene til at de har fået succes, er også deres ekspertise indenfor oppustelige liggeunderlag. De laver uden tvivl blandt de bedste selvoppustelige liggeunderlag på markedet, hvorfor du bør holde øje med dette mærke.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om selvoppustelige liggeunderlag

Når du leder efter selvoppustelige liggeunderlag, er der en skov af forskellige modeller, størrelser, designs og alle med hver deres funktioner. Hvis det er første gang du skal købe et oppustelig liggeunderlag, kan det virke umuligt. 

Vi har derfor forsøgt at samle de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med køb af det bedste selvoppustelige liggeunderlag. 

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!