Outdoor jakke

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

At finde den rigtige outdoor jakke er ikke nogen nem opgave, men hvis du ved, hvad du skal kigge efter, bliver det meget nemmere. En outdoor jakke kan bruges til friluftsliv, skiferie, hverdag og meget andet. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du finder den bedste outdoor jakke.

Outdoor Jakke Test: Top 5 Bedste Outdoor Jakker

revolutionrace-cyclone-rescue-skaljakke-herre-dark-olive
Annonce

1. RevolutionRace Cyclone Rescue

Bedste outdoor jakke
Pris: 1.349 DKK

Med en Cyclone Rescue 2.0 outdoor jakke får du en 100% vand- og vindtæt jakke med ventilationslynlåse under arme, lomme til liftkort, 4-vejs stretch, masser af  bevægelighed og naturligvis gode materialer. RevolutionRace Cyclone Rescue 2.0 fås i mange farver og størrelser til både mænd og kvinder.

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Cyclone Rescue.

Vind- & vandtæt
4-vejs stretch
Fås i hele 14 farver
Ikke 100% klimavenlig
Annonce

2. RevolutionRace Silence Proshell

Bedste billige skaljakke
Pris: 1.049 DKK

Mangler du en god og prisbevidst outdoor jakke, kan Silence Proshell fra RVRC være det oplagte valg. Den er vind- og vandtæt, mange lommer, 4-vejs stretch samt ventilation til armhulerne. RevolutionRace Silence Proshell begår sig godt til skiferie, friluftseventyr og normal hverdag.

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Silence Proshell.

Hyerpshell® Pro-membran for vandtæthed
Stort udvalg af farver
God bevægelsesfrihed
Hætte ikke aftagelig
fjallraven-keb-eco-outdoor-jakke
Annonce

3. Fjällräven Keb Eco-Shell

Bedste premium outdoor jakke
Pris: 4.499 DKK

Keb Eco-Shell er kåret til det mest miljøvenlige produkt og har vundet priser for sine funktioner og miljøbevidsthed. Det er en fleksibel, let og trelags-jakke, der både er vandtæt og åndbar til friluftsaktivitet. Fjällräven Keb Eco-Shell er fremstillet i 100% polyester, kommer med hætte og vejer 470 gram.

Klimavenlig produceret
Prisvindende outdoor jakke
Slidstærk
Høj pris
revolutionrace-typhoon-outdoor-jakke-dame
Annonce

4. RevolutionRace Typhoon

Bedste outdoor jakke til herre og dame
Pris: 979 DKK

Typhoon fra RVRC er en 2,5 lags outdoor jakke, der både er 100% vandtæt og samtidig også åndbar. Lynlåse med ventilation, gode lommer og letvægtig, er blandt det vigtigste ved denne jakke. RevolutionRace Typhoon outdoor jakken kommer i mange flotte farver, så der er helt klart også noget for dig!

2-vejs ventilationslynlåse under ærmer
Letvægti
Vandtæthed & åndbar
Ikke nær så holdbarhed
haglofs-astral-gtx-skaljakke-dame-sort
Annonce

5. Haglöfs Astral GTX®

Bedste vandtætte outdoor jakke
Pris: 2.899 DKK

Outdoor jakken, Astral GTX® fra Haglöfs kommer med en 2-lags Gore-Tex® membran, der gør den vind- og vandtæt. Her får du en åndbar outdoor jakke med lang holdbarhed og masser af funktioner. Haglöfs Astral GTX® har DryMesh™ foring og vejer 603 gram.

100% vind- & vandtæt
Udviklet med GTX® for vandtæthed
Slidstærk & lang holdbarhed
Prisen

Indholdsfortegnelse

Det anbefales generelt, at du klæder dig på med lag-på-lag princippet. Det betyder, at flere forskellige lag tøj tilsammen giver den ideelle beskyttelse. Fra isoleringslag til den hårde skal, præsenterer vi alle komponenterne, som ligger bag.

Vi har hos Friluftsfreak undersøgt de bedste og mest populære outdoor jakker til herre og kvinder. Læs med herunder i vores bedst i test af outdoor jakker, og bliv meget klogere på valget. Du finder med garanti den rigtige jakke.

Tjekliste til køb af outdoor jakke

Type: Når det handler om outdoor jakker, er der en del underkategorier, der bør vælges afhængig af, hvad du skal bruge jakken til. Dertil skal du også huske på, at forskellige jakker kan bæres lagdelt oven på hinanden og give dig optimal beskyttelse under alle vejrforhold.

 • Fleecejakker: En god og alsidig jakke, der ofte anvendes som mellemlag eller yderlag i bedre vejr.

 • Isoleringsjakke: Dette er en jakke, som er ansvarlig for tilbageholdelse af varmen - det vil sige, at den isolerer kroppen. Her kan du oftest vælge mellem syntetisk eller dunisolering.

 • Vindjakke eller -breaker: En vindjakke bæres ofte som et tyndt ydre lag for at beskytte mod den blæsende vind, og det lette lag i vindjakken er med til at bevare mere kropsvarme. Derudover gør den lave vægt og pakkestørrelse, at du på nem vis kan medbringe denne jakke over alt.

 • Softshell jakke: Dette er en god allrounder, når det gælder outdoor jakker. Disse har ofte fleece syet i sig, der giver en varmende effekt, men holder samtidig også vind og regn ude til et vist punkt. De er desuden meget åndbare, og derfor velegnede til udendørsaktiviteter, hvor vejret kan være skiftende.

 • Hardshell jakke: De gode skaljakker anvendes oftest som yderlag i vind, regn og sne. Ligesom en regnjakke er de vandtætte, giver ikke meget isolering og bruges gerne i kombination med andre jakker, men naturligvis afhængigt af anvendelsen. Hardshell jakker er generelt en anelse tykkere og mere robuste end regnjakker.

 • Vinterjakker: Med denne type jakke kombineres mange funktioner i én samlet enhed. De er isolerende og ofte også vand- og vindtætte.

Åndbarhed: Alle ovenstående outdoor jakker skal være åndbare, da de skal anvendes til sport og brug i naturen. En god outdoor jakke skal gerne slippe så meget sved eller vanddamp igennem til det fri, som det er muligt.

Pasform: Bruger du en jakke som mellemlag, må den gerne sidde tæt, men bør ikke begrænse bevægelsesfriheden. Det yderste lag skal gerne sidde lidt bredere for at passe over de andre lag.

Tilbehør: Når du køber en outdoor jakke, er det godt at være opmærksom på følgende funktioner:

 • Hætte: Kan hætten justeres? Og passer den over en klatre- eller skihjelm? Har hætten et form for skjold, der beskytter dine øjne mod eventuel regn?

 • Lommer: Hvor er lommerne på outdoor jakken placeret? Og hvor mange lommer kommer den med?

Hvad er en outdoor jakke?

En outdoor jakke kendes også som friluftsjakke og er en jakke, som er oplagt til brug i naturen. Jakken er som oftest udviklet og designet med flere lag. Som oftest er der en hård, ydre skal med tapede syninger, der beskytter dig mod eventuel regn, vind og dårligt vejr. Dette er også en af grundene til, at en outdoor jakke er perfekt til vandreferie og -ture, skiferie og generelt længere udendørs ophold.

Hvorfor skal jeg bruge en outdoor jakke?

Med en outdoor jakke har du en god jakke, der kan anvendes året rundt - uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter. I sommerhalvåret kan du bruge den som et alternativ til regnjakken eller på de blæsende dage, da den dermed skåner dig for vejret, men samtidig kommer du ikke til at svede i den. I vinterhalvåret kan du med fordel koble den op med flere inderlag og derfor undgå den større og tunge vinterjakke. Dette gør det også nemmere at kontrollere varmen, og du kan blot tage lag af/på, hvis det bliver varmere eller koldere.

En god outdoor jakke er særdeles alsidig, fleksibel, kommer med mange funktioner og kan anvendes i et hav af forskellige situationer. Det er den oplagte jakke til vandring, skiferie, klatring, men også som en helt normal hverdagsjakke. Du får altså derfor én jakke, som kan fungere som flere jakker på én gang.

outdoor-jakke-bedst-i-test

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om outdoor jakker

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!