Sit On Top Kajak

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Med en sit on top kajak sidder føreren ikke i båden, men på den. En sit on top kajak er særdeles velegnet til begyndere og mere avancerede brugere. Med en sit on top kajak får du masser af stabilitet i vandet, åben cockpit og masser af brugervenlighed.

Sit On Top Kajak Test: Top 5 Bedste Sit On Top Kajakker

galaxy-cruz-tandem-kajak
Annonce

1. Galaxy Cruz Tandem

Bedste allround sit on top kajak
Pris: 5.495 DKK

Galaxy Cruz Tandem er en sit on top kajak med plads til 1, 2 eller 3 personer. Den kommer med 2 sæder, 2 pagajer og ekstra fodstøtter. Har båd- og CE-godkendelse. Galaxy Cruz Tandem kajakken kommer i et cool, camouflage blåt design og vejer 32 kg.

Robust & stærkt skrog
Oplagt til hav, sø & å
CE- og bådgodkendt
Høj vægt
galaxy-rider-sit-on-top-kajak
Annonce

2. Galaxy Rider

Bedste billige sit on top kajak
Pris: 2.995 DKK

Galaxy Rider er en sit on top kajak til børn og voksne, der kommer inkl. sæde, stangholder, pagaj og en boks til fiskegrej. Det er en alsidig sit on top kajak til sø, å eller kortere ved kysten. Galaxy Rider fås i hele tre farver,  har 3 års garanti og er CE-godkendt (Conformité Européenne).

CE-mærket & 3 års garanti
God stabilitet & samtidig hurtig
Fås i 3 farver
Kun siddeplads til én
tahe-borneo-sit-on-top-2-pers-kajak
Annonce

3. TAHE Borneo

Bedste premium sit on top kajak
Pris: 8.599

TAHE Borneo er en 2 personers sit on top kajak, der er designet med hurtighed, komfort og stabilitet. Den er produceret i Frankrig i 100% genbrugeligt materiale, og har plads til 2 voksne og 1 barn. Den kommer med 2 pagajer, 2 ryglæn, stort opbevaringsområde og bærehåndtag.

Produceret i 100% genbrugeligt materiale
Indbyggede transporthjul
2 pagajer, 2 ryglæn & anti-slip sæder
Høj pris
tahe-ouassou-sit-on-top-1-pers-kajak
Annonce

4. TAHE Ouassou

Bedste sit on top kajak til 1 person
Pris: 3.799

Ouassou fra TAHE er en 1 personers sit on top kajak, der er perfekt til familiebrug. Den kommer med pagaj, ryglæn og er god på kortere udflugter. Produceret i Frankrig i 100% genbrugeligt materiale. TAHE Ouassou er oplagt til korte udflugter og har en vægt på 18 kg.

Let & manøvredygtig
100% genbrugeligt materiale
Lav vægt
Kun plads til én person
galaxy-tandem-vista-2-personer-sit-on-top-kajak
Annonce

5. Galaxy Tandem Vista

Bedste sit on top kajak til 2 personer
Pris: 8.995 DKK

Med denne Tandem Vista 2 personers sit on top kajak fra Galaxy kommer med 4 sæder (2 lave, 2 høje) og 2 pagajer med ekstra længde. Kajakken er designet til fisketure, og har 3 års garanti. Galaxy Tandem Vista er båd-klasse D godkendt, men har også original CE-godkendelse.

3 års garanti
4 railmounts & 4 indstøbte stangholdere
God komfort & stabilitet
Prisen

Indholdsfortegnelse

Vi forsøger i denne test at gøre dig klogere på sit on top kajakker, og kommer ind på egenskaber og funktioner, du bør være opmærksom på ved køb. Læs med her, og bliv meget klogere.

Tjekliste til køb af sit on top kajak

Længde: Jo længere sit on top kajakker er, desto mere opbevaringsplads og plads i kajakken er tilgængelig. De er meget anvendelige på lange ture eller til folk, som har ekstra lange ben. Med længde følger også mere stabilitet, men afhænger samtidig også af kajakkens form.

Bagage og transport: Inden du køber en sit on top kajak, bør du være opmærksom på, hvor meget bagage eller personer du vil transportere på kajakken.

Personer: Sit on top kajakker fås som enten 1 eller 2 personers kajakker. Det betyder, at der altid er et, men på visse også to sæder. Med en 2 personers sit on top kajak, kan I lave hyggelige ture og på visse, er der også plads til hele 3 personer.

Vægt: Når du skal fragte din kajak på taget af bilen, kan vægten godt være en afgørende og forholdsvis vigtig faktor. De fleste sit on top kajakker vejer mellem 25 og 40 kg. Fra omkring de 25-30 kg bliver det hurtigt udmattende at bære på kajakken, men hvis I er to personer, gør det selvfølgelig ikke så meget.

Sæde: Afhængigt af producenten er der installeret forskellige sæder, hvoraf nogle er meget forskellige. Sædet skal helst gerne være behageligt at sidde i, have et stort ryglæn og helst med mulighed for at kunne blive indstillet. Det gør, at du kan indstille det til den position, som passer dig bedst.

Hvad er en sit on top kajak?

En sit on top kajak er en form for kajak, der har et åbent cockpit, dvs. at du ikke sidder nede i kajakken, men faktisk oven på den. Dette gør den markant anderledes i forhold til andre traditionelle kajakker, hvor du som roer sidder inde i et cockpit, der er dækket rundt om. Det åbne cockpit gør det let at komme ind og ud af kajakken, hvorfor du som roer får mere frihed til bevægelse.

Disse sit on top kajakker er oftest også lavet med drænhuller og/eller afløb, der gør, at vandet automatisk løber ud af cockpittet. Dette er også en af grundene til, at de er oplagte til fiskeri - og ellers kan du også kigge efter en god fiskekajak.

Sit on top kajakker har masser af stabilitet på vandet med deres flade og brede bund. Er du ny inden for kajak, får du med en sit on top kajak en god, afslappet og stabil oplevelse.

Skal du på en længere tur, hvor du skal transportere en masse bagage og udstyr, er en sit on top kajak god. De har ofte en imponerende vægtkapacitet, hvilket gør, at de kan fyldes op med store mængder udstyr, men også op til flere personer.

sit-on-top-kajak-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en sit on top kajak?

Du har helt sikkert dine egne grunde til, hvorfor du kunne være interesseret i at eje en sit on top kajak, og vi forstår dig godt. Sit on top kajakker er utrolig sjove, praktiske og så giver de mulighed for en lang række aktiviteter på vandet.

Er du nybegynder, ønsker du at fiske eller vil du blot have en hyggelig tur med kæresten, venner eller familie, får du uden tvivl en god oplevelse med denne type kajak. Sit on top kajakker har mange fordele, men selvom fordelene og hvad du kan bruge den til er mange, er det ikke altid den bedste kajak. Kig derfor også gerne på alternativer, som f.eks. oppustelige kajakker, oppustelige kanoer, kanoer eller en mere traditionel havkajak.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om sit on top kajakker

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!