Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Efter en lang begivenhedsrig dag er det en ren fornøjelse at slå tagteltet til bilen op og overnatte under stjernerne – men det kan stadig være lidt nervepirrende at sætte op.

Det er praktisk, hvis du altid har dit "soveværelse" med dig i form af et telt på taget af bilen, og kan sætte det op hvor som helst på ingen tid! Tagtelte kombinerer følelsen af ​​frihed fra normale telte med komforten fra en stabil seng. Men hvilke tagtelte til bilen er gode?

Friluftsfreak har undersøgt de mest populære modeller af tagtelte til bilen, og sammenligner de bedste tagtelte i en stor bedst i test. I vores guide kommer vi ind på de vigtigste købskriterier. Dette sparer dig tid og penge, og du finder med garanti det bedste tagtelt for dig.

Tagtelt Test: Top 2 Bedste Tagtelte Til Bilen

tagtelt-go-camp-roof-top-tent-20

1. Tagtelt "Gocamp Roof Top 2.0"

Bedste allround tagtelt til bil

Pris: 16.399 DKK

Gocamp tagtelt i 2.0 edition til dig, som leder efter et godt og holdbart tagtelt til bilen. Dette telt vejer 67 kg, og har en maks belastning på på 200 kg. Tagteltet måler 210 x 120 x 95 cm.

Max belastning: 200 kg
Vejer 67 kg
Holdbart & passer til mange bilmodeller
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
groenberg-villmark-160-softtop-rooftop-telt-tagtelt-bil

2. Groenberg Villmark 160 Tagtelt

Bedste billige tagtelt

Pris: 15.999 DKK

Er du friluftsentusiast, får du her det ultimative tagtelt til bil fra Groenberg. Teltet har plads til tre voksne, og passer til alle biler med tagbøjler.

Kan indeholde 3 voksne
Vejer 58 kg ekskl. stige på 6 kg
Høj sovekomfort
Prisen
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af tagtelt

Funktion: Tagteltet til bilen er et praktisk sted at overnatte - direkte på dit eget køretøjs tag. Tagtelte bliver mere og mere populære på grund af de spontane anvendelser, og muligheden for at overnatte stort set hvor som helst.

Opsætning: På få sekunder kan et tagtelt foldes ud til et ægte mirakel, og give dig en oplevelse for livet.

Konstruktion: Konstruktionen er uafhængig af bilen og er forbundet med bilen via tværvanger.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af tagtelt

Tagtelte til bilen er en nyere form for camping, som bliver mere og mere populært. Derfor vil du også opleve, at der er en stigende interesse fra mærker i at designe og fremstille tagtelte. 

Derfor er udvalget på markedet stadig overskueligt i forhold til køb af klassiske camping- eller familietelte. Det er vigtigt, at du får valgt en model, som opfylder alle dine behov og ønskede kriterier, og samtidig lover høj kvalitet. I denne købsguide og bedst i test af tagtelte til bilen, fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud at købe et tagtelt.

Samtidig er udvalget på markedet overskueligt i forhold til klassiske campingtelte. Det er så meget desto vigtigere at vælge en model, der opfylder alle de ønskede kriterier og lover høj kvalitet. I vores købsguide fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på, når du foretager et køb.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af tagtelt?

Når du køber et tagboks telt, skal du være særlig opmærksom på følgende funktioner og egenskaber:

  • Type af tagtelt
  • Plads
  • Pris på tagtelt til bil
  • Materialer
  • Opsætning & demontering
  • Vægt

Hvilket tagtelt er velegnet til hvilket formål?

Telte til biltag fås i en lang række designs og til næsten alle formål. Alt efter om det kun skal bruges til en kort weekendtur med familien eller til længerevarende ekspeditioner langt væk, er der forskellige modeller og konstruktioner tilgængelige.

  1. De klassiske tagtelte af stof er foldbare og derfor pladsbesparende med lille vægt, men har ulemper i materiale og håndtering. De er mindre robuste end tagtelte med en hårdere skal og derfor også billigere.
  2. De mere moderne tagtelte med hård skal er det robuste og mere komfortable alternativ, men kommer ikke i nærheden af tagtelte i stof med hensyn til plads og pris.
  3. Hard-shell, altså tagtelt til bil i en hårdere skal, er en midlertidig løsning, som er den nemmeste at sætte op, men pladsmæssigt indtager sidstepladsen.

 

Hvor meget plads skal et tagtelt byde på?

Da tagtelte normalt er meget holdbare, bør du ved køb ikke kun tænke på den næste tur, men også på længere sigt. Uanset hvor mange mennesker turen skal foregå med, kan den nødvendige plads i sengen derhjemme altid tjene som en “grov” guide. For der kræves nogenlunde samme plads, når man camperer i et tagtelt til bilen.

Foldetelte i stof er normalt overlegne i forhold til tagtelte med hård skal, hvad angår længde og bredde, samt opbevaringsplads indeni, så høje mennesker på omkring 2 meter, sovende børn og alverdens tilbehør kan rummes.

En vigtig faktor ved valg af størrelse er gulvpladsen, da foldede tagtelte rager en del ud over bilens tag og derfor kræver mere plads end stive hårde telte.

Hvor meget koster et godt tagtelt til bil?

Tagtelte kan findes i prisklassen fra lige under 10.000 kr. Og helt op til 40-50.000 kr. Det bredeste udvalg af tagtelte til bil findes til priser mellem 10.000 - 25.000 kr. Materialet, størrelsen på liggefladen og designet har størst indflydelse på indkøbsprisen.

Et tagtelt med hård skal koster som oftest mere end et tagboks telt i stof i samme størrelse. Selvom tagtelte til bil koster mange penge, kan det blive dyrt at spare - derfor anbefaler vi, at du køber et godt tagtelt fra starten. Især hvis du planlægger længere ture, er det godt givet ud at bruge ekstra penge på et tagtelt, som har en højere kvalitet - og derfor også holder i længere tid samt er meget slidstærkt.

Hvilket materiale er det bedste?

 

Teltstof

Hvis indholdet af polyester er højt, vil stoffet være let at pleje og takket være PVC-belægningen mere modstandsdygtigt overfor regn og dårligt vejr. Det går dog ud over åndbarheden, hvilket betyder, at der kan komme meget kondens i teltet - især i koldere områder.

Et stof med højt indhold af bomuld sikrer samlet set et bedre indeklima grundet dets åndbarhed, men har en tendens til at absorbere fugt og skimmelsvamp.

Tagteltgulv

Du kan også vælge mellem forskellige materialer til gulvet i dit tagtelt. Især ældre modeller er ofte udstyret med et trægulv, som har en god og positiv effekt på følelsen i rummet samt kondens, men er også et tungere alternativ.

Ved de mere moderne varianter ses paneler i aluminiumskomposit ofte, som er ekstremt lette og stabile, men tilbyder samtidig mindre isolering.

Opsætning og demontering af tagtelt til bil

Igen afhænger valget af den planlagte rejsetype. Hvis du kan lide at campere ét og samme sted i længere tid - f.eks. direkte på campingpladsen - anbefaler vi et tagboks telt i stof.

Den indsats og tid, der kræves her, er lidt højere end tagtelte med en hårdere skal, men den tilgængelige plads er meget større, og en familieferie er absolut ikke noget problem. Hvis du vil være mere fleksibel og beslutte hvor du skal bo fra dag til dag, bør du bruge et telt med en hårdere skal.

Opsætningen tager i dette tilfælde mindre tid, og indsatsen er også meget begrænset i sammenligning. Selvom du godt kan lide at campere i områder, hvor pladsen er begrænset, kan denne type tagtelt til bil anbefales.

I mellemtiden forsøger hybridmodeller at kombinere fordelene ved tagtelte i stof og hard shell.

Belastning af biltag og vægt

Værdien på den maksimale vægt, som biltaget kan klare er for de fleste mellemklassebiler kun 75 - 100 kg. Det er ikke særlig meget, og er selvfølgelig irriterende, hvis man gerne vil have et tagtelt til bil på.

Værdien relaterer sig udelukkende til kørsel, da en bil kan bære den tilladte vægt op til mange gange, når den holder stille. Ikke desto mindre bør du tage vægten i betragtning ved køb, da det har en indflydelse på brændstofforbruget.

Tagtelte med en hard shell boks vejer generelt mere i vægt end de lettere versioner, som fremstilles i stof.

tagtelt-til-bil

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om tagtelt til bil

 

Hvad er et tagtelt?

Et tagtelt er et telt til biltaget. De er med deres konstruktion specifikt designet til at kunne sidde på taget af bilen, og som - uanset bilmodel - kan transporteres kompakt rundt. Tagboks teltet er forbundet med bilen via tværvanger.

Hvor kan man overnatte med tagtelt?

Det er som udgangspunkt tilladt at overnatte med tagtelt, hvor der kan parkeres biler, og hvor det ikke er udtrykkeligt forbudt ifølge færdselsloven og skiltene.

Hvilket tagtelt passer til min bil?

Der findes et passende tagtelt til enhver biltype og enhver model på markedet. Det skyldes især, at tagteltet ikke er monteret direkte på bilen, men på tværvanger. Derfor vil det altid være muligt at finde det rigtige telt.

Er det muligt at leje et tagtelt?

Tagtelte til biler kan nemt lejes i Danmark, hvilket også har sine fordele. Du behøver ikke selv købe et tagtelt med det samme, men kan derimod teste det du har lejet, og se om du også nyder at køre afsted og overnatte på taget af bilen.

Hvis du søger efter leje af tagtelte på nettet, vil der dukke op til flere sider op, hvor du kan leje tagtelte i Danmark.

Hvor meget koster gode tagtelte?

Tagtelte til bilen koster fra omkring 10.000 kr. For de billigste modeller. Hvis du kigger efter de bedste tagtelte på markedet, kan de koste helt op til 50.000 kr.

Hvor hurtigt kan du køre med et tagtelt?

De fleste tagtelte er godkendt op til max 130 km/t, de påkrævede tagbøjler er ofte kun op til 120 km/t. Højere hastigheder resulterer ikke kun i usikker køreadfærd af bilen, men også i generende kørelyde.

Hvor meget vejer et tagtelt?

I gennemsnit vejer tagtelte mellem 35 og 85 kg, hvor tagtelte i hård skal normalt er tungere end versionerne i stof.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram