Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sit On Top Kajak

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 6, 2023

Med en sit on top kajak sidder føreren ikke i båden, men på den. En sit on top kajak er særdeles velegnet til begyndere og mere avancerede brugere.

Med en sit on top kajak får du masser af stabilitet i vandet, åben cockpit og masser af brugervenlighed. Det gør dog ikke valget af den bedste sit on top kajak nemt, hvorfor vi har lavet denne bedst i test.

Vi forsøger i denne test at gøre dig klogere på sit on top kajakker, og kommer ind på egenskaber og funktioner, du bør være opmærksom på ved køb. Læs med her, og bliv meget klogere.

Sit On Top Test: Top 5 Bedste Sit On Top Kajakker

galaxy-cruz-tandem-kajak

1. Galaxy Cruz Tandem

Bedste allround sit on top kajak

Pris: 5.195 DKK

Galaxy Cruz Tandem er en sit on top kajak med plads til 1, 2 eller 3 personer. Den kommer med 2 sæder, 2 pagajer og ekstra fodstøtter. Har båd- og CE-godkendelse.

Robust & stærkt skrog
Oplagt til hav, sø & å
CE- og bådgodkendt
Høj vægt
TIL BUTIK
galaxy-rider-sit-on-top-kajak
Bedste billige sit on top kajak

Pris: 3.195 DKK

Galaxy Rider er en sit on top kajak til børn og voksne, der kommer inkl. sæde, stangholder, pagaj og en boks til fiskegrej. Det er en alsidig sit on top kajak til sø, å eller kortere ved kysten.

CE-mærket & 3 års garanti
God stabilitet & samtidig hurtig
Fås i 3 farver
Kun sidde plads til én
TIL BUTIK
tahe-borneo-sit-on-top-2-pers-kajak

3. TAHE Borneo

Bedste premium sit on top kajak

Pris: 8.599

Borneo er en 2 personers sit on top kajak, der er designet med hurtighed, komfort og stabilitet. Den er produceret i Frankrig i 100% genbrugeligt materiale, og har plads til 2 voksne og 1 barn. Den kommer med 2 pagajer, 2 ryglæn, stort opbevaringsområde og bærehåndtag 

Produceret i 100% genbrugeligt materiale
Indbyggede transporthjul
Kommer med 2 pagajer, 2 ryglæn & anti-slip sæder
Høj pris
TIL BUTIK
tahe-ouassou-sit-on-top-1-pers-kajak

4. TAHE Ouassou

Bedste sit on top kajak til 1 person

Pris: 3.799

Ouassou fra TAHE er en 1 personers sit on top kajak, der er perfekt til familiebrug. Den kommer med pagaj, ryglæn og er god på kortere udflugter. Produceret i Frankrig i 100% genbrugeligt materiale.

Let & manøvredygtig
100% genbrugeligt materiale
Lav vægt
Kun plads til én person
TIL BUTIK
galaxy-tandem-vista-2-personer-sit-on-top-kajak

5. Galaxy Tandem Vista

Bedste sit on top kajak til 2 personer

Pris: 8.995 DKK

Med denne Tandem Vista 2 personers sit on top kajak fra Galaxy kommer med 4 sæder (2 lave, 2 høje) og 2 pagajer med ekstra længde. Kajakken er designet til fisketure, og har 3 års garanti.

3 års garanti
4 railmounts & 4 indstøbte stangholdere
God komfort & stabilitet
Prisen
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af sit on top kajak

Længde: Jo længere sit on top kajakker er, desto mere opbevaringsplads og plads i kajakken er tilgængelig. De er meget anvendelige på lange ture eller til folk, som har ekstra lange ben. Med længde følger også mere stabilitet, men afhænger samtidig også af kajakkens form.

Bagage og transport: Inden du køber en sit on top kajak, bør du være opmærksom på, hvor meget bagage eller personer du vil transportere på kajakken.

Personer: Sit on top kajakker fås som enten 1 eller 2 personers kajakker. Det betyder, at der altid er et, men på visse også to sæder. Med en 2 personers sit on top kajak, kan I lave hyggelige ture og på visse, er der også plads til hele 3 personer.

Vægt: Når du skal fragte din kajak på taget af bilen, kan vægten godt være en afgørende og forholdsvis vigtig faktor. De fleste sit on top kajakker vejer mellem 25 og 40 kg. Fra omkring de 25-30 kg bliver det hurtigt udmattende at bære på kajakken, men hvis I er to personer, gør det selvfølgelig ikke så meget.

Sæde: Afhængigt af producenten er der installeret forskellige sæder, hvoraf nogle er meget forskellige. Sædet skal helst gerne være behageligt at sidde i, have et stort ryglæn og helst med mulighed for at kunne blive indstillet. Det gør, at du kan indstille det til den position, som passer dig bedst.

Hvad er en sit on top kajak?

En sit on top kajak er en form for kajak, der har et åbent cockpit, dvs. at du ikke sidder nede i kajakken, men faktisk oven på den. Dette gør den markant anderledes i forhold til andre traditionelle kajakker, hvor du som roer sidder inde i et cockpit, der er dækket rundt om. Det åbne cockpit gør det let at komme ind og ud af kajakken, hvorfor du som roer får mere frihed til bevægelse.

Disse sit on top kajakker er oftest også lavet med drænhuller og/eller afløb, der gør, at vandet automatisk løber ud af cockpittet. Dette er også en af grundene til, at de er oplagte til fiskeri - og ellers kan du også kigge efter en god fiskekajak.

Sit on top kajakker har masser af stabilitet på vandet med deres flade og brede bund. Er du ny inden for kajak, får du med en sit on top kajak en god, afslappet og stabil oplevelse.

Skal du på en længere tur, hvor du skal transportere en masse bagage og udstyr, er en sit on top kajak god. De har ofte en imponerende vægtkapacitet, hvilket gør, at de kan fyldes op med store mængder udstyr, men også op til flere personer.

 

sit-on-top-kajak-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en sit on top kajak?

Du har helt sikkert dine egne grunde til, hvorfor du kunne være interesseret i at eje en sit on top kajak, og vi forstår dig godt. Sit on top kajakker er utrolig sjove, praktiske og så giver de mulighed for en lang række aktiviteter på vandet.

Er du nybegynder, ønsker du at fiske eller vil du blot have en hyggelig tur med kæresten, venner eller familie, får du uden tvivl en god oplevelse med denne type kajak. Sit on top kajakker har mange fordele, men selvom fordelene og hvad du kan bruge den til er mange, er det ikke altid den bedste kajak. Kig derfor også gerne på alternativer, som f.eks. oppustelige kajakker, oppustelige kanoer, kanoer eller en mere traditionel havkajak.

 

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om sit on top kajakker

Hvor meget koster en sit on top kajak?

Prisen på en sit on top kajak er meget varierende, og de billigste modeller kan fås helt ned til omkring 1.000 kr. Kigger du på de dyrere modeller, hvor der er plads til flere mennesker og materialevalget er i top, kan de koste 12.000 kr. og opefter.

Hvilken er den bedste sit on top kajak?

Der findes mange gode sit on top kajakker på markedet. Hvilken som er den bedste, afhænger i høj grad af, hvad du vægter højt, når du skal bruge en sit on top kajak. I denne bedst i test kommer vi med vores bud på, hvad der kunne være de bedste kajakker på markedet, når det gælder sit on top modellerne.

Hvor kan jeg købe en sit on top kajak?

Du kan købe en sit on top kajak hos flere af de danske virksomheder, som specialiserer sig i salg af kajakker. De har ofte fysiske butikker, hvor du kan komme og se produkterne i virkeligheden. Der findes også en lang række danske webshops, som sælger sit on top kajakker og samtidig giver god rådgivning inden køb. Her kan du som regel også få god rådgivning til valget af den bedste pagaj.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram