Friluftsfreak logo

Amarminoen - Oplev smuk natur på Amager

Denne artikel indeholder annoncer

Måske har du allerede hørt om vandreruten, Amarminoen, som ligger på Amager. Er du en friluftstosse og kan du lide at vandre, er den 27 kilometer lange vandrerute, Amarminoen, oplagt til dig.

Vi hos Friluftsfreak elsker at komme ud i naturen, få frisk luft og komme på eventyr. Derfor har vi selvfølgelig været ude på en af de mange vandreruter i Danmark, Amarminoen, for at få en god oplevelse og samtidig fortælle dig, om vandreturen er det værd.

Indholdsfortegnelse

Amarminoen: Oplev den danske natur på Amager

Vi havde besluttet os for at stå forholdsvis tidligt op, så vi også kunne komme tidligt afsted på ruten. Der var købt ind til madpakke dagen før, så en god morgenmad bestående af havregrød med mandler, rosiner, blåbær og peanut butter, var en super start på dagen, der ovenikøbet er mættende i lang tid.

Herefter kogte vi lidt vand, hældte det på en god termoflaske (læs også min test af termoflasker fra Stanley) og medbragte instant kaffe på siden, så vi nemt kunne lave en lille kop kaffe på turen. Er man passioneret omkring sin kaffe, havde man nok brygget den hjemmefra eller medbragt en kaffetragt (sådan et har jeg faktisk, også fra Stanley), men jeg vælger ofte den nemme løsning, når det gælder ting som disse..

Hvordan ser Amarminoen rute ud?

Amarminoen har to start- og stopsteder. Du kan enten vælge at starte ved DR Byen metro på Amager eller i Dragør. Alt afhængig af hvor du starter/slutter, slutter du enten af ved DR Byen metrostation eller i Dragør.

Jeg har tegnet ruten op i AllTrails, som du kan se til venstre og ellers kan du hente et rutekort over Amarminoen.

 

 

 

Amarminoen start ved DR Byen

Vi opholdte os på Nørrebro, og havde valgt at starte fra DR Byen metrostation, da dette var tættest på - og samtidig ville vi gerne slutte af i Dragør. Det var enkelt at komme med metro til DR Byen, og samtidig bliver du placeret lige ved startstedet for Amarminoen.

Vi satte derfor i gang, kom i gang med vandreturen og afsted det gik. Den første del af vandreturen går gennem Amager Fælled, som ovenikøbet er en virkelig flot naturpark, der byder på masser af natur, bakkede landskaber fine vandrestier.

Efter at have gået omkring 4 km på stier, kommer du til Sluseløbet, hvor du går langs asfalt i et godt stykke tid. Her kan der være forholdsvis trafikeret med andre vandrere, men også cyklister, der er ude på deres racercykel eller blot nyder en fin cykeltur.

På højre hånd vil du kunne se Sydhavnen, hvor der ligger både til havn. Vi så også kajakker, som var ude på tur langs ruten. Super hyggeligt!

Når du kommer til Amagermotorvejen, som er en forholdsvis trafikeret vej, begynder Amarminoen vandrerute at dreje mod venstre og grønnere arealer, mere specifikt Pinseskoven.

Turen gennem Pinseskoven er dejlig grønt og samtidig giver det en ro og stilhed fra motorvejen, som godt kan være lidt larmende - og det er jo ikke altid det, man stræber efter på en god vandretur, men samtidig er det også svært at undgå veje fuldstændig.

Efter Pinseskoven tog vi en lille pause, hvor vi fik lidt at spise, kaffe fra vores store termokande og termokop med låg. Man skal huske at spise under de her længere vandreture, så man konstant holder energiniveauet oppe - og det gav også helt klart lidt ekstra at skyde med, efter vi havde spist.

Endestation for Amarminoen: Dragør

Efter at have vandret i ca. 5 timer ankom vi endelige til den Dragør. Her var den selvsamme sten med gravering "Amarminoen - 27 km - start/slut - Naturpark Amager", som vi så da vi begyndte fra morgenstunden af ved DR Byen metrostation.

Det var fedt at nå til Dragør og dermed slutpunktet for Amarminoen. Jeg kan helt klart anbefale, at man går en lille tur ned på havnen i Dragør, og får sig en god is. Det har du fortjent!

amarminoen-dragor-slut

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Amarminoen

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak logo
    © 2022 Friluftfreak