Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det rigtige valg af familietelt er nok et af de vigtigste kriterier for en familieferies succes. Specielt til en campingferie med familien er der et stort antal telte med forskellige strukturer, størrelser og komfort niveauer og funktioner. Men hvordan får du valgt det helt rigtige familietelt?

Friluftsfreak har set nærmere på de mest populære familietelte, og sammenligner de bedste modeller. I vores bedst i test af store telte finder du også ud af, hvilke kriterier du skal være opmærksom på, når du foretager et køb. Du kan derfor med garanti finde din personlige vinder.

Leder du derimod efter et mindre telt, kan du læse vores test af 8 personers telte og 6 personers telte.

Tipi Telt Test: Top 5 Bedste Tipitelte til voksne og udendørs brug

amaroq-glamping-telt

1. Amaroq Medium Telt

Bedste allround tipi telt

Pris: 6.499 DKK

Rummeligt tipi telt fra det danske mærke, Amaroq. Teltet kan rumme otte sovende personer, og har en god størrelse til familien og gæster. Amaroq telte fås i flere størrelser (S-XL).

Fås i mange størrelser
Dansk mærke
Overfladebehandlet
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
nordisk-alfheim-19-6-basic-cotton-tipi-telt

2. Nordisk Alfheim 19.6 Tehnical Cotton

Bedste billige tipi telt

Pris: 6.131 DKK

Kvalitetsbevidst tipi telt fra danske Nordisk. Teltet har plads til 8-10 sovende gæster, og er nemt at rejse.

Tipi telt til udendørs brug
Kæmpe tipitelt med plads til 8-10 personer
Vejer 18 kg
Vægten
TIL BUTIK
robens-klondike-grande-tipitelt

3. Robens Chinook Ursa 8 Tipi

Bedste premium tipi telt

Pris: 7.577 DKK

Dette rummelige tipi telt fra Robens kan indeholde hele 8 voksne samt et par børn. Enkeltvægtstelt sammensat af 65% polyester og 35% bomuld. Designet med myggenet.

Indbygget myggenet
Vejer 21.7 kg
Vandsøjletryk: 10.000 mm
Prisen
TIL BUTIK
robens-chinook-ursa-8-prs-tipi-telt

4. Robens Chinook Ursa Tipi

Bedste tipi telt til 8 personer

Pris: 5.055 DKK

Kvalitetsbevidst tipi telt til 8 personer fra velkendte Robens. Tipi teltet kommer med mange detaljer, funktioner, men også med en lav vægt på sølle 14 kg.

Udtag til skorsten & flot design
Tipi telt til udendørs brug
Vægt: 14 kg
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
robens-fairbanks-7-grande-tipi

5. Robens Fairbanks 7 Grande

Bedste tipi telt til 7 personer

Pris: 5.799 DKK

Flot lavvu telt i khaki farve fra Robens. Tipi teltet er godt til udendørs brug, og har plads til 7 sovende personer. Vejer 13,5 kg og leveres i praktisk transportpose.

Tipi telt til 7 personer
Vindstabilt & godt indeklima
Vægt på 13.5 kg
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK

Hvad er et tipi telt?

Tipi telte har store indvendige rum, som ikke er opdelt, men derimod et stort rum. Det gør teltet i særdeleshed velegnet til grupper ulig andre telte, som f.eks. et 2 personers telt eller et telt til 3 personer. Et tipi telt er hurtigt og nemt at sætte op, som gør det perfekt til jer, der skal have et telt op i haven til udendørs brug eller på campingferien.

De fleste tipi telte har et åbningshul øverst i teltet, hvor f.eks. røg kan trænge sig ud, hvis du har et tipi telt med ovn. Formen på et indianertelt sørger for, at vand, sne og andet hurtigt løber af telt – og så er det ovenikøbet også lavet af vandtætte materialer.

Du kan ikke kun få udendørs tipi telte, men også mindre versioner, som passer til børneværelset.

Hvordan vælger jeg det rigtige tipi telt?

Det er ikke nemt at vælge det bedste tipi telt på markedet, for der er ufatteligt mange af dem, og hvad skal du egentlig lægge fokus på? Er du på helt bar bund, kan du læse med i vores bedst i test af tipi telte til voksne, udendørs brug og med ovn. Forhåbentlig gør det dig klogere på hvilket tipi telt, som er det bedste.

Tjekliste til køb af tipi telt

Variant: tipitelte er opdelt i flere kategorier, for eksempel tipi telt udendørs, tipi telt med ovn og tipitelt børn. Udendørs tipier er velegnede til camping- og trekkingture.

Størrelse: Alt efter opgave er der små legetelte eller gruppetelte med en diameter på seks meter. Næsten alle størrelser derimellem er tilgængelige. Der findes også kæmpe tipi telte, som kan rumme både 6, 8, 10 og flere mennesker.

Materiale: Letvægts tipis til camping er lavet af rivefaste materialer, der også er vandtætte. Familietelte er ofte lavet af bomuld.

Ventilation: Ordentlige tipitelte har et ventilationshul i toppen. Alternativt er der “installeret” et hul på siden af teltet i stedet. Kun med den rigtige ventilation kan du lave mad i tipien eller bruge en ovn til opvarmning.

Konstruktion: Et tipitelt er konstrueret med enten en eller flere stænger. Teltvæggen er altid placeret rundt om stængerne.

Hvem kan bruge et tipi telt?

Tipi telte kan bruges i mange sammenhænge og især i følgende situationer:

Vandring/Trekking

Til trekking- og vandreture med overnatning findes der lette versioner, der kan foldes op til en lille pakkestørrelse. Disse modeller er ikke sat op med de tipi-typiske stænger. Tværtimod ligner de andre telte.

Gruppeudflugter

Et tipi telt til 10 personer er velegnet til skoleture, ungdomsherberge og store vandregrupper. Takket være manglen på skillevægge er der plads nok til soveposer og liggeunderlag ind i teltet.

Indianertelt til børneværelset

Små børn elsker tipi telte, og derfor er der et meget stort udvalg til børn. Producenter skaber bevidst forskellige designs og bruger forskellige farver for at kunne tilbyde modeller til piger og drenge. Mange detaljer som bl.a. eventyrlys runder disse varianter af.

Tipi telt til haven

Til haven er der ikke kun legeteltet, som fås i forskellige størrelser. Voksne nyder også et stort tipi telt med eller uden ovn, der kan skabe den fedeste sommer.

tipi-telt-til-voksne

Type: I hvilke varianter er tipitelte opdelt?

Med hensyn til grundformen er tipi telte opdelt i følgende varianter:

Uden bund?

Der er tipi telte uden gulv og bund – sådan et tipi telt er velegnet til tørre dage uden regn. Alternativt er der tipitelte til børneværelset, som er produceret uden gulv. Med et tipi telt til udendørs brug, kan insekter, regn og sne naturligvis komme indendørs i teltet.

Med gulvmåtte?

Et tipitelt med gulvmåtte kan for nogle være den bedste mulighed. Her kan alle selv bestemme, om de vil bruge teltet uden eller med gulv. Samtidig skaber en gulvmåtte det nødvendige mellemrum mellem gulv og teltvæg, så der er en god ventilation om sommeren.

Med et solidt gulv?

Er det et tipitelt med gulv, er gulvet syet på. Det meste af tiden har jorden en høj vandsøjle, så den forbliver tør i regn eller sne. Med disse modeller er der ingen afstand mellem jorden og teltet.

Med ventilationshul?

Tipi telte har på grund af deres konstruktion et ventilationshul i toppen. Mange producenter lægger et lille tag på det for at forhindre regn i at trænge ind.

Hvilken størrelse tipi telt skal jeg vælge?

Afhængig af hvad du skal bruge teltet til, kan størrelsen spille en stor rolle.

Tipitelt til børn

Der findes telte til børn, der kun er én kvadratmeter store. Disse bruges normalt i børneværelser. Der findes større varianter til udendørs brug i haven, så flere og især større børn kan lege med dem.

Tipi telt til voksne

Er du voksen og vil du bruge tipien som et festtelt, findes der mange forskellige størrelser. Her er det en god ide at vælge et kæmpe tipi telt med plads til mere end 10 personer. Derudover er højden også vigtig, da det ikke er alle tipi telte som har en høj ståhøjde.

Camping og trekking

Følgende størrelser viser sig at være perfekte til følgende antal personer:

 • 8m2 – Giver plads nok til op til fire personer. Hvis der er syv personer i teltet, skal I bruge et på 11m2, som er egnet til maks 7 personer
 • 20m2 – Plads til 8 – 9 personer
 • 36 m2 – Tipi telt med plads til +10 personer

Hvordan er konstruktionen af ​​et tipi telt?

En tipi består af flere stænger, der danner rammen for ​​teltet. Stængerne er bundet sammen i toppen. Op til en mellemstørrelse er ingen inderstang nødvendig, så der skabes et stort uforstyrret rum. Store tipi telte har til gengæld også en stang i midten til at stabilisere.

Hvilket materiale er en tipi lavet af?

“Rigtige” indianertelte er sat op med træstænger, og teltvæggen er lavet af hør eller bomuld. Ulempen ved disse materialer ligger i den høje vægt og deres funktioner, hvis det f.eks. begynder at regne.

Af denne grund er moderne tipi telte ofte lavet af polyester eller nylon, og giver dermed de samme fordele som almindelige telte. Det er vigtigt, at det er et robust og rivefast materiale. Hvis tipien skal varmes eller koges indendørs, skal materialet være brandsikkert.

Hvor vejrbestandigt er tipi telte?

Tipier lavet af bomuld eller hør er vejrbestandige gennem imprægnering. Hvis en producent bruger nylon eller polyester, er det som udgangspunkt et vandtæt telt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på vandsøjlen:

 • Normale telte har en vandsøjle på 3000 mm, hvilket er nok til let regn.
 • Bruger du teltet i vedvarende regn eller om vinteren, bør det have en vandsøjle på 10.000 mm.
 • Da gulvet er mere belastet af bagage og vægten af ​​personer, bør det altid have en vandsøjle på mindst 5.000 mm.

Hvordan er indretningen i et tipi telt?

Før i tiden bestod et indianertelt kun af ét stort rum og en stor dør, der kunne foldes væk til siden. Moderne indianertelte kommer med ny og innovativ indretning.

 • Indertelte deler tipien op i flere rum, så soveområdet er adskilt fra opholdsområdet.
 • Der er tipi telte med markiser, hvilket skaber ekstra plads til bagage.
 • Åbninger til komfurrør sikrer, at teltet kan opvarmes og mad kan tilberedes indendørs.
 • Døren har enten lynlås eller er rullet væk til siden.

Hvilket tilbehør findes til tipi telte?

Der findes et bredt udvalg af tilbehør til tipitelte, som afhænger af den ønskede anvendelse:

 • Tipi telte til børneværelset har normalt eventyrlys og matchende gulvbelægninger.
 • Mange producenter tilbyder tipi telte med ovn.
 • Hvis teltet ikke har komfur åbning, kan dette købes separat.

Kendte mærker og producenter af tipi telte?

Højkvalitetsmodeller i forskellige størrelser og designs tilbydes af følgende producenter og mærker:

 • Grand Canyon
 • Nordisk
 • Robens
 • Asivik

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om tipi telt

Hvad koster et godt tipitelt?

Prisen på et godt tipi telt afhænger primært af formålet og størrelsen:

 • Priserne for et tipitelt til børn ligger mellem 700 – 2000 kr.
 • Udendørs tipi telte til voksne kan fås for 1500 – 15.000 kr. Afhængig af størrelsen, materialer og dets mærke.

Hvordan bygger man et tipitelt?

En tipi er konstrueret som følger:

 1. Først stikkes træpælene ned i jorden med den ene ende og toppen af ​​pælene rører hinanden, så træpælene danner en pyramide.
 2. Nu skal træpælene bindes sammen.
 3. Presenningen lægges derefter ovenfra på stængerne og sikres med træpinde.
 4. Hvis du ønsker en ovn i tipien, skal du placere stængerne i det øverste område, så der er et ventilationshul.
 5. Stængerne skal fastgøres med reb, så tipi teltet står stabilt.

Hvor høj er en tipi?

Indianernes tipis nåede en højde på 6 – 9 meter. Moderne varianter produceres også lavere, for eksempel modellerne til børneværelser. Tipi telte til campingture er lavet med en højde mellem 1,20 og 2,00 meter.

Hvem passer et tipitelt til?

Mange forskellige grupper af mennesker har gavn af et tipi telt:

 • Til børn på børneværelset eller i haven.
 • Når du camperer, kan du lave mad i en tipi eller tænde et varmende bål. Hertil er der et ventilationshul, hvorigennem der føres et skorstensrør ind.
 • Varianter med gulvmåtter, som sikrer god isolering, egner sig til vinteren.
 • Der er ultralette modeller til trekkingture, som kan sættes op lige så hurtigt som andre telte.
 • Store tipier er perfekte som gruppetelt til 8, 10 eller flere personer.

Hvor kan jeg købe et tipi telt?

Du kan finde tipi telte i mange af de større friluftsbutikker, såsom Spejdersport og Friluftsland. Der er også online webshops, som sælger tipi telte til voksne, udendørs brug, med ovn og til børn.

Hvilken størrelse skal et tipitelt have?

Tipiteltets størrelse bør tilpasses dine egne krav:

 • Et tipitelt til børneværelset produceres ofte i målene en meter gange en meter, hvor højden ofte er 1,60 meter.
 • Et stort tipi telt til børn er velegnet til haven. Der er forskellige størrelser, så flere børn kan lege sammen.
 • Et kæmpe tipi telt til voksne, familie og som gruppetelt, kan have en diameter på mellem 2 – 6 meter.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram