Tagtelt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Efter en lang begivenhedsrig dag er det en ren fornøjelse at slå tagteltet til bilen op og overnatte under stjernerne – men det kan stadig være lidt nervepirrende at sætte op. Læs med herunder, og bliv meget klogere på tagtelte til biler.

Tagtelt Test: Top 5 Bedste Tagtelte Til Bilen

qeedo-freedom-light-140-tagtelt
Annonce

1. Qeedo Freedom Light 140

Bedste allround tagtelt
Pris: 16.600 DKK

Freedom Light 140 fra Qeedo er det oplagte tagtelt til 2 personer på tur. Det vejer kun 45,5 kg, har god soveplads og virker også optimalt til mindre biler. Her får du hurtig opsætning, UV-resistent og vandtæt PVC-betræk og 360 graders panoramaudsigt.

UV-resistent & vandtæt PVC betræk
Lav vægt på 45.5 kg
Indvendige lommer til opbevaring af genstande
Fås kun i én farve
qeedo-freedom-compact
Annonce

2. Qeedo Freedom Compact

Bedste billige tagtelt
Pris: 13.900 DKK

Lille og let tagtelt fra Qeedo på kun 36,6 kg, og med plads til 1-2 personer. Tagteltet kan bruges til mindre biler og er både UV-resistent og vandtæt grundet PVC-betræk. Det kan hurtigt opsættes, har 360 graders panoramaudsigt og er åndbart.

Hurtig opsætning & panoramaudsigt
Inkl. teleskopstige
Letvægtig på 36.6 kg
Kan "kun" indeholde 1-2 personer
thule-tepui-autana-4-tagtelt-haze-gray
Annonce

3. Thule Tepui Autana 4

Bedste premium tagtelt
Pris: 22.499 DKK

Tepui Autana 4 fra Thule er et 4 personers tagtelt til eventyr i al slags klima. Det kommer med anneks/fortelt, plads til omklædning og udstyr. Tagteltet er mug- og UV-bestandigt og kan klare vind og vejr i alle årstider.

Kan anvendes til de fleste bilmodeller
Vejer 68,7 kg og kommer inkl. teleskopstige
Kommer med myggenet, entilation & fast bund
Høj pris
qeedo-freedom-family-tagtelt
Annonce

4. Qeedo Freedom Family

Bedste tagtelt til familien
Pris: 20.900 DKK

Med Freedom Family fra Qeedo får du et 4 personers tagtelt med plads til 2 voksne og 2 små børn. Det kan opsættes hurtigt, har masser af plads, men er samtidig også UV-resistent og vandtæt med PVC betræk.

Indertelt af 210D polycotton ripstop polyester
Ventilationsåbninger & myggenet
Vejer 63 kg. inkl. stige
Prisen
tagtelt-go-camp-roof-top-tent-20
Annonce

5. Tagtelt "Gocamp Roof Top 2.0"

Bedste allround tagtelt til bil
Pris: 16.399 DKK

Gocamp tagtelt i 2.0 edition til dig, som leder efter et godt og holdbart tagtelt til bilen. Dette telt vejer 67 kg, og har en maks belastning på på 200 kg. Tagteltet måler 210 x 120 x 95 cm.

Max belastning: 200 kg
Solide materialer
Holdbart & passer til mange bilmodeller
Høj vægt

Indholdsfortegnelse

Det er praktisk, hvis du altid har dit "soveværelse" med dig i form af et telt på taget af bilen, og kan sætte det op hvor som helst på ingen tid! Tagtelte kombinerer følelsen af ​​frihed fra normale telte med komforten fra en stabil seng. Men hvilke tagtelte til bilen er gode?

Friluftsfreak har undersøgt de mest populære modeller af tagtelte til bilen, og sammenligner de bedste tagtelte i en stor bedst i test. I vores guide kommer vi ind på de vigtigste købskriterier. Dette sparer dig tid og penge, og du finder med garanti det bedste tagtelt for dig.

Tjekliste til køb af tagtelt

Funktion: Tagteltet til bilen er et praktisk sted at overnatte - direkte på dit eget køretøjs tag. Tagtelte bliver mere og mere populære på grund af de spontane anvendelser, og muligheden for at overnatte stort set hvor som helst.

Opsætning: På få sekunder kan et tagtelt foldes ud til et ægte mirakel, og give dig en oplevelse for livet.

Konstruktion: Konstruktionen er uafhængig af bilen og er forbundet med bilen via tværvanger.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af tagtelt

Tagtelte til bilen er en nyere form for camping, som bliver mere og mere populært. Derfor vil du også opleve, at der er en stigende interesse fra mærker i at designe og fremstille tagtelte. 

Derfor er udvalget på markedet stadig overskueligt i forhold til køb af klassiske camping telte, f.eks. pop up telte til festivalen, lufttelte eller mindre gode 2 personers telte til vandreturen, men også familietelte. Det er vigtigt, at du får valgt en model, som opfylder alle dine behov og ønskede kriterier, og samtidig lover høj kvalitet. I denne købsguide og bedst i test af tagtelte til bilen, fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud at købe et tagtelt.

Samtidig er udvalget på markedet overskueligt i forhold til klassiske campingtelte. Det er så meget desto vigtigere at vælge en model, der opfylder alle de ønskede kriterier og lover høj kvalitet. I vores købsguide fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på, når du foretager et køb.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af tagtelt?

Når du køber et tagboks telt, skal du være særlig opmærksom på følgende funktioner og egenskaber:

 • Type af tagtelt

 • Plads

 • Pris på tagtelt til bil

 • Materialer

 • Opsætning & demontering

 • Vægt

Hvilket tagtelt er velegnet til hvilket formål?

Telte til biltag fås i en lang række designs og til næsten alle formål. Alt efter om det kun skal bruges til en kort weekendtur med familien eller til længerevarende ekspeditioner langt væk, er der forskellige modeller og konstruktioner tilgængelige.

 1. De klassiske tagtelte af stof er foldbare og derfor pladsbesparende med lille vægt, men har ulemper i materiale og håndtering. De er mindre robuste end tagtelte med en hårdere skal og derfor også billigere.

 2. De mere moderne tagtelte med hård skal er det robuste og mere komfortable alternativ, men kommer ikke i nærheden af tagtelte i stof med hensyn til plads og pris.

 3. Hard-shell, altså tagtelt til bil i en hårdere skal, er en midlertidig løsning, som er den nemmeste at sætte op, men pladsmæssigt indtager sidstepladsen.

Hvor meget plads skal et tagtelt byde på?

Da tagtelte normalt er meget holdbare, bør du ved køb ikke kun tænke på den næste tur, men også på længere sigt. Uanset hvor mange mennesker turen skal foregå med, kan den nødvendige plads i sengen derhjemme altid tjene som en “grov” guide. For der kræves nogenlunde samme plads, når man camperer i et tagtelt til bilen.

Foldetelte i stof er normalt overlegne i forhold til tagtelte med hård skal, hvad angår længde og bredde, samt opbevaringsplads indeni, så høje mennesker på omkring 2 meter, sovende børn og alverdens tilbehør kan rummes. Størrelsen er ret relevant, da I skal finde ud af, hvor mange I vil sove i dette tagtelt og samtidig er tagtelte ikke de største, hvorfor det ikke er alle, som fungerer som 3 personers telte eller 4 personers telte.

En vigtig faktor ved valg af størrelse er gulvpladsen, da foldede tagtelte rager en del ud over bilens tag og derfor kræver mere plads end stive hårde telte.

Hvor meget koster et godt tagtelt til bil?

Tagtelte kan findes i prisklassen fra lige under 10.000 kr. Og helt op til 40-50.000 kr. Det bredeste udvalg af tagtelte til bil findes til priser mellem 10.000 - 25.000 kr. Materialet, størrelsen på liggefladen og designet har størst indflydelse på indkøbsprisen. Rent prismæssigt ligger tagtelte tættere på glamping telte og tipi telte, som også liggere i den dyrere ende, men du får også en helt anden kvalitet og anden rummelighed end ved et "normalt" 8 personers telt till telt til 6 personer.

Et tagtelt med hård skal koster som oftest mere end et tagboks telt i stof i samme størrelse. Selvom tagtelte til bil koster mange penge, kan det blive dyrt at spare - derfor anbefaler vi, at du køber et godt tagtelt fra starten. Især hvis du planlægger længere ture, er det godt givet ud at bruge ekstra penge på et tagtelt, som har en højere kvalitet - og derfor også holder i længere tid samt er meget slidstærkt.

Hvilket materiale til tagtelt er det bedste?

Teltstof

Hvis indholdet af polyester er højt, vil stoffet være let at pleje og takket være PVC-belægningen mere modstandsdygtigt overfor regn og dårligt vejr. Det går dog ud over åndbarheden, hvilket betyder, at der kan komme meget kondens i teltet - især i koldere områder.

Et stof med højt indhold af bomuld sikrer samlet set et bedre indeklima grundet dets åndbarhed, men har en tendens til at absorbere fugt og skimmelsvamp.

tagtelt-til-bil

Tagteltgulv

Du kan også vælge mellem forskellige materialer til gulvet i dit tagtelt. Især ældre modeller er ofte udstyret med et trægulv, som har en god og positiv effekt på følelsen i rummet samt kondens, men er også et tungere alternativ.

Ved de mere moderne varianter ses paneler i aluminiumskomposit ofte, som er ekstremt lette og stabile, men tilbyder samtidig mindre isolering.

Opsætning og demontering af tagtelt til bil

Igen afhænger valget af den planlagte rejsetype. Hvis du kan lide at campere ét og samme sted i længere tid - f.eks. direkte på campingpladsen - anbefaler vi et tagboks telt i stof.

Den indsats og tid, der kræves her, er lidt højere end tagtelte med en hårdere skal, men den tilgængelige plads er meget større, og en familieferie er absolut ikke noget problem. Hvis du vil være mere fleksibel og beslutte hvor du skal bo fra dag til dag, bør du bruge et telt med en hårdere skal.

Opsætningen tager i dette tilfælde mindre tid, og indsatsen er også meget begrænset i sammenligning. Selvom du godt kan lide at campere i områder, hvor pladsen er begrænset, kan denne type tagtelt til bil anbefales.

I mellemtiden forsøger hybridmodeller at kombinere fordelene ved tagtelte i stof og hard shell.

Belastning af biltag og vægt ved tagtelt til bil

Værdien på den maksimale vægt, som biltaget kan klare er for de fleste mellemklassebiler kun 75 - 100 kg. Det er ikke særlig meget, og er selvfølgelig irriterende, hvis man gerne vil have et tagtelt til bil på.

Værdien relaterer sig udelukkende til kørsel, da en bil kan bære den tilladte vægt op til mange gange, når den holder stille. Ikke desto mindre bør du tage vægten i betragtning ved køb, da det har en indflydelse på brændstofforbruget.

Tagtelte med en hard shell boks vejer generelt mere i vægt end de lettere versioner, som fremstilles i stof.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om tagtelt til bil

Det kan være svært at finde rundt i det store udvalg af tagtelte, som findes på nettet. Hvis det er din første gang, bliver oplevelsen ikke nemmere.. Vi har herunder samlet de mest stillede spørgsmål og svar til dig, så du lettere kan finde det bedste tagtelt til din bil.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak