Tipi Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Det rigtige valg af tipitelt er nok et af de vigtigste kriterier for en familieferies succes. Specielt til en campingferie med familien er der et stort antal telte med forskellige strukturer, størrelser og komfort niveauer og funktioner. Men hvordan får du valgt det helt rigtige tipi telt?

Tipi Telt Test: Top 5 Bedste Tipitelte til voksne og udendørs brug

amaroq-glamping-telt
Annonce

1. Amaroq Glamping Telt

Bedste allround tipi telt
Pris: 6.499 DKK

Rummeligt tipi telt fra det danske mærke, Amaroq. Teltet kan rumme otte sovende personer, og har en god størrelse til familien og gæster. Amaroq Glamping Telt vejer 2 kg, er overfladebehandlet mod eventuel mug og skimmeldannelse samt for ekstra vandafvisende effekter. Teltet er fremstillet i en blanding af polyester og bomuld.

Dansk mærke
Best-seller hos Amaroq Glamping
Fås i flere størrelser (S - XL og Emperor)
Fås kun i én farve
nordisk-alfheim-19-6-basic-cotton-tipi-telt
Annonce

2. Nordisk Alfheim 19.6 Tehnical Cotton

Bedste billige tipi telt
Pris: 7.059 DKK

Nordisk Alfheim 19.6 er et 10-personers tipi telt fra danske Nordisk. Det er et stort og rummeligt tipi telt med top-åbning, justerbar pælhøjde og behageligt indeklima. Nordisk Alfheim 19.6 vejer 18 kg (lav vægt ift. størrelse), er fremstillet i bomuld og er perfekt til glamping, camping, haven og events.

Dansk mærke
Justerbart ventilationssystem
Rummeligt og stort tipi telt med lav vægt
Vandsøjletryk kunne være højere
robens-chinook-ursa-8-prs-tipi-telt
Annonce

3. Robens Chinook Ursa 8 PRS Tipi

Bedste premium tipi telt
Pris: 7.999 DKK

Chinook Ursa 8 PRS Tipi er et tipi telt fra det danske mærke, Robens. Her får du oversejl i 100% vandtæt og slidstærkt polyester, udtag til skorsten og reflekterende barduner. Robens Chinook Ursa 8 PRS Tipi telt kommer med aflynelig bund, lav vægt på 14 kg og kan rumme hele 8 voksne personer (plus et par børn).

Udtag til skorsten & flot design
Tipi telt til voksne og børn
Lav vægt på 14 kg
Fås kun i én farve
robens-fairbanks-7-grande-tipi
Annonce

4. Robens Fairbanks 7 Grande Tipi

Bedste tipi telt til voksne
Pris: 5.799 DKK

Fairbanks 7 Grande Tipi er et tipi telt af arten, lavvu, fra danske Robens. Her får du god komfort, funktionalitet og et enkeltvægs telt, der kan rumme hele syv sovende personer. Robens Fairbanks 7 Grande Tipi kan hurtigt og nemt rejses, og har en forholdsvis lav vægt på 13.5 kg.

Oversejl i HydroTex® polyesterbomuld
Fantastisk åndbarhed og indeklima
Lav vægt på 13.5 kg
Design tiltaler ikke alle
robens-chinook-ursa-8-tipi-telt
Annonce

5. Robens Chinook Ursa 8 Tipi

Bedste tipi telt til voksne
Pris: 7.577 DKK

Robens Chinook Ursa 8 Tipi fra Robens er et stort lavvu telt, som kan huse hele 8 voksne personer (plus nogle børn). Tipi teltet kommer med udtag til skorsten, så du kan medbringe ovn, men samtidig også med en medfølgende bund. Dugen på Robens Chinook Ursa 8 Tipi er af Robens eget meget tætvævede HydroTex® polyesterbomuld.

Rummeligt tipi telt med udtag til skorsten
Vægt på: 21.7 kg
Tætvævede HydroTex® polyesterbomuld
Vægten

Indholdsfortegnelse

Friluftsfreak har set nærmere på de mest populære tipitelte, og sammenligner de bedste modeller. I vores bedst i test af store telte finder du også ud af, hvilke kriterier du skal være opmærksom på, når du foretager et køb. Du kan derfor med garanti finde din personlige vinder.

Leder du derimod efter et mindre telt, kan du læse vores test af 8 personers telte og 6 personers telte.

Hvad er et tipi telt?

Tipi telte har store indvendige rum, som ikke er opdelt, men derimod et stort rum. Det gør teltet i særdeleshed velegnet til grupper ulig andre telte, som f.eks. et 2 personers telt eller et telt til 3 personer. Et tipi telt er hurtigt og nemt at sætte op, som gør det perfekt til jer, der skal have et telt op i haven til udendørs brug eller på campingferien.

De fleste tipi telte har et åbningshul øverst i teltet, hvor f.eks. røg kan trænge sig ud, hvis du har et tipi telt med ovn. Formen på et indianertelt sørger for, at vand, sne og andet hurtigt løber af telt – og så er det ovenikøbet også lavet af vandtætte materialer.

Du kan ikke kun få udendørs tipi telte, men også mindre versioner, som passer til børneværelset.

Hvordan vælger jeg det rigtige tipi telt?

Det er ikke nemt at vælge det bedste tipi telt på markedet, for der er ufatteligt mange af dem, og hvad skal du egentlig lægge fokus på? Er du på helt bar bund, kan du læse med i vores bedst i test af tipi telte til voksne, udendørs brug og med ovn. Forhåbentlig gør det dig klogere på hvilket tipi telt, som er det bedste.

Tjekliste til køb af tipi telt

Variant: tipitelte er opdelt i flere kategorier, for eksempel tipi telt udendørs, tipi telt med ovn og tipitelt børn. Udendørs tipier er velegnede til camping- og trekkingture.

Størrelse: Alt efter opgave er der små legetelte eller gruppetelte med en diameter på seks meter. Næsten alle størrelser derimellem er tilgængelige. Der findes også kæmpe tipi telte, som kan rumme både 6, 8, 10 og flere mennesker.

Materiale: Letvægts tipis til camping er lavet af rivefaste materialer, der også er vandtætte. Familietelte er ofte lavet af bomuld.

Ventilation: Ordentlige tipitelte har et ventilationshul i toppen. Alternativt er der “installeret” et hul på siden af teltet i stedet. Kun med den rigtige ventilation kan du lave mad i tipien eller bruge en ovn til opvarmning.

Konstruktion: Et tipitelt er konstrueret med enten en eller flere stænger. Teltvæggen er altid placeret rundt om stængerne.

Hvem kan bruge et tipi telt?

Tipi telte kan bruges i mange sammenhænge og især i følgende situationer:

Vandring/Trekking

Til trekking- og vandreture med overnatning findes der lette versioner, der kan foldes op til en lille pakkestørrelse. Disse modeller er ikke sat op med de tipi-typiske stænger. Tværtimod ligner de andre telte.

Gruppeudflugter

Et tipi telt til 10 personer er velegnet til skoleture, ungdomsherberge og store vandregrupper. Takket være manglen på skillevægge er der plads nok til soveposer og liggeunderlag ind i teltet.

Indianertelt til børneværelset

Små børn elsker tipi telte, og derfor er der et meget stort udvalg til børn. Producenter skaber bevidst forskellige designs og bruger forskellige farver for at kunne tilbyde modeller til piger og drenge. Mange detaljer som bl.a. eventyrlys runder disse varianter af.

Tipi telt til haven

Til haven er der ikke kun legeteltet, som fås i forskellige størrelser. Voksne nyder også et stort tipi telt med eller uden ovn, der kan skabe den fedeste sommer.

tipi-telt-til-voksne

Type: I hvilke varianter er tipitelte opdelt?

Med hensyn til grundformen er tipi telte opdelt i følgende varianter:

Uden bund?

Der er tipi telte uden gulv og bund – sådan et tipi telt er velegnet til tørre dage uden regn. Alternativt er der tipitelte til børneværelset, som er produceret uden gulv. Med et tipi telt til udendørs brug, kan insekter, regn og sne naturligvis komme indendørs i teltet.

Med gulvmåtte?

Et tipitelt med gulvmåtte kan for nogle være den bedste mulighed. Her kan alle selv bestemme, om de vil bruge teltet uden eller med gulv. Samtidig skaber en gulvmåtte det nødvendige mellemrum mellem gulv og teltvæg, så der er en god ventilation om sommeren.

Med et solidt gulv?

Er det et tipitelt med gulv, er gulvet syet på. Det meste af tiden har jorden en høj vandsøjle, så den forbliver tør i regn eller sne. Med disse modeller er der ingen afstand mellem jorden og teltet.

Med ventilationshul?

Tipi telte har på grund af deres konstruktion et ventilationshul i toppen. Mange producenter lægger et lille tag på det for at forhindre regn i at trænge ind.

Hvilken størrelse tipi telt skal jeg vælge?

Afhængig af hvad du skal bruge teltet til, kan størrelsen spille en stor rolle.

Tipitelt til børn

Der findes telte til børn, der kun er én kvadratmeter store. Disse bruges normalt i børneværelser. Der findes større varianter til udendørs brug i haven, så flere og især større børn kan lege med dem.

Tipi telt til voksne

Er du voksen og vil du bruge tipien som et festtelt, findes der mange forskellige størrelser. Her er det en god ide at vælge et kæmpe tipi telt med plads til mere end 10 personer. Derudover er højden også vigtig, da det ikke er alle tipi telte som har en høj ståhøjde.

Camping og trekking

Følgende størrelser viser sig at være perfekte til følgende antal personer:

 • 8m2 – Giver plads nok til op til fire personer. Hvis der er syv personer i teltet, skal I bruge et på 11m2, som er egnet til maks 7 personer

 • 20m2 – Plads til 8 – 9 personer

 • 36 m2 – Tipi telt med plads til +10 personer

Hvordan er konstruktionen af ​​et tipi telt?

En tipi består af flere stænger, der danner rammen for ​​teltet. Stængerne er bundet sammen i toppen. Op til en mellemstørrelse er ingen inderstang nødvendig, så der skabes et stort uforstyrret rum. Store tipi telte har til gengæld også en stang i midten til at stabilisere.

Hvilket materiale er en tipi lavet af?

“Rigtige” indianertelte er sat op med træstænger, og teltvæggen er lavet af hør eller bomuld. Ulempen ved disse materialer ligger i den høje vægt og deres funktioner, hvis det f.eks. begynder at regne.

Af denne grund er moderne tipi telte ofte lavet af polyester eller nylon, og giver dermed de samme fordele som almindelige telte. Det er vigtigt, at det er et robust og rivefast materiale. Hvis tipien skal varmes eller koges indendørs, skal materialet være brandsikkert.

Hvor vejrbestandigt er tipi telte?

Tipier lavet af bomuld eller hør er vejrbestandige gennem imprægnering. Hvis en producent bruger nylon eller polyester, er det som udgangspunkt et vandtæt telt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på vandsøjlen:

 • Normale telte har en vandsøjle på 3000 mm, hvilket er nok til let regn.

 • Bruger du teltet i vedvarende regn eller om vinteren, bør det have en vandsøjle på 10.000 mm.

 • Da gulvet er mere belastet af bagage og vægten af ​​personer, bør det altid have en vandsøjle på mindst 5.000 mm.

Hvordan er indretningen i et tipi telt?

Før i tiden bestod et indianertelt kun af ét stort rum og en stor dør, der kunne foldes væk til siden. Moderne indianertelte kommer med ny og innovativ indretning.

 • Indertelte deler tipien op i flere rum, så soveområdet er adskilt fra opholdsområdet.

 • Der er tipi telte med markiser, hvilket skaber ekstra plads til bagage.

 • Åbninger til komfurrør sikrer, at teltet kan opvarmes og mad kan tilberedes indendørs.

 • Døren har enten lynlås eller er rullet væk til siden.

Hvilket tilbehør findes til tipi telte?

Der findes et bredt udvalg af tilbehør til tipitelte, som afhænger af den ønskede anvendelse:

 • Tipi telte til børneværelset har normalt eventyrlys og matchende gulvbelægninger.

 • Mange producenter tilbyder tipi telte med ovn.

 • Hvis teltet ikke har komfur åbning, kan dette købes separat.

Kendte mærker og producenter af tipi telte?

Højkvalitetsmodeller i forskellige størrelser og designs tilbydes af følgende producenter og mærker:

 • Grand Canyon

 • Nordisk

 • Robens

 • Asivik

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om tipi telte

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak